Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

Eva Dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ
Απάντησες με ξεκάθαρη ειρωνεία και συνέχισα στον ίδιο τόνο.
Και αν συνεχίσεις θα συνεχίσω κι εγώ.
Και όχι, αν κάποιος θέλει πλούτο και λούσα όπως είπες με τόση βεβαιότητα για μένα, δεν θα του αρέσει το Παλέρμο.
Αν την υπεράσπιση μιας πόλης που ταλανίζεται από οικονομική δυσχέρεια την βρίσκεις ειρωνεία καλώς. Καλά ταξίδια!!

paefstra

Member
Συγγραφέας
Βρε παιδιά αυτο το πράγμα που σε όποια Ευρωπαϊκή πόλη τύπου Νάπολι δείτε φτώχεια παθαίνετε αλλεργία να το κοιτάξετε!
Προτιμώ τη βρωμιά, τη λαϊκότητα, την καθημερινότητα των αληθινών κατοίκων και το χάος της Νάπολι δέκα φορές από το τουριστικό πάρκο της Βενετίας για παράδειγμα.
Δυστυχως δεν θα συμφωνησω γιατι δεν ειναι ολα ασπρο-μαυρο. Η Βενετια ειναι η μονη πολη που μου εφερε δακρυα στα ματια (μαζι με το Mont Saint Michel, μονο που δεν το λες πολη). Πηγα επι κοβιντ που δεν ειχε τουριστες και μετα τον κοβιντ που ειχε αρκετους.
Ετερον εκατερον.

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Προτιμώ τη βρωμιά, τη λαϊκότητα, την καθημερινότητα των αληθινών κατοίκων και το χάος της Νάπολι δέκα φορές από το τουριστικό πάρκο της Βενετίας για παράδειγμα.
Εκτός του ότι όντως το ένα δεν αναιρεί το άλλο και προσωπικά δε μου αρέσουν τόσο οι συγκρίσεις, νομίζω πως το θέμα με τα σκουπίδια στην Νάπολη δεν είναι αποτέλεσμα της ανέχειας, όσο κάκκιστης οργανωσιάς των τοπικών αρχών σε συνδυασμό με μια μπίζνα της τοπικής καμόρα. Παρόλο που δεν έχω πάει ακόμα να το δω με τα μάτια μου, είναι κάτι ευρύτερα γνωστό και θαρρώ πως αν οι κάτοικοι είχαν την επιλογή -ή τη θέληση- δε θα ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Last edited:

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιέννη - Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Αν την υπεράσπιση μιας πόλης που ταλανίζεται από οικονομική δυσχέρεια την βρίσκεις ειρωνεία καλώς. Καλά ταξίδια!!
Εύα, η ειρωνία σου ήταν δυστυχώς εμφανής και μη αμφισβητήσιμη...
Δεν υπερασπίστηκες απλά την Νάπολη αλλά έκρινες ότι χρειάζονται ψυχανάλυση όλοι όσοι δεν την αρέσουν!
Τώρα εάν η οικονομική δυσχέρεια είναι αυτή που ευθύνεται για τη βρωμιά στη Νάπολη, τότε θα έπρεπε το 70% των ελληνικών πόλεων που είναι πιο φτωχές από τη Νάπολη να θυμίζουν Ινδικές πόλεις και να μας αρέσει πολύ αυτό και να το υπερασπιζόμαστε...
Η δεύτερη αστοχία σου είναι ότι δυστυχώς απευθύνθηκες με ειρωνία σε μια πολυταξιδεμένη ψυχολόγο που έχει επισκεφτεί άπειρες φτωχές περιοχές και πόλεις του κόσμου και μάλιστα αναφέρθηκε και στα πλεονεκτήματα των πόλεων της Βόρειας Αφρικής.
Έχουμε σίγουρα τα προσωπικά μας γούστα αλλά και όσοι δεν ταυτίζονται με τις προτιμήσεις μας δεν χρειάζονται ψυχανάλυση...
Εγώ προσωπικά έκανα ένα πέρασμα από την Νάπολη πριν 36 χρόνια και θα ήθελα να της δώσω μια δεύτερη ευκαιρία, αν και ξέρω ότι θα με ενοχλήσει η βρωμιά, αλλά μπορεί και να την προσπεράσω εάν ταιριάξω με το vibe της πόλης.
Καλά ταξίδια να έχεις με ανοιχτή καρδιά ακόμη και σε πανέμορφες καθαρές πόλεις!

Last edited:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Όχι, ομολογώ πως δεν πήγαμε Παλέρμο!
Δηλ δεν πηγατε Σικελια. Δεν πειραζει απο ιουνιο ξεκιναει ο ο θοδωρας κ ο βολοτεας απευθειας.
Το ξερω. Υπαρχουν φιλοι που αγαπουν Τιρανα. Υποθετω άλλης αισθητικής.
Ελβελ.
IMG_3043.jpeg

Αεροδρόμιο τιρανων
IMG_3032.jpeg

depo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
νησί του Πάσχα
Θα ξεκινήσω με τις απογοητεύσεις.
Λευκωσία, την περίμενα χάλια, αλλά ήταν
ακόμα χειρότερη από όσο περίμενα. Αδιάφορη, βαρετή, άθλια αρχιτεκτονική, από που να το πιάσω και που να το αφήσω.
Οσάκα, μάλλον είχα υπερβολικές προσδοκίες, καθώς μου άρεσαν ελάχιστα πράγματα κυρίως το κέντρο, τα αξιοθέατα και η παραλιακή. Η αρχιτεκτονική δεν μου άρεσε και μου φάνηκε βαρετή. Η Ιαπωνία έχει σαφέστατα πολύ ανώτερες πόλεις.
Βουκουρέστι, έχει κάποια καλά σημεία, αλλά γενικά είναι πολύ άχαρη, άχρωμη και μουντή.
Μαγιόρκα, απίστευτα υπερτιμημένη και γενικά μια μετριότητα.
Υόρκ, μόνο το κέντρο βλέπεται και δυστυχώς είναι πολύ μικρό.
Μπραζίλια, είχα χαμηλές προσδοκίες αλλά ήταν ακόμα χειρότερα απ' ότι περίμενα.
Ηράκλειο, ούτε το κέντρο δεν είναι ωραίο. Μόνο το κάστρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο μου άρεσαν.
Κάννες, υπερτιμημένη και η χειρότερη πόλη στη Γαλλική Ριβιέρα με διαφορά.
Άγιος Μαρίνος, χάνει πολύ στη σύγκριση με την Ιταλία. Είναι πολύ μικρή χώρα βέβαια, αλλά τι να το κάνεις όταν έχει ελάχιστα ενδιαφέροντα σημεία.
Μπάνσκο, μαύρο χάλι, μόνο το χιονοδρομικό κέντρο αξίζει.
Κομοτηνή, απίστευτα βαρετή πόλη.
Αμβούργο, μάλλον η χειρότερη γερμανική πόλη.
Λος Άντζελες, ελάχιστα καλά σημεία. Γενικά είναι χάλια, ακριβή, επικίνδυνη σε κάποια σημεία, πολύ κίνηση και χάλια αρχιτεκτονικά.

Πάμε και στις εκπλήξεις.
Νίκαια, υπέροχη ιδίως η παλιά πόλη, πολλά αξιοθέατα, καλά ΜΜΜ, εύκολα περπατίσημη.
Τιφλίδα, πολύ ωραία τα αξιοθέατα, καλό φαγητό, φτηνές τιμές, περπατάς άνετα αλλά πας παντού και με τα ΜΜΜ.
Kutaisi, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πόλη και πολύ καλή ως βάση καθώς έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος κοντά.
Τόκιο, περίμενα να μην μου αρέσει, όμως μου άρεσε πολύ. Έχει τόσα πράγματα να κάνεις που δεν βαριέσαι ποτέ.
Αγία Πετρούπολη, ήμουν σίγουρη ότι θα μου αρέσει, αλλά δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ. Δεν είναι πόλη μόνο για να επισκεφτείς, αλλά πόλη για να ζεις.
Βενετία, δεν είναι μια απλή πόλη, αλλά ένα αριστούργημα.
Σαρδηνία, είχα υψηλές προσδοκίες, αλλά τις ξεπέρασε με άνεση και ευκολία. Είναι ένα από τα καλύτερα νησιά που έχω πάει ποτέ και έχω επισκεφτεί πολλά (έχω μείνει και σε δύο).
Νάπολη, δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ, αλλά αυτή η διαφορετικότητα της σε σχέση με άλλες ιταλικές πόλεις είναι μαγνητική. Είναι ακόμα μια εξαιρετική βάση για πολλά κοντινά μέρη και έχει ωραίες παραλίες.
Παρίσι, είναι σχεδόν τέλεια (έχει 2-3 πράγματα που δεν μου αρέσουν), όμως σε γενικές γραμμές είναι εξαιρετική και ανεξάντλητη. Έχει τόσα πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις (κάτι για όλους).
Βοστώνη, πολύ ωραία πόλη με πολλά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα.
Κολωνία, την θεωρώ πολύ υποτιμημένη πόλη. Είναι πολύ ωραία και έχει και πολύ πράσινο.
Zlataoust (Ρωσία), άκουγα πάντα καλά πράγματα για αυτήν την πόλη, οπότε όταν πήγα είχα αρκετές προσδοκίες. Η πόλη ξεπέρασε τις προσδοκίες, πολύ ωραία τα αξιοθέατα, φτηνές τιμές, ευκολία στις μετακινήσεις και πολλά ενδιαφέροντα μέρη κοντά.
Μόσχα, άνετα μία από τις καλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου.

depo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
νησί του Πάσχα
Για πες...από αξιοθέατα πάσχει ή από ομορφιά;
Και από τα δύο. Αρχιτεκτονικά είναι χάλια και από αξιοθέατα έχει μερικές εκκλησίες, αλλά αυτά τα βρίσκεις παντού. Για όποιον πάει στη Βραζιλία για λίγο καιρό δεν αξίζει, έχει άπειρες καλύτερες πόλεις. Εγώ πήγα 1 μήνα οπότε είπα να περάσω και από την πρωτεύουσα, αλλά ήταν το χειρότερο κομμάτι του ταξιδιού με διαφορά.

annoula

Member
Θα ξεκινήσω με τις απογοητεύσεις.
Λευκωσία, την περίμενα χάλια, αλλά ήταν
ακόμα χειρότερη από όσο περίμενα. Αδιάφορη, βαρετή, άθλια αρχιτεκτονική, από που να το πιάσω και που να το αφήσω.
Οσάκα, μάλλον είχα υπερβολικές προσδοκίες, καθώς μου άρεσαν ελάχιστα πράγματα κυρίως το κέντρο, τα αξιοθέατα και η παραλιακή. Η αρχιτεκτονική δεν μου άρεσε και μου φάνηκε βαρετή. Η Ιαπωνία έχει σαφέστατα πολύ ανώτερες πόλεις.
Βουκουρέστι, έχει κάποια καλά σημεία, αλλά γενικά είναι πολύ άχαρη, άχρωμη και μουντή.
Μαγιόρκα, απίστευτα υπερτιμημένη και γενικά μια μετριότητα.
Υόρκ, μόνο το κέντρο βλέπεται και δυστυχώς είναι πολύ μικρό.
Μπραζίλια, είχα χαμηλές προσδοκίες αλλά ήταν ακόμα χειρότερα απ' ότι περίμενα.
Ηράκλειο, ούτε το κέντρο δεν είναι ωραίο. Μόνο το κάστρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο μου άρεσαν.
Κάννες, υπερτιμημένη και η χειρότερη πόλη στη Γαλλική Ριβιέρα με διαφορά.
Άγιος Μαρίνος, χάνει πολύ στη σύγκριση με την Ιταλία. Είναι πολύ μικρή χώρα βέβαια, αλλά τι να το κάνεις όταν έχει ελάχιστα ενδιαφέροντα σημεία.
Μπάνσκο, μαύρο χάλι, μόνο το χιονοδρομικό κέντρο αξίζει.
Κομοτηνή, απίστευτα βαρετή πόλη.
Αμβούργο, μάλλον η χειρότερη γερμανική πόλη.
Λος Άντζελες, ελάχιστα καλά σημεία. Γενικά είναι χάλια, ακριβή, επικίνδυνη σε κάποια σημεία, πολύ κίνηση και χάλια αρχιτεκτονικά.

Πάμε και στις εκπλήξεις.
Νίκαια, υπέροχη ιδίως η παλιά πόλη, πολλά αξιοθέατα, καλά ΜΜΜ, εύκολα περπατίσημη.
Τιφλίδα, πολύ ωραία τα αξιοθέατα, καλό φαγητό, φτηνές τιμές, περπατάς άνετα αλλά πας παντού και με τα ΜΜΜ.
Kutaisi, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πόλη και πολύ καλή ως βάση καθώς έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος κοντά.
Τόκιο, περίμενα να μην μου αρέσει, όμως μου άρεσε πολύ. Έχει τόσα πράγματα να κάνεις που δεν βαριέσαι ποτέ.
Αγία Πετρούπολη, ήμουν σίγουρη ότι θα μου αρέσει, αλλά δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ. Δεν είναι πόλη μόνο για να επισκεφτείς, αλλά πόλη για να ζεις.
Βενετία, δεν είναι μια απλή πόλη, αλλά ένα αριστούργημα.
Σαρδηνία, είχα υψηλές προσδοκίες, αλλά τις ξεπέρασε με άνεση και ευκολία. Είναι ένα από τα καλύτερα νησιά που έχω πάει ποτέ και έχω επισκεφτεί πολλά (έχω μείνει και σε δύο).
Νάπολη, δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ, αλλά αυτή η διαφορετικότητα της σε σχέση με άλλες ιταλικές πόλεις είναι μαγνητική. Είναι ακόμα μια εξαιρετική βάση για πολλά κοντινά μέρη και έχει ωραίες παραλίες.
Παρίσι, είναι σχεδόν τέλεια (έχει 2-3 πράγματα που δεν μου αρέσουν), όμως σε γενικές γραμμές είναι εξαιρετική και ανεξάντλητη. Έχει τόσα πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις (κάτι για όλους).
Βοστώνη, πολύ ωραία πόλη με πολλά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα.
Κολωνία, την θεωρώ πολύ υποτιμημένη πόλη. Είναι πολύ ωραία και έχει και πολύ πράσινο.
Zlataoust (Ρωσία), άκουγα πάντα καλά πράγματα για αυτήν την πόλη, οπότε όταν πήγα είχα αρκετές προσδοκίες. Η πόλη ξεπέρασε τις προσδοκίες, πολύ ωραία τα αξιοθέατα, φτηνές τιμές, ευκολία στις μετακινήσεις και πολλά ενδιαφέροντα μέρη κοντά.
Μόσχα, άνετα μία από τις καλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου.
Πω πω! Κρίνοντας απ αυτα που εχω παει και εγώ συμφωνω στο 100%.

sakaflias

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΕΝΥΑ
.....Eχεις αποψη ...αλλα πες μου Θεσσαλονικη και Αθηνα ...αν μιλουσες ως ταξιδευτης, τι θα έλεγες;;

Señor_Nada

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Πριν 10 χρόνια είχα επισκεφθεί το Wroclaw που δεν με είχε ενθουσιάσει καθόλου. Έχω ακούσει καλά σχόλια για την πόλη κι έχω διαβάσει και στο φόρουμ πολύ καλά λόγια για αυτήν. Δεν είναι το ποστ για το Wroclaw, έτσι κι αλλιώς δεν είχα προσδοκίες για την πόλη τότε. Απλά είναι ο λόγος που δεν είχα καθόλου προσδοκίες για τη χώρα. Η Κρακοβία λοιπόν μου άρεσε πάρα πολύ. Ακόμα κι αν αφήσω εκτός ότι έχει το Αουσβιτς και τα αλατωρυχεια κοντά, που και τα δύο είναι λόγος για ταξίδι, η πόλη έχει ένα πανέμορφο ιστορικό κέντρο χωρίς τραγελαφικα, μια καταπληκτική εβραϊκή συνοικία και είναι πολύ ωραία για βόλτες. Σίγουρα πόλη που μένει στη λίστα μου για μελλοντικά ταξίδια.

Ένα επιπλέον σχόλιο για το Αουσβιτς. Προφανώς περίμενα ότι θα αξίζει. Αυτό που το έκανε ακόμα πιο δυνατή εμπειρία ήταν η ξενάγηση. Ο ξεναγός κατά κύριο λόγο δεν έλεγε ναζί αλλά Γερμανοί και Γερμανία. Στα χρόνια της πολιτικής ορθότητας δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Πέταγε κάτι σχόλια ότι οι Γερμανοί ακόμα κι αν έμεναν κοντά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις καταθέσεις αργότερα δεν ήξεραν, δεν άκουσαν, δεν είδαν. Πως οι γερμανικές εταιρείες ήθελαν ακόμα περισσότερα στρατόπεδα συγκεντρώσεις και τέτοια. Από τις καλύτερες ξεναγήσεις που θυμάμαι (και δεν πρόκειται να ξεχάσω).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.330
Μέλη
40.306
Νεότερο μέλος
konstied

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom