Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

steisy

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Παιδιά εγώ στη Νάπολη θα πάω, με σκουπίδια ή χωρίς :lol:
Πότε? :) Κι εγώ θα πάω τον Οκτώβριο για 2η φορά!

Πολλή θεωρία για κατι απλό. Οι κάδοι της Νάπολης ειναι ξεχειλισμενοι απο τα φαγαδικα και τις πιτσαρίες, βουνά απο κουτιά. Φτώχεια υποδομών και ανεπαρκη δρομολογια στην ανακομιδη των σκουπιδιών. Το πρωί ειναι καθαρά, το βραδυ βουνά.
Αφού η πολη ειναι εξωστρεφής κι όλη μερα μασουλάνε φθηνο νοστιμο φαι, οι κάδοι γίνονται βουνα.
Έχεις δίκιο. Κι εγώ τον Δεκέμβριο που πήγα, το πρωί τα έβλεπα όλα καθαρά και από το απόγευμα και μετά χαμός από τα σκουπίδια. Μέχρι και υπαλλήλους να πλένουν τους μεγάλους δρόμους με μάνικες έβλεπα το πρωί.

Robert

Member
Σίγουρα δε θα πρωτοτυπήσω λέγοντας καλά λόγια για τη Βενετία.Απλως θα πω ότι ο καθε ταξιδιώτης,επιβάλλεται να την επισκεφθεί έστω μια φορά στη ζωή του.Να την γυρίσει με τα καραβάκια,να χαθεί περπατώντας στα στενά της...Είναι μέρος που δεν υπάρχει όμοιο του για μενα.

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Πότε? :) Κι εγώ θα πάω τον Οκτώβριο για 2η φορά!
Δεν προβλέπεται για το 2026, καθώς είναι στο πρόγραμμα το Μιλάνο για 2η φορά και αν πάλι θα γίνει και αυτό. Για την ώρα δεν έχω σχεδιάσει ακόμα τίποτα για το 2027, αλλά δεν αποκλείω τίποτα :)

vitalogy

Member
Επόμενο Ταξίδι
Edinburgh
Εκτός του ότι όντως το ένα δεν αναιρεί το άλλο και προσωπικά δε μου αρέσουν τόσο οι συγκρίσεις, νομίζω πως το θέμα με τα σκουπίδια στην Νάπολη δεν είναι αποτέλεσμα της ανέχειας, όσο κάκκιστης οργανωσιάς των τοπικών αρχών σε συνδυασμό με μια μπίζνα της τοπικής καμόρα. Παρόλο που δεν έχω πάει ακόμα να το δω με τα μάτια μου, είναι κάτι ευρύτερα γνωστό και θαρρώ πως αν οι κάτοικοι είχαν την επιλογή -ή τη θέληση- δε θα ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Στην Νάπολη βρέθηκα πριν λίγες μέρες μόνο για δυο ημέρες για να δω μια συναυλία στην Πομπηία. Είχα λίγες ώρες στην διάθεση μου να δω κάποιους γνωστούς δρόμους και περιοχές στα γρήγορα. Δηλαδή από το απόγευμα νωρίς που έφτασα μέχρι την άλλη μέρα ως της 11 περίπου που θα έφευγα για Πομπηία.
Προφανώς και για τόσες λίγες ώρες θα μου ήταν ανεπίτρεπτο να πω την άποψη μου για την πόλη, αλλά θα ήθελα να πω κάτι που πρόσεξα σχετικά με τα σκουπίδια που είναι κάτι που θα προσέξεις αμέσως με το που φτάσεις.
Κάδοι υπάρχουν παντού, και το πρωί υπήρχαν επίσης πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι καθαριότητας από όσο είδα.
Το απόγευμα λοιπόν της πρώτης μέρας έκατσα σε ένα μικρό καφέ στο κέντρο δίπλα στο κατάλυμα μου για ένα καφέ και ένα κρουασάν. Ακριβώς δίπλα υπήρχε ένα mini market του οποίου ο ιδιοκτήτης μαλον είχε βγει ακριβώς μπροστά στο δρόμο κάτω από το πεζοδρόμιο για να σπάσει και να συλεξει τα προϊόντα για το μαγαζί του που του είχε αφήσει ένα προμηθευτικό φορτηγό. Έσκισε λοιπόν το ναυλον που προστάτευε τα προϊόντα και το απόθεσε στο δρόμο. Στη συνέχεια μου έκανε εντύπωση πως έσκιζε και κάποιες συσκευασίες προϊόντων (που συνήθως αυτό το κανεις μέσα στο μαγαζί) και τα άφηνε και αυτά εκεί. Ε φαντάστηκα πως θα τα μάζευε στην πορεία. Το άλλο πρωί λοιπόν που πέρασα από το σημείο τα σκουπίδια ήταν ακόμα εκεί.
Το βράδυ της προηγούμενης μέρας λοιπόν κατα της 12 το βράδυ έκατσα σε ένα μικρό εξωτερικο τραπεζακι σε ενα take away για να φαω κατι στα γρηγορα. Καποια στιγμη λοιπον ο τυπος απο το μαγαζι βγηκε να σκουπισει το πεζοδρομιο (χαροπετσετες μπουκαλακια, χαμος γινοταν) και τα εσπρωξε και τα πεταξε στο ρυθρο μπροστα στο πεζοδρομιο. Ακριβως το ιδιο εκανε και ο τυπος στο παραδιπλα καταστημα. Αντι να τα μαζεψουν με το φαρασι, απλα τα εσπρωξαν στο δρομο. και για ενα τεταρτο που εμεινα εκει, εκει εμειναν και τα σκουπιδια.
Άρα νομίζω πως Μάλον κάτι οι ίδιοι κάνουν λάθος εκεί.

Michael8

Member
Στην Νάπολη βρέθηκα πριν λίγες μέρες μόνο για δυο ημέρες για να δω μια συναυλία στην Πομπηία. Είχα λίγες ώρες στην διάθεση μου να δω κάποιους γνωστούς δρόμους και περιοχές στα γρήγορα. Δηλαδή από το απόγευμα νωρίς που έφτασα μέχρι την άλλη μέρα ως της 11 περίπου που θα έφευγα για Πομπηία.
Προφανώς και για τόσες λίγες ώρες θα μου ήταν ανεπίτρεπτο να πω την άποψη μου για την πόλη, αλλά θα ήθελα να πω κάτι που πρόσεξα σχετικά με τα σκουπίδια που είναι κάτι που θα προσέξεις αμέσως με το που φτάσεις.
Κάδοι υπάρχουν παντού, και το πρωί υπήρχαν επίσης πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι καθαριότητας από όσο είδα.
Το απόγευμα λοιπόν της πρώτης μέρας έκατσα σε ένα μικρό καφέ στο κέντρο δίπλα στο κατάλυμα μου για ένα καφέ και ένα κρουασάν. Ακριβώς δίπλα υπήρχε ένα mini market του οποίου ο ιδιοκτήτης μαλον είχε βγει ακριβώς μπροστά στο δρόμο κάτω από το πεζοδρόμιο για να σπάσει και να συλεξει τα προϊόντα για το μαγαζί του που του είχε αφήσει ένα προμηθευτικό φορτηγό. Έσκισε λοιπόν το ναυλον που προστάτευε τα προϊόντα και το απόθεσε στο δρόμο. Στη συνέχεια μου έκανε εντύπωση πως έσκιζε και κάποιες συσκευασίες προϊόντων (που συνήθως αυτό το κανεις μέσα στο μαγαζί) και τα άφηνε και αυτά εκεί. Ε φαντάστηκα πως θα τα μάζευε στην πορεία. Το άλλο πρωί λοιπόν που πέρασα από το σημείο τα σκουπίδια ήταν ακόμα εκεί.
Το βράδυ της προηγούμενης μέρας λοιπόν κατα της 12 το βράδυ έκατσα σε ένα μικρό εξωτερικο τραπεζακι σε ενα take away για να φαω κατι στα γρηγορα. Καποια στιγμη λοιπον ο τυπος απο το μαγαζι βγηκε να σκουπισει το πεζοδρομιο (χαροπετσετες μπουκαλακια, χαμος γινοταν) και τα εσπρωξε και τα πεταξε στο ρυθρο μπροστα στο πεζοδρομιο. Ακριβως το ιδιο εκανε και ο τυπος στο παραδιπλα καταστημα. Αντι να τα μαζεψουν με το φαρασι, απλα τα εσπρωξαν στο δρομο. και για ενα τεταρτο που εμεινα εκει, εκει εμειναν και τα σκουπιδια.
Άρα νομίζω πως Μάλον κάτι οι ίδιοι κάνουν λάθος εκεί.
Από τη στιγμή που δεν είναι θέμα πόρων, είναι θέμα κουλτούρας. Επειδή και εγώ ταξιδεύω πολλές φορές για συναυλίες και κάθομαι 2-3 μέρες μόνο, η Ιταλία έχει φάει Χ για πολλούς λόγους. Αν και σε άλλα σημεία της τα πράγματα με τα σκουπίδια είναι ακριβώς το αντίθετο.

vitalogy

Member
Επόμενο Ταξίδι
Edinburgh
Από τη στιγμή που δεν είναι θέμα πόρων, είναι θέμα κουλτούρας. Επειδή και εγώ ταξιδεύω πολλές φορές για συναυλίες και κάθομαι 2-3 μέρες μόνο, η Ιταλία έχει φάει Χ για πολλούς λόγους. Αν και σε άλλα σημεία της τα πράγματα με τα σκουπίδια είναι ακριβώς το αντίθετο.
Μα και εγω αν και έχω πάει και άλλες φορές δεν έχω δει θέμα με σκουπίδια αλλού.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.286
Μέλη
40.283
Νεότερο μέλος
zinaki

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom