Από τον Ειρηνικό Ωκεανό…στον Ατλαντικό (Σαν Φρανσίσκο - Νέα Υόρκη)

panagiotis88

Member
Μηνύματα
19
Likes
166
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία

Αισίως μπήκαμε στο τελευταίο στάδιο του ταξιδιού μας. Στις αναμνήσεις που μας έμειναν και θα θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή! Οι φωτογραφίες απεριόριστες, όπως και τα video, ώστε όσα πράγματα σβηστούν απ΄ τη μνήμη μας (αν σβηστούν ποτέ, πως είναι δυνατόν να σβηστούν) να είναι εκεί και να μας τα υπενθυμίζουν. Από μικρός ονειρευόμουν να ταξιδέψω κάποια στιγμή στη Βόρεια Αμερική και ειδικότερα στις Η.Π.Α. Βασικά το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο! (τι πρωτότυπο!) Αλλά από κάπου πρέπει ν΄ αρχίσουμε προς την εκπλήρωση του στόχου και αυτό το ταξίδι βρισκόταν πάντα στην κορυφή των προτιμήσεων μου. Έφτασε η στιγμή που πήραμε την απόφαση με την κοπέλα μου και το πραγματοποιήσαμε! Είναι το πρώτο μου υπερατλαντικό ταξίδι και η πρώτη φορά που αποφάσισα να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου στο sait. Ελπίζω μέσα απ΄ αυτή την ιστορία να καταφέρω έστω και στο ελάχιστο να σας ταξιδέψω!

Ήθελα να επισκεφτώ όσες περισσότερες πόλεις μπορούσα ή και κάποιο εθνικό πάρκο, αλλά λόγω του όχι ιδιαίτερα υψηλού budget μας, αποφασίσαμε να πάμε στις 2 πόλεις που θέλαμε περισσότερο. Και ξεκινάει το υπέροχο αρχικό στάδιο του ταξιδιού (όσο νωρίτερα το ξεκινήσει κανείς, τόσο το καλύτερο), αυτό της προσμονής και του προγραμματισμού, όπου όλα πρέπει να οργανωθούν, μέχρι και η τελευταία λεπτομέρεια. Το πρόγραμμα λέει: Αναχώρηση στις 2 Απρίλη του 19΄, με 4 διανυκτερεύσεις στο Σαν Φρανσίσκο και μία εβδομάδα στη Νέα Υόρκη. Δεν πειράζει, τα υπόλοιπα next time... Τα αεροπορικά εισιτήρια κλείστηκαν 6 μήνες νωρίτερα και μας στοίχισαν γύρω στα 700 ευρώ στον καθένα. Από Σαν Φρανσίσκο για Νέα Υόρκη έκλεισα βραδινή πτήση για να καλυφθεί η μεγάλη χιλιομετρική τους διαφορά και λόγω της διαφοράς ώρας από δύση σε ανατολή, να λειτουργήσει υπέρ μας, ώστε να μην χάσουμε καθόλου χρόνο. Από πριν έκλεισα μέσω ίντερνετ τα εισιτήρια για τον αγώνα ΝΒΑ που θα παρακολουθούσαμε. Ήταν στο Όουκλαντ, πόλη στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο και έδρα των Golden State Warriors. Ακόμα έκλεισα εισιτήρια για νυχτερινό τουρ στο Αλκατράζ και για μια παράσταση θεάτρου στο Broadway στη Νέα Υόρκη...κλασσικά για ποια άλλη..για το φάντασμα της όπερας. Όλοι οι φίλοι κι οι γνωστοί που επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τη Νέα Υόρκη αυτή παρακολούθησαν. Αυτά ήταν τα μοναδικά θεάματα που έκλεισα από πριν. Τα υπόλοιπα αξιοθέατα τα επισκεφθήκαμε βγάζοντας εκεί εισιτήριο. Επίσης για τη Νέα Υόρκη δεν αγοράσαμε το Explorer Pass ή κάποια άλλη εκπτωτική κάρτα εισόδου σε αξιοθέατα, ο λόγος ότι σε κάποια απ΄ αυτά έπρεπε να κλείσεις από πριν ημέρα και ώρα και ήθελα να έχουμε πιο ευέλικτο πρόγραμμα χωρίς να δεσμευτούμε περισσότερο. Αλλά κάποιον που δεν τον ενοχλεί αυτό, γλιτώνει αρκετά χρήματα.

1η ημέρα

Αφού πέρασε η προσμονή αρκετών ημερών, τελικά έφτασε η μέρα για το ταξίδι ζωής που θα κάναμε. Ξεκινάμε λοιπόν πρωί πρωί με Aegean από το Ελ. Βενιζέλος για Βαρκελώνη κι εν συνεχεία πτήση 12,5 ωρών με Iberia για Σαν Φρανσίσκο. Κουραστική πτήση και δύσκολο να κοιμηθείς όταν προσμένεις ένα τέτοιο ταξίδι. Αλλά με λίγο μουσική και καμιά ταινία θα περάσει γρήγορα η ώρα. Φτάσαμε απογευματάκι εκεί, όπου μετά τον κλασσικό χρονοβόρο έλεγχο στο αεροδρόμιο (SFO), πήραμε το bart (κάτι σαν το δικό μας προαστιακό) και πήγαμε στο κέντρο και στο ξενοδοχείο Grant Hotel, όπου θα μέναμε. Ήταν πολύ κοντά στην πλατεία Union Square, αρκετά οικονομικό για τα δεδομένα της πόλης, με απλό πρωινό, το οποίο δεν αναφερόταν στην κράτηση που κάναμε (δωράκι):shock:. Αφού τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο, παρά την κούραση, κατευθείαν έξω ώστε να πάρουμε μια πρώτη ματιά απ΄ την πόλη και να υπερνικήσουμε το jet lag. Περιπλανηθήκαμε στην Union Square και στα γύρω στενά μέχρι το ύψος της Financial District, οπού δεν είχε πολύ κόσμο, λόγω και του ψιλόβροχου που έριχνε και τα εμπορικά καταστήματα ήταν κλειστά. Πήραμε μια πίτσα από κατάστημα απέναντι από το ξενοδοχείο, στο οποίο και επιστρέψαμε για το πρώτο μας βράδυ στην πόλη.
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
905
Likes
4.001
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Καλώς ήλθες στην παρέα μας!

:welcome2:

Και μόνο που επέλεξες το Σαν Φρανσίσκο πιστεύω έκανες την καλύτερη επιλογή για ΗΠΑ. Διαβάζοντας κι εσύ ο ίδιος την ιστορία σου καιρό μετά, θα ξαναζείς το ταξίδι που έκανες, πίστεψέ με. ;)

Περιμένουμε τη συνέχεια.
 

panagiotis88

Member
Μηνύματα
19
Likes
166
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα στην όμορφη παρέα σας @Nikos1986 ! Ναι όντως το Σ.Φ. αποδείχτηκε εξαιρετική επιλογή!..όσο για το ταξίδι, ήδη άρχισα να το ξαναζώ!
 

panagiotis88

Member
Μηνύματα
19
Likes
166
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
2η ημέρα

Ξυπνήσαμε πολύ πρωί με τα κοκόρια και περιμέναμε λιγάκι στο κρεβάτι ώστε να έρθει η ώρα να φάμε πρωινό στο ξενοδοχείο. Κατευθείαν στο δρόμο ώστε να νοικιάσουμε ποδήλατα και να περιηγηθούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες γειτονιές και αξιοθέατα, με κορωνίδα της βόλτας μας την εκπληκτική γέφυρα Golden Gate. Γενικά στο ταξίδι μας χρησιμοποιήσαμε αρκετές φορές ποδήλατο, καθώς πιστεύουμε (αν βοηθήσει και ο καιρός βέβαια) ότι είναι ο καλύτερος (μαζί με το περπάτημα εννοείται) και γρηγορότερος τρόπος εξερεύνησης μιας πόλης, με την έννοια ότι μπορείς να δεις πολλά πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
DSC00273.JPG

Η κεντρική πλατεία Union Square
DSC00284.JPG

Ξεκινήσαμε την ποδηλατοβόλτα μας από το κέντρο, οδηγώντας στον ποδηλατοδρόμο και πιάνοντας τη Market st., διασχίσαμε την περιοχή Financial District με τους επιβλητικούς και μοντέρνους ουρανοξύστες, φτάνοντας στην αγορά Ferry Building. Εν συνεχεία, από τον παραλιακό δρόμο Embarcadero, κινηθήκαμε προς North Beach και κάναμε την πρώτη μας στάση στη Ghirardelli Square, όπου εδώ είναι η έδρα της ομώνυμης σοκολάτας, μιας από τις γνωστότερες του κόσμου. Στην πλατεία έχει διάφορα καταστήματα τα οποία έχουν σχέση με την παραπάνω σοκολάτα. Αφού εφοδιαστήκαμε με τις απαραίτητες σοκολάτες για το δρόμο,:bleh: οι οποίες παρεμπιπτόντως είχαν εξαιρετική γεύση, συνεχίσαμε τη διαδρομή μας, μέσα σ΄ αυτή την περιοχή της πόλης που σου εξέπνεε μια μεγαλοπρέπεια και σε ορισμένα σημεία είχαμε ως φόντο τη γέφυρα Golden Gate. Κάναμε μια μικρή παράκαμψη (απαραίτητη) στη διαδρομής μας για να δούμε το μνημείο Palace of Fine Arts, όπου επιλέγεται από ζευγάρια ως τόπος τέλεσης γάμου. Εκεί συναντήσαμε τυχαία και τον πρώτο Έλληνα του ταξιδιού, ο οποίος μάλιστα ήταν φοιτητής και είχε ταξιδέψει μόνος του ως εκεί. Βασικά ήταν ο μοναδικός Έλληνας που συναντήσαμε στο Σαν Φρανσίσκο και απ΄ότι μας είπαν οι ντόπιοι δε συνηθίζουν να βλέπουν συμπατριώτες μας στην πόλη τους, κάτι που δεν ισχύει και στη Νέα Υόρκη όπως διαπιστώσαμε αργότερα.
DSC00290.JPG
DSC00291.JPG
DSC00295.JPG
IMG-483023a148784285827142a7a701ef64-V.jpg
IMG-88881ee2342edb2ff20c6ff99b278184-V.jpg
IMG-1083ca39e452b51ae2e3a06aa594c812-V.jpg
DSC00325.JPG
DSC00341.JPG
IMG-0692fc287ba0aebd9bdf43fc2b24ba58-V.jpg
IMG-58f114b67dc5933525b1206e284d3206-V.jpg
Το Palace of Fine Arts
DSC00352.JPG
DSC00362.JPG
Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας, περάσαμε απ΄το πάρκο Crissy Field, όπου είχαμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να θαυμάσουμε και να φωτογραφίσουμε από κοντά τη διασημότερη γέφυρα του κόσμου και τον περιβόητο βράχο του Alcatraz.
DSC00406.JPG
DSC00408.JPG
DSC00416.JPG

DSC00417.JPG

DSC00422.JPG

Εν συνεχεία, πήραμε τον ανηφορικό δρόμο που οδηγεί στη γέφυρα. Όσο πλησιάζεις προς σ΄αυτή, τόσο περισσότερο δέος νιώθεις στη θέα αυτού του αρχιτεκτονικού θαύματος, όπου εδώ και περισσότερο από 80 χρόνια, στέκει αγέρωχο στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Όπως και σε όλα όμως τα πράγματα, έτσι κι εδώ, υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού και αναφέρομαι στις πολλές αυτοκτονίες που έχουν πραγματοποιηθεί απ΄ τη γέφυρα από τότε που κατασκευάστηκε. Τη διασχίσαμε μέχρι τέλους, έχοντας πανέμορφη θέα προς τον κόλπο και την πόλη και σταματήσαμε ανατολικά της για ξεκούραση και φωτογραφίες. Αφού ανασυγκροτηθήκαμε, είπαμε να συνεχίσουμε και να περάσουμε απέναντι δυτικά της γέφυρας, διασχίζοντας τον ανηφορικό δρόμο που οδηγεί στο σημείο Battery Spencer. Λίγο κουραστική η ανηφόρα, αλλά χαλάλι, γιατί εκεί θαυμάσαμε την πιο όμορφη θέα της γέφυρας και ακριβώς από πίσω της η πόλη του Σαν Φρανσίσκο! Μοναδική εικόνα!
DSC00433.JPG
DSC00449.JPG

IMG-5a3dc79a72cc2eb23de9cec5bb2bbf75-V.jpg
IMG-2856c7c152fcfbf6d03a0868827ee2ee-V.jpg

Η θέα από το Battery Spencer
DSC00462.JPG

DSC00463.JPG

IMG-efc533682084bcc2bf676eee7e8c4b87-V.jpg
IMG-61f248733a500946b5e95f3247610840-V.jpg

DSC00521.JPG

Πήραμε το δρόμο της επιστροφής, διασχίζοντας ξανά τη γέφυρα, όμως αυτή τη φορά περνώντας μέσα απ΄ το καταπράσινο και αχανές πάρκο Presidio,
DSC00524.JPG

για να καταλήξουμε για μεξικάνικο φαγητό στην περιοχή του Richmond, στο Tommy΄s http://www.tommystequila.com/ και παράλληλα να δοκιμάσουμε την περίφημη - κορυφαία Tommy’s margarita από το μπαρ που την πρωτοδημιούργησε. Εκεί, αφού αρχικά ρωτήσαμε αν μπορούμε ν΄ αφήσουμε τα ποδήλατα έξω από το κατάστημα, μας επέτρεψαν να τα αφήσουμε σε χώρο εσωτερικά αυτού :shock:. Εκεί γνωριστήκαμε και με το Χούλιο, ιδιοκτήτη του μπαρ και απ΄ τη σύντομη συζήτηση μαζί του, ίσως καταλάβει κανείς, ότι μερικοί άνθρωποι επειδή έχουν μεράκι για τη δουλειά τους και δίνουν σημασία σ ‘ αυτή, τελικά θα πετύχουν το σκοπό τους. Εν τω μεταξύ ο τύπος όχι μόνο γνώριζε και είχε επισκεφτεί την Ελλάδα, αλλά έχει και φίλους εδώ. Αφού τον αποχαιρετήσαμε, συνεχίσαμε τη βόλτα μας προς την Alamo square και στις πολυφωτογραφημένες painted ladies. Στη διαδρομή προς την πλατεία περάσαμε και από τον ιστορικό συναυλιακό χώρο the Fillmore, ο οποίος τη δεκαετία του 60’s ήταν το επίκεντρο της ψυχεδελικής ροκ μουσικής, με όλα σχεδόν τα ιερά τέρατα της ροκ (όπως Pink Floyd, Doors, The Who, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Grateful Dead και τόσοι, τόσοι ακόμα) να έχουν δώσει το παρόν σε πολλές συναυλίες τους, την εποχή εκείνη που ήταν στην ακμή τους. H περιοχή εκεί είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και εκτός από τα έξι σε συστοιχία βικτωριανά σπίτια και την πλατεία, που προσφέρει εκπληκτική θέα προς τους ουρανοξύστες, διαθέτει κι άλλα όμορφα αρχιτεκτονικά κτίρια να δεις και να φωτογραφίσεις. Αφού χορτάσαμε με τις φώτο που τραβήξαμε, συνεχίσαμε για το Δημαρχείο της πόλης που φέρνει λιγάκι στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον. Αυτή ήταν και η τελευταία μας στάση για σήμερα, πριν καταλήξουμε ξανά στη Union Square, αφήνοντας τα ποδήλατα και στη συνέχεια στο ξενοδοχείο, σε μια κατά τ΄ άλλα γεμάτη, κουραστική, αλλά τελικά απολαυστική ημέρα.
The Fillmore
DSC00533.JPG

IMG-7a777ed98799b2d530158d333f9a3d91-V.jpg

DSC00540_1.JPG

IMG-a3285446b8a266277536aac9b546ec4d-V.jpg

painted ladies
DSC00545.JPG
IMG-f03943bd3c8b3f9e1a40247b05c6f45f-V.jpg

Το Δημαρχείο
IMG-1e9e09dcbd4de8d3cc57d9c7a21ce4df-V.jpg
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
905
Likes
4.001
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Ποδήλατο στο Σαν Φρανσίσκο; :shock:

Η θέα της Golden Gate πρέπει να είναι όπως αυτή του Αγάλματος της Ελευθερίας όταν τα βλέπεις πρώτη φορά. :)
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.673
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ωραιο ταξίδι , μπραβο σας !
Τι καλά που το μοιραζεσαι μαζι μας .

Το Σαν Φρανσισκο ομορφο , αλλά το βρήκα πολυ ακριβό .

Οπως λεει και ο Νίκος ποδηλάτο ; Σας βρίσκω γενναιους !
 

panagiotis88

Member
Μηνύματα
19
Likes
166
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
@Nikos1986 Εξίσου Εντυπωσιακή!.. Ίσως λίγο περισσότερο η θέα της γέφυρας!

@KIKI Πολύ ακριβό εάν συγκριθεί με τη χώρα μας. Σε σχέση με Ν.Υ. (Manhattan) πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα.

Μετά από ένα ταξίδι μας στη Βαρκελώνη, μας κόλλησε το μικρόβιο με το ποδήλατο. Βέβαια δεν έχουν όλες οι πόλεις τις υποδομές (ποδηλατόδρομοι) και την κουλτούρα της Βαρκελώνης σε αυτό. Στο Σ.Φ. ήταν ικανοποιητικές. Καιρού επιτρέποντος το θεωρώ must!
 

panagiotis88

Member
Μηνύματα
19
Likes
166
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
3η ημέρα

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει πάλι ξύπνιους πολύ πρωί, την ίδια ακριβώς ώρα με τη χθεσινή ημέρα (λόγω της διαφοράς ώρας και του jet lag), λες και κάποιος μας είχε φυτέψει εσωτερικό ρολόι. Σήμερα θα παίρναμε το ιστορικό τραμ (cable car) της πόλης και τη γραμμή powell-hyde από την αφετηρία powell and market (είναι το σημείο που οι οδηγοί γυρίζουν το βαγόνι σπρώχνοντάς το και ξεκινούν καινούριο δρομολόγιο) για μία must εξερεύνηση της πόλης βγαλμένη από το παρελθόν. Τα τραμ, τα οποία έχουν ανακηρυχτεί σε διατηρητέο μνημείο, πρωτοεμφανίστηκαν το 1873, για να βοηθήσουν τους κατοίκους στις μετακινήσεις τους, λόγω της μορφολογίας της πόλης, η οποία είναι χτισμένη πάνω σε πολλούς λόφους. Από τις πολλές γραμμές που λειτουργούσαν τότε, σήμερα έχουν απομείνει μόνο 3. Αγοράσαμε από το διπλανό εκδοτήριο της αφετηρίας one way εισιτήριο 7 δολάρια έκαστος και πήγαμε στη γραμμή αναμονής πρώτοι πρώτοι (έχει και τα καλά του το jet lag). Ήταν πολύ πρωί και ο κόσμος λιγοστός. Αυτό όμως, όπως διαπιστώσαμε στη συνέχεια του ταξιδιού μας, δεν ισχύει αν πας άλλες ώρες της ημέρας, όπου σχηματίζονται μεγάλες ουρές. Εννοείται ότι έχει τσιμπημένη τιμή και απευθύνεται μόνο σε τουρίστες. Όμορφη περιήγηση στις παλιές συνοικίες της πόλης (Nob Hill, Russian Hill) και ανεβοκατέβασμα των λόφων τους, χαζεύοντας παράλληλα περιποιημένα βικτωριανά σπίτια! Η διαδρομή περνάει και από την κορυφή του φιδογυριστού δρόμου Lombard (στον όποιο θα επιστρέφαμε αμέσως μετά), με τα καταπράσινα παρτέρια και την πανέμορφη θέα, όπου στο βάθος μπορείς να διακρίνεις τον πύργο Coit και τη Bay Bridge! Αφού τελείωσε η βόλτα μας, (μέχρι το τέλος του δρομολογίου) επιστρέψαμε στη Lombard street ώστε να τη φωτογραφήσουμε, μαζί με τους υπόλοιπους τουρίστες. Ο δρόμος αποτελείται από 8 απότομες διαδοχικές στροφές και τα οχήματα που τη διασχίζουν κινούνται σημειωτών λόγω της απότομης κλίσης του δρόμου (αλλά περισσότερο να μην έχουν κάποιο ατύχημα με εμάς τους τουρίστες που φωτογραφιζόμαστε αμέριμνοι εκεί). Λίγο πιο κάτω στον ίδιο δρόμο (Lombard street 900) περάσαμε και απ΄ το σπίτι όπου είχε πρωταγωνιστήσει ο James Stewart ως Scottie, στην κλασσική ταινία Vertigo (Δεσμώτης του Ιλίγγου) του Alfred Hitchcock.
Η αφετηρία των cable cars
DSC00585.JPG

DSC00600.JPG

IMG-0105d5565082d1e2395b9cbb67413a99-V.jpg
Lombard Street
DSC00641.JPG

IMG-b4306f11483ff466aa4c06ed1c1faec0-V.jpg

IMG-e0817edb0de53f367e4f5c9dd1a937f5-V.jpg
Το σπίτι όπου πρωταγωνίστησε ο James Stewart
DSC00704.JPG

Πρώτη φορά σε πόλη εκτός Ευρώπης και οι δύο, πάμε να περπατήσουμε και να θαυμάσουμε από κοντά την περιοχή με τους ουρανοξύστες, σαν μια μικρή δόση για το τι θα ακολουθήσει στη Νέα Υόρκη. Είχαμε περάσει και με τα ποδήλατα ξανά από ΄κει, τους είδαμε όμως φευγαλέα. Κατεβαίνοντας, στρίψαμε στην κεντρική λεωφόρο Columbus, όπου περπατώντας κατά μήκος της, περάσαμε από την Washington square και στη συνέχεια από το πρωτοποριακό για τη δεκαετία του 50 ΄s βιβλιοπωλείο City Lights, το οποίο είναι συνυφασμένο με το λογοτεχνικό κίνημα των Beat και των εκπροσώπων του(Kerouac, Ginsberg, Burroughs κ.α.). Στα δεξιά μας η κινέζικη συνοικία. Δημιουργούσε ένα εντελώς αντιφατικό σκηνικό με τη διπλανή περιοχή των ουρανοξυστών! Λίγο πιο κάτω ο Columbus Tower, ένας παλιός πύργος όπου το 1972 αγοράστηκε από το Francis Ford Coppola και στεγάζει την εταιρεία παραγωγής του. Σε όλη τη διαδρομή είχαμε ως φόντο τον ουρανοξύστη Transamerica Pyramid, o οποίος και μας υποδέχτηκε στην περιοχή του Financial District με τους ουρανοξύστες. Περιπλανηθήκαμε αρκετή ώρα εκεί θαυμάζοντας τα επιβλητικά κτίρια! Σηκώνοντας ψηλά το κεφάλι, ένιωθες έναν ευχάριστο ίλιγγο να σε διαπερνά! Σηκώνοντας ψηλά το κεφάλι, ένιωθες πολύ μικρός μπροστά τους! Η αλήθεια είναι ότι μας έκαναν τρομερά καλή εντύπωση οι ουρανοξύστες εκεί, ειδικά σ΄ εμένα. Σκέφτηκα ότι για να μου έκαναν τόσο καλή εντύπωση, στη Νέα Υόρκη δεν το γλιτώνω το πολιτισμικό σοκ. Κι όμως στο Σαν Φρανσίσκο μου άρεσαν περισσότερο. Δεν ξέρω τι φταίει, ίσως επειδή ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα μαζεμένα τόσο ψηλά κτίρια, ή μπορεί επειδή τα περισσότερα εξ΄ αυτών είναι πιο καινούρια σε σύγκριση με του Μεγάλου Mήλου. Αυτό βέβαια ισχύει για την ημέρα, γιατί τη νύχτα η Νέα Υόρκη ήταν εκτός συναγωνισμού και τα ψηλά της κτίρια και γενικά η ζωή της. Αν με ρωτάτε ποια πόλη μας άρεσε περισσότερο συνολικά, θα σας απαντήσω….την ημέρα το Σαν Φρανσίσκο και τη νύχτα η Νέα Υόρκη. Τελειώνοντας την περιπλάνησή μας, πήραμε το δρόμο για το ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση (έχουμε συνέχεια το απόγευμα), αφού πρώτα κάναμε στάση στο Burger King (της γνωστής αλυσίδας burger) κοντά στη Union Square. Την πλατεία που στις άκρες της έχει ζωγραφισμένα γλυπτά σε σχήμα καρδιάς. Είχε στις τρεις άκρες της από μία καρδιά. Στην τέταρτη μάλλον θα ξέχασαν να βάλουν...
DSC00715.JPG

Στο βάθος η Transamerica Pyramid και στα δεξιά το βιβλιοπωλείο City Lights
DSC00722.JPG

Transamerica Pyramid και Columbus Tower
DSC00724.JPG

DSC00739.JPG
DSC00764.JPG
DSC00788.JPG
DSC00794.JPG
DSC00804.JPG
IMG-ae76869da3fcbfc123dafd43a0f63219-V.jpg
IMG-ae391768fa3e7350d17e5bd15238c88d-V.jpg
DSC00820.JPG
DSC00823.JPG
Ferry Building
IMG-c909d3858ee9b0cf93f81e131b02aaec-V.jpg

Union Square
DSC00830.JPG
IMG-f39d1546eb7e4cb2c7d6ea50203db040-V.jpg

Μετά από ολιγόωρη χαλάρωση, ξεκινήσαμε περπατώντας για την pier 33 και νυχτερινό tour στο Alcatraz. Κλείσαμε αυτό, γιατί έτσι θα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον περιβόητο βράχο και τη θέα που προσφέρει μέρα και νύχτα. Καλό είναι για όποιον ενδιαφέρεται για το νυχτερινό tour, να το κλείσει τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα. Εξαντλείται εύκολα λόγω των περιορισμένων δρομολογίων του, σε σχέση με τα ημερήσια δρομολόγια. Εισήλθαμε από την dragon’s gate (είσοδος της Chinatown από τη νότια πλευρά της πόλης) και επίσημα στη μεγαλύτερη κινέζικη συνοικία του κόσμου εκτός Ασίας. Μπήκαμε σ΄ ένα κατάστημα στη Grant ave για να αγοράσαμε souvenir και ταυτόχρονα ο υπάλληλος εκεί, ήθελε να μας πουλήσει κάποιο εξάρτημα για τη φωτογραφική μηχανή. Αφού παζάρεψα το προϊόν, τελικά το άφησε τέσσερις φορές πιο κάτω από την αρχική του τιμή. Και πάλι ακριβό μου φάνηκε και δεν το αγόρασα. Αν κάποιος δεν το έχει με τα παζάρια, να κρατηθεί μακριά από τέτοια καταστήματα. Δεν έχω πάει στην Κίνα, αλλά πιστεύω πως η συνοικία μας έβαλε αρκετά στην κινέζικη κουλτούρα. Επίσης μας φάνηκε ελαφρώς πιο αυθεντική σε σχέση με αυτή της Νέας Υόρκης που επισκεφθήκαμε αργότερα. Στη συνέχεια περάσαμε και από τη Levi’s Plaza, εκεί όπου ο Levi Strauss ίδρυσε την επιχείρησή του και έφτιαχνε τα παντελόνια jean την εποχή που άνθισε ο πυρετός του χρυσού στη δύση, η οποία επιχείρηση συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα και σήμερα. Έπειτα βγήκαμε στο λιμάνι του Σαν Φρανσίσκο με τις αποβάθρες. Είπαμε να προσπεράσουμε την pier 33, όπου θα κάναμε το tour και να συνεχίσουμε έως και την τουριστική pier 39 με τα πολλά καταστήματα και τα θαλάσσια λιοντάρια. Περιηγηθήκαμε εκεί όσο προλάβαμε (διότι μας πίεζε ο χρόνος) και επιστρέψαμε στην 33 για να πάμε στο Alcatraz.
Dragon΄s gate
DSC00850.JPG
Chinatown
DSC00856.JPG
DSC00857.JPG
Levi΄s Plaza
DSC00861.JPG
H τουριστική pier 39
DSC00866.JPG

Η ουρά μεγάλη, είναι σχεδόν πάντα sold out. Η εταιρεία που έχει πρόσβαση στο βράχο το έχει μονοπώλιο και κάνει χρυσές δουλειές. Αφού περιμέναμε εκεί, τελικά επιβιβαστήκαμε στο ferry στην ώρα μας. Πιάσαμε καλή θέση στο κατάστρωμα και ξεκινάει το μίνι tour για το Alcatraz (όχι το δικό μας νυχτερινό κέντρο στη Συγγρού, έχει και το Σαν Φρανσίσκο Alcatraz):haha:. Είναι η διασημότερη φυλακή του κόσμου! Η μεγαλύτερη ομορφιά του Alcatraz είναι ο τεράστιος μύθος που το περιβάλει και όχι τόσο το μέρος! Είναι το πρώτο όνομα που σου έρχεται στο μυαλό ακούγοντας τη φράση φυλακή υψίστης ασφαλείας (γι΄αυτό αξίζει να πούμε δυο λόγια). Κι όμως σαν ομοσπονδιακή φυλακή λειτούργησε μόνο από το 1934 έως και το 1963. Πιο πριν λειτουργούσε σαν στρατιωτική φυλακή. Την περίοδο της λειτουργίας του σαν ομοσπονδιακή φυλακή, φυλακίστηκαν κατάδικοι που είχαν διαπράξει έγκλημα σε περισσότερες από μια πολιτείες των Η.Π.Α. και δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στις προηγούμενες φυλακές που κρατούνταν και γενικά θεωρούνταν οι χειρότεροι των χειροτέρων. Στα κελιά του έχουν εκτίσει την ποινή τους και πολλοί διάσημοι εγκληματίες, ανάμεσά τους οι Al Capone, Kelly Machine Gun, Robert Stroud (Birdman) κ.α. Στο βράχο έγιναν πολλές απόπειρες απόδρασης, δεν υπάρχει όμως καμία επιβεβαιωμένη απόδραση. Σ΄ αυτό συντέλεσαν πολλοί παράγοντες όπως οι υπεράριθμοι δεσμοφύλακες (οι οποίοι κατοικούσαν με τις οικογένειές τους σε παρακείμενο οικισμό πάνω στο βράχο) σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη φυλακή και η τοποθεσία του μέσα στα ανοικτά του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο με τα δυνατά ρεύματα, όπου οι περισσότεροι φυλακισμένοι τότε δε γνώριζαν καν κολύμπι. Ακόμα λέγεται ότι στους έγκλειστοι παρείχαν αρκετά ζεστό νερό στα ντους, ώστε σε περίπτωση απόδρασης να μην αντέξουν τα παγωμένα νερά του κόλπου (όλα μελετημένα). Η φυλακή έκλεισε λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης και λόγω ότι οι εγκαταστάσεις της είχαν αρχίσει να παλιώνουν. Ίσως και να επιτάχυναν τη διαδικασία οι τελευταίες απόπειρες απόδρασης. Στον τόπο έχουν γυριστεί πολλά κινηματογραφικά έργα, με την ταινία <Απόδραση από το Αλκατράζ> να βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Για όλους τους παραπάνω λόγους (και άλλους πολλούς) διατηρεί ακόμα και σήμερα, 56 χρονιά μετά το κλείσιμό της, αυτό το μύθο.

H διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στο νησάκι είχε εκπληκτική θέα προς την πόλη και σε όλη τη περιοχή του κόλπου (Bay Area)! Πατώντας στο βράχο μας καλωσόρισαν οι αμέτρητοι πελεκάνοι του νησιού. Εφοδιαστήκαμε με το audioguide, το οποίο σε ξεναγεί από μέρος σε μέρος της φυλακής. Είδαμε τις πτέρυγες με τα κελιά, την κλειστοφοβική απομόνωση, τα μπάνια, το εστιατόριο και πολλούς άλλους χώρους με highlight τη μαγευτική θέα προς την πόλη που προσφέρει το προαύλιο που βρίσκεται ο φάρος.
DSC00874.JPG
DSC00876.JPG

DSC00880.JPG
DSC00882_1.JPG
DSC00886.JPG
DSC00893.JPG
DSC00898.JPG
Το εστιατόριο της φυλακής, όπου βρίσκεται ακόμα αναρτημένο το τελευταίο γεύμα των κρατουμένων
DSC00899.JPG
Ένα από τα ψεύτικα κεφάλια που κατασκευάστηκαν από σαπούνι, χαρτί και κομμένες τρίχες από κάποιους κρατουμένους, με σκοπό να παραπλανήσουν τους φύλακες, σε μία απόπειρα απόδρασης
IMG-94844c4b02086a75864854e8af1f9b4b-V.jpg
DSC00941.JPG
Η θέα από το προαύλιο
DSC00909.JPG
IMG-6efbc727032dc168dfe74396415c76aa-V.jpg
IMG-e17c9b9ec2e38c282d58bed318d3661c-V.jpg
IMG-8b068a22c576563352b650a1442c7407-V.jpg

Όταν επιστρέψαμε, η ώρα ήταν περασμένη κι έτσι δεν καταφέραμε να δοκιμάσουμε το φημισμένο μαστιχωτό ψωμί της αρτοποιείας Boudin γεμισμένο με σούπα και θαλασσινά (το γευτήκαμε αργότερα στο αεροδρόμιο και ήταν γευστικότατο). Τα καταστήματα με τα καβούρια στη Fisherman΄s Wharf ετοιμάζονταν να κλείσουν επίσης. Γενικά στην Αμερική πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος γι΄αυτό, διότι μετά τις 10 το βράδυ οι επιλογές για φαγητό είναι πολύ περιορισμένες. Λίγο πιο κάτω η αφετηρία των cable cars και η γραμμή mason-powell, το οποίο ξαναπήραμε για δεύτερη φορά σήμερα για να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.
DSC00955.JPG
 
Last edited:

panagiotis88

Member
Μηνύματα
19
Likes
166
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
4η ημέρα

Ένα βροχερό πρωινό ξημέρωσε στο Σαν Φρανσίσκο. Δεν έκανε δα και κατακλυσμό, ήταν αρκετό όμως να μας χαλάσει τα σχέδια. Το πρόγραμμα που είχαμε για εκείνη την ημέρα ήταν να πάρουμε ξανά ποδήλατο και να κινηθούμε προς το Golden Gate Park, τον ειρηνικό ωκεανό και την περιοχή Mission. Αυτό δε θα μπορούσε όμως να πραγματοποιηθεί τη συγκεκριμένη μέρα. Μια καλή ιδέα θα ήταν να επισκεπτόμασταν κάποιο μουσείο, δεν είχαμε όμως κάποιο στο πρόγραμμα (η αλήθεια είναι ότι και οι δύο δεν είμαστε fan των μουσείων). Το αρχικό σχέδιο για το Σαν Φρανσίσκο ήταν αν κάποια μέρα δε μπορούμε ν΄ ακολουθήσουμε το πρόγραμμα λόγω βροχής να νοικιάσουμε αυτοκίνητο γυρίζοντας ένα μέρος της πόλης και παίρνοντας τον παραλιακό δρόμο Highway 1 να κατευθυνθούμε προς Big Sur. Τίποτα απ΄ όλα αυτά δε συνέβη, γιατί το απόγευμα είχαμε κλείσει εισιτήρια για αγώνα μπάσκετ (NBA) και το αυτοκίνητο νοικιαζόταν μόνο ολοήμερο. Γενικά πολλές ιδέες, όλες όμως για κάποιο λόγο δε μας έβγαιναν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, αφού πρώτα περάσαμε από ένα mini market για προμήθεια φαγητού. Αφού μείναμε αρκετή ώρα στο ξενοδοχείο, καταναλώνοντας και τις περισσότερες προμήθειες, το μεσημέρι μαζί με τον ήλιο που βγήκε, ξετρυπώσαμε κι εμείς (σαν τα σαλιγκάρια). Πήραμε τον προαστιακό (bart) και σε λίγη ώρα φτάσαμε στο Όουκλαντ. Σαν πόλη δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, σαφώς υποδεέστερη του Σαν Φρανσίσκο. Ίσως όμως να την αδικώ, δεν είδαμε και πολλά, γιατί ο σταθμός του προαστιακού ήταν σχετικά κοντά με το στάδιο Oracle Arena. Όπου Oracle Arena, το παλιότερο στάδιο του NBA και έδρα των Golden State Warriors. Ο αγώνας που θα παρακολουθούσαμε ήταν ανάμεσα στους γηπεδούχους και τους Cleveland Cavaliers. Οι δύο ομάδες ήταν και το ζευγάρι των τελικών στο πρωτάθλημα του NBA την περσινή σεζόν, με πρωταθλητές τους Warriors , οι οποίοι τα τελευταία πέντε χρόνια διαθέτουν μία απ΄ τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών στο ΝΒΑ (ίσως την καλύτερη) με παίκτες όπως Curry, Durant, K.Thompson, D.Green, Iguodala, Cousins! Θα μπορούσα να γράφω ώρες ατέλειωτες για την πιο κερδοφόρα λίγκα του πλανήτη σε όλα τα αθλήματα, διότι τυγχάνω τρελός fan του μπάσκετ και ειδικότερα της λίγκας (ας μην παρεκτραπώ άλλο). Φτάσαμε 3 ώρες νωρίτερα από την έναρξη του παιχνιδιού (λόγω προσμονής δικής μου και της αρκετής ώρας παραμονής μας στο ξενοδοχείο). Η υπάλληλος στον έλεγχο μας είπε ότι είμαστε οι πρώτοι που μπαίνουμε στο στάδιο! :clap: Πήγαμε χαλαρά στη μπουτίκ του γηπέδου, όπου σε λιγότερο από μισή ώρα άρχισε να γίνεται πανικός και να σχηματίζονται ουρές απ΄ έξω. Πήρα μια φανέλα του Curry απ΄ την πηγή και φύγαμε για να παραλάβουμε τα εισιτήρια που είχαμε αγοράσει από το ίντερνετ (will call). Το γήπεδο γέμιζε με αργούς ρυθμούς, όπου ήταν κατάμεστο με την έναρξη του αγώνα. Μικρή σημασία είχε η έκβαση του παιχνιδιού (το οποίο παραδόξως έληξε με τις δυο ομάδες κοντά στο σκορ). Όλη η ιστορία για κάποιον που βλέπει πρώτη φορά ζωντανά αγώνα NBA είναι να νιώσει τον παλμό, τη διαφορετική φιλοσοφία και προσέγγιση του παιχνιδιού απ΄ τους Αμερικανούς! Είναι να δει και να θαυμάσει από κοντά κάποιους από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου! Γιατί το ΝΒΑ εκτός από το μπασκετικό κομμάτι (το οποίο έχει πάει σε άλλο επίπεδο) παράλληλα είναι κι ένα υπερθέαμα για όλους, ακόμα και για ανθρώπους που δεν είναι μπασκετόφιλοι! Είναι κάτι τελείως διαφορετικό, μπορείς να ντυθείς και με τα χρώματα της αντίπαλης ομάδας και να κάνεις πολιτισμένο διάλογο με τους φιλάθλους των γηπεδούχων στις κερκίδες. Βέβαια δεν έχουν την ευρεία γκάμα των συνθημάτων (και των γαλλικών:shock:) που συναντάμε στα ελληνικά γήπεδα, συνήθως περιορίζονται μόνο στα Defense και Let΄s go Warriors. Στα time out του παιχνιδιού, όλο και κάποια attraction θα έχουν φροντίσει να υπάρχει να παρακολουθήσεις, για να μη βαρεθείς ως θεατής. Γίναμε ένα με τους φιλάθλους, αγοράζοντας κι ένα κουβά popcorn και απολαύσαμε τον αγώνα. Μοναδική εμπειρία!..κι ένα όνειρο ζωής που εκπληρώθηκε!!!
DSC00961.JPG
DSC00973.JPG
LRG_DSC01044.JPG
IMG-297a12aaeebb6e56d90b3aacb4e03f14-V.jpg
DSC01048.JPG
DSC01058.JPG

Επιστρέφοντας από το γήπεδο, είπαμε να τσιμπήσουμε κάτι. Πάλι ήταν περασμένη η ώρα και τα καταστήματα που είχα στις σημειώσεις μου, ήταν όλα κλειστά. Πήγαμε σε ένα 24ωρο εστιατόριο πολύ κοντά στη Union Square και φάγαμε το χειρότερο φαγητό ολόκληρου του ταξιδιού μας (ούτε η σαλάτα δεν τρωγόταν). Στις Η.Π.Α. όπου υπάρχει service, το φιλοδώρημα είναι υποχρεωτικό της τάξης του 15 με 20%. Σ΄ αυτό το κατάστημα (επειδή δε θα τα είχαμε καλά με τους εαυτούς μας) ήταν το μόνο που δεν αφήσαμε.
 

panagiotis88

Member
Μηνύματα
19
Likes
166
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
5η ημέρα

Έφτασε και η τελευταία μας ημέρα στο Σαν Φρανσίσκο. Μια μέρα όμως σχετικά γεμάτη, διότι πετάμε στις 9 το βράδυ για Νέα Υόρκη. Δε χάνουμε καθόλου χρόνο.. πρωινό φαγητό, on line check-in και ξεχυνόμαστε στη στάση του λεωφορείου. Βγάζουμε εισιτήριο εντός αυτού και ξεκινάμε. Θα πηγαίναμε στη γειτονιά Haight and Ashbury, η οποία ακόμα και σήμερα είναι ταυτισμένη με <το καλοκαίρι της αγάπης> του 1967. Εκεί που πρωτοξεκίνησε και άνθισε το κίνημα των χίπις και τελικά έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο. Τότε που χιλιάδες απ΄ αυτούς, με πολύχρωμες φορεσιές, συνέρρεαν στην περιοχή με επίκεντρο το σταυροδρόμι των οδών Haight και Ashbury (έδωσε το όνομα στην περιοχή). Ζούσαν κοινοβιακά, έκαναν χρήση LSD, άκουγαν ψυχεδελική ροκ μουσική και διαδήλωναν υπέρ της σεξουαλικής απελευθέρωσης και κατά του πολέμου του Βιετνάμ, που μαίνονταν εκείνη την περίοδο. Στη γιγάντωση του μύθου του καλοκαιριού της αγάπης συνέβαλαν και διάφοροι καλλιτέχνες (μουσικοί) του δρόμου, όπως οι Jefferson Airplane, Grateful Dead, Janis Joplin, οι οποίοι ζούσαν στην περιοχή και με τη μουσική τους κατάφεραν να κατακτήσουν τον κόσμο. Κατεβήκαμε στο πάρκο Buena Vista και στην οδό Haight. Μας άρεσε η περιήγηση σ΄ αυτή την πανέμορφη και ιδιαίτερη γειτονιά με την πολύχρωμη αρχιτεκτονική και τα καλοδιατηρημένα βικτωριανά σπίτια (πολλά εξ αυτών επέζησαν από το μεγάλο σεισμό του 1906). Το επίκεντρο της, η πολύχρωμη οδό Haight, ο κεντρικός δρόμος που θυμίζει περισσότερο την εποχή εκείνη, με τα πολλά καταστήματα πώλησης καπνού, βιολογικών προϊόντων και χίπικων ενδυμασιών.
DSC01071.JPG
LRG_DSC01084.JPG
DSC01090.JPG
Ψάξαμε για το κοινόβιο των Grateful Dead (Ashbury st.710),
DSC01097.JPG
το σπίτι που έζησε η Janis Joplin (Ashbury st.635),
DSC01093.JPG
το προπύργιο των Hell΄s Angels (Ashbury st.719, πολύ γνωστή οργάνωση μηχανόβιων της Καλιφόρνια),
DSC01096.JPG
το περίφημο redhouse όπου έμεινε εκεί ο θρυλικός Jimi Hendrix (Haight st.1524a),
DSC01113.JPG
το σταυροδρόμι Haight & Ashbury,
IMG-cd13f75b87805894577df8afab380c97-V.jpg
το δισκάδικο Amoeba, ένα από τα λίγα δισκάδικα του κόσμου με σπάνια μουσική από τη δεκαετία του 60΄s.
DSC01123.JPG
Στη γειτονιά κυκλοφορούν και διάφοροι άστεγοι και επαίτες. (Λιγότεροι άστεγοι πάντως από την περιοχή γύρω απ΄ τη Union Square και την κακόφημη συνοικία Tenderloin).
Ο κεντρικός δρόμος μας έφερε στο πανέμορφο πάρκο Golden Gate, ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα των Η.Π.Α., το οποίο εκτείνεται σε μήκος μέχρι τον ειρηνικό ωκεανό. Ένα τεράστιο πάρκο, που εντός του περιλαμβάνει ότι μπορείς να φανταστείς από μουσεία, λίμνες, κήπους, ανεμόμυλους μέχρι γήπεδο και περιφραγμένο χώρο για βίσονες. Νοικιάσαμε ποδήλατα ώστε να το γυρίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Το διασχίσαμε μέχρι τέλους, αφού ενδιάμεσα κάναμε τις απαραίτητες στάσεις για φωτογραφίες και φτάσαμε στην παραλία Ocean Beach. Εκεί που αρχίζει ο μεγαλύτερος ωκεανός της γης και οι surfers προσπαθούν να δαμάσουν τα κύματά του. Δεν ξέρω τι ειν΄ αυτό που μας έκανε να μαγευτούμε τόσο πολύ μ΄ αυτό το μέρος, ειλικρινά δεν ξέρω (γιατί οι παραλίες της χώρας μας είναι από τις καλύτερες του κόσμου). Ίσως ήταν η αίσθηση του διαφορετικού, ίσως τα κύματα με τους surfers, ίσως επειδή νιώθαμε ότι βρισκόμαστε στην άκρη του κόσμου! Τα συναισθήματα… δύσκολο να αποτυπωθούν ακριβώς σ΄ ένα κείμενο!
Golden gate Park
DSC01134.JPG
DSC01144.JPG

IMG-7431b793c2c61ae55c86c6aff1956f62-V.jpg
DSC01174.JPG
LRG_DSC01199.JPG
LRG_DSC01216.JPG
DSC01224.JPG
DSC01236.JPG
Ο Ειρηνικός Ωκεανός
DSC01256.JPG
DSC01272.JPG

Συνεχίσαμε για λίγο προς τα νότια τη βόλτα μας, κατά μήκος του παραλιακού δρόμου με τον ωκεανό στα δεξιά μας και τους αμμόλοφους σε πρώτο πλάνο. Στην επιστροφή μας, περάσαμε ξανά μέσα από το Golden Gate Park και από διαφορετικό δρόμο αυτή τη φορά, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που θ΄ αφήναμε τα ποδήλατα. Περπατήσαμε ξανά τη Haight st, το δρόμο με τους ποικίλους χρωματισμούς και κάναμε στάση για brunch με eggs benedict στο Pork store cafe http://pscsf.com/, δίπλα απ΄ το γνωστό σταυροδρόμι (Haight & Ashbury). Πολύ καλή επιλογή! Λίγο περπάτημα ακόμα και πιο κάτω μια στάση λεωφορείου, όπου επιστρέψαμε στη βάση μας και στην πλατεία Union Square (εκεί που ξεκινούσαν και τελείωναν όλες μας οι μέρες στην πόλη). Αράξαμε για λίγο εκεί και με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχαιρετήσαμε αυτή την πόλη. Όμορφα συναισθήματα και μεγάλη προσμονή για την πόλη που μας περίμενε.
DSC01336.JPG
Haight Street
DSC01338.JPG
DSC01346.JPG
DSC01348.JPG
DSC01357.JPG
LRG_DSC01363.JPG
Η αφετηρία των cable cars
DSC01364.JPG
DSC01366_1.JPG
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.673
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Πολυ καλογραμμένα και ενδιαφεροντα τα σημερινά κεφάλαια !

Χαρηκα με την εμπειρια σου στο γηπεδο . Σε καταλαβαινω απόλυτα .
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
905
Likes
4.001
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Μετά από ένα ταξίδι μας στη Βαρκελώνη, μας κόλλησε το μικρόβιο με το ποδήλατο. Βέβαια δεν έχουν όλες οι πόλεις τις υποδομές (ποδηλατόδρομοι) και την κουλτούρα της Βαρκελώνης σε αυτό. Στο Σ.Φ. ήταν ικανοποιητικές. Καιρού επιτρέποντος το θεωρώ must!
Τα τραμ, τα οποία έχουν ανακηρυχτεί σε διατηρητέο μνημείο, πρωτοεμφανίστηκαν το 1873, για να βοηθήσουν τους κατοίκους στις μετακινήσεις τους, λόγω της μορφολογίας της πόλης, η οποία είναι χτισμένη πάνω σε πολλούς λόφους.
Γι αυτό μου έκανε εντύπωση η επιλογή του ποδηλάτου, όχι για την ύπαρξη ή απουσία ποδηλατόδρομων. :haha:

Πολύ ωραία η περιγραφή σου και είναι ενδιαφέρουσες και οι επιπλέον πληροφορίες που δίνεις για την "ιστορία" των αξιοθεάτων που είδατε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.726
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom