Ανδόρρα Γαλλία Από την μικρή Ανδόρα στην μαγευτική Αλμπί και το ιστορικό Καρκασόν με φόντο τα Πυρηναία και βάση την Τουλούζ

Grerena

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη πάλι :)
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
Εκλεισα Τουλουζη 4 μερες. Αξιζουν 75 ευρω λεωφορειο για Ανδορρα? Συγκριτικα με τα 58 ευρω για δωρεαν πτησεις με Aegean καπου βρισκω τεραστιο το ποσο για λεωφορειο!
Ελεγα για τα περιξ της Τουλουζ μονο.
Παρεμπιπτοντως βρηκα με 60 το δικλινο Τουλουζη και ακομη τριβω τα ματια μου. Νομιζα οτι το 100ρικο ειναι κανονας στη Δ. Ευρωπη :p
Στις 4 ημέρες που έχεις διαθέσιμες ίσα ίσα «χωράνε» οι τρεις πόλεις Τουλούζη, Αλμπη και Καρκασόν και επίσης σε μία ημερήσια δεν «χωράει» η Ανδόρρα.
Ημερήσια στην Ανδόρα δεν νομίζω ότι αξίζει, λόγω όμως της μεγάλης απόστασης (και όχι λόγω χρημάτων). Αν σκεφτείς ότι το λεωφορείο των 75€ είναι ο μοναδικός τρόπος για να πας σε μια άλλη χώρα (με αρκετές ιδιαιτερότητες), που βρίσκεται στην καρδιά των Πυρηναίων νομίζω ότι είναι έως και καλή τιμή.

Όπως όμως είπε και η @Sassenach77: δεν διευκρινίζεις τι θέλεις να κάνεις.

Εμένα μου άρεσε η Ανδόρα, γιατί μέσα στο 24ωρο που έμεινα πρόλαβα και έκανα πράγματα που μου άρεσαν. Έκανα μπάνιο σε λουτρά, περπάτησα σε πεζοπορικό μονοπάτι (Rec de Sola) σε υψόμετρο με θέα, ήπια το ποτάκι μου το βράδυ, πήγα και για ψώνια.
Σε ημερήσια μόνο ψώνια προλαβαίνεις να κάνεις και άντε και έναν καφέ με θέα τα βουνά.

Και σχετικά με τη ΜΙΑ φωτογραφία που ανέφερες ...
Θα προσπαθήσω να δελεάσω με τρεις ...

20250927_1604272.jpg

20250928_113038.jpg

20250927_194507.jpg

Η τελευταία αφορά μια ‘φρέσκια’ (Σεπτ. 2024) κατασκευή – έργο τέχνης με θέμα το νερό!
Δίπλα στην όχθη του ποταμού Valira έχει διαμορφωθεί πεζοδιαδρομή γεμάτο με πολύχρωμες σωληνώσεις, γιγάντιες βρύσες, κάνουλες, αντλίες με σύνθετες διατάξεις μεταξύ τους, οι οποίες σε συνδυασμό με τα ορμητικά νερά του ποταμού δίνουν ένα τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα δίνοντας έμφαση στην αξία του νερού ως φυσικό αγαθό του τόπου.

Όσον αφορά το Μπορντώ θεωρώ ότι είναι ένα 4ήμερο από μόνο του, μαζί με τα πέριξ. Αμαρτία είναι να ‘καεί’ με ημερήσια από Τουλούζη.
Πιστεύω ότι έχεις ήδη πάρει τις αποφάσεις σου για αυτό σου το ταξίδι, αλλά ‘κράτα’ ότι νομίζεις για ενδεχόμενο μελλοντικό ταξίδι στην Ανδόρρα (ίσως από Βαρκελώνη).

mariath

Member
Επόμενο Ταξίδι
Napule
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Παρεμπιπτοντως βρηκα με 60 το δικλινο Τουλουζη και ακομη τριβω τα ματια μου. Νομιζα οτι το 100ρικο ειναι κανονας στη Δ. Ευρωπη :p
Η νότια Γαλλία ήταν η έκπληξη φέτος στις τιμές των ξενοδοχείων. Βρήκα παντού οικονομικά τρίκλινα και έχει ακόμα πολύ καλές διαθεσιμότητες για καλοκαίρι.

mariath

Member
Επόμενο Ταξίδι
Napule
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Εμένα μου άρεσε η Ανδόρα, γιατί μέσα στο 24ωρο που έμεινα πρόλαβα και έκανα πράγματα που μου άρεσαν. Έκανα μπάνιο σε λουτρά, περπάτησα σε πεζοπορικό μονοπάτι (Rec de Sola) σε υψόμετρο με θέα, ήπια το ποτάκι μου το βράδυ, πήγα και για ψώνια.
Σε ημερήσια μόνο ψώνια προλαβαίνεις να κάνεις και άντε και έναν καφέ με θέα τα βουνά.
Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τα λουτρά; Είχε κάτι ενδιαφέρον;

paefstra

Member
Συγγραφέας
Η νότια Γαλλία ήταν η έκπληξη φέτος στις τιμές των ξενοδοχείων. Βρήκα παντού οικονομικά τρίκλινα και έχει ακόμα πολύ καλές διαθεσιμότητες για καλοκαίρι.
Προς Νικαια ταλαιπωρηθηκα να βρω καλες τιμες περσι, εστω και Νοεμβρη, αλλη φαση.
Σημειωσε οτι κι η Νορμανδια (Ρουεν, Καεν) ειναι επισης οικονομικη.

Grerena

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη πάλι :)
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τα λουτρά; Είχε κάτι ενδιαφέρον;
Δες το Caldea spa.
Δεν πήγα παρόλο που κάτι τέτοια τα κυνηγάω και μου αρέσουν πολύ.
Χρειαζόμουν άλλη μια μέρα, που δεν την είχα και προτίμησα την εξωτερική πισίνα του ξενοδοχείου μου δεδομένου ότι μου το επέτρεψε και ο καιρός του Σεπτεμβρίου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.033
Μέλη
40.062
Νεότερο μέλος
TheSilentTraveler

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom