Βενεζουέλα Βενεζουέλα για 14 μέρες??

Alessio_Cl

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε.....
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καλησπέρα παιδιά!! Σκεφτόμαστε με την κοπέλα μου να πάμε ένα ταξιδάκι Βενεζουέλα τέλος Μαρτίου αρχές Απρίλη. Λέμε για 14 μέρες αλλά θα μπορούσαμε να τις κάνουμε και 20 αν χρειαστεί ;)

Λοιπόοοον.....Θα ήθελα να μου πει κάποιος αν ξέρει ενα πρόγραμμα στο περίπου για αυτές τις μέρες δεδομένου ότι θέλουμε να δούμε οπωσδήποτε τα Angel Falls και τα Los Roques. Επίσης ξέρετε κάποιο αξιόπιστο ταξιδιωτικό πρακτορείο που να έχει κάποια καλή προσφορά? Και βασικά αξίζει να βρούμε ταξιδιωτικό πρακτορείο ή να τα κανονίσουμε όλα μόνοι μας?

Υ.Γ Η επιλογή ήταν ανάμεσα σε Κολομβία και Βενεζουέλα και νίκησε στο νήμα η Βενεζουέλα.....αλλά αμα κάποιος πιστεύει ότι κάναμε λάθος feel free to tell us που λένε και στο χωριό μου!:xmas_lol:

Πολλάαααα ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον κάνει τον κόπο να μας βοηθήσει :)
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου

Alessio_Cl

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε.....
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας! Προσπαθώ να έρθω σε επαφή με την Oserey Tours που πρότειναν τα παιδιά στις ιστορίες τους αλλά μάταια μέχρι στιγμής :( Ξέρει κανείς να προτείνει κάποια αξιόπιστη εταιρία?
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Σύντροφε ο Ιπποπόταμος τα γράφει όλα και συμφέρει... TravelHippo – Ταξιδιωτικές προσφορές, αεροπορικά εισιτήρια, κρατήσεις ξενοδοχείων, ταξιδιωτικά άρθρα » Λος Ρόκες, ένα ονειρικό αρχιπέλαγος στη Βενεζουέλα

Το συγκεκριμένο γραφείο μάλλον είναι από τα καλύτερα της χώρας... επαγγελματίες...

Πάμε στα ρέστα τώρα...

Το αν έκανες καλά και διάλεξες την Βενεζουέλα σηκώνει κουβέντα... και οι δύο είναι τρομερές χώρες με πολλά κοινά μεταξύ τους αλλά και σημαντικές διαφορές...

Αν ζητάς θάλασσες η Βενεζουέλα με τα Los Roques είναι άνευ συναγωνισμού... η Providencia της Κολομβίας είναι ίσως το αντίπαλο δέος αλλά μεγάλη ιστορία να πας ως εκεί...

Στην φύση τα πράγματα είναι μοιρασμένα με ένα κλικ καλύτερη πάλι την Βενεζουέλα...

Αν ζητάς όμως αρχιτεκτονική και ομορφιά πόλεων και χωριών εκεί η Κολομβία υπερτερεί κατά κράτος... επίσης στο θέμα της ασφάλειας ο Κολομβία είναι σαφώς ασφαλέστερη...

Για το πρόγραμμα που λες τώρα... μείνε 2 βράδια 3 μέρες στα Los Roques και κανόνισε να μείνεις σε καλή posada και όχι στην φτηνότερη... είναι ακριβά το ξέρω αλλά αξίζει να δώσεις 100€ για να περάσεις μαγικά... καλό θα ήταν τα Los Roques να τα αφήσεις για το τέλος μια και θα είναι το χαλαρωτικό high light του ταξιδιού σου...

Στους καταρράκτες θα φας σίγουρα 3 μέρες και εκεί θα δώσεις πολλά χρήματα... αυτό που δεν πρέπει να χάσεις είναι μια επίσκεψη στα Llanos... μείνε στο El Cedral (ο ιπποπόταμος ξέρει) και θα περάσεις αξέχαστα... η άλλη εκδρομή που πρέπει να κάνεις είναι στα βουνά στη Μerida...

Πολύ φοβάμαι ότι για να μην ταλαιπορηθείς και για να νοιώσεις ασφάλεια το γραφείο είναι μονόδρομος... στείλε ένα mail πες τους που θες να πας και αυτοί θα τα αναλάβουν όλα... απλά έχε υπόψιν ότι ένα τέτοιο ταξίδι δεν είναι φτηνό...

Αν πάλι καταλήξεις στην Κολομβία πάλι εδώ είμαστε...
 

Alessio_Cl

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε.....
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Φίλε Traveller σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και θα τσεκάρω το άρθρο που μου έστειλες.

Και εγώ σκεφτόμουν τα Roques να τα αφήσω για το τέλος για χαλάρωση. Επειδή θα πάμε γύρω στις 20 Μάρτη λογικά και θα είμαστε εκεί και στο καθολικό Πάσχα, είναι καλή ιδέα ή θα δυσκολευτούμε με τις μετακινήσεις? Ρωτάω γιατί έχω ακούσει ότι την περίοδο του Πάσχα είναι πολύ busy.

Επίσης έχει καταφέρει κανείς να παρακολουθήσει κάποιον αγώνα ποδοσφαίρου στην Βενεζουέλα? (Αν καταφέρω να πείσω την κοπέλα μου πιστεύω θα είναι ωραία εμπειρία :p )
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Ποδόσφαιρο στην Βενεζουέλα?? Μήπως εννοείς μπέιζ μπόλ? Για ποδόσφαιρο κάνε μια βόλτα μέχρι το Μεντεγίν να το ευχαριστηθείς... ποδόσφαιρο στην Βενεζουέλα λίγα πράγματα...

Πάσχα στα Los Roques και θα γίνεται χαμός και θα είναι πανάκριβα... δεν είναι καθόλου καλή ιδέα...
 

Alessio_Cl

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε.....
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ναι το ξέρω ότι το baseball είναι το εθνικό άθλημα αλλά θέλω να καταλαβαίνω και τι βλέπω :p Ίσως να αφήσω την μπάλα για του χρόνου για Βραζιλία ;)

Ναι το φαντάστηκα ότι θα γίνεται χαμός απλά επειδή θα πάρουμε μεγάλη άδεια από την δουλειά λέγαμε να το συνδυάσουμε με τις διακοπές του Πάσχα που είναι κλειστά εδώ στην Αγγλία έτσι και αλλιώς και να κερδίσουμε έξτρα μέρες. Αν κάνουμε το ανάποδο δηλαδή καθυστερήσουμε λίγο την αναχωρησή μας από Αγγλία και περάσουμε στα Roques την εβδομάδα μετά το Πάσχα και την διάρκεια του Πάσχα την περάσουμε στα Angel Falls και στον Ορινόκο?Λες να είναι καλύτερο?
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.493
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
To ποδόσφαιρο στη Βενεζουέλα έχει πολύ μεγάλο άνοδο, όπως φαίνεται και από την πορεία της vinotinto, της εθνικής, η οποία πλέον είναι αξιόμαχη με ορισμένα εξαιρετικά αποτελέσματα, ουδεμία σχέση με το σάκο του μποξ που ήταν πριν από λίγα χρόνια. Τα γήπεδα ποδοσφαίρου γεμίζουν κάθε φορά περισσότερο, πλέον η χώρα έχει περισσότερα παιδιά εγγεγραμμένα στο ποδόσφαιρο απ' ό,τι στο baseball, το ποδόσφαιρο είναι δημοφιλέστερο από το baseball κατά πολύ στα παιδιά, όπως θα δεις και στις πλατείες ή σε έρευνες (Opera Mundi - Pas del bisbol, Venezuela se doblega al ftbol) η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο ζωναντή στα ποδοσφαιρικά ματς από τα μπειζμπολικά κι αξίζει τον κόπο να πας. Απλά το θέαμα είναι μέτριο, με δεδομένο ότι τα αστέρια της χώρας πλέον παίζουν σε πολύ καλύτερα πρωταθλήματα (μόνο στο ισπανικό έπαιζαν 7-8 παίκτες μέχρι πέρυσι). Αν πας να δεις την εθνική, θα το απολαύσεις, μιλάμε για παροξυσμό.

Άλλο άθλημα με αρκετή πέραση στη Βενεζουέλα είναι το μπάσκετ, σε ορισμένες πόλεις επικρατεί παροξυσμός και γενικά το επίπεδο είναι από τα καλύτερα στη Νότιο Αμερική, βλέπεις μπάσκετ της προκοπής και ειδικά στα playoffs γίνεται της Πόπης, άσε που η χώρα παρακολουθεί φανατικά την τρελή πορεία του Βάσκες στο ΝΒΑ (πάνω από 15 πόντους Μ.Ο στα τελευταία δέκα ματς), οπότε θα δεις πολύ κόσμο να βλέπει ΝΒΑ όταν παίζουν οι Χόρνετς, όλα τα ματς των οποίων μεταδίδονται ζωντανά. Από πλευράς ατμόσφαιρας και "ζωντάνιας" από τα τρία αθλήματα, μάλλον στο μπάσκετ αξίζει να πας.

Στο baseball η ατμόσφαιρα είναι μάλλον υποτονική, άσε που αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το άθλημα, θα σκυλοβαρεθείτε, είναι πολύ στατικό, ρώτα και μένα που το τρώω στη μάπα εδώ και χρόνια.
 

Alessio_Cl

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε.....
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Γιώρο από ότι είδα είμαι πολύ τυχερός γιατί τις ημερομηνίες που θα είμαι εκεί παίζει η Vinotinto προκριματικά mundial με την Κολομβία. Πιστεύεις όμως ότι θα είναι ασφαλές το το ρισκάρω να πάω δεδομένου ότι θα είναι και η κοπέλα μου μαζί??
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.493
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εγώ το ντέρμπι δε θα το έχανα με τίποτε, θα γίνεται πανζουρλισμός. Είναι τόσο ασφαλές να πας, όσο και στην Ελλάδα: όσο αποφεύγεις τισ κακοτοπιές, θα είσαι ΟΚ. Στη Βενεζουέλα πάνε πολύ περισσότερες γυναίκες στο γήπεδο απ' ό,τι στην Ελλάδα.
 

Alessio_Cl

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε.....
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Μακάρι λοιπόν να τα καταφέρουμε να δούμε το ντέρπμυ ;) Αν και έχω απογοητευτεί λίγο γιατί δεν έχω πάρει απάντηση ακόμα από κανένα ταξιδιωτικό γραφείο :( Μήπως έχουν κλείσει για γιορτές???
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.154
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom