Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Νομίζω ότι έγινε κατανοητό το χιούμορ στην πρώτη παράγραφο της ανάρτησής μου. Ίσως και όχι, επειδή η δεύτερη ήταν όντως στα σοβαρά.

Michael8

Member
Νομίζω ότι έγινε κατανοητό το χιούμορ στην πρώτη παράγραφο της ανάρτησής μου. Ίσως και όχι, επειδή η δεύτερη ήταν όντως στα σοβαρά.
Πέρα από την τελευταία πρόταση δεν είδα κάποιο χιούμορ. Είπες την άποψη σου και εγώ τη δική μου.

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Παιδιά εγώ στη Νάπολη θα πάω, με σκουπίδια ή χωρίς :lol:
Και καλά θα κάνεις,είχε όντως υπερβολικά σκουπίδια ,αλλά είναι και όμορφη και ενδιαφέρουσα!

paefstra

Member
Συγγραφέας
Παιδιά εγώ στη Νάπολη θα πάω, με σκουπίδια ή χωρίς :lol:
Και πολυ καλα θα κάνεις. Νάπολη και Παλέρμο ειναι οι πιο αφρικανικές πόλεις τις Ευρώπης, δεν πειράζουν τα σκουπίδια όσο εχεις τοσο φιλικούς κατοίκους και σπουδαιότατα αξιοθέατα.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Πέρα από την τελευταία πρόταση δεν είδα κάποιο χιούμορ. Είπες την άποψη σου και εγώ τη δική μου.
Το κατάλαβα ότι δεν το είδες και δε φταις εσύ, έγραψα την πρώτη φράση στα αστεία και μετά μια παράγραφο στα σοβαρά, οπότε δεν ήταν ευδιάκριτο.

Michael8

Member
Το κατάλαβα ότι δεν το είδες και δε φταις εσύ, έγραψα την πρώτη φράση στα αστεία και μετά μια παράγραφο στα σοβαρά, οπότε δεν ήταν ευδιάκριτο.
Δεν σε πιάνω είναι η αλήθεια αλλά δεν τρέχει και κάτι.

Πάντως το "πετάμε το σκουπιδάκι εντός κάδου και όχι εκτός κάδου" δεν έχει τόσες βαθύτερες προεκτάσεις όσο κάποιοι παρουσιάζουν. Όλα είναι θέμα οπτικής βέβαια.

Last edited:

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Κόσοβο, Μαυροβούνιο
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
@wanderwoman @paefstra κορίτσια ζω για τη στιγμή που θα πατήσω το πόδι μου στο Museo Cappella Sansevero και θα δω απο κοντά τα μοναδικά έργα τέχνης που φιλοξενεί!!! Μόνο ενδιαφέρουσα η Νάπολη; Ένας προορισμός απο μόνη της είναι! Να πούμε για την υπόγεια Νάπολη; Για τη Πομπηΐα, το Herculaneum, το Βεζούβιο, τα Φλεγραία πεδία, τη Procida και πόσα ακόμα... ατελείωτη είναι σε μητροπολιτικό επίπεδο!
Εγω εχω καταλήξει στο οτι οσο περισσότερα σκουπίδια εχει ενας προορισμος, τόσο πιο ενδιαφέρον εχει.
Το οτι οι κάτοικοι της Νάπολη δεν ξεσηκώνονται με αιτία τα σκουπίδια και συμβιώνουν με αυτά, σίγουρα δείχνει κάτι σημαντικό για τη τοπική κοινωνία και για μένα είναι επίσης ενδιαφέρον. Αν τυχόν συμβαίνει το αντίθετο δεν το γνωρίζω. Στην Γένοβα η βρώμα της λιμανίλας είναι διάχυτη σε μεγάλο μέρος της πόλης και μάλιστα υπάρχουν "προωθητικές ενέργειες" της βρώμας αυτής απο τους ίδιους τους κατοίκους. Το είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Και αυτό σημαίνει κάτι για τη τοπική κοινωνία και είναι πολύ ενδιαφέρον επίσης. Είναι πολύ σχετικό όμως για το πως θα το εκλάβει ο κάθε επισκέπτης... Εμένα πχ μου άρεσε η εικόνα μιας λιμανίσιας πόλης που ήξερα εξαρχής την ιστορία της, οτι ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα απο τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια της Ευρώπης!

ΥΓ. Σε αυτό με τα βουνά, την γεωγραφική απομόνωση και τις συνθήκες που δημιουργούνται συμφωνώ απόλυτα. Όχι οτι έχει σχέση με τα σκουπίδια αλλά συμφωνώ :lol:
κρίνουν αν ένα μέρος είναι μεταφορικά "αποστειρωμένο" με γνώμονα το αν δεν πετάνε τα σκουπίδια όπου βρουν.
Αποστειρωμένο, με καμία έννοια, δεν θα χαρακτήριζα ένα μέρος με σκουπίδια, αλλά η ύπαρξη των σκουπιδιών κάτι δείχνει. Τα σκουπίδια απο μόνα τους δεν μου λένε κάτι εμένα. Στο πως συμπεριφέρονται όμως οι κάτοικοι μιας τέτοιας πόλης σε σχέση με αυτά, έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Απο κει και πέρα στο χέρι του καθενός είναι και στη ματιά του, πως θα το εκλάβει αυτό, σε συνδυασμό και με τις εκάστοτε κοινωνικο-πολιτικο-θρησκευτικές καταστάσεις που επικρατούν. Όλα παίζουν ρόλο.

Last edited:

Michael8

Member
Με το ταπεινό μου το μυαλό το να κάνουμε τα πάρκα, τις παραλίες, τους δρόμους χωματερές, ή να αφήνουμε τα μπιπ των σκυλιών μας στο δρόμο σαν αξιοθέατα, μου βγάζει μόνο ασυνειδησία και χαμηλό επίπεδο. Αν κάποιοι το βρίσκουν γοητευτικό ή ότι κρύβει κάποια μαγεία από πίσω το ακούω, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Μιλάω πάντα για μέρη που έχουν λυμένα τα βασικά τους θέματα.
Αν δεν έχει ο άλλος πρόσβαση σε πόσιμο νερό, μόνο τα σκουπίδια δεν τον ενδιαφέρουν.

Last edited:

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Κόσοβο, Μαυροβούνιο
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Με το ταπεινό μου το μυαλό και με σεβασμό στις απόψεις σας, το να κάνουμε τα πάρκα, τις παραλίες, τους δρόμους χωματερές, ή να αφήνουμε τα μπιπ των σκυλιών μας στο δρόμο σαν αξιοθέατα, μου βγάζει μόνο ασυνειδησία και χαμηλό επίπεδο.
Δεν αποτελούν αξιοθέατα τα σκουπίδια, αλλά μια κοινωνική συνθήκη που υπάρχει για κάποιους λόγους. Αυτό είναι άξιο παρατήρησης απο κάποιους.

paefstra

Member
Συγγραφέας
Με το ταπεινό μου το μυαλό και με σεβασμό στις απόψεις σας, το να κάνουμε τα πάρκα, τις παραλίες, τους δρόμους χωματερές, ή να αφήνουμε τα μπιπ των σκυλιών μας στο δρόμο σαν αξιοθέατα, μου βγάζει μόνο ασυνειδησία και χαμηλό επίπεδο. Αν κάποιοι το βρίσκουν γοητευτικό ή ότι κρύβει κάποια μαγεία από πίσω το ακούω, το δέχομαι, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Μιλάω πάντα για μέρη που έχουν λυμένα τα βασικά τους θέματα.
Αν δεν έχει ο άλλος πρόσβαση σε πόσιμο νερό, μόνο τα σκουπίδια δεν τον ενδιαφέρουν.
Πολλή θεωρία για κατι απλό. Οι κάδοι της Νάπολης ειναι ξεχειλισμενοι απο τα φαγαδικα και τις πιτσαρίες, βουνά απο κουτιά. Φτώχεια υποδομών και ανεπαρκη δρομολογια στην ανακομιδη των σκουπιδιών. Το πρωί ειναι καθαρά, το βραδυ βουνά.
Αφού η πολη ειναι εξωστρεφής κι όλη μερα μασουλάνε φθηνο νοστιμο φαι, οι κάδοι γίνονται βουνα.

Michael8

Member
Θυμάμαι κάτι μεσημεριανές εκπομπές που έκαναν ρεπορτάζ ανοίγοντας και αναλύοντας τα σκουπίδια των διάσημων. Εκεί έχει φτάσει και το επίπεδο της συζήτησης εδώ.
Χαιρετώ και αποχωρώ.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.332
Μέλη
40.310
Νεότερο μέλος
Smr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα