Αυστραλία Ερωτήσεις κ Πληροφορίες για Αυστραλία

AGGIE90

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Γειά σας παιδιά:).Θέλω να σας παραθέσω τις σκέψεις μου για ένα ταξίδι που θέλω παρα πολυ να κάνω και να μου πείτε την γνώμη σας.Εδω και 2 μήνες έχω αρχίσει να μαζεύω χρήματα για να κάνω το ταξίδι που ονειρεύομαι εδω και χρόνια..να πάω Αυστραλία.Έχω γεννηθεί εκεί(Έλληνες γονείς) και ήρθα με την οικογένεια μου πριν 11 χρόνια στην Ελλάδα για να μείνουμε μόνιμα.Έκτοτε δεν έχω πάει:(.Επειδή έχω κάποιους συγγενείς εκεί θέλω να μείνω αρκετό διάστημα δηλαδή για 2 μήνες σίγουρα..ίσως και 3 ανάλογα με τα χρήματα που θα έχω.Επειδή είμαι φοιτήτρια σκέφτομαι να πάω όταν θα έχω τελειώσει την σχολή μου δηλαδή σε 2.5 χρόνια για να μπορώ να έχω αρκετό χρόνο στην διάθεση μου αλλά να έχω συγκεντρώσει και τα απαραίτητα χρήματα.Πρόβλημα με τα χαρτιά δεν θα έχω γιατί έχω αυστραλιανή υπηκοότητα. Από πόλεις/χωριά θα ήθελα να πάω Brisbane-Sydney-Canberra-Melbourne-Adelaide-Whyalla-Port Augusta-Coober Pedy-Alice Springs-Darwin-Broome-Perth(έχω συγγενείς στα 3 μέρη γι'αυτό στα υπόλοιπα θα μείνω σε ξενοδοχεία).Θα μετακονούμαι περισσότερο με αεροπλάνο από μέρος σε μέρος εκτός από μερικές περιπτώσεις που θα πάρω λεωφορείο.Είμαι σε δίλημμα.Υπάρχουν οδικές εκδρομές που κάνει το site που θα σας παραθέσω στο τέλος στην κεντρική Αυστραλία(εξερευνάς το outback και περνάς από διάφορα μέρη πχ Uluru,Alice Springs...).Είναι πολυήμερες οδικές εκδρομές και τα λεφτά τους νομίζω αξίζουν.Το δίλημμα μου είναι να κάνω την οδική εκδρομή στην κεντρική Αυστραλία(που θα είναι έρημος και θα δεις outback) ή στην Ανατολική Ακτή(όπου είναι πιο εξωτικά φαντάζομαι)?Επίσης πόσα χρήματα πιστεύετε οτι θα χρειαστώ για 2 μήνες?Θέλω να κάνω ένα καλό budget έτσι ώστε να έχω και κάτι στην άκρη σε περίπτωση ανάγκης.Επίσης, δεν ξέρω ακόμα αν θα πάω με κάποιον ή μόνη(θα προτιμούσα να έχω παρέα για να μην βαρεθώ αλλά και γιατί θα μου βγεί πιο οικονομικά).Πείτε μου οτι άλλο θέλετε ή μου φανεί χρήσιμο.Ευχαριστώ παιδιά.:)
 

mixter

Member
Μηνύματα
29
Likes
2
Γεια σας παιδιά!

Οι γονείς μου πετάνε για Αυστραλία και θέλω να ρωτήσω κάτι

Τους περιμένουν συγγενείς εκεί, αλλά με προβληματίζει λίγο πως θα φτάσουν ως εκεί λόγω του ενδιάμεσου σταθμού
Δεν ξέρουν αγγλικά και δεν έχουν ιδιαίτερη εμπειρία με αεροδρόμια, οπότε καλύτερα να τους προετοιμάσω από εδώ όσο καλύτερα μπορώ για να ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν

Πετάνε από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, από Αθήνα για Άμπου Ντάμπι και από εκεί για Σίδνεϊ.

Θέλω λοιπόν να μου θυμίσετε αν όλα τα εισιτήρια θα τα πάρουν κατά το check-in στη Θεσσαλονίκη ή παίρνουν εισιτήρια από κάθε αεροδρόμιο ξεχωριστά για το επιμέρους ταξίδι (Έχω ταξιδέψει μια φορά με μετεπιβίβαση, αλλά δε θυμάμαι καθόλου. Μόνο ότι τις αποσκευές τις πήρα κατευθείαν από το αεροδρόμιο τελικού προορισμού)
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.028
Likes
1.587
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Υπάρχει σκέψη για Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία δεύτερο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου με την Emirates. Ο διαθέσιμος χρόνος θα είναι 14-15 μέρες χωρίς το πήγαινε – έλα. Πως θα μπορούσα να κατανείμω τις μέρες μεταξύ Σίδνεϋ, Μελβούρνης και Ώκλαντ; Με ενδιαφέρουν τα βασικά αξιοθέατα στις πόλεις και τα πέριξ. Όχι παραλίες ή extreme sports.
 

ThailanderC

Member
Μηνύματα
24
Likes
7
Στη Μελβούρνη πάντως θα περάσεις σίγουρα πολύ καλά. Έχει πολλά να δεις...και θα συναντάς Έλληνες συνεχώς. .Αν παίρνεις και ταξί, όλο Έλληνες τα οδηγούν. Θα σου πρότεινα να βάλεις μια-δυο μέρες παραπάνω στην Μελβούρνη, μετά δεύτερη σε διάρκεια παραμονής να βάλεις το Ώκλαντ και τελευταίο το Σύδνευ...εννοείται ότι δεν θα πας με αυτήν την σειρά χαχαχα...4 Σύδνευ, 6 Μελβούρνη, 5 Ώκλαντ θα προτιμούσα εγώ...
 

ThailanderC

Member
Μηνύματα
24
Likes
7
Τι έγινε αποφάσισες τι θα κάνεις? Πάντως αν έχεις ερωτήσεις για Μελβούρνη γράψε τες μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε. Εκτός και αν άλλαξες σχέδια.
 

ThailanderC

Member
Μηνύματα
24
Likes
7
Θέλεις να πας μετά από 2 με 3 χρόνια και το ψάχνεις από τώρα? Μέχρι να πας η οικονομία της χώρας μπορεί να είναι τέτοια που ό,τι και να σου πούνε τώρα για το πόσα να πάρεις μαζί σου κλπ. δεν μπορεί να είσαι σίγουρη. Πάντως έχεις γεννηθεί εκεί όπως λες και ήρθες Ελλάδα πριν 11 χρόνια, οπότε θα γνωρίζεις αρκετά για την Αυστραλία.
 

joannak82

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΥΔΝΕΥ 3-25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΘΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΟ ΦΙΚΟ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΩΣ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΔΗΣ.ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: 2-3 ΜΕΡΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ-ΚΑΝΟΥΜΕ (ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ..) ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ:ΤΙ ΡΟΥΧΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ...ΠΡΟΒΛΕΨΕΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 18 ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΤΕΛΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΑ ΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΖ. ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Απαγορεύονται τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ, στον τίτλο του μηνύματος αλλά και στο περιεχόμενό του. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες. Eκτός του ότι είναι κουραστικό για αυτόν που διαβάζει το post με τους κεφαλαίους χαρακτήρες, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι "φωνάζετε", οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις.


http://www.travelstories.gr/rules.php#rule6


Το Ελληνικό Forum για Ταξίδια - TravelStories Tour
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Καλημερα.

Θα σου γραψω για τη δικη μου εμπειρια,αλλα ημουν 3 μονο μερες στο sydney.

Η περιοδος που θα πας να ξερεις οτι ειναι και καλα ο χειμωνας τους.Γιατι ειναι αναποδα με εμας.Οποτε ας πουμε οτι ο αυγουστος τους ειναι σαν το δικο μας φεβρουαριο.
Εγω εχω παει μονο καλοκαιρι.Οποτε για ρουχα δεν μπορω να σου πω τι να παρεις.

Λοιπον απο το αεροδρομιο μπορεις να πας στην πολη,στο κεντρο,με το airport link>>Airport Link : Sydney's Airport Train

Εγω δεν μετακινηθηκα με αυτοκινητο καθολου.Οπου πηγαμε μας βολεψαν οι μετακινησεις με το citylink.Με το οποιο μπορεις να πας και σε bondi beach Bondi Beach - CityRail


Εδω το αρχικο λινκ.Μπορεις να βρεις πληροφοριες για τα παντα,τιμες διαδρομες.>>Welcome to CityRail

Επισης το sydney εχει και monorail.Κανε μια βολτα.Θα τα δεις με αλλο ματι!!
Sydney Monorail | Metro Transport :


Για 2-3 μερη που αναφερεις.
Οπως ειπες θα πας στην οπερα.

Μπρεις να κανεις bridge climb http://www.bridgeclimb.com/.Ειναι πολυ καλη φαση.Εχεις ξεναγο,που σου εξηγει,με συστημα ενδοσυνεννοησης,σου δινουν εξοπλισμο,και αν βρεχει(που σε εμενα αν και καλοκαιρι εβρεχε)σε δινουν αδιαβροχο.Τελος παντως,μπες στη σελιδα και δες αλλα πιστευω οτι αξιζει.

Bondi Beach.Δεν γινεται να μην δεν πας.Εστω για μια απλη βολτα,γιατι δεν θα ειναι και καλοκαιρι.Φθηνο εισιτηριο,σου εδωσα το λινκ παραπανω.

Επισης θα κανεις βολτα στο sydney harbour,απ'οπου μπορεις να παρεις καποιο καραβακι και να κανεις μια απο τις πολλες κρουαζιερες.

Θα επισκευθεις το darling harbour.Πολλα και ωραια μαγαζια.Ωραιο μερος για περπατημα,με παρα πολυ κοσμο.Ωραια εστιατορια και καφε.Εκει βρισκεται το aquarium και το australian national maritime museum.Αν σε ενδιαφερουν να πας.Τουλαχιστον στο ενυδρειο.
Αλλα ποσο ευκολο ειναι να βρεθεις να κανεις βολτα στο καταστρωμα και στους εσωτερικους χωρους ενος πολεμικου πλοιου και ενος υποβρυχιου?
Εδω το λινκ>>The destroyer

Πολυ ωραια περιοχη για βολτα,και ειναι κοντα και στη γεφυρα,ειναι η Τhe Rocks.Ωραια μικρα γραφικα μαγαζακια,υπαιθριες αγορες.

Επισης για ψωνια αλλα και γιατι αξιζει μια επισκεψη θα πας στο Queen Victoria Building.
Queen Victoria Building (QVB) - Σίδνεϊ - Κριτικές από Queen Victoria Building (QVB) - TripAdvisor

Circular Quay.Το μερος αυτο ειναι στο δρομο σου προς την οπερα.Ωραιο μερος και για φωτογραφιες προς την γεφυρα και προς την οπερα.Circular Quay - Σίδνεϊ - Κριτικές από Circular Quay - TripAdvisor

Εδω σου προτεινω να φας στο cafe sydney.Απιστευτη θεα,αριστο φαγητο και παρα πολυ καλο σερβις.Να κανεις κρατηση οπωσδηποτε.
Cafe Sydney | www.cafesydney.com

Παντως αν θες να επισκευθεις και καποια αλλη πολη σου προτεινω Μελβουρνη και Gold Coast.

Και για φθηνες πτησεις εδω.
Cheap Flights Australia | Cheap International and Domestic Airfares | Jetstar

Tiger Airways - Lowest fares to Singapore, Melbourne, Brisbane, Sydney, Gold Coast, Perth

Βρισκεις πτησεις για μελβουρνη με επιστροφη για 60 δολλαρια,με την tiger.
Και με την jetstar βρισκεις για Gold Coast βρισκεις και με λιγοτερα απο 100 δολλαρια.

Τωρα εσυ ξερεις τα λεφτα που διαθετεις.Καλο ταξιδι παντως.

Α!Και μη γραφεις με κεφαλαια!
 

joannak82

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
ευχαριστω παρα πολυ για την τοσο γρηγορη και περιεκτικη απαντηση και συγνωμη για τα κεφαλαια..
 

irisnobile

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
θα συμφωνήσω με όσα ανέφερε ο jimp. Προσωπικά το Σίδνεϊ το θεωρώ μια πανέμορφη πόλη και είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψεις! θα σου πρότεινα επίσης αν έχεις χρόνο στην διάθεσή σου τα εξής:

Manly Beach: υπέροχη παραλία, ιδανική για μονοήμερη από sydney!
Manly Australia, Your Official Guide to Manly Beach Accommodation, Events, Attractions, Restaurants, Conference Venues & more

Australian Museum
Australian Museum - nature, culture, discover - Australian Museum

Museum of Sydney
Historic Houses Trust - About

Sydney China town για φαγητό και βόλτα στo Chinenese Garden of Friendship ( μεταξύ china town kai Darling Harbour)

το Hyde park είναι ιδανικό για περίπατο και ξεκούραση από τα μουσεία!

Eπίσης μια ωραία πρόταση είναι η περιοχή Woolloomooloo!
ειδικά για δείπνο στο Otto's (Otto Ristorante) και μετά για ποτό σto bar του Blue Hotel, υπέροχα ανακαινισμένος χώρος!!
Photo Gallery - Blue Sydney, Sydney
ααα.. εκεί δίπλα μένει και ο Russel Crow ( η άχρηστη πληροφορία της ημέρας! couldn't help myself though!)

επίσης για μια πιο εναλλακτική βόλτα θα πρότεινα να πας στο sydney Fish Market...είναι τεράστιο και έχει πολλά εστιατόρια με υπέροχο fish food!

να περάσεις τέλεια!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.161
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom