Λεττονία Λιθουανία Βίλνιους ή Ρίγα???????????

Myra

Member
Μηνύματα
33
Likes
40
Καλημέρα σας!!!

Βρήκαμε και κλείσαμε με μια φίλη πολύ φθηνά εισιτήρια για 23 και 26 Ιουλίου προς και από το Βίλνιους αντίστοιχα(πετάμε από Αθήνα).Θα έχουμε 4 μέρες δεδομένου ότι οι πτήσεις μας είναι ξημερώματα (Τρίτη 23 Ιουλίου το πήγαινε και Παρασκευή 26 Ιουλίου αργά το βράδυ το έλα).Πρόκειται λοιπόν για 3 διανυκτερεύσεις.
Η ερώτησή μου είναι η εξής : Να μοιράσουμε τις μέρες (όσο αυτό είναι εφικτό) σε Βίλνιους και Ρίγα,ή να παραμείνουμε Βίλνιους όλες τις μέρες και να αφιερώσουμε μέρα και σε εκδρομές τριγύρω,τύπου Τρακάι?
Έχοντας διαβάσει τα θέματα άλλων μελών που αφορούσαν τις χώρες της Βαλτικής, καταλαβαίνω ότι η Ρίγα είναι αρκετά πιο μεγάλη και αρκετοί στο φόρουμ ψηφίζουν Βίλνιους.Ο αδερφός μου ωστόσο, ο οποίος κάποια χρόνια πριν είχε βρεθεί στη Ρίγα για 10 μέρες λόγω ενός μουσικού φεστιβάλ,μου είπε ότι επιβάλλεται η Ρίγα και ότι το Βίλνιους δε συγκρίνεται μαζί της..

Τί εχετε να με συμβουλέψετε?

Ευχαριστώ πολύ!!!!!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.907
Αν δεν εχετε σκοπο να επιστρεψετε σε μελλοντικο ταξιδι για τη Ριγα, θα προτεινα να μεινετε 2 μερες εκει και ο,τι περισσευει στο Βιλνιους. Ειναι πανεμορφη και σε καμια περιπτωση μεγαλη πολη.
 

Myra

Member
Μηνύματα
33
Likes
40
Άρα εσύ προτείνεις Ρίγα και μετά Βίλνιους..σωστά;
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.907
Για να μην αγχωθειτε με την πτηση της επιστροφης, ναι.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.038
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ο αδερφός μου ωστόσο, ο οποίος κάποια χρόνια πριν είχε βρεθεί στη Ρίγα για 10 μέρες λόγω ενός μουσικού φεστιβάλ,μου είπε ότι επιβάλλεται η Ρίγα και ότι το Βίλνιους δε συγκρίνεται μαζί της.
Ο αδερφός σου μάλλον εντυπωσιάστηκε απ' τη βραδινή ζωή της Ρίγας και τις Λετονές που κυκλοφορούν το βράδυ γιατί η Ρίγα σίγουρα δε συγκρίνεται με το Βίλνιους. Το Βίλνιους έχει περισσότερα αξιοθέατα (τα περισσότερα απ' αυτά εκκλησίες), πολύ μεγαλύτερο ιστορικό κέντρο και θα έλεγα πολύ πιο αυθεντική όψη σε σχέση με τη Ρίγα. H Ρίγα έχει ένα μικρό ιστορικό κέντρο και μόλις βγεις απ' αυτό βρίσκεσαι σε μια καθαρά σοβιετικού στυλ πόλη. Αυτό συμβαίνει και στο Βίλνιους φυσικά με τις σοβιετικές πολυκατοικίες της νέας πόλης απλά εκεί το ιστορικό κέντρο είναι τόσο εκτεταμένο που μπορείς να περπατάς απ' το σταθμό λεωφορείων μέχρι το ποτάμι, απόσταση δύο-τριών χιλιομέτρων και να βρίσκεσαι ακόμα μέσα στην παλιά πόλη.

Αν είχατε άλλη μια μέρα θα πρότεινα κι εγώ Βίλνιους και Ρίγα, τώρα με τρεισήμισι ολόκληρες μέρες ίσως θα πρέπει να κάτσετε αποκλειστικά Λιθουανία. H μόνη περίπτωση που θα μπορούσα να προτείνω και Ρίγα θα ήταν αν σας έβγαινε οικονομικά και χρονικά να μεταβείτε και να επιστρέψετε Βίλνιους αεροπορικώς αλλά και πάλι με αρκετό τρέξιμο και δε θα μπορούσατε να δείτε τα γειτονικά αξιοθέατα και των δύο πόλεων (Τρακάι, Γιούρμαλα, Σιγκούλντα).
 
Last edited:

Eurotraveler

Member
Μηνύματα
464
Likes
1.766
Επόμενο Ταξίδι
Γκντανσκ
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Βρήκαμε και κλείσαμε με μια φίλη πολύ φθηνά εισιτήρια για 23 και 26 Ιουλίου προς και από το Βίλνιους αντίστοιχα(πετάμε από Αθήνα).
Με την Air Baltic θα πάτε; Γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις στις ημερομηνίες σας.
 

Myra

Member
Μηνύματα
33
Likes
40
Ναι!Σωστά τα λες.Έχουμε ανταπόκριση στη Ρίγα .Μακάρι να κατεβαίναμε εκεί μια και καλή.
 

Mantaralena

Member
Μηνύματα
45
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Είναι λίγες οι μέρες για να πηγαινοέρχεσαι...Καλύτερα να μείνεις Βίλνιους, έχει πολλά κι ενδιαφέροντα να δεις. Κάνε και μια ημερήσια σε Τρακάι ή Κλαϊπέντα.
 

Mantaralena

Member
Μηνύματα
45
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Για το Αθήνα Κατερίνη ούτε λόγος! Αλλά αν είσαι διακοπές και θέλεις να πάρεις μια γεύση από Βαλτική μπορείς και να το κάνεις. Πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από δυόμιση ώρες, όταν βρεθήκαμε Λιθουανία πριν λίγα χρόνια η μισή παρέα νοίκιασε αμάξι και το έκανε. Οι μέρες είναι μεγάλες κι ο δρόμος νορμάλ. Είναι θέμα διάθεσης κι αντοχών.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.168
Μηνύματα
882.713
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom