Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

STKF

Member
Συγγραφέας
Ακριβώς, ποια η διαφορά από κέντρο Αθήνα;
Η διαφορά στις φωτογραφίες μεταξύ Αθηνών και Νάπολι είναι στις τρεις τελευταίες. Τρίτη φωτό από το τέλος. Σκουπίδια και μέσα στην λεκάνη του κρουνού.
Δεύτερη από το τέλος. Το μαρμάρινο πάτωμα είναι μέσα στην γκαλερία.
Τελευταία φωτογραφία. Τι να σχολιάσεις???
Ούτε στην Αθήνα δεν βλέπεις τόσα σκουπίδια τόσο κοντά σε εμπορεύματα.
Ότι ήταν να πω το είπα.
Ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα.(Παλιά παροιμία)

Michael8

Member
Είναι γνωστό ότι η Νάπολη είναι πιο βρώμικη από τη βρώμικη Αθήνα. Προσωπικά δεν της βάζω ούτε τγία.

Dr. Claw

Member
Ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα.(Παλιά παροιμία)
Όντως, παλιά και άσχετη εν προκειμένω.

Ωραίο τρίγκερ η Νάπολη, η όξυνση του προβλήματος της οποίας ήταν τις προηγούμενες δεκαετίες βέβαια. Ας βγει κάτι χρήσιμο πέρα από τις συνήθεις και βαρετές αντιπαραθέσεις.

Άνετα χειρότερες εικόνες Μητροπόλεως, Μοναστηράκι, Κουκάκι και Κολωνάκι ακόμα, φουλ σεζόν τα τελευταία καλοκαίρια όχι απλά κοντά σε εμπορεύματα αλλά σε χώρους εστίασης (τα ίδια και Σαντορίνη και Χανιά/Κίσσαμο που έχω επισκεφτεί το φετινό Ιούλιο και τα προηγούμενα χρόνια). Όταν υποτίθεται η αποκομιδή γίνεται και σε συνεργασία με ιδιώτες 8 φορές τη μέρα στο εμπορικό τρίγωνο. Το γνωστό rebranding δλδ. Τα ίδια και χειρότερα είναι η Αθήνα απλά εδώ έχουμε τη μετάθεση του προβλήματος σε Ασπρόπυργο και Φυλή παρά τα συνεχή πρόστιμα από την Ε.Ε. για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση (όπου η σύγκριση Ιταλίας - Ελλάδας είναι μέρα με νύχτα).

Σε ποιους δήμους «αναπτύσσονται» τα σκουπίδια

Αυτό θα είχε ενδιαφέρον να αναλυθεί στο τόπικ του τουρισμού. Άρθρο που αφορά την πόλη μας όχι από την προηγούμενη δεκαετία αλλά από τον προηγούμενο μήνα

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Παιδιά εγώ στη Νάπολη θα πάω, με σκουπίδια ή χωρίς :lol:
Εγω εχω καταλήξει στο οτι οσο περισσότερα σκουπίδια εχει ενας προορισμος, τόσο πιο ενδιαφέρον εχει.

Michael8

Member
Εγω εχω καταλήξει στο οτι οσο περισσότερα σκουπίδια εχει ενας προορισμος, τόσο πιο ενδιαφέρον εχει.
Δεν υπάρχει όμως ένας διαχωρισμός;
Σκουπίδια λόγω φτώχειας, έλλειψη πόρων, τεχνογνωσίας ;
Και σκουπίδια γιατί είμαστε yolo;

Nikos86

Member
Τα ίδια και χειρότερα είναι η Αθήνα απλά εδώ έχουμε τη μετάθεση του προβλήματος σε Ασπρόπυργο και Φυλή παρά τα συνεχή πρόστιμα από την Ε.Ε. για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση (όπου η σύγκριση Ιταλίας - Ελλάδας είναι μέρα με νύχτα).
Δεν νομίζω πως είναι το ίδιο. Στην Νάπολη και στην ευρύτερη περιοχή της μέχρι και ως Καζέρτα καταλήγουν όλα τα απόβλητα (τοξικά και μη) όλης σχεδόν της Ιταλίας (κυρίως της Βόρειας). Είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό τα Γόμορρα του Σαββιανο που γράφει αναλυτικά και για αυτό. Όντως τις προηγούμενες δεκαετίες το πρόβλημα ήταν πιο έντονο παντως και γίνανε κάποια πράγματα για το καλύτερο αλλά νομίζω πως είναι σε χειρότερη κατάσταση η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης.

Last edited:

STKF

Member
Συγγραφέας
Άνετα χειρότερες εικόνες Μητροπόλεως, Μοναστηράκι, Κουκάκι και Κολωνάκι ακόμα, φουλ σεζόν τα τελευταία καλοκαίρια όχι απλά κοντά σε εμπορεύματα αλλά σε χώρους εστίασης
Ζεις στην Αθήνα???? Έχεις πάει στην Νάπολι????

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Δεν υπάρχει όμως ένας διαχωρισμός;
Σκουπίδια λόγω φτώχειας, έλλειψη πόρων, τεχνογνωσίας ;
Και σκουπίδια γιατί είμαστε yolo;
Υπάρχουν κι εξαιρέσεις αλλά σε γενικές γραμμές το ότι υπάρχουν σκουπίδια σημαίνει πως είναι ένας προορισμός μη αποστειρωμένος, δε λειτουργούν όλα εύρυθμα, τέλεια, λεία, επίπεδα. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν πάω επειδή έχει σκουπίδια, αλλά το ότι τα έχει σημαίνει ότι δεν είναι σαν τη Σιγκαπούρη, μάλλον σε Ντάκα φέρνει, ή σε ευρωπαϊκό επίπεδο μάλλον είναι Αθήνα/Νάπολη κι όχι Όσλο/Δουβλίνο. Είναι και τι αρέσει στον καθένα.

Άλλη γενίκευση (που κι αυτή κάποιες εξαιρέσεις θα έχει) είναι ότι χώρες με βουνά που τις απομονώνουν (ή απομονώνουν κάποιες περιοχές τους) μάλλον έχουν μεγαλύτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον από φλατ περιοχές. Δεν είναι τα βουνά αυτά καθαυτά, είναι η γεωγραφική απομόνωση που προκαλεί γλωσσικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές ιδιαιτερότητες. Όχι ότι σχετίζεται με τα σκουπίδια, αλλά μήπως σχετίζονται και τα σκουπίδια με το θέμα του τόπικ;

Michael8

Member
Υπάρχουν κι εξαιρέσεις αλλά σε γενικές γραμμές το ότι υπάρχουν σκουπίδια σημαίνει πως είναι ένας προορισμός μη αποστειρωμένος, δε λειτουργούν όλα εύρυθμα, τέλεια, λεία, επίπεδα. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν πάω επειδή έχει σκουπίδια, αλλά το ότι τα έχει σημαίνει ότι δεν είναι σαν τη Σιγκαπούρη, μάλλον σε Ντάκα φέρνει, ή σε ευρωπαϊκό επίπεδο μάλλον είναι Αθήνα/Νάπολη κι όχι Όσλο/Δουβλίνο. Είναι και τι αρέσει στον καθένα.

Άλλη γενίκευση (που κι αυτή κάποιες εξαιρέσεις θα έχει) είναι ότι χώρες με βουνά που τις απομονώνουν (ή απομονώνουν κάποιες περιοχές τους) μάλλον έχουν μεγαλύτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον από φλατ περιοχές. Δεν είναι τα βουνά αυτά καθαυτά, είναι η γεωγραφική απομόνωση που προκαλεί γλωσσικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές ιδιαιτερότητες. Όχι ότι σχετίζεται με τα σκουπίδια, αλλά μήπως σχετίζονται και τα σκουπίδια με το θέμα του τόπικ;
Αν και όπως ο ίδιος λες είναι λίγο γενικότητες ότι γράφεις, συμφωνούμε στα γενικά.

Εκεί που δεν συμφωνώ, και το λένε και πολλοί και απορώ, είναι ότι κρίνουν αν ένα μέρος είναι μεταφορικά "αποστειρωμένο" με γνώμονα το αν δεν πετάνε τα σκουπίδια όπου βρουν. Ξεπερνά την κατανόηση μου.
Λαοί και χώρες που συνορεύουν και έχουν πολλά κοινά, οι μεν ειναι χωματερές και οι δε τζι τζι. Για να μην μιλήσω για τέτοιες διάφορες και εντός της ίδιας χώρας, από πόλη σε πόλη. Οπότε αυτό το επιχείρημα είναι άστοχο κατ'εμέ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.330
Μέλη
40.306
Νεότερο μέλος
konstied

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom