Γαλλία Ασπρόμαυρη Χριστουγεννιάτικη ιστορία (Γαλλική κουλτούρα στο Παρίσι)

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.969
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland

Ασπρόμαυρη Χριστουγεννιάτικη ιστορία (Γαλλική κουλτούρα στο Παρίσι)


Να πω ότι είχα στα πλάνα μου ή στους άμεσους στόχους μου το ταξίδι στο Παρίσι, σίγουρα θα σας πω ψέματα. Τι κι αν έχω μάθει πλέον μετά από τόσα χρόνια στο φόρουμ να κοιτάω κάθε προορισμό ξεχωριστά, να μην απορρίπτω κανέναν, να συλλέγω πληροφορίες και να μη βιάζομαι να κρίνω, αυτός του Παρισίου δεν ήταν σε καμία περίπτωση στις προτεραιότητες μου.

Όχι γιατί δεν ήθελα, ούτε γιατί πίστευα ότι δε θα βρω κάτι να με ελκύει, απλά και μόνο είχε μπει στη πολύ γενική κατηγορία του «εντάξει μωρέ, σα μητρόπολη που είναι να πάμε να τη δούμε κάποια στιγμή», όπως αρκετές ακόμα πόλεις που με ψήνουν μεν, αλλά συνήθως τις αφήνω κατά μέρος.

Στο παροξυσμό που με βρήκε όμως κατά το Β’ εξάμηνο του 2021 δεν επικράτησαν τέτοιες αφελείς θεωρίες, μη σας πω καλύτερα ότι υπήρχε και αλλαγή σκεπτικού, κυριότερα όταν είδα το εισιτήριο για εκδρομή τα Χριστούγεννα σε τέτοια πολύ προσιτή τιμή. Ακόμα και αν ήμουν σίγουρος ότι δε θα βρεθεί παρέα να ακολουθήσει, θεώρησα ότι την εποχή αυτή δε χωρούν άλλες αναβολές για τέτοιους λόγους, με το βάπτισμα του πυρός στα solo ταξίδια να έχει δοθεί λίγο καιρό πριν και με το παραπάνω. Ε δε χρειάστηκε και πολύ να το αποφασίσω.

Με αυτό τον περίεργο θα έλεγα τρόπο λοιπόν, βρέθηκα να βολτάρω τα Χριστούγεννα στη πιο τουριστική ίσως πόλη της Ευρώπης και σε μία από τις πιο σημαντικές του πλανήτη, όντας στο επίκεντρο του κόσμου για πολλούς και διάφορους λόγους επί εκατοντάδες χρόνια.

Cover.jpg


Ούτε καν οι αλλαγές στο σύστημα εισόδου στη χώρα μας αναφορικά με τη τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας στάθηκαν ικανές να με φρενάρουν, παρόλο που με προβλημάτισαν σοβαρά. Plan B, Plan C κι έφυγα, ότι χάθηκε, χάθηκε ως τώρα, δε χρειαζόταν να χαθεί ακόμα ένα.

Η συνταγή γνωστή πριν από κάθε ταξίδι, με καλό διάβασμα και αναζήτηση συμβουλών από το travelstories, ωστόσο στην εκδρομή αυτή με βοήθησαν αρκετοί φίλοι και τους ευχαριστώ. Βλέπετε το Παρίσι εκτός των άλλων έχει πολλές και διάφορες «παγίδες» που πρέπει κάποιος να αποφύγει. Μεγάλη η συζήτηση περί διαμονής, αξιοθέατων, μετακινήσεων, αλλά ακόμη μεγαλύτερη αυτή περί ασφάλειας, πράγματα που αν μη τι άλλο προβληματίζουν.

Εξάλλου, οφείλω να πω ότι δεν είχα και ιδέα τι εστί Παρίσι. Ο πιο πολύς -και πιο σοβαρός- κόσμος άλλωστε όταν ακούει την έννοια «Γαλλική κουλτούρα» αντιλαμβάνεται το πιο λογικό, την άνθιση των γραμμάτων και των τεχνών, το διαφωτισμό, τη Γαλλική φινέτσα, ακόμα ίσως και τη ξακουστή σε όλο το κόσμο κουζίνα αυτού του λαού. Εγώ πάλι αυτό που φαντάζομαι και γελάω ακόμα, είναι τούτο δω το ΠΟΝΗΜΑ της καλύτερης σειράς που πέρασε ποτέ από την Ελληνική τηλεόραση, δίνοντας κατά το ήμισυ το τίτλο σ’ αυτή την ιστορία, ενός εκ των δύο αγαπημένων μου επεισοδίων.


Πάμε να δούμε λοιπόν μέσα από τη δική μου οπτική γωνία τη καταπληκτική & σπουδαία αυτή πόλη – σύμβολο, τις ομολογουμένως λίγες ημέρες και ώρες που βρέθηκα εκεί , σε μια τολμώ να πω ταραγμένη ταξιδιωτική περίοδο, που δε θα μπορούσε να μην έχει αντίκτυπο (αρνητικό και θετικό) στην εκδρομή.

*Όπως ίσως ήδη καταλάβατε από το τίτλο αφού το σκέφτηκα πολύ, εν τέλει θα το επιχειρήσω, προσεγγίζοντας αυτή την ιστορία διαφορετικά σε σχέση με τις προηγούμενες μου, αλλά και τη φωτογενέστατη -photogénique όπως θα λέγαν και οι Γάλλοι- αυτή πόλη σχεδόν χωρίς χρώμα. Εξάλλου έχουμε πολλές εξαιρετικές ιστορίες για το Παρίσι, ας είναι η δική μου λίγο διαφορετική.

Η ιδέα μου ήρθε αρχικά το πρωί των Χριστουγέννων, όταν καθισμένος στο παγκάκι της Place Louis Aragon στο Σηκουάνα χρησιμοποίησα το αντίστοιχο φίλτρο στο Instagram μετά από μια λήψη, μένοντας ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα, επιβεβαιώνοντας το λίγες μέρες αργότερα, συμμετέχοντας και στο αντίστοιχο
νήμα για τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες σε μια πόλη.

Αν η ιστορία μου βγει αλλάζοντας τρόπο γραφής και παρουσίασης, αν το αποτέλεσμα με δικαιώσει ή όχι, αν καταντήσει κουραστική λόγων ή εικόνων, θα το κρίνετε εσείς όπως πάντα.


Ξεκινάμε!

 
Last edited:

Iris_90

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.792
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Γιάννη μπράβο !!! Μου άρεσε αυτό που πες πως σε τέτοιες εποχές δύσκολες λόγω πανδημίας η ατάκα '' άστο για αργότερα'' δεν ισχύει πια ... Τώρα που μπορούμε τώρα θα πάμε ... Ε όπως και να το κάνουμε το Παρίσι έχει μια αίγλη , μια κομψότητα ... Δεν μας κουράζεις καθόλου με τις φωτογραφίες ίσα ίσα εμένα προσωπικά με ξαναταξιδεύεις εκεί και οι ασπρόμαυρες θα είναι πιο καλλιτεχνικές ... Ελπίζω να ανέβηκες στη Μονμάρτη ...
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.969
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
η ατάκα '' άστο για αργότερα'' δεν ισχύει πια ... Τώρα που μπορούμε τώρα θα πάμε ...
Νομίζω ότι αυτό θα υιοθετηθεί γενικότερα ως στάση ζωής. ;)
... Ε όπως και να το κάνουμε το Παρίσι έχει μια αίγλη , μια κομψότητα
Το Παρίσι ήταν απίστευτο, θα προσπαθήσω να το περάσω μέσα από την ιστορία μου.
Δεν μας κουράζεις καθόλου με τις φωτογραφίες ίσα ίσα εμένα προσωπικά με ξαναταξιδεύεις εκεί και οι ασπρόμαυρες θα είναι πιο καλλιτεχνικές ...
Για να δούμε, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου...
Ελπίζω να ανέβηκες στη Μονμάρτη
Ασφαλώς!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.969
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Προετοιμασία και σχεδιασμός


Πάνω που άρχισα να πιστεύω (με το όποιο ρίσκο) ότι οι πτήσεις στο διάστημα των εορτών του 2021 θα διεξάγονταν υπό κανονικές συνθήκες, ξεκίνησε και το ψαχτήρι εισιτηρίων, μέσα σε μία έντονη ταξιδιωτική περίοδο απανωτών εκδρομών. Μια μικρή καθυστέρηση στη κράτηση μου στοίχησε γύρω στα 20 ευρώ, κλείνοντας τελικά στη τιμή των 112 ευρώ συνολικά για απευθείας πτήση στις 23 και επιστροφή στις 26 του Δεκέμβρη, ποσό το οποίο θεωρώ αρκετά ικανοποιητικό για τη περίοδο αυτή.

Στο συγκεκριμένο κόστος προστέθηκε και αυτό των 7€ για fast track επιβίβαση λίγο καιρό πριν το ταξίδι, κάτι που αποδείχτηκε παντελώς άχρηστο, καθώς δεν προσφέρονταν εμφανώς τουλάχιστον τέτοια υπηρεσία στο αεροδρόμιο Orly, που χρησιμοποιεί η Transavia για τις πτήσεις της.

Δεν υπήρχε η ανάγκη προσθήκης κάποιας επιπλέον αποσκευής, μιας και η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μόνη low cost που ‘χω δει εγώ τουλάχιστον που διατήρησε τη δυνατότητα της χειραποσκευής μαζί με προσωπικό αντικείμενο, υπέρ αρκετά για ταξίδι 3 ημερών, που δε τα χρησιμοποίησα κιόλας ταξιδεύοντας μ’ ένα σακίδιο.

Στο περίπλοκο θέμα της διαμονής τώρα, θα μπορούσα κανονικά να αφιερώσω ολόκληρο κεφάλαιο. Από τη μία οι υπερβολικές τιμές της πόλης για διαμονή σε βολικό σημείο, από την άλλη το πολυεπίπεδο θέμα της ασφάλειας και των μετακινήσεων, μαζί με μια πρωινή πτήση κατά την αναχώρηση. Έπρεπε να συνδυαστούν πολλά και διάφορα.

Τελικώς αφού το σκέφτηκα όσο πιο λογικά γινόταν έκανα δύο κρατήσεις με δωρεάν ακύρωση, ποντάροντας στο γεγονός ότι η δυσκολία στα ταξίδια λόγω της πανδημίας θα ευνοήσει τελικά όσους το αποφασίσουν όσο θα πλησιάζει ο καιρός.

Και να που δικαιώθηκα πανηγυρικά, μιας που όσο περνούσαν οι μέρες οι τιμές έπεφταν και οι διαθεσιμότητες μαζί με τις παροχές ανέβαιναν κατακόρυφα. Έτσι κατόπιν και των συζητήσεων μας στο αντίστοιχο νήμα και των πολύ εύστοχων υποδείξεων του @interted ,κατέληξα στο Hôtel de France Quartier-Latin ,ένα αρκετά νορμάλ ξενοδοχείο στο 5ο διαμέρισμα της πόλης, στη συνολική τιμή των 186€ με πρωινό. Μπορεί να ακούγεται λίγο τσιμπημένο αλλά μη ξεχνάμε τα βασικά. Παρίσι, Χριστούγεννα, μονόκλινο και σε τρομερά βολική τοποθεσία!

map1.jpg


Γνωρίζοντας ότι φτάνω με μεγάλη κούραση, θεώρησα σωστό να αποφύγω τη ταλαιπωρία αλλαγής μέσων και το ψάξιμο (που τελικά δεν ήταν τίποτα δύσκολο), δίνοντας 6 ευρώ παραπάνω για ένα transfer που μου πρότεινε η transavia μέσω email, κάτι που εκ του αποτελέσματος δεν άξιζε και τόσο. Για την επιστροφή μου στο αεροδρόμιο θα αποφάσιζα επιτόπου, ανάλογα με τα πρωινά δρομολόγια.

Επιτόπου θα έκλεινα και τις εντός πόλης μετακινήσεις μου, μιας και η τριήμερη κάρτα δεν είχε νόημα για το πλάνο που είχα κατά νου και σημείωσα για άλλη μια φορά στο χάρτη. Διαβάζοντας πολύ μέσα στο φόρουμ, οδηγούς, αλλά κυριότερα με τη βοήθεια της @Pel ,έστησα ένα πρόγραμμα που έπρεπε να ακολουθήσω πιστά για να δω όσο δυνατόν περισσότερα στο λίγο χρόνο που είχα.

map2.jpg


Αυτός ήταν ο λόγος που δεν έκανα κράτηση για κάποιο αξιοθέατο, όταν ψάχνοντας για το Λούβρο (παρόλο που έχω τις ενστάσεις μου) διαπίστωσα ότι δεν είχε είσοδο για το κοινό μετά τις τρεις το μεσημέρι. Ήταν το μόνο άλλωστε που ήθελα να αφιερώσω χρόνο. Ευτυχώς στο όλο εγχείρημα βοήθησε ο καιρός. Ένας πολύ καλός για τα δεδομένα της εποχής καιρός!
 
Last edited:

Iris_90

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.792
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Τελικά στο Λούβρο πήγες ;;;
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
Πηγα - πέρασα - έφυγα.
Θα τα αναφέρω αναλυτικά. :)
έλα, μη μας κρατάς σε αγωνία! και μόνο που βρήκες σ΄εκείνη την περιοχή ξενοδοχείο, ήσουν υπερτυχερός!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.969
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
και μόνο που βρήκες σ΄εκείνη την περιοχή ξενοδοχείο, ήσουν υπερτυχερός!
Παραγγελία να το χα κάνει δε θα μπορούσε να είναι καλύτερα!
Είναι οι λεγόμενες «ευκαιρίες» που προέκυψαν τους περασμένους μήνες με την όλη κατάσταση.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.854
Likes
14.088
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Βρε Γιάννη, να σου πω, του χωνεύεις εσυ τους Γάλλους ; 😂😂
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.812
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom