Dr. Claw
Member
Ακριβώς, ποια η διαφορά από κέντρο Αθήνα;Αυτή η πόλη είναι μαζί με την δική σου στην Ε.Ε. Το Κάιρο είναι???
Ακριβώς, ποια η διαφορά από κέντρο Αθήνα;Αυτή η πόλη είναι μαζί με την δική σου στην Ε.Ε. Το Κάιρο είναι???
Δεν το είπα τυχαία, ίσα ίσα το σωστό μεθύσι βγάζει αλήθειες και σοφίες καμία φορά. Άσε που καλύτερα να λες βλακειες μεθυσμένος πάρα αμέθυστος.Καλά, κι αυτό έχει συμβεί
Η διαφορά στις φωτογραφίες μεταξύ Αθηνών και Νάπολι είναι στις τρεις τελευταίες. Τρίτη φωτό από το τέλος. Σκουπίδια και μέσα στην λεκάνη του κρουνού.Ακριβώς, ποια η διαφορά από κέντρο Αθήνα;
Όντως, παλιά και άσχετη εν προκειμένω.Ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα.(Παλιά παροιμία)
Εγω εχω καταλήξει στο οτι οσο περισσότερα σκουπίδια εχει ενας προορισμος, τόσο πιο ενδιαφέρον εχει.Παιδιά εγώ στη Νάπολη θα πάω, με σκουπίδια ή χωρίς![]()
Δεν υπάρχει όμως ένας διαχωρισμός;Εγω εχω καταλήξει στο οτι οσο περισσότερα σκουπίδια εχει ενας προορισμος, τόσο πιο ενδιαφέρον εχει.
Δεν νομίζω πως είναι το ίδιο. Στην Νάπολη και στην ευρύτερη περιοχή της μέχρι και ως Καζέρτα καταλήγουν όλα τα απόβλητα (τοξικά και μη) όλης σχεδόν της Ιταλίας (κυρίως της Βόρειας). Είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό τα Γόμορρα του Σαββιανο που γράφει αναλυτικά και για αυτό. Όντως τις προηγούμενες δεκαετίες το πρόβλημα ήταν πιο έντονο παντως και γίνανε κάποια πράγματα για το καλύτερο αλλά νομίζω πως είναι σε χειρότερη κατάσταση η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης.Τα ίδια και χειρότερα είναι η Αθήνα απλά εδώ έχουμε τη μετάθεση του προβλήματος σε Ασπρόπυργο και Φυλή παρά τα συνεχή πρόστιμα από την Ε.Ε. για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση (όπου η σύγκριση Ιταλίας - Ελλάδας είναι μέρα με νύχτα).
Ζεις στην Αθήνα???? Έχεις πάει στην Νάπολι????Άνετα χειρότερες εικόνες Μητροπόλεως, Μοναστηράκι, Κουκάκι και Κολωνάκι ακόμα, φουλ σεζόν τα τελευταία καλοκαίρια όχι απλά κοντά σε εμπορεύματα αλλά σε χώρους εστίασης
Υπάρχουν κι εξαιρέσεις αλλά σε γενικές γραμμές το ότι υπάρχουν σκουπίδια σημαίνει πως είναι ένας προορισμός μη αποστειρωμένος, δε λειτουργούν όλα εύρυθμα, τέλεια, λεία, επίπεδα. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν πάω επειδή έχει σκουπίδια, αλλά το ότι τα έχει σημαίνει ότι δεν είναι σαν τη Σιγκαπούρη, μάλλον σε Ντάκα φέρνει, ή σε ευρωπαϊκό επίπεδο μάλλον είναι Αθήνα/Νάπολη κι όχι Όσλο/Δουβλίνο. Είναι και τι αρέσει στον καθένα.Δεν υπάρχει όμως ένας διαχωρισμός;
Σκουπίδια λόγω φτώχειας, έλλειψη πόρων, τεχνογνωσίας ;
Και σκουπίδια γιατί είμαστε yolo;
Αν και όπως ο ίδιος λες είναι λίγο γενικότητες ότι γράφεις, συμφωνούμε στα γενικά.Υπάρχουν κι εξαιρέσεις αλλά σε γενικές γραμμές το ότι υπάρχουν σκουπίδια σημαίνει πως είναι ένας προορισμός μη αποστειρωμένος, δε λειτουργούν όλα εύρυθμα, τέλεια, λεία, επίπεδα. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν πάω επειδή έχει σκουπίδια, αλλά το ότι τα έχει σημαίνει ότι δεν είναι σαν τη Σιγκαπούρη, μάλλον σε Ντάκα φέρνει, ή σε ευρωπαϊκό επίπεδο μάλλον είναι Αθήνα/Νάπολη κι όχι Όσλο/Δουβλίνο. Είναι και τι αρέσει στον καθένα.
Άλλη γενίκευση (που κι αυτή κάποιες εξαιρέσεις θα έχει) είναι ότι χώρες με βουνά που τις απομονώνουν (ή απομονώνουν κάποιες περιοχές τους) μάλλον έχουν μεγαλύτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον από φλατ περιοχές. Δεν είναι τα βουνά αυτά καθαυτά, είναι η γεωγραφική απομόνωση που προκαλεί γλωσσικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές ιδιαιτερότητες. Όχι ότι σχετίζεται με τα σκουπίδια, αλλά μήπως σχετίζονται και τα σκουπίδια με το θέμα του τόπικ;