Αίγυπτος Από Κάιρο μέχρι Σίβα: Απρόβλεπτες ιστορίες εκτός τουριστικού χάρτη…

annoulita100

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδόρ
Ταξίδι-Όνειρο
All the world 💓
Τι ωραίες εμπειρίες για τα παιδάκια! Ακόμη και οι κακές.
Κυρίως αυτές καθώς βλέπουμε με τα χρόνια πως έχουν αυξηθεί οι αντοχές τους αλλά και τα επίπεδα της αυτονομίας τους!

annoulita100

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδόρ
Ταξίδι-Όνειρο
All the world 💓

BolekUSSR

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκυο
Αχ, αυτή η Αίγυπτος είναι υπέροχη!
Θα ταξιδέψω για 4η φορά τον επόμενο μήνα.
@annoulita100 Ήθελα να ρωτήσω για Σίβα σε ποιο ξενοδοχείο μείνατε και πώς κανονίσατε τη διαμονή το βράδυ στην έρημο. Και αν είχατε κάποιο συγκεκριμένο οδηγό.
Τελευταία φορά είχα πάει πριν 3 χρόνια και ήμουν μόνος μου, αλλά τώρα επειδή θα πάω με παρέα θα ήθελα το βράδυ να κοιμηθώ στην έρημο.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!

Last edited:

BolekUSSR

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκυο
Να πω εγω οτι για εμπειρία ερήμου ειναι πολυ όμορφη (και ξεχωριστη) και η Λευκή Έρημος .
Λευκή έρημο έχω πάει τρεις φορές.
Μένω στην Όαση της Φαράφρα για ξεκούραση και ηρεμία και κάθε φορά κοιμάμαι και ένα βράδυ στην Λευκή Έρημο.
Είναι αριστούργημα, επιβεβαιώνω!

annoulita100

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδόρ
Ταξίδι-Όνειρο
All the world 💓
Αχ, αυτή η Αίγυπτος είναι υπέροχη!
Θα ταξιδέψω για 4η φορά τον επόμενο μήνα.
@annoulita100 Ήθελα να ρωτήσω για Σίβα σε ποιο ξενοδοχείο μείνατε και πώς κανονίσατε τη διαμονή το βράδυ στην έρημο. Και αν είχατε κάποιο συγκεκριμένο οδηγό.
Τελευταία φορά είχα πάει πριν 3 χρόνια και ήμουν μόνος μου, αλλά τώρα επειδή θα πάω με παρέα θα ήθελα το βράδυ να κοιμηθώ στην έρημο.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!
Το κατάλυμα που μείναμε είναι το Bait Ward Nubian House. Στην έρημο δεν διανυκτερεύσαμε.
Οδηγό είχαμε για όλες τις μέρες τον οποίο βρήκαμε μόλις φτάσαμε στο χωριό. Κανονίσαμε μια τιμή (περίπου 20€/μέρα) για όλες τις μέρες που θα μέναμε εκεί. Κάθε πρωί μας έπαιρνε από το ξενοδοχείο , γυρίσαμε όλα τα χαιλαιτ της περιοχής και μας επέστρεφε το βράδυ.

piccolo_mondo

Member
Δεν ξερω αν "ζηλεψα" περισσοτερο την εμπειρια στο salt lake ή την νυχτα στην ερημο... πωπω υπεροχα, να 'στε καλα να ζησετε κι αλλες τετοιες εμπειριες...

annoulita100

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδόρ
Ταξίδι-Όνειρο
All the world 💓
Δεν ξερω αν "ζηλεψα" περισσοτερο την εμπειρια στο salt lake ή την νυχτα στην ερημο... πωπω υπεροχα, να 'στε καλα να ζησετε κι αλλες τετοιες εμπειριες...
Ευχαριστούμε πάρα πολύ !! Μαγική Σίβα ….
Να είμαστε όλοι καλά , να ταξιδεύουμε και να γεμίζουμε τον «σκληρό» μας με τέτοιες στιγμές 😎

piccolo_mondo

Member
Ποια θα ελεγες οτι ηταν τα highlights του ταξιδιου σας? Και καποιο tip για παρομοιο ταξιδι με παιδια, κατι που θα αλλαζες στο itinerary, κατι που με τιποτα δεν θα αλλαζες...? Θα ηθελα και abu simbel, παρα την πολυωρη προσβαση...!! 🙂

Last edited:

annoulita100

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδόρ
Ταξίδι-Όνειρο
All the world 💓
Τελευταία μας μέρα στη Σίβα και ένα ήταν το μοτο στο μυαλό μας: χαλαραααα!
Καμία πίεση, κανένα πρόγραμμα, κανένα “πρέπει”. Θέλαμε απλά να απολαύσουμε για τελευταία φορά το vibe αυτού του χωριού που ξέραμε καλά πως θα έρθει στιγμή που θα το νοσταλγήσουμε…αρκετά...
Κοιμηθήκαμε καλά, ξυπνήσαμε χωρίς ξυπνητήρια και ξεκινήσαμε τη μέρα μας με βόλτα μέσα στο Shali Fortress, το παλιό φρούριο της όασης, με τα στενά περάσματα, τα μισογκρεμισμένα σπίτια από λάσπη και αλάτι και φυσικά την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε μια αλλη εποχή.
IMG_1426.jpeg
IMG_2251.jpeg
IMG_2250.jpeg
IMG_2443.jpeg

Η επόμενη στάση ήταν μια ακόμα ιδιαίτερη εμπειρία σε αυτή τη χώρα που λέγεται Αίγυπτος!
-Θα σας πάω για σπα, ανακοινώνει ο Μοχαμεντ…
-Ωραία φάση! Πού;;;;;;
-Σε μια σπηλιά από αλάτι…
Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ιδέα δεν είχαμε…Μέχρι που φτάσαμε πραγματικά σε μια σπηλιά, μπήκαμε γοργά γοργά γιατί μας είχε φάει η περιέργεια και ξαφνικά εμφανίστηκε ένας τύπος με φτυάρι!!!
-Καλώς ήρθατε!
-Καλώς σας βρήκαμε!
-Ακολουθήστε με…
Και τον ακολουθήσαμε …μέχρι που φτάσαμε σε ένα δωμάτιο στρωμένο όλο από αλάτι ,μας έβαλε κάτω και άρχιζε να μας θάβει..Κυριολεκτικά!!
IMG_2247.jpeg
IMG_1417.jpeg
IMG_1418.jpeg

Μείναμε εκεί θαμμένοι για περίπου δεκαπέντε λεπτά, προσπαθώντας να αποφασίσουμε αν όντως κάνει καλό στο σώμα ή αν απλά κάποιος στη Σίβα σκέφτηκε έναν πολύ δημιουργικό τρόπο να δουλεύει τον κόσμο!!Είχαμε ξεπαγιάσει, δεν νιώθαμε τα πόδια μας, αλλά το γέλιο που ρίξαμε δεν περιγράφεται.😂😂😂

Αφού λοιπόν βγήκαμε από αυτή την σπηλιά σαν μπακαλιάροι κατεψυγμένοι, θέλαμε απεγνωσμένα να ξαπλώσουμε κάτω από τον καυτό ήλιο. Και ποιο είναι το καλύτερο σημείο για να γίνει αυτό;; Φυσικά η ερημος!! Να την απολαύσουμε και στο φως της ημέρας. Τα λόγια περιττά… Μαγεια!!
Αμμόλοφοι παντού, ησυχία, μια απέραντη χρυσή έκταση. Περπατήσαμε, βγάλαμε φωτογραφίες σαν σωστοί instagrammers 😂, τα παιδιά έκαναν sandboarding και εμείς προσπαθούσαμε να κατέβουμε τους λόφους χωρίς να φάμε τα μούτρα μας.
IMG_2253.jpeg
IMG_2257.jpeg
IMG_2255.jpeg
IMG_2256.jpeg
IMG_2446.jpeg
IMG_2444.jpeg
IMG_2445.jpeg

Και κάπου εκεί, προς το απόγευμα, ξεκίνησε το γνωστό πλέον “αιγυπτιακό plot twist”.
-Απόψε θέλω να σας κάνω το τραπέζι, μας ανακοινώνει ο φίλος Μοχαμεντ.
Τι ευγένεια σκεφτήκαμε οι αφελείς…
-Θα πάμε στο σπίτι του αδερφού μου που λείπει αυτή την περίοδο, έχει μεγάλο κήπο και μεγάλη πισίνα να κολυμπήσουν τα παιδιά !
-Ευχαριστούμε πάρα πολύ! Ανυπομονούμε!!
-Θα χρειαστώ λεφτά για τα υλικά .
Εντάξει να του δώσουμε του παιδιού ,μην φανούμε και τζαμπατζήδες.
Κάναμε στάση στο παντοπωλείο του χωριού και σε λίγα λεπτά ήμασταν εκεί … Σε ακόμα ένα…. εγκαταλελειμμένο σπίτι… με μια άδεια πισίνα και….. χωρίς κλειδιά !
-Θα πηδήξουμε την μάντρα γιατί ξέχασα τα κλειδιά στο σπίτι…
-Είναι σίγουρα του αδελφού σου το σπίτι ;;;;;;
Τι ζούμε ρε φίλε πάλι ;;;!!!Το μόνο που δεν έχουμε πάθει ακόμα είναι να μας δέσουν οι μπάτσοι 🤪
-Όλα καλά! Εσεισ αραχτε όσο εμείς ( αυτός και ο φίλος του το τσιράκι) θα μαγειρεύουμε…
Εμ μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς. Ο Βαγγέλης σε κατάσταση ζεν να παίζει με τα παιδιά και εγώ σε αναμμένα κάρβουνα ότι όπου να’ναι θα ακούσουμε σειρήνες!
Και οι ώρες περνάνε… και ακόμα περιμένουμε…
Η πείνα είχε χτυπήσει κόκκινο. Τα παιδιά είχαν αρχίσει να λυγίζουν, εμείς κοιταζόμασταν με τον Βαγγέλη και γελούσαμε νευρικά. Και εκεί που λες “εντάξει, κάποια στιγμή θα φάμε”… έρχεται ο Μοχάμεντ και μας ζητάει και έξτρα λεφτά “για τη σημερινή μέρα”😡😡😡
Εκεί πραγματικά δεν ξέραμε αν έπρεπε να γελάσουμε ή να τον πετάξουμε μέσα στην κατσαρόλα!!
Τελικά φάγαμε και το μόνο που ήθελα τώρα ήταν να μας γυρίσει πίσω και να μην τον ξαναδώ! Πραγματικά είχα φρικάρει.
Φτάσαμε έξω από το ξενοδοχείο μας, κατέβηκα χωρίς να βγάλω μιλιά όσο ο Βαγγέλης του μοίραζε αγκαλιές και tips !!!
Kill Μe Now!!
-Μην χαλάς το vibe σου την τελευταία μας μέρα…
Δεν ξέρω ίσως και να έχει δίκιο… Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι πως αύριο το τεράστιο αυτό ταξίδι τελειώνει και αυτό της επιστροφής για Ελλάδα αρχίζει…..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.124
Μέλη
40.116
Νεότερο μέλος
Katerina C

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom