Βαρκελώνη και θεματικό πάρκο Port Aventura!!

veronikos

Member
Μηνύματα
42
Likes
55
Καλησπέρα σε όλους και πάλι μετά από τέσσερα χρόνια!


Νομίζω πως ήρθε η ώρα να γράψω δυό λογάκια για την επίσκεψη μου στη Βαρκελώνη πριν από λίγες ημέρες! (Μάιο ξεκίνησα να γράφω και τελείωσα Σεπτέμβρη!!!! χαχαχαχαχαχαχα....)


Καταρχάς να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν με διάφορες πληροφορίες που ζήτησα για την οργάνωση του ταξιδιού μου. Ιδιαιτέρως ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Pan-pan που τον ζάλισα!!! (γέλια)


Πάμε όμως στο κυρίως θέμα μας που είναι το ταξίδι.


Το ταξίδι ήταν οικογενειακό (σύζυγος και παιδί αγόρι 6,5 ετών) και ο σκοπός ήταν να περάσουμε ΟΛΟΙ μας καλά! Συνεπώς για να γίνει αυτό θα έπρεπε να συνδυάσουμε αξιοθέατα αρεσκείας ενηλίκων με παιδικά αξιοθέατα!!!


Αναχώρηση από αεροδρόμιο ''Βενιζέλος'' Αθήνας την Παρασκευή 15 Μαΐου (20.30) με πτήση Aegean και επιστροφή στις 20 Μαΐου πάλι με Aegean (11.50 π.μ).


Τα εισιτήρια κόστισαν 140 ευρώ το καθένα και είχαν κλειστεί περίπου 5 μήνες νωρίτερα.


Θα πρέπει να τονίσω ότι είμαι φανατικός φίλος της οργάνωσης και του προγραμματισμού και για αυτό θα σας πω τι είχα κάνει πριν ξεκινήσω το ταξίδι.


1) Πρώτα έκλεισα διαμονή για 5 βράδια (χωρίς πρωινό) στο ξενοδοχείο HOTELTEATREAUDITORIτο οποίο βρίσκεται σε κεντρική περιοχή της Βαρκελώνης (EIXAMPLE) και το οποίο πραγματικά αποτέλεσε πολύ καλή επιλογή!

Το συστήνω ανεπιφύλακτα!! Τρίκλινο δωμάτιο με θέα στο δρόμο σε ήσυχη περιοχή και κοντά σε τρείς σταθμούς του μετρό (monumental – marina – glories).

Kαθαρό δωμάτιο με aircondition, τηλεόραση (δεν την ανοίξαμε ούτε μισό λεπτό) και ικανοποιητικότατο wifi. Το μόνο μείον είναι ότι δεν είχε ψυγειάκι μέσα αλλά μικρό το κακό! Κόστος 595 ευρώ.

Θεωρητικά το ταξίδι μας ήταν ‘’καθαρές-ολόκληρες’’ τέσσερις ημέρες Βαρκελώνης αλλά δεν ήταν ακριβώς έτσι…διότι είχαμε αποφασίσει να πάμε και στο θεματικό πάρκο του PORTAVENTURAπου βρίσκεται έξω από την Βαρκελώνη (1.30 ώρα με το τρένο ή 2.30 ώρες με το λεωφορείο.) Αντιλαμβάνεστε ότι ο μικρός το περίμενε πως κι πώς!!

2) Είχα κλείσει δωμάτιο με μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο μέσα στο πάρκο (στο PORTAVENTURAHOTEL) . Το κόστος για το ξενοδοχείο (μια βραδιά με πρωινό και είσοδο τριών ατόμων στο πάρκο για δύο συνεχόμενες ημέρες στοίχισε 300 ευρώ.)

Η κράτηση είχε γίνει περίπου δυόμιση μήνες νωρίτερα .

Επειδή γνωρίζω πως στα θεματικά πάρκα το κόλπο είναι να ΜΗΝ πάς Σαββατοκύριακα και αργίες είχα φροντίσει έτσι ώστε το πρόγραμμα μας να είναι:

Σάββατο 16 και Κυριακή 17 στη Βαρκελώνη, Δευτέρα 18 και πρωί Τρίτης 19 θεματικό πάρκο και απόγευμα Τρίτης 19 Βαρκελώνη.

Και το αποτέλεσμα με δικαίωσε όπως θα σας πω παρακάτω 100%!

3) Είχα παραγγείλει μέσω internetκαι μου απεστάλησαν ταχυδρομικώς οι κάρτες HOLABARCELONACARD(αγόρασα για τέσσερις ημέρες) και είχα έκπτωση 10% λόγω της αγοράς online . (συνολικά μου στοίχισαν 71 ευρώ αντί 78 και έδωσα και τρία ευρώ κόστος αποστολής στην Ελλάδα, 74 δηλαδή τελική τιμή). Ουσιαστικά είναι εισιτήρια με τα οποία μπορείς να μετακινηθείς σε όλα τα μεταφορικά μέσα της Βαρκελώνης μέσα στην πόλη.

4) Είχα φροντίσει και είχα βγάλει τις ευρωπαϊκές κάρτες ασθένειας για πάν ενδεχόμενο (αχρείαστες ήταν και να είναι πάντα!)

5) Είχα ενημερώσει τράπεζες για πληρωμές με κάρτα χρεωστική έτσι ώστε να γνωρίζουν ότι πρόκειται για φυσιολογική λειτουργία της κάρτας.

6) Είχα ενημερώσει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και είχαμε κάνει roaming.

7) Είχα δει το πρόγραμμα του Ισπανικού πρωταθλήματος και ήμουνα λίγο άτυχος γιατί η ομαδάρα της Μπαρτσελόνα έπαιζε εκτός έδρας. Για καλή μου τύχη όμως, η άλλη ομάδα της Βαρκελώνης, η Εσπανιόλ έπαιζε εντός με την Ρεάλ Μαδρίτης! Είχα φροντίσει και είχα αγοράσει λοιπόν δυόμιση μήνες πριν, το εισιτήριο το οποίο μου κόστισε 130 ευρώ στα επίσημα! (το φτηνότερο εισιτήριο στοίχιζε 90 ευρώ στα πέταλα) και καθότι κάποια πράγματα τα κάνεις μια φορά, είμαι της φιλοσοφίας να τα απολαμβάνω όσο το δυνατόν καλύτερα εφόσον είναι εφικτό!

8) Είχα κλείσει το πάρκινγκ του αεροδρομίου στο Βενιζέλος το οποίο και μου κόστισε 35 ευρώ (αντί 50 που έχει κανονικά).

Πάμε τώρα να πούμε και λίγα λόγια για το πώς περάσαμε.

Η άφιξη στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης όπως προανέφερα έγινε στις 22.45 ώρα Ισπανίας και λόγω του προχωρημένου της ώρας είχα προαποφασίσει πως θα πάρουμε ταξί για το ξενοδοχείο.

Πετύχαμε ένα πολύ καλό παιδί στην ηλικία μας (40άρης) ο οποίος ήταν Κουβανός παντρεμένος με Ναπολιτάνα και ζούσαν τα τελευταία δέκα χρόνια Βαρκελώνη!

Το ταξί μας στοίχισε 40 ευρώ και μάλιστα ζήτησα καρτούλα του και τον χρησιμοποιήσαμε και στην αναχώρηση (35 ευρώ).

Σάββατο πρωί εγερτήριο , πρωινό στο ξενοδοχείο με έξτρα πληρωμή 9 ευρώ το άτομο (το πρωινό σαν πρωινό ήταν valueformoneyπέρα για πέρα, αλλά υστερούσε ο χώρος καθώς ήταν στο υπόγειο και δεν υπήρχε κανένα παράθυρο. (νομίζω πως ήταν το μοναδικό μειονέκτημα του ξενοδοχείου και για αυτό μάλλον υποσυνείδητα δεν ξαναπήραμε πρωινό εκεί.)

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε ParkoGuelόπου λόγω τεράστιων αναμονών είδαμε μόνο τον εξωτερικό χώρο και το εσωτερικό το αφήσαμε για την επόμενη φορά!!

Απλά λίγο έξω από το πάρκο μπήκαμε σε ένα χώρο που πουλούσε αναμνηστικά του πάρκου και είχε και μια 3dπροβολή του πάρκου πάνω στις θέσεις του σινεμά που κινούνται, ξέρετε αυτές που υπάρχουν και σε θεματικά πάρκα! Άρεσε στον μικρό μας , άρεσε λοιπόν και σε μας !!

Μετά επίσκεψη στην SagradaFamiliaόπου την είδαμε απέξω καθώς για να μπούμε μέσα έπρεπε να περιμένουμε 6 ώρες! Αμ δε!!

Εδώ θα πρέπει να αναφέρω μια ‘’πονηριά’’ κατά κάποιο τρόπο των Ισπανών σχετικά με την έκπτωση που προσφέρει η ΒΑRCELONACARD.

Εμείς σαν οικογένεια προτιμήσαμε να την αγοράσουμε γιατί αυτά που θέλαμε να δούμε θα μας στοίχιζαν συνολικά 310 ευρώ . Με τις κάρτες όμως το ποσό κατέβαινε στα 210 .(αξιοσέβαστη διαφορά). Ποιο όμως ήταν το ‘’ασυμβίβαστο’’?

Αν ήθελες να κλείσεις μέσω internet( που το προωθούσανε συνέχεια σε όλα τα αξιοθέατα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να χρησιμοποιήσεις την κάρτα και να επωφεληθείς της έκπτωσης!!!)

Δηλαδή δεν θες ουρές κύριε? Κλείσε μέσω internetαλλά χωρίς έκπτωση ή με πολύ μικρότερη από αυτήν που έχεις με την κάρτα !

Αν πάλι θες να χρησιμοποιήσεις την κάρτα για να πάρεις την έκπτωση τότε θα φάς στο κεφάλι τις ουρές και τις αναμονές!!! Unfairκύριοι Βαρκελωναίοι!!

Τέσπα, πάμε παρακάτω!


Μετά την εκκλησία λοιπόν φάγαμε σε ένα tapasbarμε την ονομασία VERMOUTERIALOU.

Πεινούσαμε πολύ γιατί είχαμε ξεποδαριαστεί!! Μας κάλυψε όμως γιατί δοκιμάσαμε τοπικά εδέσματα! Πεντανόστιμα όλα!

Το απόγευμα βόλτα στην Βarcelonetta και επίσκεψη στο ενυδρείο για να διασκεδάσει και ο μικρός μας!! Ωραίο ενυδρείο και προσεγμένο!

Στη συνέχεια επειδή η σύζυγος είναι λάτρης του ασιατικού φαγητού (που τόσο υστερεί στην Ελλάδα) φάγαμε εκεί δίπλα σε ένα εμπορικό κέντρο σε ένα ασιατικό που αποτελεί αλυσίδα (UDON) . Ωραίο ήταν αλλά αν με ρωτήσετε δεν ξετρελάθηκα.

Τέλος ημέρας και επιστροφή στο ξενοδοχείο με ταξί (καθώς τα πόδια μας πονούσαν πολύ, μα πάρα πολύ και ήμασταν ακόμα στην αρχή!!!)

Κυριακή πρωί και ξεκινάει η δεύτερη μας μέρα στην Βαρκελώνη! Αποφασισμένοι να μην χάσουμε χρόνο ξεκινάμε και πηγαίνουμε στην CASAPEDRERA! Μοναδικό μνημείο που πραγματικά δείχνει και αυτό (όπως και όλα τα υπόλοιπα ) το μεγαλείο του αρχιτέκτονα Gaudi! Hεπίσκεψη στην Pedreraτελείωσε στις 12.30 και επειδή είχαμε πάρει πολύ ελαφρύ πρωινό είπαμε να πάμε να τσιμπήσουμε κάτι.

Καταλήξαμε σε ένα πολύ μα πολύ ωραίο tapasbarστο κέντρο της πόλης . To όνομααυτούήταν LA CONSENTIDA (passeig de gracia 71). ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ tapas, σε εξαιρετικές τιμές (για την ποιότητα τους) και εξαιρετική σανγκρία!!!! Μιλάμε το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!! Καταλήξαμε να πάρουμε ένα πολύ ωραίο και γεμάτο ‘’branch’’ !!!

Η συνέχεια μετά έλεγε Ζωολογικός κήπος!( Είπαμε , να περάσουν ωραία όλοι στο ταξίδι, μεγάλοι και μικροί!)

Ο κήπος ήταν μεγάλος και χρειάστηκαν περίπου τρείς ώρες να τον γυρίσουμε όλον. Δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω εντυπωσιακό αλλά σίγουρα για όποιον έχει παιδάκι αξίζει να τον επισκεφτεί.

Στη συνέχεια περπατήσαμε μέσα στο μεγάλο πάρκο (Parcdiciutadella) καταλήγοντας στην αψίδα του θριάμβου!(παντού υπάρχει μια αψίδα θριάμβου!!) (γέλια).

Ήμασταν πολύ κουρασμένοι από το ολοήμερο περπάτημα και η ώρα είχε φτάσει 18.00. Εδώ έπρεπε να γίνει το πρώτο μοίρασμα. Η γυναίκα μου μαζί με το γιό πήγαν να επισκεφτούνε την CasaBatloενώ εγώ έπρεπε να πάρω το μετρό για το γήπεδο της Εσπανιόλ. Βλέπετε , η ώρα του αγώνα ΕΣΠΑΝΙΟΛ –ΡΕΑΛ Μ. έφτανε.

Μέσα στο μετρό βρήκα έναν ιταλό! δημοσιογράφο που έμενε μόνιμα στην Βαρκελώνη και πήγαινε να παρακολουθήσει τον αγώνα. Προσφέρθηκε λοιπόν να με συνοδέψει μέχρι το γήπεδο που ήταν στην μια άκρη της Βαρκελώνης! (Cornelladeprat).

Τελικό αποτέλεσμα 1-4 και γήπεδο στολίδι!!! Επίσκεψη στην μπουτίκ για τα καθιερωμένα δωράκια και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο!

Σημαντική λεπτομέρεια: Ταυτόχρονα με την νίκη της ΡΕΑΛ, η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ κέρδιζε εκτός έδρας την Αθλέτικο Μαδρίτης και κατακτούσε μαθηματικά το πρωτάθλημα Ισπανίας.

Ενώ λοιπόν επέστρεφαν οι φίλαθλοι της Εσπανιόλ (με τις φανέλες, τα κασκόλ και τις σημαίες τους μέσα στο μετρό), διασταυρωνόντουσαν με αντίστοιχους της Μπαρτσελόνα που κατευθυνόταν στο κέντρο της πόλης για να πανηγυρίσουνε το πρωτάθλημα. Και ασφαλώς δεν συνέβη απολύτως τίποτα!! ανάμεσα στις δύο tifoserieκαθώς οι άνθρωποι έχουν παιδεία και δεν είναι ‘’μαο-μαο’’ σαν τα δικά μας καλόπαιδα. Κλείνω παρένθεση σχετικά με ποδοσφαιρική παιδεία και συνεχίζω.

Γεμάτος από όλο αυτό που είχα ζήσει μια Μαγιάτικη Κυριακή, επέστρεψα στο ξενοδοχείο στο οποίο είχαν εν τω μεταξύ επιστρέψει σύζυγος και τέκνο.

Η δεύτερη ημέρα μας στη Βαρκελώνη είχε περάσει και ήταν τόσο όμορφη!! Ήταν όμως και κουραστική αν κρίνω από τον ελάχιστο χρόνο που πήρε και τους τρείς μας να κοιμηθούμε!!! Αύριο μας περίμενε άλλη μια ενδιαφέρουσα ημέρα!!

Δευτέρα πρωί, εγερτήριο και με το μετρό κατευθυνόμαστε στη στάση όπου θα περάσει το λεωφορείο που θα μας πάει στο θεματικό πάρκο PORTAVVENTURA.

Η στάση ήταν στην οδό PasseigdeGracia (κέντρο Βαρκελώνης) και επειδή είχαμε φτάσει μισή ώρα νωρίτερα , μπήκαμε μέσα σε ένα μαγαζί και πήραμε πρωινό!

Στην ώρα του το λεωφορείο και αναχώρηση στις 09.30 από Βαρκελώνη.

Στις 12.15 φτάσαμε εντός του προγραμματισμένου ωραρίου στο θεματικό πάρκο!

Ο μικρός (αλλά και εμείς) είχαμε φτάσει στο μάξιμουμ της ανυπομονησίας!!! Κάναμε checkinστο ξενοδοχείο και πήγαμε στο δωμάτιο μας (που μας έδωσαν δύο ώρες νωρίτερα-τα καλά του να πάς Δευτέρα σε θεματικό πάρκο) και τακτοποιηθήκαμε, αλλάξαμε ρούχα και ξεκινήσαμε για το πάρκο!!

Ότι και να πω για το πάρκο είναι λίγο!!! Απίθανο, πανέμορφο , τεράστιο, για όλες τις ηλικίες!!!

Όλη την ημέρα την περάσαμε μέσα στο πάρκο μέχρι τις 19.00 που έκλεινε!

Εξουθενωμένοι από την κούραση, πήγαμε στο δωμάτιο όπου μετά το μπάνιο μας , πήγαμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και γεμίσαμε το στομαχάκι μας μέσα από έναν πλούσιο και γευστικό μπουφέ..

Στη συνέχεια βόλτα βραδινή στο χώρο του ξενοδοχείου , φωτογραφίες με την μασκότ του πάρκου , τον γνωστό σε όλους της γενιάς μου τουλάχιστον, Γούντυ Τρυποκάρυδο, αυτόγραφα για τον μικρό μας (γέλια) και επιστροφή στο δωμάτιο όπου κοιμηθήκαμε σαν ‘’κουρσούμια’’ από την κούραση…

Τρίτη πρωί, πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο του πάρκου και ξανά μέσα στο πάρκο για να ξανακάνουμε τα ‘’αγαπημένα μας’’ της προηγούμενης μέρας! Όπου αγαπημένα μας βέβαια, τα αγαπημένα του γιού μας !!!!χεχεχεχε…..

Εδώ θέλω να επισημάνω κάτι. Η ομορφιά του πάρκου σίγουρα είχε να κάνει για εμάς και με το γεγονός ότι δεν χρειαζόταν να περιμένουμε πουθενά πάνω από τρία λεπτά!!! Βλέπετε το γεγονός ότι οι μέρες επίσκεψης μας ήταν Δευτέρα-Τρίτη , είχε σαν αποτέλεσμα να είναι παντού άδειο το πάρκο! Σκεφτείτε ότι τελειώναμε μια δραστηριότητα και πολλές φορές μας έλεγε ο υπεύθυνος αν θέλουμε να κάνουμε ξανά γιατί δεν υπήρχε κόσμος!! Μιλάμε ήταν απόλαυση να βλέπεις όλα αυτά τα κάγκελα σε σχήμα λαβύρινθου (γνωρίζετε πως είναι όσοι έχετε βρεθεί σε θεματικά πάρκα) να είναι ΑΔΕΙΑ και να έχει χρόνο αναμονής στους ηλεκτρονικούς πίνακες 0 λεπτά!!!! Τέλειοοοοοοοοοοο!!!!!

Το πρωινό της Τρίτης πέρασε το ίδιο γρήγορα και έφτασε η ώρα της αναχώρησης. Το λεωφορείο της επιστροφής ξεκινούσε στις 14.30 και ακριβώς στις 17.15 βρισκόμασταν και πάλι στο κέντρο της Βαρκελώνης!! (να αναφέρω ότι το κόστος πάνε-έλα με το λεωφορείο κόστισε 20 ευρώ ανά άτομο).

Το απόγευμα της Τρίτης ήταν το τελευταίο μας στη Βαρκελώνη καθώς την επόμενη ημέρα πετούσαμε πίσω για Ελλάδα. Και το ίδιο απόγευμα ήταν και το μοναδικό που ο καιρός μας τα χάλασε λιγάκι. Είχε μια δυνατή ανοιξιάτικη βροχή που κράτησε όλο το απόγευμα με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να κινηθούμε όπως θα θέλαμε.

Παρά την βροχή βέβαια, περπατήσαμε στην πολυσύχναστη RAMPLA, και είδαμε και της πλατεία της Καταλονίας. Η ώρα πήγαινε 19.00 και επειδή είχαμε φάει ελαφρά το μεσημέρι είπαμε να καθίσουμε κάπου για να φάμε.

Η επιλογή μας ήταν ότι ωραιότερο μπορούσαμε να φανταστούμε για τελευταία ανάμνηση από την καταπληκτική Βαρκελώνη!

Επιλέξαμε να πάμε σε ένα μαγαζί που μου είχε προτείνει ο Ιταλός δημοσιογράφος που είχα γνωρίσει την Κυριακή!(τον θυμάστε?).

Το μαγαζί λέγεται ‘’ΕLNACIONAL’’ , βρίσκεται στο κέντρο της Βαρκελώνης και είναι από τα ωραιότερα μέρη που έχω βρεθεί για φαγητό!!!

Δεν θα σας πω τίποτα απλά θα σας παραθέσω το linkwww.elnacionalbcn.com.

Toμέρος απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! Σαν ιδέα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ!!!

Όσοι πάνε θα με θυμηθούνε!!!

Πήγαμε στις 19.00 και στις 20.00 το τεράστιο αυτό μαγαζί ήταν όλο γεμάτο!!!

Έμαθα μάλιστα πως το μαγαζί τον Μάιο που πήγαμε εμείς είχε επτά μήνες που είχε ανοίξει!

Αφού λοιπόν απολαύσαμε και το γλυκό μας ,είχε έρθει η ώρα να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο και να ετοιμάσουμε τη βαλίτσα για το ταξίδι της επιστροφής.

Τέσσερις γεμάτες ημέρες στην πανέμορφη Βαρκελώνη πέρασαν τόσο γρήγορα …Προφανώς και ήταν τόσο όμορφες που επιβεβαιώθηκε το ρητό ότι ‘’όλα τα ωραία κρατάνε λίγο’’…

Το πρωινό της Τετάρτης ξημέρωσε! Ο φίλος μας ο Κουβανός με το ταξί ήρθε στην ώρα του και φτάσαμε με αρκετή άνεση χρόνου στο αεροδρόμιο ώστε να βολτάρουμε και να πάρουμε τα τελευταία δωράκια- αναμνηστικά πριν την επιστροφή.

Άφιξη στο αεροδρόμιο Βενιζέλος και επιστροφή στο σπίτι….

Εδώ κάπου θα κλείσει η ιστοριούλα μου στη Βαρκελώνη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι όσους βοήθησαν –βοηθάνε με τις πληροφορίες που παραθέτουνε.

Αισθάνομαι υποχρεωμένος ότι όταν μπορώ πρέπει να κάνω το ίδιο και για αυτό το λόγο έστω και με καθυστέρηση τριών μηνών δημοσιεύω το ταξίδι μου.

Ελπίζω όλοι σας να περνάτε καλά στα ταξίδια σας και εις το επανιδείν !!!

Veronikos
 

tell

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Ταξίδι-Όνειρο
ταφρος μαριανων
1)Με το λεωφορείο στον σταθμό Sants
Φιλε pan θα ηθελα λιγο τη βοηθεια σου. Ειχα παει πριν καμια 5ετια Βαρκελωνη(γυμνασιο τοτε ημουν ακομα) και ειχα μεινει με τις καλυτερες εντυπωσεις και κυριως μου αρεσε το πορτ αβεντουρα.Τωρα εψησα ενα φιλο να ρθουμε και ενω γενικα ειναι πολυ ευκολη πολη στις μετακινησεις το θεμα να παμε εκει εινσι το ζορι (θυμαμαι πηραμε τραινο αλλα δεν εχω ιδεα απο που και σε ποια σταση πηγαμε).Μπορεις να με προσανατολισεις λιγο? Επισης αν θες πες κανα τιπ μιας ξερεις την πολη(κυριως κανενα μερος για νεους με χαμηλες τιμες η στεκι για φαι κτλ.) Σε ευχαριστω πολυ
 

tell

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Ταξίδι-Όνειρο
ταφρος μαριανων
Επειδη δεν το διατυπωσα καλα εννοω πορτ αβεντουρα πως γινεται η διαδικασι
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.873
Likes
26.673
Κάθε χρόνο ο τοπικος οσε έρχετε σε συμφωνία με το πάρκο και μπορείς να πάρεις τα εισιτήρια για το πάρκο απο τον γκισέ των τρένων,κερδίζοντας την μεταφορά.Από τον σταθμό Sants.Τις υπόλοιπες ερωτήσεις κάντες στο κατάλληλο θέμα γιατί ηδη είμαστε οφ.
 

tell

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Ταξίδι-Όνειρο
ταφρος μαριανων
Κάθε χρόνο ο τοπικος οσε έρχετε σε συμφωνία με το πάρκο και μπορείς να πάρεις τα εισιτήρια για το πάρκο απο τον γκισέ των τρένων,κερδίζοντας την μεταφορά.Από τον σταθμό Sants.Τις υπόλοιπες ερωτήσεις κάντες στο κατάλληλο θέμα γιατί ηδη είμαστε οφ.
δε βρηκα καποιο εχεις να προτεινεις κανενα θεμα? για δρομολογια ειδα γραφουν οποτε ας ρωτησω σκεφτηκα..
 

Nektarios P.

Member
Μηνύματα
62
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
Ryanairtrip
Ταξίδι-Όνειρο
ταφρος μαριανων
Καλησπέρα σε όλους και πάλι μετά από τέσσερα χρόνια!


Νομίζω πως ήρθε η ώρα να γράψω δυό λογάκια για την επίσκεψη μου στη Βαρκελώνη πριν από λίγες ημέρες! (Μάιο ξεκίνησα να γράφω και τελείωσα Σεπτέμβρη!!!! χαχαχαχαχαχαχα....)


Καταρχάς να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν με διάφορες πληροφορίες που ζήτησα για την οργάνωση του ταξιδιού μου. Ιδιαιτέρως ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Pan-pan που τον ζάλισα!!! (γέλια)


Πάμε όμως στο κυρίως θέμα μας που είναι το ταξίδι.


Το ταξίδι ήταν οικογενειακό (σύζυγος και παιδί αγόρι 6,5 ετών) και ο σκοπός ήταν να περάσουμε ΟΛΟΙ μας καλά! Συνεπώς για να γίνει αυτό θα έπρεπε να συνδυάσουμε αξιοθέατα αρεσκείας ενηλίκων με παιδικά αξιοθέατα!!!


Αναχώρηση από αεροδρόμιο ''Βενιζέλος'' Αθήνας την Παρασκευή 15 Μαΐου (20.30) με πτήση Aegean και επιστροφή στις 20 Μαΐου πάλι με Aegean (11.50 π.μ).


Τα εισιτήρια κόστισαν 140 ευρώ το καθένα και είχαν κλειστεί περίπου 5 μήνες νωρίτερα.


Θα πρέπει να τονίσω ότι είμαι φανατικός φίλος της οργάνωσης και του προγραμματισμού και για αυτό θα σας πω τι είχα κάνει πριν ξεκινήσω το ταξίδι.


1) Πρώτα έκλεισα διαμονή για 5 βράδια (χωρίς πρωινό) στο ξενοδοχείο HOTELTEATREAUDITORIτο οποίο βρίσκεται σε κεντρική περιοχή της Βαρκελώνης (EIXAMPLE) και το οποίο πραγματικά αποτέλεσε πολύ καλή επιλογή!

Το συστήνω ανεπιφύλακτα!! Τρίκλινο δωμάτιο με θέα στο δρόμο σε ήσυχη περιοχή και κοντά σε τρείς σταθμούς του μετρό (monumental – marina – glories).

Kαθαρό δωμάτιο με aircondition, τηλεόραση (δεν την ανοίξαμε ούτε μισό λεπτό) και ικανοποιητικότατο wifi. Το μόνο μείον είναι ότι δεν είχε ψυγειάκι μέσα αλλά μικρό το κακό! Κόστος 595 ευρώ.

Θεωρητικά το ταξίδι μας ήταν ‘’καθαρές-ολόκληρες’’ τέσσερις ημέρες Βαρκελώνης αλλά δεν ήταν ακριβώς έτσι…διότι είχαμε αποφασίσει να πάμε και στο θεματικό πάρκο του PORTAVENTURAπου βρίσκεται έξω από την Βαρκελώνη (1.30 ώρα με το τρένο ή 2.30 ώρες με το λεωφορείο.) Αντιλαμβάνεστε ότι ο μικρός το περίμενε πως κι πώς!!

2) Είχα κλείσει δωμάτιο με μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο μέσα στο πάρκο (στο PORTAVENTURAHOTEL) . Το κόστος για το ξενοδοχείο (μια βραδιά με πρωινό και είσοδο τριών ατόμων στο πάρκο για δύο συνεχόμενες ημέρες στοίχισε 300 ευρώ.)

Η κράτηση είχε γίνει περίπου δυόμιση μήνες νωρίτερα .

Επειδή γνωρίζω πως στα θεματικά πάρκα το κόλπο είναι να ΜΗΝ πάς Σαββατοκύριακα και αργίες είχα φροντίσει έτσι ώστε το πρόγραμμα μας να είναι:

Σάββατο 16 και Κυριακή 17 στη Βαρκελώνη, Δευτέρα 18 και πρωί Τρίτης 19 θεματικό πάρκο και απόγευμα Τρίτης 19 Βαρκελώνη.

Και το αποτέλεσμα με δικαίωσε όπως θα σας πω παρακάτω 100%!

3) Είχα παραγγείλει μέσω internetκαι μου απεστάλησαν ταχυδρομικώς οι κάρτες HOLABARCELONACARD(αγόρασα για τέσσερις ημέρες) και είχα έκπτωση 10% λόγω της αγοράς online . (συνολικά μου στοίχισαν 71 ευρώ αντί 78 και έδωσα και τρία ευρώ κόστος αποστολής στην Ελλάδα, 74 δηλαδή τελική τιμή). Ουσιαστικά είναι εισιτήρια με τα οποία μπορείς να μετακινηθείς σε όλα τα μεταφορικά μέσα της Βαρκελώνης μέσα στην πόλη.

4) Είχα φροντίσει και είχα βγάλει τις ευρωπαϊκές κάρτες ασθένειας για πάν ενδεχόμενο (αχρείαστες ήταν και να είναι πάντα!)

5) Είχα ενημερώσει τράπεζες για πληρωμές με κάρτα χρεωστική έτσι ώστε να γνωρίζουν ότι πρόκειται για φυσιολογική λειτουργία της κάρτας.

6) Είχα ενημερώσει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και είχαμε κάνει roaming.

7) Είχα δει το πρόγραμμα του Ισπανικού πρωταθλήματος και ήμουνα λίγο άτυχος γιατί η ομαδάρα της Μπαρτσελόνα έπαιζε εκτός έδρας. Για καλή μου τύχη όμως, η άλλη ομάδα της Βαρκελώνης, η Εσπανιόλ έπαιζε εντός με την Ρεάλ Μαδρίτης! Είχα φροντίσει και είχα αγοράσει λοιπόν δυόμιση μήνες πριν, το εισιτήριο το οποίο μου κόστισε 130 ευρώ στα επίσημα! (το φτηνότερο εισιτήριο στοίχιζε 90 ευρώ στα πέταλα) και καθότι κάποια πράγματα τα κάνεις μια φορά, είμαι της φιλοσοφίας να τα απολαμβάνω όσο το δυνατόν καλύτερα εφόσον είναι εφικτό!

8) Είχα κλείσει το πάρκινγκ του αεροδρομίου στο Βενιζέλος το οποίο και μου κόστισε 35 ευρώ (αντί 50 που έχει κανονικά).

Πάμε τώρα να πούμε και λίγα λόγια για το πώς περάσαμε.

Η άφιξη στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης όπως προανέφερα έγινε στις 22.45 ώρα Ισπανίας και λόγω του προχωρημένου της ώρας είχα προαποφασίσει πως θα πάρουμε ταξί για το ξενοδοχείο.

Πετύχαμε ένα πολύ καλό παιδί στην ηλικία μας (40άρης) ο οποίος ήταν Κουβανός παντρεμένος με Ναπολιτάνα και ζούσαν τα τελευταία δέκα χρόνια Βαρκελώνη!

Το ταξί μας στοίχισε 40 ευρώ και μάλιστα ζήτησα καρτούλα του και τον χρησιμοποιήσαμε και στην αναχώρηση (35 ευρώ).

Σάββατο πρωί εγερτήριο , πρωινό στο ξενοδοχείο με έξτρα πληρωμή 9 ευρώ το άτομο (το πρωινό σαν πρωινό ήταν valueformoneyπέρα για πέρα, αλλά υστερούσε ο χώρος καθώς ήταν στο υπόγειο και δεν υπήρχε κανένα παράθυρο. (νομίζω πως ήταν το μοναδικό μειονέκτημα του ξενοδοχείου και για αυτό μάλλον υποσυνείδητα δεν ξαναπήραμε πρωινό εκεί.)

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε ParkoGuelόπου λόγω τεράστιων αναμονών είδαμε μόνο τον εξωτερικό χώρο και το εσωτερικό το αφήσαμε για την επόμενη φορά!!

Απλά λίγο έξω από το πάρκο μπήκαμε σε ένα χώρο που πουλούσε αναμνηστικά του πάρκου και είχε και μια 3dπροβολή του πάρκου πάνω στις θέσεις του σινεμά που κινούνται, ξέρετε αυτές που υπάρχουν και σε θεματικά πάρκα! Άρεσε στον μικρό μας , άρεσε λοιπόν και σε μας !!

Μετά επίσκεψη στην SagradaFamiliaόπου την είδαμε απέξω καθώς για να μπούμε μέσα έπρεπε να περιμένουμε 6 ώρες! Αμ δε!!

Εδώ θα πρέπει να αναφέρω μια ‘’πονηριά’’ κατά κάποιο τρόπο των Ισπανών σχετικά με την έκπτωση που προσφέρει η ΒΑRCELONACARD.

Εμείς σαν οικογένεια προτιμήσαμε να την αγοράσουμε γιατί αυτά που θέλαμε να δούμε θα μας στοίχιζαν συνολικά 310 ευρώ . Με τις κάρτες όμως το ποσό κατέβαινε στα 210 .(αξιοσέβαστη διαφορά). Ποιο όμως ήταν το ‘’ασυμβίβαστο’’?

Αν ήθελες να κλείσεις μέσω internet( που το προωθούσανε συνέχεια σε όλα τα αξιοθέατα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να χρησιμοποιήσεις την κάρτα και να επωφεληθείς της έκπτωσης!!!)

Δηλαδή δεν θες ουρές κύριε? Κλείσε μέσω internetαλλά χωρίς έκπτωση ή με πολύ μικρότερη από αυτήν που έχεις με την κάρτα !

Αν πάλι θες να χρησιμοποιήσεις την κάρτα για να πάρεις την έκπτωση τότε θα φάς στο κεφάλι τις ουρές και τις αναμονές!!! Unfairκύριοι Βαρκελωναίοι!!

Τέσπα, πάμε παρακάτω!


Μετά την εκκλησία λοιπόν φάγαμε σε ένα tapasbarμε την ονομασία VERMOUTERIALOU.

Πεινούσαμε πολύ γιατί είχαμε ξεποδαριαστεί!! Μας κάλυψε όμως γιατί δοκιμάσαμε τοπικά εδέσματα! Πεντανόστιμα όλα!

Το απόγευμα βόλτα στην Βarcelonetta και επίσκεψη στο ενυδρείο για να διασκεδάσει και ο μικρός μας!! Ωραίο ενυδρείο και προσεγμένο!

Στη συνέχεια επειδή η σύζυγος είναι λάτρης του ασιατικού φαγητού (που τόσο υστερεί στην Ελλάδα) φάγαμε εκεί δίπλα σε ένα εμπορικό κέντρο σε ένα ασιατικό που αποτελεί αλυσίδα (UDON) . Ωραίο ήταν αλλά αν με ρωτήσετε δεν ξετρελάθηκα.

Τέλος ημέρας και επιστροφή στο ξενοδοχείο με ταξί (καθώς τα πόδια μας πονούσαν πολύ, μα πάρα πολύ και ήμασταν ακόμα στην αρχή!!!)

Κυριακή πρωί και ξεκινάει η δεύτερη μας μέρα στην Βαρκελώνη! Αποφασισμένοι να μην χάσουμε χρόνο ξεκινάμε και πηγαίνουμε στην CASAPEDRERA! Μοναδικό μνημείο που πραγματικά δείχνει και αυτό (όπως και όλα τα υπόλοιπα ) το μεγαλείο του αρχιτέκτονα Gaudi! Hεπίσκεψη στην Pedreraτελείωσε στις 12.30 και επειδή είχαμε πάρει πολύ ελαφρύ πρωινό είπαμε να πάμε να τσιμπήσουμε κάτι.

Καταλήξαμε σε ένα πολύ μα πολύ ωραίο tapasbarστο κέντρο της πόλης . To όνομααυτούήταν LA CONSENTIDA (passeig de gracia 71). ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ tapas, σε εξαιρετικές τιμές (για την ποιότητα τους) και εξαιρετική σανγκρία!!!! Μιλάμε το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!! Καταλήξαμε να πάρουμε ένα πολύ ωραίο και γεμάτο ‘’branch’’ !!!

Η συνέχεια μετά έλεγε Ζωολογικός κήπος!( Είπαμε , να περάσουν ωραία όλοι στο ταξίδι, μεγάλοι και μικροί!)

Ο κήπος ήταν μεγάλος και χρειάστηκαν περίπου τρείς ώρες να τον γυρίσουμε όλον. Δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω εντυπωσιακό αλλά σίγουρα για όποιον έχει παιδάκι αξίζει να τον επισκεφτεί.

Στη συνέχεια περπατήσαμε μέσα στο μεγάλο πάρκο (Parcdiciutadella) καταλήγοντας στην αψίδα του θριάμβου!(παντού υπάρχει μια αψίδα θριάμβου!!) (γέλια).

Ήμασταν πολύ κουρασμένοι από το ολοήμερο περπάτημα και η ώρα είχε φτάσει 18.00. Εδώ έπρεπε να γίνει το πρώτο μοίρασμα. Η γυναίκα μου μαζί με το γιό πήγαν να επισκεφτούνε την CasaBatloενώ εγώ έπρεπε να πάρω το μετρό για το γήπεδο της Εσπανιόλ. Βλέπετε , η ώρα του αγώνα ΕΣΠΑΝΙΟΛ –ΡΕΑΛ Μ. έφτανε.

Μέσα στο μετρό βρήκα έναν ιταλό! δημοσιογράφο που έμενε μόνιμα στην Βαρκελώνη και πήγαινε να παρακολουθήσει τον αγώνα. Προσφέρθηκε λοιπόν να με συνοδέψει μέχρι το γήπεδο που ήταν στην μια άκρη της Βαρκελώνης! (Cornelladeprat).

Τελικό αποτέλεσμα 1-4 και γήπεδο στολίδι!!! Επίσκεψη στην μπουτίκ για τα καθιερωμένα δωράκια και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο!

Σημαντική λεπτομέρεια: Ταυτόχρονα με την νίκη της ΡΕΑΛ, η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ κέρδιζε εκτός έδρας την Αθλέτικο Μαδρίτης και κατακτούσε μαθηματικά το πρωτάθλημα Ισπανίας.

Ενώ λοιπόν επέστρεφαν οι φίλαθλοι της Εσπανιόλ (με τις φανέλες, τα κασκόλ και τις σημαίες τους μέσα στο μετρό), διασταυρωνόντουσαν με αντίστοιχους της Μπαρτσελόνα που κατευθυνόταν στο κέντρο της πόλης για να πανηγυρίσουνε το πρωτάθλημα. Και ασφαλώς δεν συνέβη απολύτως τίποτα!! ανάμεσα στις δύο tifoserieκαθώς οι άνθρωποι έχουν παιδεία και δεν είναι ‘’μαο-μαο’’ σαν τα δικά μας καλόπαιδα. Κλείνω παρένθεση σχετικά με ποδοσφαιρική παιδεία και συνεχίζω.

Γεμάτος από όλο αυτό που είχα ζήσει μια Μαγιάτικη Κυριακή, επέστρεψα στο ξενοδοχείο στο οποίο είχαν εν τω μεταξύ επιστρέψει σύζυγος και τέκνο.

Η δεύτερη ημέρα μας στη Βαρκελώνη είχε περάσει και ήταν τόσο όμορφη!! Ήταν όμως και κουραστική αν κρίνω από τον ελάχιστο χρόνο που πήρε και τους τρείς μας να κοιμηθούμε!!! Αύριο μας περίμενε άλλη μια ενδιαφέρουσα ημέρα!!

Δευτέρα πρωί, εγερτήριο και με το μετρό κατευθυνόμαστε στη στάση όπου θα περάσει το λεωφορείο που θα μας πάει στο θεματικό πάρκο PORTAVVENTURA.

Η στάση ήταν στην οδό PasseigdeGracia (κέντρο Βαρκελώνης) και επειδή είχαμε φτάσει μισή ώρα νωρίτερα , μπήκαμε μέσα σε ένα μαγαζί και πήραμε πρωινό!

Στην ώρα του το λεωφορείο και αναχώρηση στις 09.30 από Βαρκελώνη.

Στις 12.15 φτάσαμε εντός του προγραμματισμένου ωραρίου στο θεματικό πάρκο!

Ο μικρός (αλλά και εμείς) είχαμε φτάσει στο μάξιμουμ της ανυπομονησίας!!! Κάναμε checkinστο ξενοδοχείο και πήγαμε στο δωμάτιο μας (που μας έδωσαν δύο ώρες νωρίτερα-τα καλά του να πάς Δευτέρα σε θεματικό πάρκο) και τακτοποιηθήκαμε, αλλάξαμε ρούχα και ξεκινήσαμε για το πάρκο!!

Ότι και να πω για το πάρκο είναι λίγο!!! Απίθανο, πανέμορφο , τεράστιο, για όλες τις ηλικίες!!!

Όλη την ημέρα την περάσαμε μέσα στο πάρκο μέχρι τις 19.00 που έκλεινε!

Εξουθενωμένοι από την κούραση, πήγαμε στο δωμάτιο όπου μετά το μπάνιο μας , πήγαμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και γεμίσαμε το στομαχάκι μας μέσα από έναν πλούσιο και γευστικό μπουφέ..

Στη συνέχεια βόλτα βραδινή στο χώρο του ξενοδοχείου , φωτογραφίες με την μασκότ του πάρκου , τον γνωστό σε όλους της γενιάς μου τουλάχιστον, Γούντυ Τρυποκάρυδο, αυτόγραφα για τον μικρό μας (γέλια) και επιστροφή στο δωμάτιο όπου κοιμηθήκαμε σαν ‘’κουρσούμια’’ από την κούραση…

Τρίτη πρωί, πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο του πάρκου και ξανά μέσα στο πάρκο για να ξανακάνουμε τα ‘’αγαπημένα μας’’ της προηγούμενης μέρας! Όπου αγαπημένα μας βέβαια, τα αγαπημένα του γιού μας !!!!χεχεχεχε…..

Εδώ θέλω να επισημάνω κάτι. Η ομορφιά του πάρκου σίγουρα είχε να κάνει για εμάς και με το γεγονός ότι δεν χρειαζόταν να περιμένουμε πουθενά πάνω από τρία λεπτά!!! Βλέπετε το γεγονός ότι οι μέρες επίσκεψης μας ήταν Δευτέρα-Τρίτη , είχε σαν αποτέλεσμα να είναι παντού άδειο το πάρκο! Σκεφτείτε ότι τελειώναμε μια δραστηριότητα και πολλές φορές μας έλεγε ο υπεύθυνος αν θέλουμε να κάνουμε ξανά γιατί δεν υπήρχε κόσμος!! Μιλάμε ήταν απόλαυση να βλέπεις όλα αυτά τα κάγκελα σε σχήμα λαβύρινθου (γνωρίζετε πως είναι όσοι έχετε βρεθεί σε θεματικά πάρκα) να είναι ΑΔΕΙΑ και να έχει χρόνο αναμονής στους ηλεκτρονικούς πίνακες 0 λεπτά!!!! Τέλειοοοοοοοοοοο!!!!!

Το πρωινό της Τρίτης πέρασε το ίδιο γρήγορα και έφτασε η ώρα της αναχώρησης. Το λεωφορείο της επιστροφής ξεκινούσε στις 14.30 και ακριβώς στις 17.15 βρισκόμασταν και πάλι στο κέντρο της Βαρκελώνης!! (να αναφέρω ότι το κόστος πάνε-έλα με το λεωφορείο κόστισε 20 ευρώ ανά άτομο).

Το απόγευμα της Τρίτης ήταν το τελευταίο μας στη Βαρκελώνη καθώς την επόμενη ημέρα πετούσαμε πίσω για Ελλάδα. Και το ίδιο απόγευμα ήταν και το μοναδικό που ο καιρός μας τα χάλασε λιγάκι. Είχε μια δυνατή ανοιξιάτικη βροχή που κράτησε όλο το απόγευμα με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να κινηθούμε όπως θα θέλαμε.

Παρά την βροχή βέβαια, περπατήσαμε στην πολυσύχναστη RAMPLA, και είδαμε και της πλατεία της Καταλονίας. Η ώρα πήγαινε 19.00 και επειδή είχαμε φάει ελαφρά το μεσημέρι είπαμε να καθίσουμε κάπου για να φάμε.

Η επιλογή μας ήταν ότι ωραιότερο μπορούσαμε να φανταστούμε για τελευταία ανάμνηση από την καταπληκτική Βαρκελώνη!

Επιλέξαμε να πάμε σε ένα μαγαζί που μου είχε προτείνει ο Ιταλός δημοσιογράφος που είχα γνωρίσει την Κυριακή!(τον θυμάστε?).

Το μαγαζί λέγεται ‘’ΕLNACIONAL’’ , βρίσκεται στο κέντρο της Βαρκελώνης και είναι από τα ωραιότερα μέρη που έχω βρεθεί για φαγητό!!!

Δεν θα σας πω τίποτα απλά θα σας παραθέσω το linkwww.elnacionalbcn.com.

Toμέρος απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! Σαν ιδέα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ!!!

Όσοι πάνε θα με θυμηθούνε!!!

Πήγαμε στις 19.00 και στις 20.00 το τεράστιο αυτό μαγαζί ήταν όλο γεμάτο!!!

Έμαθα μάλιστα πως το μαγαζί τον Μάιο που πήγαμε εμείς είχε επτά μήνες που είχε ανοίξει!

Αφού λοιπόν απολαύσαμε και το γλυκό μας ,είχε έρθει η ώρα να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο και να ετοιμάσουμε τη βαλίτσα για το ταξίδι της επιστροφής.

Τέσσερις γεμάτες ημέρες στην πανέμορφη Βαρκελώνη πέρασαν τόσο γρήγορα …Προφανώς και ήταν τόσο όμορφες που επιβεβαιώθηκε το ρητό ότι ‘’όλα τα ωραία κρατάνε λίγο’’…

Το πρωινό της Τετάρτης ξημέρωσε! Ο φίλος μας ο Κουβανός με το ταξί ήρθε στην ώρα του και φτάσαμε με αρκετή άνεση χρόνου στο αεροδρόμιο ώστε να βολτάρουμε και να πάρουμε τα τελευταία δωράκια- αναμνηστικά πριν την επιστροφή.

Άφιξη στο αεροδρόμιο Βενιζέλος και επιστροφή στο σπίτι….

Εδώ κάπου θα κλείσει η ιστοριούλα μου στη Βαρκελώνη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι όσους βοήθησαν –βοηθάνε με τις πληροφορίες που παραθέτουνε.

Αισθάνομαι υποχρεωμένος ότι όταν μπορώ πρέπει να κάνω το ίδιο και για αυτό το λόγο έστω και με καθυστέρηση τριών μηνών δημοσιεύω το ταξίδι μου.

Ελπίζω όλοι σας να περνάτε καλά στα ταξίδια σας και εις το επανιδείν !!!

Veronikos
Θυμασε ποσο κοστιζε το εισιτηριο για το πορτ αβαντουρα?
 

Nektarios P.

Member
Μηνύματα
62
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
Ryanairtrip
Ταξίδι-Όνειρο
ταφρος μαριανων
Αν είσαι από 11-59 χρονών 45 ευρώ.Αν είσαι πάνω από 60 ,τότε 39 ευρώ.
ενας φιλος που ειχε παει μου ειπε οτι το εισιτηριο ηταν και για τη διαδρομη με το τρενο και για την εισοδο στο παρκο, ισχυει?
 

angelo_kav

Member
Μηνύματα
384
Likes
419
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΛΙΝ
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ
Καλησπέρα σε όλους και πάλι μετά από τέσσερα χρόνια!


Νομίζω πως ήρθε η ώρα να γράψω δυό λογάκια για την επίσκεψη μου στη Βαρκελώνη πριν από λίγες ημέρες! (Μάιο ξεκίνησα να γράφω και τελείωσα Σεπτέμβρη!!!! χαχαχαχαχαχαχα....)


Καταρχάς να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν με διάφορες πληροφορίες που ζήτησα για την οργάνωση του ταξιδιού μου. Ιδιαιτέρως ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Pan-pan που τον ζάλισα!!! (γέλια)


Πάμε όμως στο κυρίως θέμα μας που είναι το ταξίδι.


Το ταξίδι ήταν οικογενειακό (σύζυγος και παιδί αγόρι 6,5 ετών) και ο σκοπός ήταν να περάσουμε ΟΛΟΙ μας καλά! Συνεπώς για να γίνει αυτό θα έπρεπε να συνδυάσουμε αξιοθέατα αρεσκείας ενηλίκων με παιδικά αξιοθέατα!!!


Αναχώρηση από αεροδρόμιο ''Βενιζέλος'' Αθήνας την Παρασκευή 15 Μαΐου (20.30) με πτήση Aegean και επιστροφή στις 20 Μαΐου πάλι με Aegean (11.50 π.μ).


Τα εισιτήρια κόστισαν 140 ευρώ το καθένα και είχαν κλειστεί περίπου 5 μήνες νωρίτερα.


Θα πρέπει να τονίσω ότι είμαι φανατικός φίλος της οργάνωσης και του προγραμματισμού και για αυτό θα σας πω τι είχα κάνει πριν ξεκινήσω το ταξίδι.


1) Πρώτα έκλεισα διαμονή για 5 βράδια (χωρίς πρωινό) στο ξενοδοχείο HOTELTEATREAUDITORIτο οποίο βρίσκεται σε κεντρική περιοχή της Βαρκελώνης (EIXAMPLE) και το οποίο πραγματικά αποτέλεσε πολύ καλή επιλογή!

Το συστήνω ανεπιφύλακτα!! Τρίκλινο δωμάτιο με θέα στο δρόμο σε ήσυχη περιοχή και κοντά σε τρείς σταθμούς του μετρό (monumental – marina – glories).

Kαθαρό δωμάτιο με aircondition, τηλεόραση (δεν την ανοίξαμε ούτε μισό λεπτό) και ικανοποιητικότατο wifi. Το μόνο μείον είναι ότι δεν είχε ψυγειάκι μέσα αλλά μικρό το κακό! Κόστος 595 ευρώ.

Θεωρητικά το ταξίδι μας ήταν ‘’καθαρές-ολόκληρες’’ τέσσερις ημέρες Βαρκελώνης αλλά δεν ήταν ακριβώς έτσι…διότι είχαμε αποφασίσει να πάμε και στο θεματικό πάρκο του PORTAVENTURAπου βρίσκεται έξω από την Βαρκελώνη (1.30 ώρα με το τρένο ή 2.30 ώρες με το λεωφορείο.) Αντιλαμβάνεστε ότι ο μικρός το περίμενε πως κι πώς!!

2) Είχα κλείσει δωμάτιο με μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο μέσα στο πάρκο (στο PORTAVENTURAHOTEL) . Το κόστος για το ξενοδοχείο (μια βραδιά με πρωινό και είσοδο τριών ατόμων στο πάρκο για δύο συνεχόμενες ημέρες στοίχισε 300 ευρώ.)

Η κράτηση είχε γίνει περίπου δυόμιση μήνες νωρίτερα .

Επειδή γνωρίζω πως στα θεματικά πάρκα το κόλπο είναι να ΜΗΝ πάς Σαββατοκύριακα και αργίες είχα φροντίσει έτσι ώστε το πρόγραμμα μας να είναι:

Σάββατο 16 και Κυριακή 17 στη Βαρκελώνη, Δευτέρα 18 και πρωί Τρίτης 19 θεματικό πάρκο και απόγευμα Τρίτης 19 Βαρκελώνη.

Και το αποτέλεσμα με δικαίωσε όπως θα σας πω παρακάτω 100%!

3) Είχα παραγγείλει μέσω internetκαι μου απεστάλησαν ταχυδρομικώς οι κάρτες HOLABARCELONACARD(αγόρασα για τέσσερις ημέρες) και είχα έκπτωση 10% λόγω της αγοράς online . (συνολικά μου στοίχισαν 71 ευρώ αντί 78 και έδωσα και τρία ευρώ κόστος αποστολής στην Ελλάδα, 74 δηλαδή τελική τιμή). Ουσιαστικά είναι εισιτήρια με τα οποία μπορείς να μετακινηθείς σε όλα τα μεταφορικά μέσα της Βαρκελώνης μέσα στην πόλη.

4) Είχα φροντίσει και είχα βγάλει τις ευρωπαϊκές κάρτες ασθένειας για πάν ενδεχόμενο (αχρείαστες ήταν και να είναι πάντα!)

5) Είχα ενημερώσει τράπεζες για πληρωμές με κάρτα χρεωστική έτσι ώστε να γνωρίζουν ότι πρόκειται για φυσιολογική λειτουργία της κάρτας.

6) Είχα ενημερώσει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και είχαμε κάνει roaming.

7) Είχα δει το πρόγραμμα του Ισπανικού πρωταθλήματος και ήμουνα λίγο άτυχος γιατί η ομαδάρα της Μπαρτσελόνα έπαιζε εκτός έδρας. Για καλή μου τύχη όμως, η άλλη ομάδα της Βαρκελώνης, η Εσπανιόλ έπαιζε εντός με την Ρεάλ Μαδρίτης! Είχα φροντίσει και είχα αγοράσει λοιπόν δυόμιση μήνες πριν, το εισιτήριο το οποίο μου κόστισε 130 ευρώ στα επίσημα! (το φτηνότερο εισιτήριο στοίχιζε 90 ευρώ στα πέταλα) και καθότι κάποια πράγματα τα κάνεις μια φορά, είμαι της φιλοσοφίας να τα απολαμβάνω όσο το δυνατόν καλύτερα εφόσον είναι εφικτό!

8) Είχα κλείσει το πάρκινγκ του αεροδρομίου στο Βενιζέλος το οποίο και μου κόστισε 35 ευρώ (αντί 50 που έχει κανονικά).

Πάμε τώρα να πούμε και λίγα λόγια για το πώς περάσαμε.

Η άφιξη στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης όπως προανέφερα έγινε στις 22.45 ώρα Ισπανίας και λόγω του προχωρημένου της ώρας είχα προαποφασίσει πως θα πάρουμε ταξί για το ξενοδοχείο.

Πετύχαμε ένα πολύ καλό παιδί στην ηλικία μας (40άρης) ο οποίος ήταν Κουβανός παντρεμένος με Ναπολιτάνα και ζούσαν τα τελευταία δέκα χρόνια Βαρκελώνη!

Το ταξί μας στοίχισε 40 ευρώ και μάλιστα ζήτησα καρτούλα του και τον χρησιμοποιήσαμε και στην αναχώρηση (35 ευρώ).

Σάββατο πρωί εγερτήριο , πρωινό στο ξενοδοχείο με έξτρα πληρωμή 9 ευρώ το άτομο (το πρωινό σαν πρωινό ήταν valueformoneyπέρα για πέρα, αλλά υστερούσε ο χώρος καθώς ήταν στο υπόγειο και δεν υπήρχε κανένα παράθυρο. (νομίζω πως ήταν το μοναδικό μειονέκτημα του ξενοδοχείου και για αυτό μάλλον υποσυνείδητα δεν ξαναπήραμε πρωινό εκεί.)

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε ParkoGuelόπου λόγω τεράστιων αναμονών είδαμε μόνο τον εξωτερικό χώρο και το εσωτερικό το αφήσαμε για την επόμενη φορά!!

Απλά λίγο έξω από το πάρκο μπήκαμε σε ένα χώρο που πουλούσε αναμνηστικά του πάρκου και είχε και μια 3dπροβολή του πάρκου πάνω στις θέσεις του σινεμά που κινούνται, ξέρετε αυτές που υπάρχουν και σε θεματικά πάρκα! Άρεσε στον μικρό μας , άρεσε λοιπόν και σε μας !!

Μετά επίσκεψη στην SagradaFamiliaόπου την είδαμε απέξω καθώς για να μπούμε μέσα έπρεπε να περιμένουμε 6 ώρες! Αμ δε!!

Εδώ θα πρέπει να αναφέρω μια ‘’πονηριά’’ κατά κάποιο τρόπο των Ισπανών σχετικά με την έκπτωση που προσφέρει η ΒΑRCELONACARD.

Εμείς σαν οικογένεια προτιμήσαμε να την αγοράσουμε γιατί αυτά που θέλαμε να δούμε θα μας στοίχιζαν συνολικά 310 ευρώ . Με τις κάρτες όμως το ποσό κατέβαινε στα 210 .(αξιοσέβαστη διαφορά). Ποιο όμως ήταν το ‘’ασυμβίβαστο’’?

Αν ήθελες να κλείσεις μέσω internet( που το προωθούσανε συνέχεια σε όλα τα αξιοθέατα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να χρησιμοποιήσεις την κάρτα και να επωφεληθείς της έκπτωσης!!!)

Δηλαδή δεν θες ουρές κύριε? Κλείσε μέσω internetαλλά χωρίς έκπτωση ή με πολύ μικρότερη από αυτήν που έχεις με την κάρτα !

Αν πάλι θες να χρησιμοποιήσεις την κάρτα για να πάρεις την έκπτωση τότε θα φάς στο κεφάλι τις ουρές και τις αναμονές!!! Unfairκύριοι Βαρκελωναίοι!!

Τέσπα, πάμε παρακάτω!


Μετά την εκκλησία λοιπόν φάγαμε σε ένα tapasbarμε την ονομασία VERMOUTERIALOU.

Πεινούσαμε πολύ γιατί είχαμε ξεποδαριαστεί!! Μας κάλυψε όμως γιατί δοκιμάσαμε τοπικά εδέσματα! Πεντανόστιμα όλα!

Το απόγευμα βόλτα στην Βarcelonetta και επίσκεψη στο ενυδρείο για να διασκεδάσει και ο μικρός μας!! Ωραίο ενυδρείο και προσεγμένο!

Στη συνέχεια επειδή η σύζυγος είναι λάτρης του ασιατικού φαγητού (που τόσο υστερεί στην Ελλάδα) φάγαμε εκεί δίπλα σε ένα εμπορικό κέντρο σε ένα ασιατικό που αποτελεί αλυσίδα (UDON) . Ωραίο ήταν αλλά αν με ρωτήσετε δεν ξετρελάθηκα.

Τέλος ημέρας και επιστροφή στο ξενοδοχείο με ταξί (καθώς τα πόδια μας πονούσαν πολύ, μα πάρα πολύ και ήμασταν ακόμα στην αρχή!!!)

Κυριακή πρωί και ξεκινάει η δεύτερη μας μέρα στην Βαρκελώνη! Αποφασισμένοι να μην χάσουμε χρόνο ξεκινάμε και πηγαίνουμε στην CASAPEDRERA! Μοναδικό μνημείο που πραγματικά δείχνει και αυτό (όπως και όλα τα υπόλοιπα ) το μεγαλείο του αρχιτέκτονα Gaudi! Hεπίσκεψη στην Pedreraτελείωσε στις 12.30 και επειδή είχαμε πάρει πολύ ελαφρύ πρωινό είπαμε να πάμε να τσιμπήσουμε κάτι.

Καταλήξαμε σε ένα πολύ μα πολύ ωραίο tapasbarστο κέντρο της πόλης . To όνομααυτούήταν LA CONSENTIDA (passeig de gracia 71). ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ tapas, σε εξαιρετικές τιμές (για την ποιότητα τους) και εξαιρετική σανγκρία!!!! Μιλάμε το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!! Καταλήξαμε να πάρουμε ένα πολύ ωραίο και γεμάτο ‘’branch’’ !!!

Η συνέχεια μετά έλεγε Ζωολογικός κήπος!( Είπαμε , να περάσουν ωραία όλοι στο ταξίδι, μεγάλοι και μικροί!)

Ο κήπος ήταν μεγάλος και χρειάστηκαν περίπου τρείς ώρες να τον γυρίσουμε όλον. Δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω εντυπωσιακό αλλά σίγουρα για όποιον έχει παιδάκι αξίζει να τον επισκεφτεί.

Στη συνέχεια περπατήσαμε μέσα στο μεγάλο πάρκο (Parcdiciutadella) καταλήγοντας στην αψίδα του θριάμβου!(παντού υπάρχει μια αψίδα θριάμβου!!) (γέλια).

Ήμασταν πολύ κουρασμένοι από το ολοήμερο περπάτημα και η ώρα είχε φτάσει 18.00. Εδώ έπρεπε να γίνει το πρώτο μοίρασμα. Η γυναίκα μου μαζί με το γιό πήγαν να επισκεφτούνε την CasaBatloενώ εγώ έπρεπε να πάρω το μετρό για το γήπεδο της Εσπανιόλ. Βλέπετε , η ώρα του αγώνα ΕΣΠΑΝΙΟΛ –ΡΕΑΛ Μ. έφτανε.

Μέσα στο μετρό βρήκα έναν ιταλό! δημοσιογράφο που έμενε μόνιμα στην Βαρκελώνη και πήγαινε να παρακολουθήσει τον αγώνα. Προσφέρθηκε λοιπόν να με συνοδέψει μέχρι το γήπεδο που ήταν στην μια άκρη της Βαρκελώνης! (Cornelladeprat).

Τελικό αποτέλεσμα 1-4 και γήπεδο στολίδι!!! Επίσκεψη στην μπουτίκ για τα καθιερωμένα δωράκια και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο!

Σημαντική λεπτομέρεια: Ταυτόχρονα με την νίκη της ΡΕΑΛ, η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ κέρδιζε εκτός έδρας την Αθλέτικο Μαδρίτης και κατακτούσε μαθηματικά το πρωτάθλημα Ισπανίας.

Ενώ λοιπόν επέστρεφαν οι φίλαθλοι της Εσπανιόλ (με τις φανέλες, τα κασκόλ και τις σημαίες τους μέσα στο μετρό), διασταυρωνόντουσαν με αντίστοιχους της Μπαρτσελόνα που κατευθυνόταν στο κέντρο της πόλης για να πανηγυρίσουνε το πρωτάθλημα. Και ασφαλώς δεν συνέβη απολύτως τίποτα!! ανάμεσα στις δύο tifoserieκαθώς οι άνθρωποι έχουν παιδεία και δεν είναι ‘’μαο-μαο’’ σαν τα δικά μας καλόπαιδα. Κλείνω παρένθεση σχετικά με ποδοσφαιρική παιδεία και συνεχίζω.

Γεμάτος από όλο αυτό που είχα ζήσει μια Μαγιάτικη Κυριακή, επέστρεψα στο ξενοδοχείο στο οποίο είχαν εν τω μεταξύ επιστρέψει σύζυγος και τέκνο.

Η δεύτερη ημέρα μας στη Βαρκελώνη είχε περάσει και ήταν τόσο όμορφη!! Ήταν όμως και κουραστική αν κρίνω από τον ελάχιστο χρόνο που πήρε και τους τρείς μας να κοιμηθούμε!!! Αύριο μας περίμενε άλλη μια ενδιαφέρουσα ημέρα!!

Δευτέρα πρωί, εγερτήριο και με το μετρό κατευθυνόμαστε στη στάση όπου θα περάσει το λεωφορείο που θα μας πάει στο θεματικό πάρκο PORTAVVENTURA.

Η στάση ήταν στην οδό PasseigdeGracia (κέντρο Βαρκελώνης) και επειδή είχαμε φτάσει μισή ώρα νωρίτερα , μπήκαμε μέσα σε ένα μαγαζί και πήραμε πρωινό!

Στην ώρα του το λεωφορείο και αναχώρηση στις 09.30 από Βαρκελώνη.

Στις 12.15 φτάσαμε εντός του προγραμματισμένου ωραρίου στο θεματικό πάρκο!

Ο μικρός (αλλά και εμείς) είχαμε φτάσει στο μάξιμουμ της ανυπομονησίας!!! Κάναμε checkinστο ξενοδοχείο και πήγαμε στο δωμάτιο μας (που μας έδωσαν δύο ώρες νωρίτερα-τα καλά του να πάς Δευτέρα σε θεματικό πάρκο) και τακτοποιηθήκαμε, αλλάξαμε ρούχα και ξεκινήσαμε για το πάρκο!!

Ότι και να πω για το πάρκο είναι λίγο!!! Απίθανο, πανέμορφο , τεράστιο, για όλες τις ηλικίες!!!

Όλη την ημέρα την περάσαμε μέσα στο πάρκο μέχρι τις 19.00 που έκλεινε!

Εξουθενωμένοι από την κούραση, πήγαμε στο δωμάτιο όπου μετά το μπάνιο μας , πήγαμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και γεμίσαμε το στομαχάκι μας μέσα από έναν πλούσιο και γευστικό μπουφέ..

Στη συνέχεια βόλτα βραδινή στο χώρο του ξενοδοχείου , φωτογραφίες με την μασκότ του πάρκου , τον γνωστό σε όλους της γενιάς μου τουλάχιστον, Γούντυ Τρυποκάρυδο, αυτόγραφα για τον μικρό μας (γέλια) και επιστροφή στο δωμάτιο όπου κοιμηθήκαμε σαν ‘’κουρσούμια’’ από την κούραση…

Τρίτη πρωί, πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο του πάρκου και ξανά μέσα στο πάρκο για να ξανακάνουμε τα ‘’αγαπημένα μας’’ της προηγούμενης μέρας! Όπου αγαπημένα μας βέβαια, τα αγαπημένα του γιού μας !!!!χεχεχεχε…..

Εδώ θέλω να επισημάνω κάτι. Η ομορφιά του πάρκου σίγουρα είχε να κάνει για εμάς και με το γεγονός ότι δεν χρειαζόταν να περιμένουμε πουθενά πάνω από τρία λεπτά!!! Βλέπετε το γεγονός ότι οι μέρες επίσκεψης μας ήταν Δευτέρα-Τρίτη , είχε σαν αποτέλεσμα να είναι παντού άδειο το πάρκο! Σκεφτείτε ότι τελειώναμε μια δραστηριότητα και πολλές φορές μας έλεγε ο υπεύθυνος αν θέλουμε να κάνουμε ξανά γιατί δεν υπήρχε κόσμος!! Μιλάμε ήταν απόλαυση να βλέπεις όλα αυτά τα κάγκελα σε σχήμα λαβύρινθου (γνωρίζετε πως είναι όσοι έχετε βρεθεί σε θεματικά πάρκα) να είναι ΑΔΕΙΑ και να έχει χρόνο αναμονής στους ηλεκτρονικούς πίνακες 0 λεπτά!!!! Τέλειοοοοοοοοοοο!!!!!

Το πρωινό της Τρίτης πέρασε το ίδιο γρήγορα και έφτασε η ώρα της αναχώρησης. Το λεωφορείο της επιστροφής ξεκινούσε στις 14.30 και ακριβώς στις 17.15 βρισκόμασταν και πάλι στο κέντρο της Βαρκελώνης!! (να αναφέρω ότι το κόστος πάνε-έλα με το λεωφορείο κόστισε 20 ευρώ ανά άτομο).

Το απόγευμα της Τρίτης ήταν το τελευταίο μας στη Βαρκελώνη καθώς την επόμενη ημέρα πετούσαμε πίσω για Ελλάδα. Και το ίδιο απόγευμα ήταν και το μοναδικό που ο καιρός μας τα χάλασε λιγάκι. Είχε μια δυνατή ανοιξιάτικη βροχή που κράτησε όλο το απόγευμα με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να κινηθούμε όπως θα θέλαμε.

Παρά την βροχή βέβαια, περπατήσαμε στην πολυσύχναστη RAMPLA, και είδαμε και της πλατεία της Καταλονίας. Η ώρα πήγαινε 19.00 και επειδή είχαμε φάει ελαφρά το μεσημέρι είπαμε να καθίσουμε κάπου για να φάμε.

Η επιλογή μας ήταν ότι ωραιότερο μπορούσαμε να φανταστούμε για τελευταία ανάμνηση από την καταπληκτική Βαρκελώνη!

Επιλέξαμε να πάμε σε ένα μαγαζί που μου είχε προτείνει ο Ιταλός δημοσιογράφος που είχα γνωρίσει την Κυριακή!(τον θυμάστε?).

Το μαγαζί λέγεται ‘’ΕLNACIONAL’’ , βρίσκεται στο κέντρο της Βαρκελώνης και είναι από τα ωραιότερα μέρη που έχω βρεθεί για φαγητό!!!

Δεν θα σας πω τίποτα απλά θα σας παραθέσω το linkwww.elnacionalbcn.com.

Toμέρος απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! Σαν ιδέα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ!!!

Όσοι πάνε θα με θυμηθούνε!!!

Πήγαμε στις 19.00 και στις 20.00 το τεράστιο αυτό μαγαζί ήταν όλο γεμάτο!!!

Έμαθα μάλιστα πως το μαγαζί τον Μάιο που πήγαμε εμείς είχε επτά μήνες που είχε ανοίξει!

Αφού λοιπόν απολαύσαμε και το γλυκό μας ,είχε έρθει η ώρα να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο και να ετοιμάσουμε τη βαλίτσα για το ταξίδι της επιστροφής.

Τέσσερις γεμάτες ημέρες στην πανέμορφη Βαρκελώνη πέρασαν τόσο γρήγορα …Προφανώς και ήταν τόσο όμορφες που επιβεβαιώθηκε το ρητό ότι ‘’όλα τα ωραία κρατάνε λίγο’’…

Το πρωινό της Τετάρτης ξημέρωσε! Ο φίλος μας ο Κουβανός με το ταξί ήρθε στην ώρα του και φτάσαμε με αρκετή άνεση χρόνου στο αεροδρόμιο ώστε να βολτάρουμε και να πάρουμε τα τελευταία δωράκια- αναμνηστικά πριν την επιστροφή.

Άφιξη στο αεροδρόμιο Βενιζέλος και επιστροφή στο σπίτι….

Εδώ κάπου θα κλείσει η ιστοριούλα μου στη Βαρκελώνη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι όσους βοήθησαν –βοηθάνε με τις πληροφορίες που παραθέτουνε.

Αισθάνομαι υποχρεωμένος ότι όταν μπορώ πρέπει να κάνω το ίδιο και για αυτό το λόγο έστω και με καθυστέρηση τριών μηνών δημοσιεύω το ταξίδι μου.

Ελπίζω όλοι σας να περνάτε καλά στα ταξίδια σας και εις το επανιδείν !!!

Veronikos
πολύ ωραίο ταξίδι.. το μπατζετ όμως πολύ εξωφρενικό πρέπει να ήταν για 4 μέρες μόνο!!!
 

Nektarios P.

Member
Μηνύματα
62
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
Ryanairtrip
Ταξίδι-Όνειρο
ταφρος μαριανων
πολύ ωραίο ταξίδι.. το μπατζετ όμως πολύ εξωφρενικό πρέπει να ήταν για 4 μέρες μόνο!!!
Χθες που μπηκα στη σελιδα του αβεντουρα και ελεγε αν θυμαμαι καλα 222Ε ενα βραδυ!:shock:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.738
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom