Αυξάνονται οι φίλοι του τροχόσπιτου

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
«Απόβαση» με τροχόσπιτα
Ραντεβού στα Λουτρά της Υπάτης έδωσαν πριν από λίγο καιρό εκατοντάδες μέλη της Λέσχης σχηματίζοντας κομβόι στην εθνική οδό. Μαζί γνωρίζουν τις ομορφιές της φύσης
18/8/2009
Εναν άλλο τρόπο ζωής, που δίνει τη δυνατότητα για άμεση επαφή με τη φύση, προσφέρει το τροχόσπιτο, οι φίλοι του οποίου αυξάνονται τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας. Ενα ολόκληρο νοικοκυριό πάνω σε τέσσερις ρόδες είναι το τροχόσπιτο, το οποίο αποκτά φανατικούς φίλους και στη χώρα μας, ενώ τελευταία ιδρύθηκε και Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων.
Πριν από λίγο καιρό εκατοντάδες μέλη της Λέσχης (συνολικά έχουν εγγραφεί 205 ιδιοκτήτες τροχόσπιτων) έδωσαν ραντεβού στα Λουτρά της Υπάτης, κοντά στη Λαμία, προκαλώντας επιφωνήματα έκπληξης σε όσους έβλεπαν το μεγάλο κομβόι των αυτοκινούμενων σπιτιών να διασχίζει την εθνική οδό.
«Τρόπος ζωής»
«Για μας το τροχόσπιτο είναι τρόπος ζωής. Δεν θέλουμε να κλείνουμε ξενοδοχεία, να πηγαίνουμε σε οργανωμένες παραλίες, να περνάμε τις διακοπές μας σε ένα δωμάτιο. Το τροχόσπιτο είτε το λατρεύεις είτε το μισείς. Διαπιστώνουμε ότι ολοένα και περισσότεροι Ελληνες το λατρεύουν πια, και το προτιμούν ως μέσο μετακίνησης και τρόπο ζωής», δήλωσε στο «Εθνος» η πρόεδρος της Λέσχης, εκπαιδευτικός από τη Θήβα, Εύα Βλαχογιάννη.
Το πρόβλημα που συναντούν οι κάτοχοι τροχόσπιτων δεν είναι άλλο από την έλλειψη υποδομών. Στο εξωτερικό υπάρχουν οργανωμένοι χώροι με τρεχούμενο νερό και υποδομές για τα απόβλητα, στη χώρα μας όμως τα μέλη της Λέσχης όταν μετακινούνται σε μεγάλο αριθμό, χρειάζεται να ενημερώνουν τις αρχές εκεί όπου θα καταλύσουν για να τους προμηθεύσουν τα απαραίτητα είδη.
«Ερχόμαστε πάντα σε επαφή με τους δήμους και τους ζητάμε να μας ορίσουν αυτοί τον χώρο όπου θα μείνουμε. Ζητάμε να έχουν αυτοκίνητα-φορτηγά του δήμου για να μαζεύουμε τα σκουπίδια, ενώ πριν εγκατασταθούμε καθαρίζουμε την περιοχή και το ίδιο κάνουμε πριν αναχωρήσουμε. Επίσης συχνά δεντροφυτεύουμε περιοχές και πάντα φροντίζουμε το φυσικό περιβάλλον», μας είπε η κ. Βλαχογιάννη.
Τα περισσότερα από τα μέλη της Λέσχης είναι συνταξιούχοι που κάνουν πολλά και μεγάλα ταξίδια με τα τροχόσπιτά τους κάθε χρόνο, τελευταία όμως παρατηρούνται και πολλά νέα ζευγάρια με τα παιδιά τους.
Υπάρχουν γνωστοί και φίλοι που έχουν γυρίσει όλη την Ευρώπη με λίγα χρήματα. Αλλωστε, στο εξωτερικό οι υποδομές είναι πολύ καλές και μπορεί ένα τροχόσπιτο να διανυκτερεύσει σε ειδικούς χώρους, ασφαλείς και με τις απαραίτητες ανέσεις. Εμείς έχουμε αυτονομία για νερό και αποχέτευση για τρεις μέρες. Οπου κι αν βρεθούμε στην Ελλάδα, μετά από τρεις μέρες πρέπει να αναζητήσουμε εφοδιασμό και χώρο για τα απόβλητα», προσέθεσε η κ. Βλαχογιάννη.
Ιταλοί και Γερμανοί που έρχονται για διακοπές με τα τροχόσπιτά τους, εκπλήσσονται αρνητικά από την έλλειψη οργάνωσης στον τομέα της ελεύθερης κατασκήνωσης αυτού του είδους και όταν επιστρέφουν στη χώρα τους, διαμαρτύρονται μέσα από τους συλλόγους τους, αλλά και το Διαδίκτυο.
Η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων διοργανώνει 5-6 εκδρομές κάθε χρόνο. Η επόμενη είναι τον Σεπτέμβριο στην παραλία Κορινού στην Πιερία, τον Οκτώβριο στη λίμνη Βουλιαγμένης και τον επόμενο μήνα στα Καλάβρυτα.
Σε κάθε εκδρομή παίρνουν μέρος τουλάχιστον 100-120 τροχόσπιτα, τα οποία κατευθύνονται από όλη τη χώρα και αφού ορίσουν ένα σημείο συνάντησης κινούνται ως πομπή, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα.
Συνήθως επιστρατεύεται η Τροχαία, ενώ έχει συμβεί επιβάτες των οχημάτων που τους προσπερνούν να τους φωτογραφίζουν ως κάτι ιδιαίτερο.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
πηγή www.ethnos.gr
 
Last edited by a moderator:

TRIP

Member
Μηνύματα
46
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χώρες της Αφρικής
Είναι πλέον γεγονός και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι νέοι άνθρωποι έχουν δείξει ενδιαφέρον για το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και στην Ελλάδα. Για τους Ιταλούς - Γερμανούς είναι τρόπος ευχάριστων διακοπών μια και την περίοδο κυρίως Ιουλίου -Αυγούστου κατακλίζουν τις εισόδους της χώρας με την επιθυμία να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο.
Ελπίζω πως και για μας αφού ανοίξαν οι δρόμοι της αγοράς και ενοικίασης τροχόσπιτου να καταφέρουν πολλοι που λατρεύουν αυτό τον τρόπο ταξιδιών να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.489
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom