Από τη Βασκωνία στη Βαυαρία

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Μερικές φορές πρέπει να προσέχεις τι εύχεσαι! Ιούλιος 2007 βρέθηκα μόλις για μια ώρα στο Würzburg, δε θα πω ότι ερωτεύτηκα την πόλη, θα πω ότι ευχήθηκα να ζούσα για λίγο σε αυτή την πόλη και μετά από μερικά χρόνια, Δεκέμβριος 2010 έρχομαι να διερευνήσω την περιοχή και να αποφασίσω αν θα μετακομίσω στη Γερμανία! Ω ναι η ευχή πραγματοποιήθηκε!

Δεκέμβριος στη Γερμανία σημαίνει κρύοοοοο, χιόνι, ισοθερμικά, χριστουγεννιάτικες αγορές, σουπίτσες, κόκκινες μυτούλες, όμορφα χιονισμένα τοπία, και ως λάτρης του χειμώνα, είπα το ναι στη νέα μου ζωή και στη νέα μου πόλη.

Würzburg είναι μια universitätsstadt, φοιτητούπολη και βρίσκεται στη Φρανκονία, στο βόρειο άκρο της Βαυαρίας, δηλαδή από τη Βασκωνία ήρθα στη Βαυαρία. Βρίσκεται στα 120χλμ από τη Φρανκφούρτη, 250χλμ περίπου από το Μόναχο, το οποίο μεταφράζεται σε 2 ώρες με το ICE, η Νυρεμβέργη είναι στα 114χλμ και το πανέμορφο μεν, αλλά τουριστικό δε Rothenburg ob der Tauber είναι μόλις 68χλμ και η εξίσου πανέμορφη πόλη Bamberg στα 99χλμ.

Το μπλόγκ ονομάζεται Romantische Strasse, γιατί απλά μένω στην αρχή της Romantische Strasse, the romantic road. Η ρομαντική οδός είναι μια διαδρομή που ξεκινάει από το Würzburg και τελειώνει στο Füssen, 400χλμ. Στη διαδρομή αυτή λοιπόν μπορείς να δεις όμορφες μεσαιωνικές πόλεις, χωριά, κάστρα. Εγώ μένω στην αρχή της διαδρομής, έχω δει ελάχιστα από προηγούμενα μου ταξίδια στη Γερμανία αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να τη δω όλη τη διαδρομή.

Οι φώτος είναι οι πρώτες μου εικόνες που αντίκρισα το Δεκέμβριο 2010.












Τους πρώτους 8 μήνες του 2011 πηγαινοερχόμουνα Ισπανία Γερμανία, και εδώ και ένα μήνα μένω μόνιμα στην καινούρια μου πόλη. :)
 

Attachments

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Ευαγγελία από το ένα "σκληροπυρηνικό" στο άλλο...Να προσέχεις τι εύχεσαι αν και στη δική σου περίπτωση απ' όσα γράφεις και απ' όσα βλέπω στις φωτό, μάλλον πέτυχες διάνα!
Περιμένουμε κι άλλα ρομαντικά report!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Καλή αρχή στη νέα περιοχή. Το Wurzburg είναι γλυκύτατο και όλη η περιοχή θαυμάσια.

Φυσικά, εκτός από τις πόλεις και τα χωριά, περιμένουμε λεπτομερή ανταπόκριση και από τις τοπικές μπύρες. :D
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
καλή προσαρμογή και καλή αρχή σε οτι κάνεις!!!
ευχομαι τα καλυτερα!!
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Σας ευχαριστω πολυ! :)

Βεβαιως θα βαλω καλοκαιρινες φωτος, θα γραψω για τις τοπικες μπυρες, εχουμε και τη Würzburger Hofbräu! Θα γινουν και αναφορες σε τοπικα φεστιβαλ, αληθεια σχεδον καθε σαββατοκυριακο εχουμε και απο ενα φεστιβαλ, το επομενο ειναι αφιερωμενο στην Μαμα Αφρικα. Το επομενο θεμα του μπλογκ θα ειναι πως βρηκαμε σπιτι, δυσκολη υποθεση!
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
καλά να περάσεις Ευαγγελία !!!
un abrazo muy fuerte
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.368
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom