Βερονα, Μιλανο ή και καπου αλλου?

billtriantakati

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Λομβαρδια
Ταξίδι-Όνειρο
να το σκεφτω αυτο πρωτα..
Καλησπέρα παιδιά και αφού είναι το πρώτο μου θέμα σ' αυτό το πραγματικά όμορφο σαϊτ, να σας χαιρετίσω πρώτα όλους εδώ μέσα και μετά να σας ευχαριστήσω γιατί με βοηθήσατε με πολλούς τρόπους στα οποία ταξίδια έκανα εντός και εκτός Ελλάδος τα τελευταία χρόνια.
Και τώρα στην ερωτησουλα μου..
Οπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα πριν από μένα κανονισα ενα express ταξιδακι για Μπέργκαμο-Λομβαρδία μεσω της Ryan air (γνωστης στο σαϊτ οπως προσεξα ως Λυγδης air.. γιατι αραγε?) για τα μέσα Νοέμβρη.
Η λέξη κλειδί είναι το express το οποίο ερμηνεύεται ότι φτάνουμε Μπέργκαμο Παρασκευή πρωί, βρισκόμαστε εκεί Σάββατο και Κυριακή πουρνό πουρνό αναχώρησις..
Έχοντας μιάμιση μέρα ουσιαστικά στην διάθεση μας και οι "εμείς" είμαστε εγώ,η συμβία μου και η 9χρονη κόρη μας, τι προτείνετε?
Εγω ως ρομαντική ψυχή θέλω Βερόνα,η γυναικα μου ως η ευκολη της παρέας πάει παντού και η κόρη μου ως γνήσιο τέκνο της ματεριαλιστικής εποχής της θέλει να πάει στο Μιλάνο για να.. κάνει ψώνια από τις μπουτίκ που ήξερε!!! ότι βρίσκονται εκεί( ήμαρτον)!

Έχοντας διαβάσει αρκετές συζητήσεις στο σαϊτ κατέληξα πως την μίση μέρα της Παρασκευής δεν θα ήταν άσχημα να την περνούσαμε στο Μπέργκαμο αν και αυτό είναι διαπραγματεύσιμο εφόσον έχει κάποιος να προτείνει κάτι που να μπορεί να ξεκινήσει το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να μας μείνει το Σάββατο για ολοήμερη εκδρομουλα και έρχομαι λοιπόν σε σας φίλοι συνταξιδιώτες και σας δίνω τον λόγο..

Αν είχατε μια ολόκληρη μέρα ,άλλα μόνο μια, και ήσασταν εκεί που θα είμαι εγώ τον Νοέμβρη (όχι δεν εννοώ μπροστά στο πι σι σας) που θα πηγαίνατε και τι θα κάνατε?
Το πως ,το διαβασα ηδη εδω μεσα,τρενο ή λεωφορειο, και για να ειμαι και λιγο πιο συγκεκριμενος εχουμε κλεισει σε αυτο εδω το ξενοδοχειο Angolo del Poeta - Bed & breakfast Bergamo ,το οποίο βρίσκεται μέσα στο Μπέργκαμο και κοντά στον σταθμό των τρενων.

Ευχαριστώ εκ των πρότερων όσους μπουν στον κόπο να βοηθήσουν έναν δύσμοιρο πατέρα να βρει έναν τρόπο να αποφύγει τις μπουτίκ του Μιλάνο και αν πάλι το θεωρήσετε πως "πρέπει" να τις επισκεφτούμε θα το κάνω βρε παιδιά αφού το λέτε εσείς και ας πάει και το παλιάμπελο ( στην προκειμένη η πιστωτική της γυναίκας μου).

Περιμένω λοιπόν αγωνιωδώς προτάσεις και συμβουλές από τους πολλούς φανς της Ιταλίας στο σαιτ.
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Καλως ηρθες απελπισμενε πατερουλη:D
εγω μαλλον θα διαλεγα Bergamo και μια εκδρομουλα το Σαββατο ενοικιαση αυτοκινητου και μια βολτα στην λιμνη Κομο... ειναι μαγικο το μερος ... βεβαια η εποχη δεν ειναι και πολυ καταλληλη ... την Βερονα που λες την εχω δει περαστικη, ενταξει μια χαρα ειναι για μια μερουλα. Μιλανο με τιποτα;)
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Κάνε την καρδιά σου πέτρα και ακολούθησε στο καταναλωτικο όργιο, ούτως ή άλλως το Μιλάνο έχει πολλά να δεις για μια μέρα (φυσικά δεν φτάνει).
Αν η κάρτα της γυναίκας σου δεν έχει πενταψήφιο όριο αποφυγετε τη Μόντεναπολεόνε και περιοριστείτε στην Μπουένοςάιρες. Αν δεν έχει καθόλου υπόλοιπο, έξω από τον σταθμο έχει τσαντίρια που πουλάνε απο όλα.
 

canf

Member
Μηνύματα
735
Likes
218
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
μιλανο!!απο ολη μου την εκδρομη, ζητημα να ειδα βιτρινες για πανω απο 3 ωρες συνολικα!!
ετσι θα ικανοποιηθει και η κορη και εσεις με τα λιγα αλλα πολυ ομορφα σημεια που υπαρχουν στην πολη αυτη!!
για μιλανο υπαρχουν πολλες ιστοριες παντως στο φορουμ, συμβουλευτειτε τις και αποφασιστε να σας αρεσει ή οχι η ιδεα!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ο χρόνος που διαθέτεις, επαρκεί οριακά για να δείς το Bergamo, μια από τις ομορφότερες ιταλικές πόλεις. Μείνε στο Bergamo μόνο (ή στο τσακίρ κέφι πήγαινε και μια Βερόνα). Για να πας στο Μιλάνο θα χάσεις πάρα πολύ χρόνο που δεν αξίζει τον κόπο.
Ά, και όχι λίμνες Νοέμβρη μήνα.
 

billtriantakati

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Λομβαρδια
Ταξίδι-Όνειρο
να το σκεφτω αυτο πρωτα..
Για την μεσαιωνικη ομορφια του Μπεργκαμο ενημερωθηκα απο το σαϊτ τις τελευταιες μερες γιατι δυστυχως το μονο που ηξερα ηταν η τοπικη ομαδα, η Αταλαντα, απο το πρωταθλημα ποδοσφαιρου.
Απο κει και περα αφου διαβασα και εντυπωσιαστηκα απο τον οδηγο του traveller για την πολη θα επιμεινω την πρωτη μερα να παραμεινουμε εκει.
Την δε κορη μου θα προσπαθησω να την "ξεγελασω" με αυτο
Oriocenter Shopping Center - Home page.
Θελω να πιστευω οτι 2-3 ωρες μεσα στο οπως το διαφημιζουν οι ιδιοι μεγαλυτερο εμπορικο κεντρο της Ιταλιας θα ηρεμησουν τα καταναλωτικα της ενστικτα και θα μπορεσουμε και μεις την επομενη να παμε στην Βερονα οπως καταληξαμε χθες το βραδυ με την τοσο καλοβολη ( καποια στιγμη θα τα διαβασει ολα αυτα οποτε δεν βλαπτει ενα τοσο δα κοπλιμεντο) συμβια μου.
Για την Βερονα εχει κανεις να προτεινει κατι συγκεκριμενο πλην της Ιουλιετας και της κεντρικης πλατειας?
 

athina73

Member
Μηνύματα
92
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο ακόμη
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Μια χαρά το σκέφτηκες...με 2-3 ώρες στο εμπορικό κέντρο θα της περάσει...άλλωστε τα ψώνια στο Μιλάνο θέλουν γερά πορτοφόλια...!!!το Βergamoείναι πανέμορφο κι αξίζει να είσαι εκεί μια ολόκληρη μέρα....το Μιλάνο μπροστά του είναι το απόλυτο τίποτα!!!Βερόνα δεν έχω πάει αλλά από φίλους ξέρω ότι είναι επίσης πολύ όμορφη πόλη!καλά να περάσετε!!!!
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
το Μιλάνο μπροστά του είναι το απόλυτο τίποτα!!!
Kαλά κόψε κάτι που το Μιλάνο είναι το απόλυτο τίποτε... με δύο Μουσεία κλάσης, με τα καλύτερα μαγαζιά του κόσμου , με φοβερό φαγητό, με την Σκάλα, το Ναβίλι και τον Μυστικό Δείπνο θα πέσει φωτιά να μας κάψει αν λέμε στα σοβαρά πως το Μιλάνο είναι τίποτε...

Στο θέμα μας...

Λίμνες τέτοια εποχή νύχτα και καταχνιά... εκτός Κόμο σχεδόν τίποτε ανοιχτό...
Μιλάνο είναι ένα ταξίδι μόνο του μαζί με Λίμνες... άστο...
Το Μπέργκαμο είναι περιπτωσάρα... είναι μια φοβερή πόλη... αν δεις ότι το εξαντλείς, που δεν το νομίζω, η Βερόνα είναι η καλύτερη περίπτωση... αλλά και η Βερόνα θέλει πάνω από μιά μέρα για να την ευχαριστηθείς... βλέποντας και κάνοντας...
 

billtriantakati

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Λομβαρδια
Ταξίδι-Όνειρο
να το σκεφτω αυτο πρωτα..
Οχι, ειναι απιθανο να εξαντλησουμε σε μιση μερα το Μπεργκαμο, δεν ειμαστε αλλωστε και τοσο νεοι πλεον για να βαλουμε πατινια στα ποδια μας και να περασουμε την μερα μας τρεχοντας με τα ρολερς στα στενα της πολης.
Απλα με τοσο λιγο χρονο διαθεσιμο προτιμησαμε να παρουμε μια εστω και περιορισμενη ιδεα απο δυο πολεις και ν αφησουμε το Μιλανο για μια αλλη φορα( Θεου και ΔΝΤ θελοντος).
Βλεποντας και κανοντας λοιπον αλλωστε εχουμε και καιρο μπροστα μας αλλα και την διαθεση για να ενημερωθουμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom