Ισπανία Βαρκελωνη την Ανοιξη...

angelucky

Member
Μηνύματα
68
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Καλαμάτα-Μεσσηνια

28/9 Ωρα 22:00 Λιγες ωρες μας χωριζουν απο την εναρξη αυτης της περιπετειας που εχει να κανει με την εξερευνηση της Βαρκελωνης στην αρχη της Ανοιξης. Η παρεα, τεσσερις αντρες. Κλασσικη αντροπαρεα με λιγα λογια, ομως με τοσες πολλες διαφορετικες αντιληψεις. Για την συνεχεια της αφηγηση μου θα αναφερομαι σε αυτους ως εξης
α) Ipap (οπως δηλωνει και το προσωνυμιο του φανατικος της τεχνολογιας και του μηλου...)
β) Ιου (λογοι αγνωστοι εχουν καθιερωσει αυτο το χαρακτηριστικο σε ενα ιδιαιτερο χαρακτηρα που δυσκολα μπορει καποιος να καταλαβει αλλα ειναι χαρα να εχεις διπλα σου)
γ) Ο ψηλος (το υψος ειναι το χαρακτηριστικο του οπως και ορισμενα μικρα χαρακτηριστικα μπον βερισμου, παλαιας κοπης ανθρωπου και χαρακτηρα,ακομη αναρωτιεται κ αυτη τη στιγμη που γραφω για ποιο λογο παμε εκει και τι θα κανουμε)
δ)Angel, ο ομιλων η καλυτερα ο γραφων... (η οργανωτικοτητα και ο αυθορμητισμος που τον διακατεχει ηταν εκεινος ο λογος και παραγοντας για την εναρξη αυτης της εξερευνησης πριν απο ενα μηνα περιπου)
Αυτη λοιπον ειναι η παρεα της εξερευνησης...
Αφηνω λοιπον τα υπολοιπα για αυριο με την εναρξη του ταξιδιου μας.... :clap::clap::clap:
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
28/9 Ωρα 22:00 Λιγες ωρες μας χωριζουν απο την εναρξη αυτης της περιπετειας που εχει να κανει με την εξερευνηση της Βαρκελωνης στην αρχη της Ανοιξης.
μπράβο!! η ανοιξη ειναι ιδανική για να χτυπήσεις μια βαρκελωνη..:clap:
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.024
Likes
12.125
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
28/9 Ωρα 22:00 Λιγες ωρες μας χωριζουν απο την εναρξη αυτης της περιπετειας που εχει να κανει με την εξερευνηση της Βαρκελωνης στην αρχη της Ανοιξης.
Συγνωμη αλλα εγω αυτο το λεω Φθινοπωρο. Αντε αμα θες βαρια βαρια τελος Καλοκαιριου... Ανοιξη παντως με τιποτα.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Και γω την ιδια απορια εχω.
Anyway περιμενω τη συνεχεια της ιστοριας .Καποιος βλεπετε ειναι φανατικος της Μπαρτσα και θελει να "προσκυνησει" το Camp Nou.
 

canf

Member
Μηνύματα
735
Likes
218
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
ωραια ιστορια ξεκινα:)
 

angelucky

Member
Μηνύματα
68
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Καλαμάτα-Μεσσηνια
29-3 09:00

Ξεκινήσαμε με 20 λεπτά καθυστέρηση (αναμενόμενη εξαιτίας του ipap), πρωϊνό Μπαλαής και φύγαμε…

09:45
Συνάντηση με πρώτα διόδια, ο ipapεκτός από μέλος στο forumτης applehellasείναι και μέλος στο κίνημα «Δεν Πληρώνω», το αποτέλεσμα αναμενόμενο…
Βραβείο ήθος στον ψηλό που δεν καλλιέργησε μουσάκι τριών ημερών για λόγους ισοκατανομής πιθανοτήτων απόδοσης στο ταξίδι (fairplay). Συνεχής υπενθύμισης για Angel της μη αποδοχής της πρότασης – πρόκλησης για διασκέδαση στο αμάξι. Καλή πράξη της ημέρας… ενημέρωση σε emergencyγια ύπαρξη μιας μικρής εστίας φωτιάς πριν τη Λαμία.

12:10
Επιτέλους άφιξη Ελ. Βενιζέλος. Parkingμακράς διάρκειας, απαραίτητο checkinαπό ipapσε socialnetwork (facebook), updatetweetaccount. iou σε αναζήτηση αλλαγής εισιτηρίου για Ρώμη και αλλαγής του σε opendate(τα αποτελέσματα συνδυαστικά ενός χωρισμού και έκπληξης πριν δύο μέρες). Ψηλός επιστροφή σε parkingγια doublecheckκλειδώματος αμαξιού. Μαθήματα φωτογραφίας από iou σε Angel. Εντυπωσιακή φωτογραφική μηχανή οφείλω να ομολογήσω ταπεινά. Αν και άγνωστος στο χώρο των dslrψηφιακών μηχανών, έννοιες όπως ταχύτητα κλείστρου, ευαισθησία ISO, F-2.8, F-4, F-11 δε φαίνονται προς έκπληξη του iou τόσο άγνωστες σε Angel, σε θεωρητικό επίπεδο πάντα. Η πράξη θα επιβεβαιώσει το προηγούμενο σχόλιο όμως.


14:00
Επιβράβευση από τον ψηλό για την προσπάθεια και πρωτοβουλία καταγραφής όλων των περιστατικών του ταξιδιού. ScriptaManent, VerbaVolant όπως χαρακτηριστικά με το γνωστό ύφος του μου υπενθυμίζει

15:15
GateB-27. Το ταξίδι αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς, πράσινους και μελαχρινούς.

16:30
On air finally, 3 hours trip. Iouκαι ψηλός καλωδιωμένοι με την αγαπημένη τους μουσική, ipapπαιχνίδι στο iphone και εγω χαζεύω τα σύννεφα. Notforgettomentionότι ο ψηλός ταυτόχρονα διαβάζει για τις επερχόμενες εξετάσεις που θα δώσει στη διπλωματική του. Μόλις τα σύννεφα τελείωσαν το ένστικτο και η απορία του Angel να μάθει ακόμη περισσότερα για τη Βαρκελώνη τον οδηγεί στο να αναζητήσει περαιτέρω πληροφορίες. Αυτές τις προσφέρει με το πιο ωραίο χαμόγελο και διάθεση μια μελαχρινή μποέμ ύπαρξη, ονόματι Κέλλυ . Οι εμπειρίες της από Erasmusστο οποίο συμμετέχει εδώ και κάποιους μήνες είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμες. Δύο ώρες αργότερα 3 άτομα αμίλητα, προσπαθούν να μη δείξουν τον ενθουσιασμό τους για τη μελαχρινή οπτασία που εκτός από την ομορφιά και την απλότητα που τη διακατέχει είναι ανέλπιστα ευγενική για να μου εξηγήσει και να μου λύσει όλες τις απορίες, όσον αφορά τα αξιοθέατα και τη ζωή στη Βαρκελώνη. Ο ψηλός είναι ένα βήμα πριν τη πρόταση γάμου στα 20.000 πόδια. Το αποτέλεσμα, πλέον αρκετές πληροφορίες για το πώς θα κινηθούμε και τι θα απολαύσουμε στη Βαρκελώνη.

18:45 Local
Βαλίτσες, badluckσε Angel σπασμένο λουκέτο, ευτυχώς χωρίς να πειράξουν το περιεχόμενο της Βαλίτσας. Terminal 1, παίρνουμε το Aerobus(το συστήνω) και σε 45 λεπτά είμαστε στο κέντρο της πόλης. Ο ψηλός είναι σκεπτικός στη διαδρομή, προφανώς σκέφτεται την Κέλλυ και τις δύο αεροσυνοδούς που πρόλαβε και ξεδίπλωσε τη γοητεία του στο ταξίδι. Άξιο αναφοράς είναι ότι τρεις ώρες ταξιδιού πέρασαν χωρίς να το καταλάβει κανείς μας (thanks Κέλλυ). Οι εντυπώσεις από το metroδεν είναι ωραίες. Ίσως δικαιολογείται ότι κατασκευάστηκε πριν από πολλά χρόνια, περίπου του 1997. Μεγάλο μείον είναι η μη ύπαρξη κυλιώμενων σκαλών κατά την είσοδο στους σταθμούς του. Απογοήτευση από Ipapκαι iouγια μη συγχρονισμό των iphoneτους στην τοπική ώρα (ήδη ετοιμάζουν κοινοποίηση της διαμαρτυρίας τους σε iphonehellas).

20:00
Επιτέλους στο ξενοδοχείο, VinciMaritimo, Selvadel’ Mar. Απλώς εντυπωσιακό. Το Lobbyμοντέρνο, ενώ τα δωμάτια είναι valueforprice. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι στο κέντρο, αλλά σε μια ήσυχη περιοχή δίπλα ακριβώς στο metro. Επειδή όλοι μας είμαστε κουρασμένοι αποφασίζουμε να πάμε στο διπλανό Mall. Το αποτέλεσμα είναι 4 πίτσες. Ο ψηλός κι εδώ θέλει να κάνει τη διαφορά και παίρνει πίτσα με σολομό. Μιαμ μιαμ, απίστευτη αίσθηση ο σολομός το ομολογώ.

22:00
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, καθόμαστε στο barστα μοντέρνα φωτιζόμενα τραπεζάκια και για να ακολουθήσουμε το ρυθμό της πόλης παρακολουθούμε όσο μπορούμε τον ποδοσφαιρικό αγώνα της εθνικής ισπανίας. Όλα διακόπτονται σε μία ώρα με μήνυμα από την Ελλάδα. Ο πεντάστερος (Παναθηναϊκός) κάνει το 2-1 στη Euroleague με την Barcelona. Όλοι περιμένουμε τα αυριανά πρωτοσέλιδα για κοινοποίησή τους στην Ελλάδα. Η βραδιά τελειώνει κάπου εδώ. Επιστροφή στα δωμάτια για ξεκούραση επιτέλους.

30-3-2011

08:00
Πρωϊνό ξύπνημα νωρίς νωρίς και ραντεβού με τους υπόλοιπους σε μια ώρα στο lobby.

09:30
Sagrada Familia. Πρωινό για δυνάμεις σε παραδοσιακό φούρνο ένα στενό πιο πάνω. Εισιτήριο (15euroγια να πάρεις και το liftοπωσδήποτε) και είσοδος στην εκκλησία. Εντυπώσεις? Όποιος δεν έχει έρθει δεν μπορεί να αντιληφθεί τη μεγαλοπρέπεια και το πόσο εντυπωσιακό είναι το εσωτερικό του ναού, καθώς το πρωινό φως διαπερνά τα υπέροχα βιτρό και διαχέεται μέσα στην αίθουσα. Το μάτι χάνεται στις εντυπωσιακές κολώνες που συγκλίνουν προς το εσωτερικό του ναού και καταλήγουν στη στέγη. Ο iouμόλις έχει βρει το στοιχείο του. Φωτογραφική ανά χείρας και το photoshootingμόλις άρχισε. Στη συνέχεια ανεβαίνουμε στον ανελκυστήρα και βρισκόμαστε στη μέση περίπου από τη SagradaFamilia να έχουμε πανοραμική άποψη της πόλης και του ύψους του ναού. Οι εργασίες αναστήλωσής του δε χαλάνε καθόλου την εικόνα που αποπνέει η όλη ατμόσφαιρα. Το αντίθετο μάλιστα, σου δίνει την αίσθηση για το πώς θα είναι ο ναός μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες του. Το πρώτο αξιοθέατο είναι τόσο εντυπωσιακό, όσο περιγράφουν οι οδηγοί. Failτης ημέρας, ξέχασα τον οδηγό μέσα στο ναό. Ευτυχώς είναι ο ένας από τους τρεις που έχουμε στη διάθεσή μας. Ο ψηλός στέλνει cartpostalσε φίλη του στην Αγγλία. Ακόμα δεν ξέρουμε σε ποια και γιατί..

13:30
Επόμενη στάση στη συνέχεια της εξερεύνησης του Gaudiτο Casa Bastlo. Σε δέκα λεπτά έχουμε φτάσει. Το κτίριο αυτό κτίστηκε το 1877 και ανακατασκευάστηκε το 1904-1906. Η τοπική του ονομασία είναι Casa del Ossos (Σπίτι από κόκαλα) και όντως η μοναδική του αρχιτεκτονική θυμίζει ακριβώς αυτό. Ένα απλό κτήριο στην αρχιτεκτονική του Gaudi. Αποφασίζουμε να μην το επισκεφτούμε στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια βόλτα στην Passig De Gracia. Είναι ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους με πολλά και ακριβά μαγαζιά στις πλευρές του που διακόπτονται από μικρά café και μαγαζιά για tapas. Συνεχίζουμε τη βόλτα μας και κατηφορίζουμε για να συναντήσουμε τον πιο φημισμένο δρόμο της Βαρκελώνης, ναι τη γνωστή Rambla. Κοσμοσυρροή απίστευτη, streetperformers, somanytourists.. Τα μαγαζιά φυσικά και αυτά τουριστικά, γι αυτό καταλήγουμε στο τέλος της στο μνημείο του Κολόμβου. Mirador de Colom.

14:00
Ο καιρός είναι απίστευτος, ήλιος και περίπου 18C και όλος ο κόσμος καταλήγει στην παραλιακή της Ramblaνα περπατά και να ξεκουράζεται στη Rambla de Mar. Αποτελεί ένα μικρό λιμάνι με πάρα πολλά ιστιοπλοϊκά κατά μήκος του Port Vell . Έχει ήδη πάει 15:30 και σταματάμε για ένα καφεδάκι μέσα στο λιμάνι στην πλωτή ξύλινη προβλήτα στο Maremagnum, ένα εμπορικό συγκρότημα που συστήνω ανεπιφύλακτα για καφεδάκι και φαγητό. Εντυπωσιακή η γυάλινη πρόσοψη στην είσοδο που καθρεπτίζει όλο τον κόσμο που κάθεται από κάτω. Σημαντικά σχόλια της πρώτης μισής ημέρας. Ο iouπλέον έχει αναγνωριστεί σαν ο φωτογράφος του ταξιδιού με τις φωτογραφίες που παίρνει και τη γενικότερη συμπεριφορά του. Ακούραστος με συνεχείς συμβουλές μας καθοδηγεί να έχουμε στο μέλλον αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες. Και όπως όλοι οι μεγάλοι φωτογράφοι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει είναι ότι δε βρίσκεται σε πολλές από αυτές. Προσπαθώ μαζί με τον ipapνα καλύψω αυτό το κενό παίρνοντας και μόνοι μας τη φωτογραφική του. Ο ψηλός πλέον καλύπτει αναπάντεχα το κενό μιας γυναίκας που δεν έχουμε στην παρέα. Κάθε τρεις ώρες πρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες του για νερό, καφέ, φαγητό, ενώ αν περπατήσει πάνω από μια ώρα συνεχόμενη τα ποδαράκια του και η μεσούλα του διαμαρτύρονται… Ακόμη κι έτσι όμως δίνει αυτή τη χροιά και το κλίμα στην παρέα που δεν τον αλλάζουμε με τίποτα

16:00
Καφεδάκι και σχεδιασμός για την υπόλοιπη ημέρα. Παρόλο που το θερμόμετρο γράφει 20C πίνουμε cappuccino(ακόμη δεν έχουν ανακαλύψει το freddoσε αυτήν την πόλη προς απογοήτευσή μας). Ο ψηλός όμως παίρνει espressoκαι παγάκια ξεχωριστά να τους δείξει πως γίνεται freddo. Μετά από τον καφέ που μας αναζωογόνησε ομολογουμένως αρχίζουμε την εξερεύνησή μας γύρω από το χώρο του μικρού λιμανιού στο PortVell. Ο χώρος είναι ότι πρέπει για να περπατάς και να απολαμβάνεις το ρυθμό της πόλης, τη ζωή της Βαρκελώνης ανάμεσα από τα ιστιοπλοϊκά. Όλοι καθισμένοι στα παγκάκια, στο γκαζόν που βρίσκεται παντού… Ζουν κάτι που φαίνεται τόσο πρωτόγνωρο σε όλους μας. Τελικά δε χρειάζεται τίποτα άλλο παρά μια καλή παρέα, ένα βιβλίο, τη συντροφιά της αγαπημένης σου μουσικής για να αποκτήσουν αξία τα πιο απλά πράγματα στη ζωή. Αφήνουμε το μουσείο ιστορίας στο αριστερό μας χέρι και συνεχίζουμε το περπάτημά μας στην Barcelloneta. Απαραίτητη στάση για ένα παγωτό CarteDortiramisucaramelχωνάκι στο χέρι από τα χέρια της μελαχρινής Estellaή απλώς Στέλλα ελληνικά. Τυχαίο? Δε νομίζω… Ο Angelεξστασιασμένος από τον περίτεχνο τρόπο εναπόθεσης των μπαλών παγωτού στο χωνάκι αναφώνησε με πάθος “Youhaveitgirl” εννοώντας ελληνιστί “Το έχεις κοπελιά”. Δεν περιγράφω το τι ακολούθησε στη συνέχεια. Σε όλο το μήκος της διαδρομής όλοι μας παρατηρούμε και εντυπωσιαζόμαστε για το πόσο ήσυχη πόλη είναι η Βαρκελώνη αλλά και συνάμα με τόσες πολλές δραστηριότητες από όλο τον κόσμο. Παρατηρείς ανθρώπους κάθε ηλικίας να περπατούν, να τρέχουν, καθισμένους στα παγκάκια, βόλτες με ποδήλατο, πατίνια και ανάμεσά τους τόσους, μα τόσους τουρίστες, κάτι που φαίνεται ότι δεν τους ενοχλεί καθόλου στο ρυθμό ζωής που έχουν επιλέξει. Περπατώντας στην Barcelloneta καταλήγεις στην παραλία της Βαρκελώνης. Μπροστά μας ξεχύνεται μια παραλία αρκετών χιλιομέτρων με ένα μεγάλο πεζόδρομο δίπλα της. Και φυσικά αν και απλώς στην αρχή της άνοιξης, οι κάτοικοι εκμεταλλεύονται κάθε γωνιά της πόλης τους. Είναι ξαπλωμένοι στην παραλία, δεν κάνουν μπάνιο αλλά διαβάζουν ένα βιβλίο, παίζουν beachvolley, απολαμβάνουν τον ήλιο. Δε θέλουμε να μη συμμετέχουμε σε όλο αυτό. Ο iouσυνεχίζει τις φωτογραφίες του και εμείς ακολουθούμε κάποιους ντόπιους που περπατάνε κατά μήκος της παραλίας. Τελικά μια πόλη την απολαμβάνεις και την ανακαλύπτεις με τόσο απλά πράγματα, ακολουθώντας το ρυθμό της. Καθόμαστε σε ένα παγκάκι απολαμβάνοντας τη στιγμή κοιτώντας τον ήλιο, τον κόσμο να περνάει. Κατά μήκος της παραλίας πολλά μαγαζιά και café υπενθυμίζουν αυτό το άλλο είδος διασκέδασης, το πιο εμπορικό. Όμως η αξία στη ζωή είναι στα απλά. Φτάνουμε στο PortVell. Η ώρα είναι ήδη 18:30, αν θέλουμε να προλάβουμε το βράδυ πρέπει να βιαστούμε. Γρήγορα στο metro, επιστροφή στο ξενοδοχείο για ένα γρήγορο μπανάκι και ετοιμασία για την πρώτη βραδινή μας έξοδο στη Βαρκελώνη.

21:00
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την περιοχή Born. Στάση metroJaume. Η περιοχή έχει αρκετό κόσμο και μαγαζιά. Ακολουθούμε την πρόταση του φίλου μας Πάνου για να επισκεφτούμε το εστιατόριο με το χοντρό κύριο που έχει για σήμα το SenyorParellada. Ο χώρος του εστιατορίου είναι αυτού ενός που από την πρώτη στιγμή δηλώνει το χαρακτήρα και το επίπεδό του. Ξεχνάς ότι σου έχουν πει για tapas και έχεις να διαλέξεις από έναν κατάλογο σε έξι γλώσσες. Φαγητά που κάποια πρώτη φορά όλοι μας καλούμαστε να διαλέξουμε. Πολυέλαιοι ξεχωριστοί πάνω από κάθε τραπέζι, η αίσθηση πολυτέλειας θυμίζει τις παριζιάνικες νύχτες στον ψηλό και αρχίζει τις ιστορίες για το πώς περνούσε τα βράδια του στη ChampsElysees. Μα πόσες εμπειρίες αυτός ο ψηλός και όλες στο εξωτερικό? Μετά από δεκαπέντε λεπτά αναζήτησης του καταλόγου και εξερεύνησής του αποφασίζουμε να παραγγείλουμε τα εξής: Parellada (η γνωστή παέγια), Fricassewithwildmushrooms, lambroastedwithtwelvegarlicheadsandpotatoes, casserolednoodleswithcrayfish και από σαλάτες Aubergineonion, Capsicumchacroal-grilled και Salt-CodeSaladwitholives-peppers. Ο ψηλός σε μια κίνηση εντυπωσιασμού και παρορμητικότητας ανοίγει το κρασί που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Αδυνατεί να αντιληφθεί ότι είναι το κρασί καλωσορίσματος το οποίο βρίσκεται εκεί τους τελευταίους τέσσερεις μήνες. Ο iouβρίσκει την ευκαιρία να μας παραθέσει λίγα από τα φαγητά που δεν τρώει. Ο κατάλογος έχει τα κάτωθι: Δεν τρώω ότι: αναπνέει νερό, αναπτύσσεται κάτω από το έδαφος, δεν έχει άσπρο χρώμα στο κρέας, πετάει, η υφή του δεν είναι δομημένη. Πχ κοτόπουλο στήθος αποδεκτό, μπούτι κοτόπουλου όχι. Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί. Αλλά όπως ο ίδιος δηλώνει είναι διατεθιμένος να δοκιμάσει τα πάντα. Στη Βαρκελώνη δοκίμασε για πρώτη φορά στα τριάντα του ντομάτα. Τα ορεκτικά μόλις ήρθαν και φαίνονται, ή μάλλον είναι πολύ ωραία. Ο ψηλός αναφέρεται στον γράφων με αρνητικούς χαρακτηρισμούς γιατί δεν μπορεί (ισχύει άραγε…?) να επικοινωνήσει με τον μετρ στην αγγλική γλώσσα να ζητήσει λίγο ψωμί. Στο στοιχείο του πάντα (φαγητό) είδαμε επιτέλους πάλι το χαμόγελο να σχηματίζεται στα χείλη του. Τελευταία φορά ήταν στο πρωινό όταν ικανοποιούσε τη βασική του ανάγκη επιβίωσης σύμφωνα με τον ίδιο. Ο δε ipap μη μπορώντας να εκμεταλλευτεί πλήρως τις hitechδυνατότητες του extrasophisticatedκινητού του έχει αναλωθεί σε ρόλο κομπάρσου, προσφέροντας ωστόσο στην ομήγυρη το λαμπρό χαμόγελό του. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην εξυμνήσουμε την πολύτιμη συμβολή του gps, πλην μιας ατυχούς στιγμής, που μας έβγαζε πάντα χωρίς ταλαιπωρία στον προορισμό μας. Αν υπάρχει κάτι που προκαλεί θλίψη στον Angelείναι η παντελής έλλειψη ασύρματης σύνδεσης στο net(wifi). Το υπ’ όψη στοιχείο είναι ικανό να στοιχίσει στη βαθμολογία το έκτο αστεράκι στην κατά τα άλλα κοσμοπολίτικη Βαρκελώνη. Ήδηδύομέρεςχωρίςupdates σταfacebook, twitter, e-mail, check-in, insurances. Τα κυρίως πιάτα ήρθαν. Οι μερίδες είναι πολύ μεγάλες και γευστικές. Η καλύτερη επιλογή για δείπνο, ιδανικό για όσους σκέφτονται πρόταση και αποτελεί στάση για όσους επισκεφτούν την πόλη. Ο ψηλός αφού σαβούριασε τρεις καραβίδες, δύο μύδια, ένα χταπόδι ολόκληρο και μισό κιλό noodlesέχει ακόμα ένα μικρό κενό στο στομάχι του για γλυκό σουφλέ σοκολάτας με μπάλα παγωτό. Η αντίδραση του iou είναι άμεση. «Ωρέ σταμάτα θα σκάσεις!!!». Το φαγητό μόλις τελείωσε. Ώρα 23:30 με δύο κρασιά κόκκινα ροζέ. Τέθηκε στην ολομέλεια πρόταση αποχώρησης και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ο ipapανέλπιστα κατέθεσε πρόταση μομφής δηλώνοντας ότι κάτι του λείπει. Μάλλον όμως είναι τόσο μακριά που χρειάζεται λεωφορείο-metro-αεροπλάνο-τρένο να το βρει. Οπότε αποφασίσαμε να τον αγνοήσουμε.

31/3/2011

07:30
Πρωινό δύσκολο ξύπνημα μετά από την κούραση της προηγούμενης ημέρας. Ξέρουμε όμως ότι πρέπει να σηκωθούμε για να προλάβουμε την ημέρα. Αυτή τη φορά διαλέγουμε πρωινό στο ξενοδοχείο. Κλασσικό αμερικάνικο, ο μπουφές μας ικανοποιεί. Ο Angelσωστά σκεπτόμενος ετοιμάζει οκτώ σαντουιτσάκια και παίρνει τέσσερεις χυμούς (προβλέπεται μια δύσκολη συνέχεια)

09:00
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Το πρόγραμμα σήμερα έχει walkingsightseeing. Πρώτη στάση η Raval . Το επίκεντρο αυτής της συνοικίας είναι η Placa del Angels. Εκεί βρίσκεται και το μουσείο τέχνης MACBAπου επισκεπτόμαστε. Ένα υπερμοντέρνο κτίριο σε minimal ρυθμούς με άσπρο χρωματισμό που διαχέει το πρωινό φως σε όλους τους χώρους του. Μέσα οι εκθέσεις έχουν ιδιαίτερα πολιτική επιρροή και ομολογώ ότι ορισμένα εκθέματα μας αφήνουν σχετικά αδιάφορους. Αν δεν είσαι από τους ανθρώπους που εκτιμάνε μια αίθουσα γεμάτη τηλεοράσεις που παίζουν, τότε μάλλον σε συμβουλεύω να μην το επισκεφθείς. Ακόμη κι εκεί όμως βρίσκουμε τον τρόπο να αποθανατίσουμε τη στιγμή μέσα από το μαγικό φακό του iou. Μετά από δύο ώρες εξερεύνησης φεύγουμε από την περιοχή και κατηφορίζουμε. Σε λίγα λεπτά φτάνουμε στη εκκλησία του Sant Pau del Camp που απλώς την προσπερνάμε γρήγορα. Τίποτα αξιόλογο για αναφορά. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας διασχίζοντας και περνώντας τη Rambla, όπου καταλήγουμε στην Place Reval, μια μεγάλη πλατεία με ένα συντριβάνι στη μέση, δίνει μια ξεχωριστή αίσθηση στην πολύβοη και πολυσύχναστη Rambla. Στη συνέχεια ανεβαίνουμε προς την PlacaPi, όπου βρίσκεται η Santa Maria del Pi, μια εκκλησία γοτθικού ρυθμού στην οποία δυστυχώς δεν επιτρέπεται η είσοδος. Η ώρα έχει πάει ήδη περασμένες 12:00 και μετά από δύο στενά φτάνουμε στην Pla de la Seu, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της Βαρκελώνης. Το κτίριο είναι αρκετά εντυπωσιακό γοτθικού ρυθμού, εκτός από το ρωμανικού ρυθμού παρεκκλήσι της Santa Linciaστα δεξιά της κυρίας πρόσoψης. Στα highlightτης ημέρας το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή είναι σε εξέλιξη επαγγελματική φωτογράφηση με νεαρό μοντέλο να αναδυκνύει την ανοιξιάτικη κολεξιόν με φόντο τον καθεδρικό ναό. Ο iouδε χάνει την ευκαιρία να δώσει συμβουλές και να συμμετάσχει και αυτός με τον τρόπο του στην ολοκλήρωση της φωτογράφησης. Κάνουμε μια στάση όπως όλος ο κόσμος στα σκαλιά του καθεδρικού και ήρθε η ώρα να τσιμπήσουμε κάτι. Πόσο εύγευστα είναι αυτά τα μικρά σάντουιτς που κουβαλούσε τόση ώρα ο iouκανείς μας δεν μπορεί να περιγράψει. Μας δίνουν αυτή τη δύναμη για να συνεχίσουμε την εξερεύνηση της πόλης και ευκαιρία για ξεκούραση. Ο Angelσε όλο αυτό το σκηνικό δεν παραλείπει να μοιραστεί το μισό του σάντουιτς με μερικά περιστέρια που σε λίγα δευτερόλεπτα γίνονται εκατοντάδες γύρω του και γίνεται μια ατραξιόν για τον κόσμο γύρω από την πλατεία. Ο iouσυλλαμβάνει φωτογραφικά τη στιγμή με μοναδικό τρόπο. Στο τέλος ο ψηλός αναρωτιέται τι θα φάμε το μεσημέρι και όταν παίρνει την απάντηση «τίποτα» αναφωνεί με απορία «πλάκα μου κάνετε τώρα ναι?». Στη συνέχεια ακολουθούμε τη ViaLuietanaγια να οδηγηθούμε στην περιοχή που ήμασταν χτες το βράδυ για φαγητό, τη γνωστή Born. Με το φως της ημέρας παρατηρούμε ότι οι πληροφορίες που είχαμε για την περιοχή επιβεβαιώθηκαν. Πολύς νεαρός κόσμος της ηλικίας μας, μαγαζιά για φαγητό, café και barσε όλα τα στενά που περικλείουν την περιοχή. Διασχίζουμε την C/Argentana και φτάνουμε στη Santa Maria del Mar. Ίσως το πιο τέλεια διατηρημένο κτίριο γοτθικού ρυθμού της Καταλονίας. Απαιτεί τη στάση μας γιατί ξεχωρίζει με τις χαρακτηριστικές οριζόντιες γραμμές, τις μεγάλες γυμνές επιφάνειες και τους οκτάγωνους πύργους με τις επίπεδες οροφές. Το εσωτερικό εξίσου εντυπωσιακό αποπνέει σεβασμό και κατανυκτικότητα. Η συνέχεια έχει το πέρασμα από τον πεζόδρομο C/Montcada που είναι γεμάτος café και μπαράκια. Σημείωση να γυρίσουμε εδώ στη συνέχεια. Τώρα έχουμε ακόμα δυνάμεις για να επισκεφτούμε το μουσείο του Picasso. Να σημειώσω ότι δεν αποτελεί έναν χώρο με γνωστά του έργα, παρά μια καταγραφή των πινάκων κατά την εφηβεία του κορυφαίου ζωγράφου και το πέρασμά του στη σχολή καλών τεχνών και τις επιρροές που δέχτηκε από τις συναντήσεις του με τους avant-gardeτου μοντερνισμού της Καταλονίας. Μια μέρα έχει σχεδόν φτάσει στο τέλος της. Η ώρα έχει πάει έξι και αποφασίζουμε να απολαύσουμε καφέ σε ένα παραδοσιακό café της Βαρκελώνης. Παίρνουμε από έναν cappuccinoκαι ως δια μαγείας το café έχει wifi. Τα Hiphoneανάβουν, updatese-mailrsscheck-inγια το που βρισκόμαστε. Τα σχόλια ήδη αρχίζουν να γίνονται. Η ώρα έχει περάσει. Γεμάτοι από μια ολόκληρη ημέρα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Το πρόγραμμα γνωστό, ανεξάρτητα από την κούρασή μας η συνάντηση δίνεται στο lobbyσε μια ώρα.

20:00
Μετά από το τόσο απαραίτητο μπάνιο και αλλαγή ενδυμασίας ακολουθεί η βραδινή μας έξοδος. Η επιλογή μας είναι η περιοχή Eixampleκαι το εστιατόριο Cornelliaστην PasseigdeGraciaλίγο μετά το σταθμό του metro. Για να φτάσουμε εκεί προηγήθηκε συνομιλία του ψηλού σε άπταιστα γαλλικά με μία κάτοικο της περιοχής. Η εν λόγω στιχομυθία υπήρξε άκρως ερεθιστική για τους ευαίσθητους αισθητήρες του iou. Με το που μπαίνουμε στο εστιατόριο μένουμε εντυπωσιασμένοι. Ο χώρος είναι industrial, πολύ φωτεινός, ανοιχτής κουζίνας με τα προϊόντα του καταστήματος (ποτά κρασιά φαγητό) να βρίσκονται σε κοινή θέα σε όλους τους πελάτες, στην πλάτη τους γύρω γύρω. Ένα ευχαριστώ στη φίλη μας Κέλλυ για την πρότασή της, ένα μόνο δεν είναι αρκετό, αλλά είναι το λιγότερο γι’ αυτόν τον υπέροχο χώρο στον οποίο βρισκόμαστε τώρα. ΗπαραγγελίαμαςείναιLittle Veal and foie hamburger con potatue, veal fitted with cool over roasted cherry tomatoes, veal tagliata with rucula and ramesous, ravioli fitted with sausage mushroom. Τα πιάτα έρχονται και όπως αναμενόταν έχουν το χαρακτήρα του minimal. Δε μας πειράζει καθόλου, είναι πάρα πολύ εύγευστα και ικανοποιούν ακόμα και τις γευστικές ιδιαιτερότητες του ψηλού. Σε όλη τη διάρκεια του φαγητού ο Angelσυμπληρώνει τα τεκταινόμενα της ημέρας στο προσωπικό του ημερολόγιο, γεγονός που προκαλεί την απορία ενός ώριμου κυρίου και τον οδηγεί στο να τον ρωτήσει τι ακριβώς κάνει. Ο iouπαρουσιάζεται ως ο φωτογράφος της παρέας ενώ ο oAngelο συγγραφέας αυτής. Η τόσο ωραία αυτή βραδιά δε θα μπορούσε να έχει ανάλογο επίλογο. Ο ψηλός είναι ο αγγελιοφόρος της χαρμόσυνης είδησης που σκόρπισε ρίγη ενθουσιασμού και έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στην καρδιά του αντιπάλου. ΠΑΟ-Barca78-67 και ο πεντάστερος πάλι εδώ στο finalfourσε ένα μήνα από τώρα. Η βραδιά κάπου εδώ έχει φτάσει στο τέλος της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απαραίτητη ξεκούραση.

1/4/2011

08:30
Το πρωινό αρχίζει όπως και χτες. Πρωινό ανασύνταξη και προγραμματισμός ημέρας. Ο ipapκαθυστερεί όπως πάντα, ο iouπεριμένει 30 λεπτά, ο ψηλός έχει κοιμηθεί μόνο τρεις ώρες. Η σημερινή μέρα θα αφιερωθεί σε επισκέψεις στα πάρκα της πόλης. Έναρξη με το πάρκο de la Siutadella, που είναι το μεγαλύτερο τεχνητό πάρκο της Βαρκελώνης και βρίσκεται στο κέντρο αυτής. Εντύπωση προκαλεί ότι συναντάμε πάρα πολλές παιδικές εκδρομές στον ίδιο χώρο ηλικίας τριών έως δέκα. Τα μικρά μάλιστα για να μην τα μπερδεύουν τα έχουν να φοράνε όλα το ίδιο καπελάκι είτε την ίδια φόρμα. Μια ωραία και τόσο οργανωμένη εικόνα, ανάλογη ίσως της κουλτούρας που καλλιεργείται στους κατοίκους αυτής της πόλης από τόσο μικρή ηλικία. Το Καταλανικό κοινοβούλιο στεγάζεται στο ίδιο πάρκο. Μέσα στο πάρκο υπάρχει ένα σιντριβάνι καταρράκτης και μια τεχνητή λιμνούλα, ότι πρέπει για βαρκάδα. Φεύγουμε από το πάρκο και ανεβαίνουμε να βρούμε την αψίδα του θριάμβου που είναι και η είσοδος του πάρκου. Metroκαι επόμενη στάση Park Guelγια απόδοση φόρου τιμής στον καλλιτέχνη. Έξοδος από το metro, κατηφορίζουμε και στο δεύτερο στενό τι έχουν σκεφτεί οι Καταλανοί? Κυλιόμενες σκάλες ανά δέκα μέτρα που σε ανεβάζουν στο ύψος που βρίσκεται το βουνό. Απλώς επιβλητικό. Ο Ψηλός χρησιμοποιεί για μια ακόμη φορά τα άπταιστα γαλλικά του από όσο καταλαβαίνουμε για να δώσει οδηγίες σε τουρίστες Το όμορφο πάρκο Guell της Βαρκελώνης, στην Ισπανία, είναι ένα εξαιρετικό θέαμα. Τα περίπτερα και τα γλυπτά τοποθετούνται ανάμεσα στα μονοπάτια βοτάνων και φυλλώματα, φαινομενικά αποπτέρωση από ένα όνειρο. Ο Antoni Gaudi σχεδιαστε πολλά από τα γοητευτικά χαρακτηριστικά πάρκο Guell, συμπεριλαμβανομένων των εντυπωσιακό διπλή σκάλα στην είσοδο του πάρκου. Βρίσκεται στην κορυφή της σκάλας είναι το περίφημο σιντριβάνι δράκος του Γκαουντί, το οποίο είναι διακοσμημένο με ένα μωσαϊκό στυλ με πολύχρωμα κεραμικά κομμάτια. Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό πάρκο Guell είναι το κλείσιμο πάγκο που βρίσκεται στο Gran Placa εγκύκλιο, πλατεία του πάρκου. Η ελικοειδή πάγκος είναι διακοσμημένο με πολύχρωμα σπασμένα κεραμίδια και απεικονίζει μια ποικιλία εικόνων, όπως λουλούδια, γεωμετρικά σχήματα και σύμβολα. Οι εικόνες στον πάγκο μοιάζουν με ανοιχτόχρωμη κολάζ, και το φίδι, όπως ο σχεδιασμός έχει ως στόχο να παράσχει ένα πιο κοινωνικό περιβάλλον. Δεν είναι μόνο ο πάγκος ένα ικανό κομμάτι της τέχνης και ένα άνετο χώρο ανάπαυσης, παρουσιάζει επίσης μια εκπληκτική θέα στη Βαρκελώνη.Τα δύο κτίρια στην είσοδο πάρκο Guell είναι επίσης απίστευτο, μοιάζει με τα σπίτια μελόψωμο παραμύθι. Οι τοίχοι από τούβλα καφέ και τα χλωμά στέγες είναι διακοσμημένα με περισσότερα κεραμικά σχέδια. Υπάρχουν επίσης μονοπάτια που υποστηρίζονται από πυλώνες που μοιάζουν με κορμούς δέντρων, και η υπόστυλη αίθουσα (ένα μακρύ διάδρομο, με ανώτατο όριο διακοσμημένη με ψηφιδωτά ήλιο). Στο ψηλότερο σημείο του πάρκου υπάρχουν τρία πέτρινα σταυρούς. Για την επίτευξη αυτών, οι τουρίστες πρέπει να ανεβαίνουν επικίνδυνα μικρά βήματα που δεν κιγκλιδώματα. Το ταξίδι είναι καλά αξίζει τον κόπο και αυτό το λόφο προσφέρει την πιο καταπληκτική πανοραμική θέα της Βαρκελώνης. Πάρκο Guell περιλαμβάνει επίσης πρώην σπίτι του Γκαουντί, η οποία είναι πλέον ένα μικρό μουσείο. Διαθέτει εικόνες του διάσημου αρχιτέκτονα, τα σχέδιά του, καθώς και έπιπλα σχεδιασμένα από τον ίδιο.Είναι δύσκολο να βρω λέξεις για να περιγράψουν με ακρίβεια αυτό το υπέροχο ιδιότροπη πάρκο. Μια βόλτα πάρκο Guell είναι πραγματικά όπως τη λήψη ενός ταξιδιού σε ένα παραμυθένιο τοπίο. Οι επισκέπτες της Βαρκελώνης θα πρέπει οπωσδήποτε να λάβει σε αυτό το εντυπωσιακό θέαμα, καθώς είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο πάρκο στον κόσμο.

13:00
Η ξενάγησή μας έχει τελειώσει. Είμαστε στην έξοδο και επειδή η επόμενη στάση απέχει αρκετά μακριά (ενώ ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αρκετά χιλιόμετρα που έχουμε περπατήσει όλοι μας) είμαστε αρκετά ευέλικτοι και παίρνουμε το τοπικό λεωφορείο. Ευτυχώς γιατί η απόσταση ήταν ακόμα πιο μεγάλη από όσο υπολογίζαμε και στην όγδοη στάση κατεβαίνουμε στην πρώτη στάση του Metro. Αλλαγή γραμμής και φτάνουμε στον ποδοσφαιρικό ναό, το Camp Nou. Το γήπεδο δεσπόζει εσωτερικά, ακόμα δεν έχει πάρα πολύ κόσμο, εισιτήριο για την ξενάγηση και το μουσείο. Το μουσείο είναι πάρα πολύ ωραίο, έχει όλη την ιστορία της ποδοσφαιρικής και όχι μόνο Barcelona. Με ένα σύγχρονο τρόπο δια μέσω διαδραστικών οθονών αφής. Απλώς φανταστικό σαν αίσθηση. Στη σειρά δεσπόζουν τα τρόπαια, ενώ υπάρχει ειδική θέση για το χρυσό παπούτσι του Messiκαι τα έξι τρόπαια της χρονιάς 2009. Η ξενάγηση συνεχίζεται με το εσωτερικό του γηπέδου και φτάνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Τέλος καταλήγουμε στο μαγαζί με τα αναμνηστικά όπου ipapκαι ψηλός καταθέτουν τον οβολό τους. Έχει πάει ήδη τέσσερις και παίρνουμε το Metroγια το Montjuik. Αφού φτάσουμε στη Par-lel(metro) παίρνουμε τον οδοντωτό και καταλήγουμε στο τελεφερίκ. Το επιλέγουμε και ειλικρινά αξίζει. Η θέα είναι υπέροχη και μας οδηγεί στην κορυφή του λόφου όπου έχουμε εικόνα όλης της Βαρκελώνης και του κάστρου που έχει χτιστεί στην κορυφή του. Ολοκληρώνουμε τη διαδρομή μας με το τελεφερίκ με την επιστροφή μας στο αρχικό σημείο. Παίρνουμε το δρόμο ο οποίος είναι γεμάτος με δένδρα στις άκρες του δίνοντας μια πολύ ωραία εικόνα. Προσπερνάμε το μουσείο Miro, το ολυμπιακό στάδιο της Βαρκελώνης και οδηγούμαστε έξω από το μουσείο τέχνης της Βαρκελώνης. Το κτίριο επιβλητικό. Ο κόσμος καθισμένος στα σκαλιά του έχει θέα όλης της πόλης μπροστά του. Η ώρα είναι περασμένες 19:00 και σε λίγο αρχίζει ένα υπερθέαμα. Όποιος επισκευθεί για πρώτη φορά τη Βαρκελώνη οφείλει δει το Font Magica de Montjuic .


Η ώρα είναι 21:00. Αν και οι δυνάμεις μας αρχίζουν να μας εγκαταλείπουν αποφασίζουμε να συνεχίσουμε την ημέρα μας χωρίς διακοπή. Παίρνουμε το Metro και φτάνουμε στο Bornγια φαγητό. Επιλέγουμε το BilbaoBerek για tapasκαι pinchos. Ο ψηλός κι εδώ δεν μπορεί να συγκρατηθεί. 15 ξυλάκια pinchosείναι για αρχή. Το περιβάλλον είναι πολύ ωραίο και όλα τα tapasείναι εύγευστα αν και τα περισσότερα συνδυάζουν γεύσεις από θαλασσινά.

22:00
Συνεχίζουμε για ένα cocktail. Η περιοχή είναι γεμάτη barσε σειρά όλα ανάμεσα από τον πεζόδρομο. Καθόμαστε και απολαμβάνουμε ένα Mohito Ο κόσμος και η ατμόσφαιρα στο barευχάριστη αν και η διακόσμηση διαφέρει πολύ από εκείνη αναλόγων barτης ελλάδας (εννοείται πιο απλή). Η ώρα είναι περασμένες 01:00, πρέπει να προλάβουμε το τελευταίο metroπου για ΠΣΚ είναι στις 02:00. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μετά από 17 ώρες στο δρόμο. Νέο recordταξιδιού iouκαι το μπάνιο είναι απλώς ο διακόπτης για να πέσουμε για ύπνο.

2/3/2011

08:30
Δύσκολα ξυπνάμε όλοι μας. Πρωινό και προγραμματισμός για σήμερα έχει κέντρο της πόλης, απαραίτητο shoppingsouvenirκαι έξοδο το βράδυ.

10:30
Παίρνουμε το metroκαι φτάνουμε στην Diagonalμε σκοπό να κατέβουμε τον εμπορικό δρόμο PasseigdeGraciaμε τα πολλά και ακριβά μαγαζιά. Πριν φτάσουμε όμως εκεί μια απαραίτητη στάση στη La Pedrera ( Casa Mila ). Κατεβαίνοντας την Passeigσυμφωνούμε ότι είναι ο δρόμος που θα κερδίσει τις εντυπώσεις οποιασδήποτε γυναίκας. Συνεχίζουμε και φτάνουμε στην Placa de Catalunia όπου σταματάμε για καφεδάκι στο παραδοσιακό café, το café zurichπου βρίσκεται ακριβώς στην πλατεία. Τα τραπεζάκια είναι στον πεζόδρομο και έχεις την ευκαιρία να δεις την πληθώρα του κόσμου καθώς ανεβοκατεβαίνουν από τη Ramblaστην Passeig. Ο καιρός είναι απίστευτος και ο καφές απολαυστικός όσο τίποτε. Πριν από αυτό έχουμε κάνει την απαραίτητη στάση στο fnacόπου γίνεται η μεταφορά των φωτογραφιών από την κάρτα της φωτογραφικής στο usbdisk. Ήδη έχουμε 1200 φωτογραφίες. Η συνέχεια έχει αναζήτηση για αναμνηστικά και ψώνια. Μια όαση σε αυτό αποτελεί το εμπορικό corteIngless. Ένα τεράστιο mallοκτώ ορόφων. Ο καθένας μας βρίσκει από κάτι για να θυμάται και η βόλτα συνεχίζεται κατηφορίζοντας την avePortallAngel. Τη βόλτα μας διακόπτει η υπέροχη μυρωδιά από γλυκά που βγαίνει από ένα μαγαζάκι (torronsjieens). Με μιας μπαίνουμε μέσα. Ο χώρος είναι πολύ ωραίος, αποπνέει μια ηρεμία καθώς παίζει χαλαρή ισπανική μουσική, ενώ η συμπαθητική κυρία που βρίσκεται μέσα μας κερδίζει όλους μας, όχι μόνο επειδή μας προσφέρει με χαμόγελο να δοκιμάσουμε από όλα τα γλυκά που έχει φτιάξει, αλλά και με την ευγένειά της και το πόσο υπομονετικά μας εξηγεί στα αγγλικά (κάτι που όσοι επισκευθούν παρατηρούν ότι πολύ λίγοι τα χρησιμοποιούν) για το κάθε γλύκισμα από τι αποτελείται και πως λέγεται. Μάλιστα μαζί με τα γλυκά μας προσφέρει να πιούμε από μια μεγάλη κανάτα στην οποία εξέχει ένα πολύ λεπτό γυάλινο στόμιο το οποίο το γυρίζεις για να πιείς. Ένα τοπικό ποτό, λίγο πολύ σαν τα δικά μας λικέρ. Μετά από τόση εξυπηρέτηση μια αναμνηστική φωτογραφία του χώρου και οι απαραίτητες αγορές των γλυκών είναι το λιγότερο για να κρατήσουμε σαν ανάμνηση μια τόσο γλυκιά και το εννοώ ανάμνηση. Η συνέχειά μας περιλαμβάνει βόλτα ανάμεσα σε όλα τα σοκάκια και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η ώρα όμως περνάει.

18:00
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι μας χρειαζόμαστε ξεκούραση. Φυσικά επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος το τελευταίο μας βράδυ στη Βαρκελώνη το νέο μας ραντεβού δίνεται σε τρεις ώρες στο Lobby. Oipapκανονίζει με την κάρτα του το checkoutγιατί αύριο πετάμε νωρίς το πρωί. Η αρχή της βραδιάς μας φέρνει στην Barceloneta . Έχουμε τόσες ωραίες εικόνες από την πρώτη μέρα που θα θέλαμε να την απολαύσουμε την πρώτη νύχτα. Ο φωτισμένος δρόμος με τις λάμπες, για γιωτ στην άκρη, η παραλία και τα φώτα της πόλης. Καθώς περπατάς δίπλα στη θάλασσα είναι μια ανάμνηση που δύσκολα θα αφαιρέσουμε στο μέλλον σε κάθε τι που θα θυμίζει Βαρκελώνη. Είναι όμως Σάββατο. Ο κόσμος έξω από νωρίς και τι καλύτερο από μια μπύρα στο κοντινό Born. Εντύπωση προκαλεί το πόσο συνειδητοποιημένοι είναι οι Ισπανοί στο θέμα της διασκέδασης. Άξιο αναφοράς ότι σε όλα τα barτο κάπνισμα απαγορεύεται. Όλοι βγαίνουν έξω για να καπνίσουν, μάλιστα επειδή ο καιρός είναι πολύ καλός και τα περισσότερα barέχουν και υπαίθριο χώρο, στην περίπτωση που θέλεις να απολαύσεις το ποτό σου έξω οφείλεις να πάρεις πλαστικό ποτηράκι προς αποφυγή ατυχημάτων με το γυάλινο. Πίνουμε κάποιες μπύρες σε ένα πολύ ωραίο bar. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή, ο ψηλός έχει χρησιμοποιήσει πάλι λίγη από γοητεία του και τις τέσσερις γλώσσες που γνωρίζει για να γοητεύσει μελαχρινή ύπαρξη που είναι δίπλα του. Το αποτέλεσμα να απαλλαγούμε λίγο από την παρουσία του. Η συζήτηση με τους υπολοίπους περιλαμβάνει όλα αυτά που ζήσαμε αυτές τις ημέρες. Λένε ότι τα ταξίδια σε αναζωογονούν, σε γεμίζουν με εικόνες, εμπειρίες και αναμνήσεις. Σκέφτομαι όλα όσα γίνανε και επισκεφτήκαμε αυτές τις ημέρες. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός για το πόσα πολλά χιλιόμετρα και το εννοώ περπατήσαμε για να ανακαλύψουμε αυτήν την όμορφη πόλη τις ισπανίας. Και αν αυτό είναι κάτι που θα αποτρέψει τον οποιονδήποτε που διαβάζει αυτές τις γραμμές τώρα να κάνει αυτό το ταξίδι, θέλω να τον συμβουλεύσω για το ακριβώς αντίθετο. Αυτό το ταξίδι ομολογώ ότι θα το κρατήσω βαθιά αποτυπωμένο σε εκείνο το κομμάτι του μυαλού μου που αποθηκεύω όλα εκείνα που μπορεί ίσως να μην μπορείς να τα περιγράψεις με λέξεις, αλλά όταν τα επαναφέρεις στη μνήμη σου μαζί τους φέρνουν και το χαμόγελο.

2/4/2011

12:30
Στον αέρα. Αυτή τη στιγμή που γράφω τις τελευταίες γραμμές από τις αναμνήσεις του ταξιδιού είμαστε στο αεροπλάνο της επιστροφής για Αθήνα. Ο iouδίπλα μου φανερά καταβεβλημένος έχει αποκοιμηθεί (σ. του δακτυλογράφου, απλά ξεκούραζα τα μάτια μου), εγώ δίπλα του δεν αφήνω αυτή την τελευταία στιγμή που όλα είναι τόσο ζωντανά να μην τα καταγράψω. Μπροστά μου ο ipapείναι ξύπνιος. Όχι δεν είναι ότι δεν είναι κουρασμένος, απλώς ο ψηλός για ακόμη μια φορά μας δείχνει ότι η γοητεία δεν έχει όρια και στα 10.000 πόδια δεν έχει βάλει γλώσσα μέσα. Το όνομά της αυτή τη φορά Σμαρώ. Αχ ipapσε λυπάμαι. Και δεν μπορείς να κοιμηθείς και είσαι αναγκασμένος να ακούς τον ψηλό να αναλύει τη διαφορά του caberneαπό το cirahκαι την επίγευση που το καθένα από αυτά αφήνει.

Ας σταματήσουμε όμως κάπου εδώ. Έχουμε πολύ καιρό να τα αναλύσουμε όλα αυτά με την ησυχία μας μόλις φτάσουμε. Τώρα ας μείνει η εικόνα της Βαρκελώνης και μόνο. Αυτή είναι η πρωταγωνίστρια σε αυτό το ταξίδι και όχι εμείς. Και όπως κάθε πρωταγωνίστρια είναι star. Ναι, η Βαρκελώνη σε μαγεύει, σε κερδίζει, σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή όπως μια starδε χρειάζεται να αποκαλυφθεί. Την ανακαλύπτεις εσύ όπως θέλεις, τη ζεις εσύ με το ρυθμό που θέλεις, και αν καταφέρεις να την κερδίσεις τότε ίσως και να νοιώσεις όπως εκείνη. Είναι πολύπλοκη αλλά και τόσο απλή συνάμα, σε προβληματίζει με τις δημιουργίες του Gaudi, του Picasso, με τα μνημεία που δεν μπορείς να ερμηνεύσεις αλλά και να καταλάβεις. Αλλά είναι και τόσο απλή καθώς απολαμβάνεις μια πανδαισία χρωμάτων σε ένα σιντριβάνι υπό τη συνοδεία της μουσικής, καθώς κάθεσαι σε ένα παγκάκι βλέπεις τον ήλιο να χάνεται μέσα στη θάλασσα. Πολύβοη με τους χιλιάδες τουρίστες να γεμίζουν κάθε γωνιά από τις κεντρικές πλατείες της αλλά και ήσυχη με τα παραδοσιακά café τις μυρωδιές από τα γλυκά και τα μπισκότα με γαστρονομικές αναζητήσεις που καλύπτονται σε ατμοσφαιρικά εστιατόρια με σομελιέ με παέγιας και λίστα καταλόγων κρασιών για τους απαιτητικούς, αλλά αυτό που θα ονόμαζα και fingerfood με tapas. Ναι τώρα που τελειώνω αυτό το ταξίδι μπορώ να το αναφέρω. Η Βαρκελώνη είναι μια μαγική πόλη, όχι μόνο επειδή μπορεί να μαγέψει τον καθένα, αλλά γιατί έχει το κάτι μαγικό να επηρεάσει ότι πίστευες μέχρι στιγμής για τον τρόπο ζωής τον τρόπο σκέψης και τις αισθήσεις με τις οποίες αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα που ζούμε.

Γενικές Πληροφορίες
Η Βαρκελώνη έχει πλέον μεταμορφωθεί σε μια από τις πιο δυναμικές και σύγχρονες πρωτεύουσες του κόσμου. Το καλοκαίρι είναι σίγουρα κατάλληλη εποχή για parties, με την εβδομαδιαία γιορτή διασκέδασης. Αλλά ούτως ή άλλως, όλο το χρόνο η πόλη είναι πάντα στην κορυφή της αρχιτεκτονικής, του φαγητού, της μόδας, της μουσικής και γενικότερα της καλοπέρασης.
Πολλά κτίρια που τα δημιούργησε, η εκκεντρική ιδιοφυΐα που ονομάζετε Gaudi, θα σας συναρπάσουν. Η τέχνη με τις σημαντικές εκθέσεις του Picassoκαι του Miroθα σας εντυπωσιάσουν. Οι άνθρωποι με την εξωστρέφεια τους θα σας ξετρελάνουν.
Η αξιοζήλευτη γεωγραφική θέση της Βαρκελώνης, που είναι ανάμεσα από βουνά και θάλασσα, εξασφαλίζει όλο το χρόνο διασκέδαση στην εξοχή και στη φύση. Το σίγουρο είναι ότι θα σας μείνει αξέχαστη!
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Barri Gotic
Το μαγευτικό κέντρο της παλιάς πόλης της Βαρκελώνης. Πρόκειται για ένα λαβύρινθο από σκοτεινούς δρόμους, αμέτρητα μπαράκια, και τα φτηνότερα καταλύματα της πόλης. Αφιερώστε μια μέρα περιπλανώμενοι στα καταπληκτικά μεσαιωνικά κτίρια.
Τα περισσότερα από τα κτίρια χρονολογούνται στον 14ο και 15ο αιώνα. Ένα αριστούργημα του μεσαίωνα είναι ο καθεδρικός ναός του BarriGotic, είναι ένα από τα σπουδαιότερα γοτθικά κτίρια της Ισπανίας.
Gracia
Πρόκειται για ένα αναπτυγμένο προάστιο από το τέλος του 19ου αιώνα. Η Graciaείναι ένας συνδυασμός από καλλιτέχνες, μαθητές και διανοούμενους. Υπάρχουν πανέμορφα πάρκα για να τα απολαύσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ η πλατεία γίνετε ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία συναντήσεων.
Εκεί υπάρχει η PlacadelSol, που είναι ένα πολύ όμορφο σημείο για να καθίσετε το πρωί, περιτριγυρισμένο από καφετέριες και κτίρια του 19ου αιώνα.
La Pedrera
Η La Pedrera σχεδιάστηκε από τον Gaudiκαι χτίστηκε μεταξύ του 1905 και1910. Είναι ένα συγκρότημα από διαμερίσματα και γραφεία. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν το κτίριο και από την οροφή να δουν τις πολύχρωμες καμινάδες που ξεπροβάλλουν σαν μεσαιωνικοί ιππότες. Τα Σαββατοκύριακα, τα βράδια του καλοκαιριού, η οροφή του κτιρίου προσφέρει μια μαγευτική θέα της Βαρκελώνης. Ένα όροφο πιο κάτω μπορείτε να βρείτε το μουσείο που φιλοξενεί τα έργα του Gaudi.
La Rambla
Η La Rambla είναι ένας τεράστιος πεζόδρομος με δέντρα, γεμάτος από μίμους και πλανόδιους πωλητές, οι οποίοι πωλούν τα πάντα, από λαχνούς μέχρι πολύτιμα κοσμήματα.
Αξίζει να σταματήσετε για λίγο στο κατάστημα πουλιών που βρίσκεται στο δεύτερο συγκρότημα της LaRambla, εκεί κοντά βρίσκεται το PalaudelaVirreina, ένα τεράστιο κτίριο του 18ου αιώνα, το οποίο φιλοξενεί έργα τέχνης, πληροφορίες και εκδοτήριο εισιτηρίων. Ένα ακόμα μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε είναι το περίφημο GranTeatredelLiceu, μέγαρο λυρικής σκηνής, του 19ου αιώνα.
Τέλος μπορείτε πρέπει οπωσδήποτε να δείτε το μεγαλοπρεπές μνημείο του Κολόμβου, μπορείτε να πάτε εκεί με τελεφερίκ.
La Sagrada Familia
ΗLa Sagrada Familiaείναιπραγματικάφοβερή. Ακόμα και αν δεν έχετε πολύ χρόνο, μην τη χάσετε. Τα πιο υπέροχα έργα του αγαπημένου παιδιού της Βαρκελώνης, του AntoniGaudi. Θα δείτε το μισοτελειωμένο καθεδρικό ναό, που λόγω θανάτου του δημιουργού δεν τελειοποιήθηκε.
Παρόλα αυτά, στα νοτιοδυτικά, υπάρχουν τέσσερις πύργοι σχεδόν τελειωμένοι, και ο κεντρικός ναός που ξεκίνησε το 1978, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Montjuic
ToMontjuic, ο λόφος που βλέπει το κέντρο της πόλης από τα νοτιοδυτικά, φιλοξενεί πολλές γκαλερί με έργα τέχνης, διάφορες ασχολίες για τον ελεύθερο χρόνο σας, ήσυχα πάρκα χαλάρωσης, και τα κυριότερα έργα που έγιναν για την Ολυμπιάδα του 1992. Στη Βόρεια πλευρά θα δείτε την PlacadeBrausLesArenes, μια μεγάλη αρένα για ταυρομαχίες όπου οι Beatlesέδωσαν συναυλία το 1966. Ακριβώς από πίσω βρίσκεται το ParcJoanMiro, όπου υπάρχει το φαλλικό γλυπτό του Miraτο DonnaiOcell ( Γυναίκα και Πουλί). Υπάρχουν επίσης μία σειρά από σιντριβάνια, συμπεριλαμβανομένου και του μεγαλύτερου το LaFontMagica. Στα βορειοδυτικά του Montjuic βρίσκεται το Ισπανικό χωριό PobleEspanyol. Το AnnellaOlimpica, είναι ένα σύνολο από αθλητικές εγκαταστάσεις όπου πραγματοποιήθηκαν οι σημαντικότεροι αγώνες το 1992. Τέλος στην κάτω μεριά του λόφου μπορείτε να θαυμάσετε τα αριστουργήματα, στο FundaciaJoanMira.
Museu Picasso
Το μουσείο με τους περισσότερους επισκέπτες. Σε αυτό υπάρχουν έργα του καλλιτέχνη από τα αρχικά του βήματα, χρονολογούνται από το 1890. Στο υπόλοιπο μουσείο μπορείτε να δείτε έργα από τη ζωή και τα ταξίδια του Picasso.
Ο πρώτος όροφος είναι αφιερωμένος στην Μπλε Περίοδο του Picasso. Στο δεύτερο όροφο υπάρχουν έργα του που έχουν επηρεαστεί από τον ιμπρεσιονισμό, τα όποια κατασκευάστηκαν στην Βαρκελώνη και στο Παρίσι, μεταξύ του 1900 και του 1904.
Ανάμεσα στις τελευταίες του δημιουργίες, που όλες έγιναν στις Cannesτο 1957, υπάρχει μια σειρά από αριστουργήματα, η οποία ονομάζετε LasMeninas.
Έξοδος – Διασκέδαση
Στη Βαρκελώνη θα έχετε την ευκαιρία να αθληθείτε αν αγαπάτε την άσκηση. Αν είστε λάτρης του golfθα μπορέσετε να εξασκηθείτε στην Ισπανία, μια από τις πρωτεύουσες του αθλήματος. Οι παραλίες είναι τα καλύτερα σημεία για τρέξιμο, περπάτημα και skating. Το Ολυμπιακό Λιμάνι διαθέτει πολλά θαλάσσια σπορ και υπηρεσίες. Άλλα πολύ δημοφιλή αθλήματα είναι το κολύμπι και το τένις. Τέλος αν δεν προτιμάτε τη θάλασσα υπάρχουν πολλές πισίνες παντού για να απολαύσετε το μπάνιο σας.
Υπάρχει τρένο που πηγαίνει από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης. Κυκλοφορεί καθημερινά ανά μισάωρο από τις 06:13 έως τις 23:15. Γι’ αυτήν την υπηρεσία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά εισιτήρια του metro.
Τα αστικά λεωφορεία περνάνε ανά μερικά λεπτά, καθώς επίσης υπάρχουν και τουριστικά λεωφορεία. Μπορείτε επίσης να κυκλοφορείτε ακόμα και με ποδήλατο. Το metroείναι ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε παντού μέσα στην πόλη.
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς γενικά είναι άψογα, ακόμα και αν χρειαστείτε ΤΑΧΙ θα βρείτε με μεγάλη ευκολία.
Το BarriGoticκαι οι γύρω περιοχές είναι ιδανικές για περπάτημα, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποια από τα μέσα μεταφοράς για να δείτε περισσότερες ομορφιές της πόλης.
 

adiaforos

Member
Μηνύματα
1.056
Likes
1.603
Ωραία ιστορία, έχοντας βρεθεί Βαρκελώνη λίγες ημέρες πριν από εσάς κάποια βήματα ήταν κοινά!
Κουραστικό στην ανάγνωση το γεγονός ότι πολλές λέξεις δεν χωρίζονται με κενά, καθώς και το ότι το κείμενο σε κάποια σημεία (πχ. πάρκο Γκουέλ) θυμίζει ασύνδετη μετάφραση από google translate...
 

angelucky

Member
Μηνύματα
68
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Καλαμάτα-Μεσσηνια
Το χρονικό μιας πολύ-προαναγγελθείσας εκδρομής, με τα μάτια και την αυθόρμητη πένα του
deepnews.gr
5-4-2011
Για καφέ βγήκαν, ταξίδι τους προέκυψε. Ο λόγος για τη συμμορία των τεσσάρων η οποία ένα απόγευμα του Φλεβάρη έδωσε ραντεβού σε γνωστό κοσμικό στέκι της πόλης για κουτσομπολιό και χαβαλέ. Κάποιος κοίταξε τον τοίχο του μαγαζιού, την περίφημη Rambla της Καταλονίας και έτσι ξεκίνησε η ιστορία.
Πέντε ήταν πολλοί, τρεις ήταν λίγοι είχε κάποτε πει ο φαλακρός φωτογράφος. Η παρέα είχε ήδη αποφασιστεί. Ο ψηλός, ο ξανθός (στην πιάτσα γνωστός ως the bird), ο αρρενωπός και ο ξυρισμένος (κατά κόσμο iou).
Προετοιμασία
Ιδιαίτερη συνεννόηση δεν υπήρξε. Ένα ραντεβού - επίδειξη χρήσης του IPAD 1, ήταν αρκετό. Ας είναι καλά ο αρρενωπός, με τις πιστωτικές του, οι άλλοι τρεις ακόμα ανταλλάσουν γάλα με ρύζι και πατάτες για αλεύρι.
Οι άδειες κανονίστηκαν (η Λίτσα επέδειξε γαϊδουρινή υπομονή) οι αντικαταστάτες βρέθηκαν (και κλειστό να το άφηναν εδώ που τα λέμε το Γραφείο δε θα έτρεχε και τίποτα) και όταν αλλαγές της τελευταίας στιγμής χρειάστηκε να γίνουν, κανείς δεν πτοήθηκε.
Πληροφορίες θέλουν τον ξανθό να ετοίμαζε τη βαλίτσα περίπου 14 ώρες. Σιδέρωσε ακόμα και τα λουριά ενώ η Στέ..α τον ξεπροβόδισε με δάκρυα στα μάτια, τον έβαλε να φιλήσει την εικόνα της Παναγιάς της Ναβαριώτισσας, τον έρανε με αγίασμα από την Ιερά Μονή Δημητρίου Διαμαντίδου του Τροπαιοφόρου και έριξε στην τσέπη του ένα μικρό σημείωμα (αγάπη μου φέρε μου για το καλό: μια κούπα του καφέ υπογραφή του Gaudi , το Euphoria της Calvin Klein, κρέμα ημέρας και νύχτας της Clinique και το περιβραχιόνιο του Puyol) .
Σε μια άλλη συνοικία λίγα τετράγωνα πιο μακριά ο ξυρισμένος ετοίμαζε κι αυτός τα απαραίτητα. Πήρε και τον ψηλό, του είπε ότι έχει χώρο να βολέψει και μερικά δικά του πράγματα μιας και δε θα ΄παιρνε μαζί του σαμπουάν, ζελέ, λακ και αφρό μαλλιών.
Ο ψηλός πάλι δεν μπορούσε να τακτοποιήσει την καπαρντίνα του Highlander την οποία είχε κερδίσει σε ένα παλιότερο διαγωνισμό για την πιο γρήγορη ΠΠΕ. Τελικά αποφάσισε να τη φοράει συνέχεια και το σπαθί να το αφήσει Ελλάδα.
Ο αρρενωπός δεν έψαξε και πολλά. Φωτογραφική, Iphone, το φυλαχτό της Σωτηρίας και επώνυμα εσώρουχα. Ένας γνήσιος άνδρας, με λεπτομέρειες δεν ασχολείται. Έβαλε και δυο ταξιδιωτικούς οδηγούς στην τσάντα, υποψιαζόταν ότι κάποιος θα χάσει τελικά τον έναν! Όσο για χρήμα δεν πήρε μαζί του. Ο πιστωτικός έχει πρόσωπο παντού.


Vale, vamos a Barcelona
Check in λοιπόν στο Ελ. Βενιζέλος και τα κουβάρι της περιπέτειας μόλις άρχισε να ξετυλίγεται.
Λεπτομέρειες από την πτήση δεν έγιναν γνωστές. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον blondie να αλίευσε από συνταξιδιώτη (?) extra πληροφορίες για την πρωτεύουσα της Καταλονίας. Ψηλός και ξυρισμένος έμειναν με το στόμα ανοιχτό ενώ ο αρρενωπός δε συγκινήθηκε, τον απασχολούσε άλλο μεγάλο ερώτημα: «Τελικά πιάνει το 3G στα 25000ft?»
Οι μέρες τους κύλησαν με πολύ περπάτημα και πολλές επισκέψεις σε χώρους, μουσεία και μνημεία. Πάνω από 1600 φωτογραφίες διέρρευσαν στο διαδίκτυο.
Παραθέτουμε ενδεικτικά διαλόγους σε ελεύθερη απόδοση:
Sagrada Familia:
(εντός)
Ξανθός: Είναι εκπληκτικό, δεν έχω δει ξανά τέτοιο πράγμα. Στην Καρδίτσα οι εκκλησίες είναι αλλιώς. Μπράβο. Τι να πώ! Iou, έλα να δεις το φως από τα βιτρώ!
Iou: Στηθείτε να σας βγάλω. Ώρα δράσης για την DSLR!
(εκτός)
Ψηλός: Πεινάω.
Ιοu: Να τα κινεζάκια που έψαχνα. ΚΛΙΚ, ΚΛΙΚ…
Αρρενωπός: Να μη βγούμε και μία μπροστά στην έξοδο? Ε, ξανθέ κατέβα από κει, σε φωνάζει ο τύπος.
H παρέα συνέχισε να περιδιαβαίνει όλη την πόλη. Paseig de Gracia, La Rambla, Mirador de Colon, Rambla de Mar, El Catedral, Museu Picasso, Park Guell. Ο ξυρισμένος ανέλαβε τις φωτογραφίες, ο ξανθός τις πόζες, ο ψηλός πεινούσε και πονούσε, ο αρρενωπός απολάμβανε!
Για φαγητό
Στο Senor Parellada οι μερίδες ήταν πλούσιες. Τέσσερα τορτελίνια για τον ξυρισμένο, 66 γραμμάρια μοσχάρι για τον ξανθό. Κάποιοι τους είδαν να ψάχνουν για πιτογυράδικο στα σοκάκια αμέσως μετά, όμως κάτι τέτοιο μάλλον δεν αληθεύει καθώς δεν ταιριάζει στην κουλτούρα του ψηλού, γνωστού οπαδού της καλής ζωής και της οινοποσίας. Βέβαια οι σερβιτόροι ακόμη κρυφογελούν, ο ψηλός δεν αντιλήφθηκε ότι το αρχικό κρασί ήταν απλώς διαφημιστικό και έμενε στο τραπέζι τις τελευταίες 162 ημέρες.
Στην Cornelia ήρθαν τα χαρμόσυνα. Ο 5αστερος πάει για το έκτο. Ο ψηλός και ο αρρενωπός συγκινήθηκαν και αμέσως θυμήθηκαν ότι έχουν μια ρεβάνς στοιχήματος να παίξουν.
Highlight
Καλύτερη στιγμή της παρέας η επίσκεψη στον καθεδρικό. Το φεγγάρι κατέβηκε στα πόδια τους γεμάτο!!
Ο ψηλός έφαγε τα sandwich του ξανθού και αμέσως όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος μόλις τρώει, ρώτησε επίμονα την παρέα για το που σκοπεύουν να φάνε!! Ο ξυρισμένος έσπρωξε τον Ισπανό φωτογράφο και συνέχισε τη δουλειά του. Στο τέλος σε μια κίνηση καλής θέλησης αντάλλαξαν τις DSLR τους για τέσσερα λεπτά. Ο αρρενωπός σκέφτηκε να φέρει τη Σωτηρία να ζήσουν για πάντα εδώ. Μετά το ξανασκέφτηκε.
Επιστροφή
Η παρέα έσμιξε με τους λοιπούς μόλις χτές. Διηγήσεις, ιστορίες, φωτογραφίες μονοπώλησαν το ενδιαφέρον.
Όλοι ήρθαν μαυρισμένοι και χαμογελαστοί.

Μείνετε συντονισμένοι με τη deepnews.gr η οποία θα καλύπτει για σας όλα τα τρέχοντα γεγονότα.
Author P.F
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ευχαριστουμε για την ιστορια και τα ινφο.
Καποιες παρατηρησεις που ειπαν και παραπανω με το συμπαθειο κιολας:
Oι ενωμενες λεξεις κουραζαν πολυ οπως και το αρκετο code switching.
Eσυ ή κομπιουτερας εισαι ή της Αγγλικης Φιλολογιας.:lol:
Μου εκανε εντυπωση που εγραφες ακριβως τα μενου που τρωγατε.
Μπραβο μνημη!
 

angelucky

Member
Μηνύματα
68
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Καλαμάτα-Μεσσηνια
Ευχαριστουμε για την ιστορια και τα ινφο.
Καποιες παρατηρησεις που ειπαν και παραπανω με το συμπαθειο κιολας:
Oι ενωμενες λεξεις κουραζαν πολυ οπως και το αρκετο code switching.
Eσυ ή κομπιουτερας εισαι ή της Αγγλικης Φιλολογιας.:lol:
Μου εκανε εντυπωση που εγραφες ακριβως τα μενου που τρωγατε.
Μπραβο μνημη!
Καμια σχεση με την αγγλικη φιλολογια...
απλως ενα σημειωματαριο και λιγη υπομονη για να τα σημειωνω κατα τη διαρκεια της εκδρομης ηταν αρκετα για να εχω αυτο το αποτελεσμα...
αλλωστε μαρτυς μου ειναι και οι φωτογραφιες που εχω απο εκει...

Aanmelden | Facebook
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Η περιγραφή σου είναι απολαυστική! Πολύ ωραίο το ταξίδι σας! Thanx for the tips!
 

angelucky

Member
Μηνύματα
68
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Καλαμάτα-Μεσσηνια
Θα παρακαλουσα τους administrator του φορουμ δεδομενου οτι η ιστορια δεν ειναι πλεον εν εξελιξη να την βγαλουν απο το φακελο ταξιδιωτικες ιστοριες σε εξελιξη και να μπει στο αντιστοιχο κομματι ταξιδιωτικες ιστοριες ευρωπη. Ευχαριστω.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.253
Μέλη
38.892
Νεότερο μέλος
Petr23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom