Ιταλία Από τη Ρώμη με αγάπη !!!

evaluna

Member
Μηνύματα
30
Likes
12
Μετά από το τρελό μας ταξίδι στη Λισσαβόνα είπα να μοιραστώ μαζί σας το επόμενο ταξίδι μου που ήταν στη Ρώμη . Πήγα με το αγόρι μου οπότε όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι πιο μαζεμένα όσων αφορά τις τρέλες με αγνώστους :p Λοιπόν λέγαμε εδώ και καιρό να πάμε κάπου μαζί και του Τ. θα ήταν πρώτη του φορά στο εξωτερικό και έτσι διάλεξε κάτι κοντινό , όμορφο αλλά καιι ρομαντικό !!!! Την αιώνια πόλη !! Έτσι αρχές Οκτώβρη πήραμε το αεροπλάνο, δύο ωρίτσες πτήση με την Αlitalia ( δε προτιμώ για λόγους βαλιτσών κυρίως τις low cost εταιρίες ;) )Φτάσαμε στο Fiumicino που εδώ θέλω να τονίσω ο,τι πάλι μου φάνηκε πιο άσχημο από το Ελ. Βενιζέλος.Πήραμε τις βαλίτσες μας και τρέξαμε στο Termini την περιοχή με τα περισσότερα και για τα δεδομένα της Ρώμης φτηνότερα hostel αλλά και ξενοδοχεία ,προς αναζήτηση hostel :p NAII NAIII ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ :p

Όμως πριν σας πω την περιπέτεια μας να βρούμε κάπου να μείνουμε περιττό πάλι να πω ο,τι από το αεροδρόμιο ο προαστιακός για το Termini κόστιζε 14 ευρώ !!!!!!!!!! 'Ετσι αναγκαστήκαμε να πάρουμε μια άλλη γραμμή που σταματούσε σε κάποιο άλλο σταθμό η οποία όμως κάθε άλλο παρά φτηνή δεν ήταν καθώς κόστιζε 8 ευρώ... ( βεβαία κάποιος θα πει κοπελιά τόσο κάνει και το μετρό για αεροδρόμιο και εδώ !!!) ναι αλλά ποιος τα δίνει στην Αθήνα???? και το budget μας για το ταξίδι δεν ήταν και το μεγαλύτερο όποτε μου ήρθε ο πρώτος πανικός ο,τι την τελευταία μέρα θα κοιμηθούμε στο δρόμο !!!! Τέλοσπαντων με ηρεμεί ο Τ. ο,τι πρέπει να χαλαρώσω (δίκιο είχε τελικά) και μετά από περίπου 35 λεπτά φτάσαμε στο σταθμό νομίζω Pyramide όπου από εκεί πήραμε τη κόκκινη γραμμή να πάμε στο Termini. Ευτυχώς η Ρώμη έχει μόνο δύο γραμμές μετρό με πάρα πολλούς σταθμούς βεβαία που διασταυρώνονται στο Termini οπότε είναι ένα από τα κομβικά σημεία της πόλης.

Εγώ είχα κάνει μια στοιχιώδες ερεύνα οπότε δεν πηγαίναμε και τελείως στα τυφλά αυτή τη φορά !!! Έτσι ρωτούσαμε για hostel και αντιληφθήκαμε ο,τι οι Ιταλοί ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΑΓΓΛΙΚΑΑΑΑ !!!!!!!!!!! οπότε λειτούργησε και πάλι το body language , το google map και λιιίγο και το google translate :p Mε τα πολλά φτάσαμε σε ένα hostel και μπήκαμε με χαρά να ρωτήσουμε για διαθέσιμα δωμάτια και ευχόμασταν για προσιτές τιμές. Όμως αυτό που είδαμε μας ξάφνιασε πραγματικά πολύ καθώς είδαμε παντού εικονίτσες του Πάπα και αγαλματάκια με τη Παναγία κτλπ το θέαμα συμπληρώθηκε όταν ήρθε και η μοναχή wannabe recepctionist του hostel . Εμείς που είχαμε πάθει μίνι εγκεφαλικά με τις τιμές των ξενοδοχείων που είχαμε ρωτήσει κατευθείαν ρωτήσαμε τη τιμή που για hostel είναι εξωφρενική σε σχέση με άλλες χώρες αλλά για Ρώμη τιμή ευκαιρίας 25 ευρώ το άτομο ανά μέρα δηλαδή 150 ευρώ και οι δύο μας για 3 βράδια σε Dorm :p Εγώ σε κρίση χαράς έδωσα αμέσως τα χρήματα και βαθύτατα τραυματισμένη με ο,τι είχα περάσει στη Λισσαβόνα το βρήκα τέλειο να βρούμε που να μείνουμε μέσα σε μισή ώρα!!

ΑΛΛΑ.... ήταν η ώρα που η μοναχή μας κάνει την ερώτηση παγίδα... ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ???????? Εγώ φυσίκα που ΠΟΥ να πάει το μυαλό μου είπα ΟΧΙ (ένα όχι που μετάνιωσα πολύ πικρά τις επόμενες τρεις μέρες) . Γιατί η μοναχή ως μια πιστά καθολική γυναίκα ....(άλλωστε η Ρώμη είναι και ο τόπος αναπαραγωγής του καθολικισμού , οπότε μην σας φανεί κάπως να βλέπετε γκρουπάκια μοναχών να ξεπροβάλλουν σαν τα μανιτάρια και να σας κοιτάνε περίεργα ιδικά αν έχετε πάει με σχέση όπως εγώ.. ) και μην πολυλογώ που ήδη το έχω κάνει ... Γυρνάει και μου λέει αφού δεν είστε παντρεμένοι δεν μπορώ να σας αφήσω να κοιμάστε μαζί...ΕΕ ΠΑΘΑΙΝΩ ΕΜΦΡΑΓΜΑ.. να προσπαθούμε να τις εξηγήσουμε τα ανεξήγητα και αυτή να επιμένει.. Τελοσπάντων το "δεχτήκαμε" και μας έδειξε τα δωμάτιά μας. Αντικειμενικά το hostel μας ήταν πολύ καθαρό και τα δωμάτια πολύ όμορφα αλλά δεν θα το πρότεινα σε κάποιον που θα πάει με σχέση :p Αφού αφήσαμε τα πράγματά μας κάναμε ένα μπανάκι και ξεκουραστήκαμε και είχε πια νυχτώσει είπαμε να πάμε τη πρώτη μας βόλτα στη Ρώμη by night :p Πήραμε το μετρό και είπαμε να κατέβουμε στη πλατεία του Αγίου Πέτρου να δούμε το Βατικανό σε μια πρώτη εικόνα. Περιττό να πω πως είναι πραγματικά πανέμορφο και τόσο επιβλητικό.

Στη συνέχεια προχωρήσαμε και φτάσαμε μέχρι το Tanvere και βγάλαμε διάφορες μελωμένες φωτογραφίες στη συνέχεια περιπλανηθήκαμε σε διάφορα δρομάκια φτάσαμε και κοντά στο Κάστρο Sant Angelo αλλά η ώρα θα είχε πάει ήδη 11 και είχαμε πλέον πεινάσει.. Έτσι αρχίσαμε να ψάχνουμε κάπου να φάμε αλλά δεν δυσκολευτήκαμε κιόλας γιατί η Ρώμη είναι γεμάτη από πιτσαρίες και εστιατόρια. Επιλέξαμε να κάτσουμε σε ένα όμορφο μικρό εστιατόριο με αρκετά προσιτές τιμές στις πίτσες και τα μακαρόνια. Εντύπωση μου έκανε ο,τι ήταν αρκετά ακριβά τα πιάτα με κρέας. Φάγαμε , ήπιαμε , γελάσαμε μελώσαμε και λίγο παραπάνω κάτι το κρασί κάτι η ροματζάδα της Ρώμης θέλαμε να πάμε στο hostel και να γράψουμε τους πουριτανισμούς της μοναχής... Όμως την ώρα που μπαίνουμε στο δωμάτιο βλέπουμε ο,τι έχει έρθει άλλος ένας ξενερώσαμε τη ζωή μας και αρχίσαμε να του μιλάμε (εεε να σπάσει και ο πάγος...)

Το καλό ήταν οτι δεν είχε θέμα να κοιμάμαι και εγώ στο δωμάτιο και έτσι ήταν ένα συν στο πόσο Μ......ΑΣ ήταν.. Ο τύπος αυτός ήταν από τη Κόστα Ρίκα και μάλλον του έλλειπε πολύ γιατί αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί μιλούσε μόνο για αυτήν .. Όμως δεν ήταν αυτό που τον έκανε το επίθετο πιο πάνω αλλά το γεγονός ο,τι έμπαινε στο δωμάτιο και μας μιλούσε μόνο ιταλικά ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ :p είχε ξεφύγει...

Τελοσπάντων το επόμενο πρωί σηκωθήκαμε και είπαμε να πάμε στο Βατικανό να δούμε το μουσείο και φυσικά τη Καπέλα Σιξτίνα ( κυρίως για αυτό πηγαίναμε βασικά ) όμως προς μεγάλης μας δυσαρέσκεια η αιώνια πολύ εκτός από αιώνια πόλη έχει και αιώνιους τουρίστες... Όποτε ξαφνικά η χθεσινοβραδινή άδεια πλατεία του Α. Πέτρου ήταν κατάμεστη από κόσμο πάσας εθνικότητας . Η ούρα δε για το ναό ήταν τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο (πραγματικά δεν είχα δει μεγαλύτερη ούρα στη ζωή μου) αλλά και οι τιμές για το μουσείο πραγματικά εξωπραγματικές . Για να μπεις στο μουσείο θες 25 ευρώ εξτρα 5 για τη Καπέλα και αλλά 16 για την περιήγηση στο υπόλοιπο Βατικανό το συνολικό κόστος και για τους δύο μας θα έφτανε περίπου τα 50 ευρώ αλλά και η αναμονή θα ήταν τουλάχιστον 5 ώρες... ( φυσικά οι Ιταλοί δεν έχουν αφήσει έτσι το θέμα καθώς υπάρχουν εισιτήρια στη μαύρη αγορά) Απογοητευμένοι , τσαντισμένοι αλλά και αγανακτισμένοι φύγαμε από τη βουή του Βατικανού και είπαμε να εξερευνήσουμε λίγο πιο πέρα από το Termini .Έτσι πήγαμε σε μια άλλη στάση τη Repubblica όπου εκτός από τον υπέροχο καθεδρικό του Sant Jiovanni με τον τάφο του αγίου ( ή κάποιου άλλου ) η περιοχή είχε ένα υπέροχο πάρκο που στην άκρη του υπάρχει η Βασιλική του σταυρού από την Ιερουσαλήμ.

Άλλος ένας πανέμορφος νάος. Όμως τα ποδαράκια είχαν αρχίσει να πονάνε και έτσι πήγαμε στο Cavour και στα Μc Donalt's για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα . Το βράδυ βγήκαμε για φαγητό στο Cavour σε ένα πολύ όμορφο δρόμο με μικρά άλλα υπέροχα εστιατόρια και μπαράκια. Ήταν και σαββατόβραδο όποτε ήταν και γεμάτα με νεαρό κόσμο . Κάτσαμε και φάγαμε υπέροχες μακαρονάδες και στη συνέχεια πήγαμε για ποτό και μετά μια παρέα Ιταλών μας είπαν ο,τι υπάρχει μια πλατεία που μαζεύονται και αράζουν με μπύρες παρέες. Ήταν φανταστικά αλλά μας τα χάλασε στο τέλος ο καιρός καθώς έπιασε βροχή. Τη τρίτη και προ τελευταία μας μέρα είχαμε πραγματικά να κάνουμε μαραθώνιο για να προλάβουμε να πάμε στη Fontana di Trevi στο Κολοσσαίο αλλά και στα Ισπανικά σκαλιά !!!!! και όλα αυτά μέσα σε ένα πρωί..

Έτσι σηκωθήκαμε νωρίς με πρώτη στάση τη Spagna που ήταν και το κοντινότερο από hostel μας. Φτάνουμε στα σκαλιά και βλέπουμε ο,τι τα σκαλιά ήταν πλημμυρισμένα από κόσμο και δεν μπορούσαμε καν να τα ανέβουμε... Όμως τα βγάλαμε πολλές και ωραίες φωτογραφίες και συνεχίσαμε για τη Piazza di Spagna με την Ισπανική Πρεσβεία και το όμορφο άγαλμα της. Το επόμενο αξιοθέατο θα ήταν η Fontana di Trevi που ο χάρτης μας μας έλεγε ο,τι ήταν πολύ κοντά και έτσι ήταν ... Φυσικά δεν χρειάστηκε να ρωτήσουμε προς τα που να πάμε αφού μπροστά μας ήταν τουλάχιστον 6 γκρουπ με τουρίστες που πήγαιναν στην ίδια κατεύθυνση. Περάσαμε και το Υπουργείο Εξωτερικών και φτάσαμε στη Piazza di Trevi όπου υπήρχαν εκτός από χιλιάδες κόσμου και περίπτερα της vogue , μαγαζιά με Lui Vitton αλλά και Αrmani . Μέτα κόπων και βασάνων φτάσαμε δίπλα στο συντριβάνι το οποίο είναι συγκλονιστικό . Έχει μια αίγλη , μια τόσο μεγάλη κομψότητα που πραγματικά αξίζει να το δεις. Βγάλαμε τις φωτογραφίες μας είμαι σίγουρη οτι θα είμαστε κατά λάθος σε άλλες 150 ρίξαμε το νόμισμα μας κάναμε την ευχή μας και πήραμε το δρόμο του γυρισμού. Πήραμε πάλι το μετρό ξέχασα να πω οτι για εκείνη τη μέρα βγάλαμε ημερήσιο εισιτήριο που κοστίζει 6 ευρώ αλλά έχει απεριόριστες διαδρομές για μέσα στη πόλη.

Κατεβήκαμε στο Vittorio Emannuele οπού και εκεί είχε ένα πανέμορφο πάρκο. Κάτσαμε πήραμε μια ανάσα ήπιαμε και ένα καφεδάκι και συνεχίσαμε για το Κολοσαίο που μας είπαν ο,τι δεν ήταν και μακριά. Όντως ήταν περίπου 20 λεπτά από το πάρκο όμως στο δρόμο μας εντοπίσαμε μια μικρή Ιρλανδική pub :) χαμογελάσαμε από ευτυχία και κάτσαμε να πιούμε μια μπύρα μαζί με τον Ιρλανδό ιδιοκτήτη που ήταν ήδη από τις 3 το μεσημέρι μεθυσμένος και έβλεπε μαζί με τον Τ. τα νέα της Chealsea :p . Από τη pub το Κολοσαίο ήταν 5 λεπτά . Φτάσαμε το θέαμα εξαιρετικό είχε βεβαία κάποιες σκαλωσιές από τη μια πλευρά αλλά δεν μας πείραξε καθόου γιατί όσο πλησιάζαμε τόσο πιο ωραίο φαινόταν. Και πάλι θέλαμε να μπούμε μέσα αυτή τη φόρα το εισιτήριο πιο προσιτό 15 ευρω !!! Αν κάποιος είναι φοιτητής της ΕΕ και έχει πάσο υπάρχει κάποια έκπτωση όμως εγώ το είχα ξέχάσει σπίτι :(

Βέβαια το κακό δεν ήταν τα χρήματα αλλά και πάλι η ατελείωτη ούρα καθίσαμε υπομονετικά επί 3 ώρες όμως η κούραση μας είχε διαλύσει και η ώρα είχε πάει και 6 όποτε αναγκαστήκαμε να φύγουμε και γυρίσαμε στο Termini φάγαμε και πήγαμε για ύπνο. Το βράδυ δεν βγήκαμε παρά μόνο για φαγητό και την τελευταία μέρα πήραμε το μετρό στη συνέχεια το προαστιακό και φτάσαμε στο Fiumicino. Ήταν πραγματικά 4 αξέχαστες μέρες που το μόνο που μπορώ να πω είναι TO ROME WITH LOVE... <3
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Λιγο το φορουμ αν ειχες διαβασει θα ειχατε αποφυγει αρκετη τσαμπα ταλαιπωρια..και χρηματα..
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Μετά από το τρελό μας ταξίδι στη Λισσαβόνα είπα να μοιραστώ μαζί σας το επόμενο ταξίδι μου που ήταν στη Ρώμη . Πήγα με το αγόρι μου οπότε όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι πιο μαζεμένα όσων αφορά τις τρέλες με αγνώστους :p

Πήραμε τις βαλίτσες μας και τρέξαμε στο Termini την περιοχή με τα περισσότερα και για τα δεδομένα της Ρώμης φτηνότερα hostel αλλά και ξενοδοχεία ,προς αναζήτηση hostel :p NAII NAIII ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ :p
Εvaluna μόλις διάβασα τις πρώτες γραμμές απ'την ιστορία σου θυμήθηκα αμέσως το προηγούμενο ταξίδι που μας έγραψες! Βλέπω δεν έβαλες μυαλό!!! χαχαχααχα! Πάλι δε κλείσατε δωμάτιο!! ? Πάλι καλά που κάτι βρήκατε έστω και χώρια!
 

evaluna

Member
Μηνύματα
30
Likes
12
Aυτη τη φορα ηθελα αλλα ειχαμε θεμα με καρτες κτλπ και ψαχνω για το επομενο ταξιδι ενα σιτε για hostel που να δεχονται pre paid
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Aυτη τη φορα ηθελα αλλα ειχαμε θεμα με καρτες κτλπ και ψαχνω για το επομενο ταξιδι ενα σιτε για hostel που να δεχονται pre paid
Πριν το ταξίδι σου να ρωτήσεις εδώ στο φόρουμ και θα έχεις σίγουρα βοήθεια.. Για hostels γνωστό site είναι το hostelworld.com αλλά και σε άλλα site κρατήσεων έχει επιλογές και για hostels. Και στα περισσότερα μπορείς να κλείσεις με prepaid card (π.χ. στο booking.com)..
Πάντως παρά τις όποιες αναποδιές πρέπει να περάσατε πολύ ωραία!
 

evaluna

Member
Μηνύματα
30
Likes
12
εεε πιο πολυ ευτραπελα θα τα ελεγα αλλα ναι ηταν τελειαα :D τωρα λεμε να παμε βερολινο και ηδη διαβαζω ιστοριες παιδιων που πηγαν
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
εεε πιο πολυ ευτραπελα θα τα ελεγα αλλα ναι ηταν τελειαα :D τωρα λεμε να παμε βερολινο και ηδη διαβαζω ιστοριες παιδιων που πηγαν
Είναι νεανικό και πολύ "ζωντανό" το Βερολίνο θα σας αρέσει σίγουρα! Έχει στο φόρουμ πολύ χρήσιμες πληροφορίες και στις ιστορίες των παιδιών αλλά και σε αυτό το θέμα:
Πάω Βερολίνο.Τι μου προτείνετε?
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
ευχαριστω πολυ να σε ρωτησω στο hostelbooking το σιτε περνει pre paid?
μήπως εννοείς hostelbookers.com ;
Απότι κατάλαβα ζητάει να προπληρώσεις ένα μικρό ποσοστό της διαμονής και τα υπόλοιπα εκεί με μετρήτα ή κάρτα. Στις επιλογές της κάρτας για την προκαταβολή δίνει πολλά είδη (και maestro) δε διευκρινίζει βέβαια visa debit αλλά λογικά δε θα έχεις πρόβλημα αν το ποσό υπάρχει ήδη μέσα στη κάρτα σου..
 

osfialgia

Member
Μηνύματα
755
Likes
250
εαν θες για χοστελ και εχεις μονο prepaid μια σιγουρη λυση ειναι hostels.com πληρωνεις το 10% την ωρα της κρατησης. και το υπολοιπο με την αφιξη.αλλα το πληρωνεις μεσω του σαιτ και δεχονται prepaid.τουλαχιστο visa. βεβαια εχω να το χρησιμοποιησω κανα χρονο
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.692
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom