Αστυπάλαια Αστυπάλαια 2015 - Αλήθειες & Ψέματα...

frenchman

Member
Μηνύματα
623
Likes
1.493
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Την 7η ώρα στο καράβι γυρνόντας από Αστυπάλαια, θα γράψουμε τις σκόρπιες σκέψεις μας από τις διακοπές μας!!!



Κατ’ αρχάς είναι ένα υπέροχο νησί με κύριο όπλο την πανέμορφη χώρα της, το επιβλητικό της κάστρο και τον “αέρα” της! Ας τα αναλύσουμε λοιπόν τωρα που είναι φρέσκα…



Παραλίες:
Επειδή πολλά διαβάσαμε πριν πάμε Αστυπάλαια για τις παραλίες…
Όσοι έχουν κάποιες απαιτησεις για καλές παραλίες δύσκολα θα ικανοποιηθούν…
Γραφω κατά σειρά προτίμησης:

Μπλε λιμανάκι δεν βαθμολογώ καθώς με 3 παρέες γέμισε!! Περάσαμε και δεν καθίσαμε! Φαίνεται πολύ όμορφο αλλά προτιμίστε την μόνο πρωι ή πολύ απόγευμα

Πλάκες (8/10), η καλύτερη παραλία του νησιού… Λεπτό βοτσαλάκι, απίστευτα νερά, κόβει ο αέρας, και σουπερ βυθος… Προσβάσιμη και με κτελ. Προσοχή γτ κάποια στιγμή γεμίζει από κόσμο και δεν είναι μεγάλη.

Καμινάκια (7,5/10). Η καλύτερη από τις παραλίες του νότιου κοματιού της Αστυπάλαιας.
Αμμό με ψιλό βοτσαλάκι. Πολύ όμορφη αλλά ξαπλώστρες στο χαλαρό και στο δεξί κομμάτι δεντράκια με τσαντήρια (αρνητικό για μας). Αρκετός χωματοδρομος μέτριας καταστασης.
Υπάρχει η γνωστή ταβέρνα της Λίντας, όπου παρ΄ όλα τα αμφιλεγόμενα σχόλια πέρασε το τεστ.


Κούνουπας - Κουτσομύτης (7,5/10). Κλασική εκδρομή με το καραβάκι (εμείς πήγαμε με το θαλασσοπούλι). Προτιμήστε την δεύτερη βάρδια (13:00-19:00) καθώς έχει λιγότερο κόσμο και πιο ωραία χρώματα γενικά! Όντως πολύ ωραία τυρκουαζ νερά για βουτιές από την βάρκα αλλά γενικά κακός χαμός (Ο ένας πάνω στον άλλον καθώς μαζεύονται όλα τα τουριστικά καραβάκια την ίδια ώρα)… Και αν εχεις συνηθήσει σε πιο χαλαρες καταστάσεις χαλιέσαι…
ΥΓ: Στην εκδρομή δεν υπήρξε κάποιου είδους κέρασμα όπως είχα διαβάσει


Από κει και πέρα πολύ μέτρια πράγματα….

Άγιος Κων/νος??? Μέτρια παραλία, ξαπλώστρες και πάρα πολύς κόσμος

Λιβάδι?? Μια από τα ίδια, καμία αίσθηση Αστυπάλαιας…

Βάτσες?? Λίιιιιγο καλύτερα από τις παραπάνω αλλά και πάλι τιποτα το ιδιαιτερο… Και την πιάνει και το κύμα…

Τζανάκια ήταν αρκετά καλά από θέμα νερών και τοπίου, αλλά είχε κοτρόνες έξω όχι απλό βότσαλο και με το ζόρι ξάπλωνες…..


Φαγητό:

Ξεκινάμε με την καλύτερη επιλογή για εμάς!

Άγονη γραμμή στην χώρα! Ότι και να φάγαμε ήταν πολύ καλό και φρέσκο… Άμα βάλεις και το θέμα τιμή στην εξίσωση τότε δεν παίζεται! Ωραιο περιβάλλον, ευγενικό προσωπικό. 3 φορές το τιμήσαμε.


Μουγγός: Ωραίο χταποδάκι και μεζεδάκια, αξίζει μια επίσκεψη, αλλά τσιμπημένες τιμές για αυτό που προσφέρει και ψιλοκαθυστέρηση στο σερβις!

Λίντα (Καμινάκια): Ωραιο φαγητό σε γενικές γραμμές, με φρέσκα υλικά όπως είχαμε διαβάσει, ευγενικό προσωπικό. Μόνο (σημαντικό όμως) ψεγάδι η καθαριότητα! Δεν συστήνεται σε υποχόνδριους! Βρήκαμε τριχούλα κοντή σε πιάτο, μαύρα νύχια και θολά ποτήρια!! :D

Σουβλατζίδικο (Το στέκι του καλοφαγά): Απο που να αρχίσω!!! Κρύα σουβλάκια, αργό σερβις, αγενές προσωπικό (να φωνάζει: όλοι οι περίεργοι σε μένα έπεσαν), ουτε χαρτοπετσέτες δεν μας έφερναν!! Ούτε απ έξω!!!

Μελτέμι: Καλή επιλογή για πρωινό και καφεδάκι!!

Προσπαθήσαμε να κλείσουμε τραπέζι στην Ακτή (στον Πέρα Γυαλό), στα απίστευτα πριβέ τραπεζάκια τους, αλλά δυστυχώς δεν βρήκαμε… Πάντως από θέμα τοποθεσίας δεν παίζονται….


Διασκέδαση:

Καστρο Μπαρ:
Καλό για μια βόλτα να δείτε τι παίζει, αλλά παραήταν ήσυχο ακόμα και για τα στανταρ της Αστυπάλαιας! Καλύτερα να πετυχετε το ηλιοβασίλεμα για να απολαύσετε την θέα

Άρτεμις μπαρ! Λίγο πιο ζωντανό από το κάστρο μπαρ, πάλι με εξαιρετική θέα και καλά κοκτειλ.

Μύλοι: Περάσαμε και δεν μπήκαμε καθώς καγκούριζε

Στην θέα: Εκεί την βγάζαμε κάθε βράδυ, μπαράκι με θέα το κάστρο, ευγενικό προσωπικό, μάζευε ωραιο κόσμο, ωραία μουσική και ατμόσφαιρα, και πολύ ωραία κοκτειλ!

Αρχιπέλαγος: Πάλι εξαιρετική θέα, από το πρωι για πρωινό, μέχρι το βράδυ για κρασάκι και μαστίχες. Και φυσικά τα καλύτερα γλυκά, μιλφειγ αγριοκέρασο αφρός! Την μία από της 2 φορές που πήγαμε βέβαια η σερβιτόρα ήταν πολύ αγενής!


Διαμονή:

Μείναμε στα dolphin-studios στον Πέρα Γυαλό! Αν εξαιρέσεις κάποιες “αναποδιές” την πρώτη μέρα (χαλασμένο καζανάκι, τριχες στο μπανιο και στο ψυγειο!!!), όλα πήγαν καλά!
Την προτελευταια μέρα βέβαια μας πήρε τηλ ότι έπρεπε να τα μαζεψουμε γτ μπερδευτηκε!!
Και μέχρι να να την πείσω μου ανέβασε το αίμα στο κεφάλι!! Δεν ξέρω αν θα τι ξαναεπιλέγαμε!




Γενικά tips!

Στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι του νησιού ήταν πάρα πολύ ευγενικοί, αλλά δεν έλλειψαν 2-3 κακές εξαιρέσεις!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΓΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΑ που πλέκει!!! Θα την πετυχετε στον δρόμο για το κάστρο να δίνει συμβουλες!!! ΜΗΝ της μιλήσετε της δώσαμε 5 ευρω και καλά για να ταισει τον καθυστερημένο αδελφό της και έκανε σας να της δώσαμε χατοπετσέτα … Του στυλ θέλω 20ρικο…

Μην παραλείψετε απογευματινή βόλτα στο κάστρο!!!




Δεν υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στο νησί και πολλοί που πιάναμε κουβεντα είχαν παραπονο ότι δεν βρηκαν αμάξι. Κι εμεις που κλείσαμε 2 μήνες πριν δεν βρηκαμε για όλες τις μέρες!

Αν και μπορεί να σας μπερδέψαμε η Αστυπάλαια είναι ένα υπέροχο νησί για χαλαρές διακοπές... Καλό φαγητό... Και ατελείωτες βόλτες στην χώρα μέχρι να χαλαρώσει η ψυχή σας.... Have fun everyone...
 

tol_pap

Member
Μηνύματα
399
Likes
450
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
μιλφειγ αγριοκέρασο αφρός!
Αφρός με την αρνητική έννοια όμως. Ένα μιλφειγ πρέπει να είναι τραγανό με αφράτη γέμιση όχι παραριασμένο, όπως εκείνο.

Παρ' 'ολα αυτά όλα όσα έγραψες πολύ καλά. Μπράβο σου....
 

frenchman

Member
Μηνύματα
623
Likes
1.493
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Αφρός με την αρνητική έννοια όμως. Ένα μιλφειγ πρέπει να είναι τραγανό με αφράτη γέμιση όχι παραριασμένο, όπως εκείνο.

Παρ' 'ολα αυτά όλα όσα έγραψες πολύ καλά. Μπράβο σου....
Δεν έχεις άδικο, αν και εμείς το φαγαμε πρωι οπότε ήταν χθεσινό και μπορεί γι αυτό να ηταν παπαριασμένο όπως λες! Πιο πολύ αναφερόμουν στην αφράτη γέμιση. Πάντως τα γλυκά που είχα φάει στο Καλλιστω στην Αμοργό δεν τα έχει πλησιάσει άλλο μαγαζί..
 

rulakigo

Member
Μηνύματα
200
Likes
78
Επόμενο Ταξίδι
Vienna
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη,Ρωσσία
Λοιπόν αυτό με τη γριά το είχα απορία γτ όλες τις μέρες που περνούσα απο εκεί πάντα με κάποιους μίλαγε.
Εγώ πήγα 8-14 Αυγούστου. Η Λίντα εμάς δε μας άρεσε. Οι περίφημοι ντοματοκεφτέδες δεν υπήρχαν και κάτι άλλα που πήραμε ορεκτικά ήταν κρύα. Στο τέλος ήρθε να πληρώσουμε και μας είπε: απόδειξη θέλετε??Δε θέλετε!!
Στην Ακτή προσπάθησα να βρω κι εγώ στα πριβέ τραπέζια αλλά ήταν κλεισμένοι μέχρι το 15Αύγουστο πήγαμε όμως νωρίς ένα βράδυ και βρήκαμε ένα ωραιο τραπέζι στην άκρη με εξίσου υπέροχη θέα. Από φαγητό δεν παίζεται όμως. Μπορεί να είναι ελαφρώς πιο ακριβό όμως οι μερίδες του είναι μεγάλες και σε μεγάλο βαθμό ικανοποιητικές. Εξίσου καλά λόγια έχω να πω και για το γεράνι στο Λιβάδι. Όσο για την Αστυφαγία αρκετά καλό μαγαζάκι.
Προσυπογράφω για τη θέα και το κάστρο μπαρ, με ωραία κοκτέιλ, όμορφη θέα και ατμόσφαιρα. Στο πανόραμα που ακούστηκε πολύ εδώ μέσα δεν πήγα γτ έμενα ακριβώς δίπλα οπότε απολάμβανα αυτή την υπέροχη θέα της Χώρας από το φοβερό χτιστό καναπέ του μπαλκονιού. Έμενα εδώ: http://www.astypalaia.info/gr/11/αστυπαλαια-διαμονη-ξενοδοχεια-δωματια/Ηλίας
Ήταν το μοναδικό που βρήκα 2 βδομάδες πριν φύγουμε. Ολοκαίνουριο πεντακάθαρο με απίστευτη θέα και πολύ ευγενικούς ιδιοκτήτες.
Όσον αφορά τις παραλίες δεν ξετρελαθήκαμε. Μας άρεσαν πολύ τα Καμινάκια όμως γτ είχαν και ωραία αμμουδιά και ωραία χρώμα η θάλασσα. Το Λιβάδι ούτε για αστείο μου φάνηκε ότι η παραλία του είχε χώμα λες και ήταν σκαμμενη. Όχι άμμο, ούτε βοτσαλάκι, αλλά χώμα. Άγιος Κων/νος ελαφρώς καλύτερα και Τζανάκια.
Η Κουνούπα στην αρχή της μόλις μπαίνεις έχει πλάκα εγώ δεν το ήξερα αλλά πιο μέσα έχει άμμο. Όμως και τα 2 νησάκια της εκδρομής έχουν υπέροχα νερά!!
Η Αστυπάλαια έχει μία από τις ωραιότερες Χώρες του Αιγαίου και αυτό ειναι το μεγαλύτερο ατού της. Είναι μια κούκλα. Όμως θεωρώ ότι από εναλλακτικός προορισμός πρέπει να έχει γίνει πιο mainstream. Ίσως πάλι να φταίει και ο καιρός που πήγα. Δε μου άρεσε όμως το κακγκουριό που είδα.
Περάσαμε όμως υπέροχα, χαθήκαμε στα γραφικά σοκάκια, μαγευτήκαμε από την ατμόσφαιρα του κάστρου, τα ερειπωμένα σπίτια του τις κλασσικές αιγαιοπελαγίτικες εκκλησίες του, χαλαρώσαμε τα βράδια πίνοντας καλοφτιαγμένα κοκτέιλ με θέα τί άλλο?? Την όμορφη Χώρα και ξυπνούσαμε βλέποντας την ίδια θέα χωρίς να βαρεθούμε!! Τώρα μείναν οι αναμνήσεις αποτυπωμένες στο φωτογραφικό χαρτί.
Και σε άλλα ακόμη καλύτερα!!
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.364
Likes
3.408
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Είχα επισκεφθεί την Αστυπάλαια το 2010 και προσυπογράφω σχεδόν σε όλα σχεδόν όσα ανέφερε ο frenchman. Θα ήθελα επίσης να συμπληρώσω:

Παραλίες
- Μπλε Λιμανάκι/Πλάκες: Δεν λέω όμορφα είναι, αλλά προσωπικά μου θύμισαν λίγο λιμανάκια Βουλιαγμένης, και λίγο το λιμανάκι κάτω από το Riba's στην Αγία Μαρίνα για όσους ξέρουν. Μικρές όμορφες παραλίες που με λίγες παρέες πήζουν. Οι καλύτερες παραλίες κατά τη γνώμη μου ήταν ο Άγιος Ιωάννης και τα Καμινάκια, αλλά ουσιαστική οδική πρόσβαση δεν υπήρχε, έπρεπε να πας με τα καραβάκια, ή να ταλαιπωρήσεις κάποιο μηχανάκι. Όσο για τον Κούνουπα και τον Κουτσομύτη, οι παραλίες μέτριες και καθόλου σκια. Σε έκαιγε ο ήλιος εάν δεν προνοούσες να είχες ομπρέλα θαλάσσης. Βέβαια τα νερά ήταν το κάτι άλλο. Προσωπικά ως ξανθός και για να αποφύγω το στυγερό ήλίο, βουτούσα και εγώ από το σκάφος.
Γενικά οι παραλίες δεν είναι το δυνατό χαρτί του νησιού

Φαγητό
Είχα την τύχη να φάω στην Ακτή έχοντας τη χώρα "πιάτο" και είναι ίσως η ωραιότερη εικόνα που μου έχει μείνει από το νησί. Καλά μαγειρευτά έφαγα στο Αγέρι στη Χώρα και μέτρια (και με κακό service) στον Μπαρμπαρόσα. Όσο για τη Λίντα, έχω γράψει σε παλιότερο post: καταπλητικό το φαγητό αλλά ό,τι πιο αγενές και άξεστο έχω δει σε ιδιοκτήτρια εστιατορίου. Προσποιητά ευγενική, ενώ μέσα στην κουζίνα ούρλιαζε σε ολους. Και όπως είπε ο frenchman, πολύ βρωμιά το μαγαζί γενικώς. Όσο για το Μουγγό, δεν λέω ιστορικό το καφενείο, πολλές οι φωτος ιστορικών προσώπων στους τοίχους που επισκέφτηκαν το μαγαζί, αλλά εν τέλει απίστευτη παρακμίλα το μέρος. Επιπλέον, βρώμαγα χταποδίλα για μια ολόκληρη μέρα

Ποτό/Διασκέδαση
Τις μισές μέρες τις βγάλαμε στο Κάστρο και πραγματικά το ευχαριστηθήκαμε, καλές και οι Καρυάτιδες αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το νόημα ύπαρξης after-άδικου στο νησί. Όσο για το Πανόραμα μπήκαμε, είδαμε την καγκουριά και φύγαμε τρέχοντας. Μπορείς να πιεις πάντως και το ποτάκι σου και στα cafe-bars στον Πέρα Γυαλό κάτι στο παλιό λιμάνι.

Διαμονή
Προτού πάμε στο νησί είχαμε ήδη συνειδητοποιήσει ότι η καλή διαμονή ήταν πανάκριβη στο νησί. Μείναμε τελικά στο Παράδεισος hotel στον Πέρα Γυαλό, συμπαθητικό και οικονομικό ήταν αλλά σου έβγαζε μια αύρα 70λας. Είχαμε και ένα προβληματάκι με το μπάνιο στην αρχή, τελικά μας εξυπηρέτησαν, αλλά "βορυγκομώντας" που τους βάζαμε σε κόπο. Γενικά το θέμα διαμονής συνολικά στο νησί μου άφησε μάλλον ανάμικτα συναισθήματα-τουλάχιστον τότε

Tips
- Τη γιαγιά με τα μούσια ακόμα κάποιος να τη "μαζέψει"? Έλεος, τη βλέπαμε κάθε μέρα σχεδόν στο δρόμο προς την Πορταίτισσα. Εννοείται αποφύγετέ την...
- Απαράδεκτη η συμπεριφορά των "καπεταναίων". Χρέωναν 18 ευρώ να σε πάνε στις παραλίες και στα νησάκια και χωρίς απόδειξη. Και όταν ζήτησα από τον έναν, εννοείται τσακωθήκαμε! Στο τσακ ήμουν να τον καταγγείλω
- Εάν συνυπολογίσουμε, τη στάση της κυρίας στη Λίντα, τον ολίγον "βαρύ" κύριο στο ξενοδοχείο, γενικά οι ντόπιοι δεν μου άφησαν και την καλύτερη γεύση. Φυσικά υπήρχαν και ευγενικοί και εξυπηρετικοί άνθρωποι!
- Είναι αμαρτία από το Θεό να φτάσεις σε αυτό το νησί και να μην ανέβεις και να μπεις μέσα στο Κάστρο. Είναι σα να έρθει κάποιος Αθήνα και να μην πάει κάποιος στην Ακρόπολη. Απίστευτη θέα, ομορφιά, και ενέργεια από έναν οικισμό που καταστράφηκε

Συμπεράσματα
Συμπαθητικό νησί με μια χώρα κόσμημα να κλεβει την παράσταση. Δε νομίζω όμως ότι είναι τελικά νησί για αρκετές ημέρες. Εάν ήταν πιο κοντά στην Αθήνα, το πιθανότερο να ήταν ένα νησί απλά για ένα τριήμερο (τύπου Τζια/Σπέτσες). Καλύτερα γενικά να συνδυαστεί με κάποιο άλλο νησί (π.χ. Αμοργός ή Κάλυμνος). Επίσης είναι έκτακτο νησί για ζευγαράκια (ειδικά μάλιστα έαν μπορούν να βάλουν το χερι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη για να μείνουν σε ένα από τα καλά καταλύματα της Χώρας). Εγώ πήγα με παρέα mixed 5 ατόμων. Πιστεύαμε τότε ότι θα βρισκαμε ένα παρειστικο νησί τύπου ίσως Αντίπαρος ή Ανάφη, όπου όλος ο κόσμος μπορεί να γίνεται μια χαλαρή παρέα (μας είχε προιδεάσει έτσι και η ύπαρξη camping όπου είχαν μείνει πριν κάποια χρόνια άλλοι φίλοι μας). Τελικά το νησί δεν είναι ακριβώς έτσι....ίσως να ήταν έτσι παλιότερα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.614
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom