Βιέννη Βιέννη για Σοκολάτα Βιενουά!

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Eπί πέντε ημέρες δοκίμαζα Σοκολάτα Βιενουά. Επί πέντε ημέρες η μια απογοήτευση διαδεχόταν την άλλη! Ναι, ναι, ξέρω ότι το έχουν γράψει και οι υπόλοιποι ότι η Σοκολάτα τους είναι χάλια αλλά δεν μπορείς να πιστέψεις τόσο εύκολα κάτι τέτοιο! Ούτε, όμως, και τα γλυκά τους με ξετρέλαναν. Μόνο η sachertorte μ’ άρεσε και μια biscotorte που φτιάχνει το διάσημο ζαχαροπλαστείο Demel.
Πάντως, όσο απογοητεύτηκα από τα γλυκά τόσο ξετρελάθηκα με τα φαγητά! Τα ψωμιά τους θεϊκά, τα κρουασάν τους υπέροχα, τα λουκάνικα μοναδικά και τα καλύτερα σνίτσελ που έχω μακράν φάει μέχρι τώρα! Μάλιστα από λουκάνικα δοκιμάσαμε όλες τις εκδοχές σε όποια καντίνα εντοπίσαμε στο δρόμο μας με το βραβείο καλύτερου λουκάνικου να μοιράζονται εξίσου το Φρανκφούρτης και το λουκάνικο με τυρί.

92085=3379-wien00001-640x404.jpg



Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή αν και αυτά που θα γράψω θα είναι κυρίως για τις μεταφορές, το ξενοδοχείο, το φαγητό και γενικές εντυπώσεις από την πόλη.

Φτάσαμε στο ξενοδοχείο κατά τις 6:30 αφού η αδερφή μου έφαγε μισή ωρίτσα καθυστέρηση από την αγαπητή Sky Europe (εμείς πετάξαμε από Αθήνα και φτάσαμε 8 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα προσγείωσης και η αδερφή μου από Θεσσαλονίκη). Για να φτάσουμε στο κέντρο πήραμε το S7 βγάζοντας εισιτήρια από τα αυτόματα μηχανήματα που βρίσκονται λίγο πριν κατέβεις τις σκάλες για τις πλατφόρμες. Για να φτάσεις δε ως εκεί μόλις βγεις από την πόρτα των αφίξεων (και αφού προσπεράσεις όλους τους κύριους που περιμένουν κάποιους άλλους και όχι εσένα!!!) κατευθύνεσαι αριστερά, βλέπεις κάπου πινακίδες με ένα S, τρένα και το CAT μέσα σε πράσινο πλαίσιο, και τις ακολουθείς, κατεβαίνεις κάτι σκάλες στα αριστερά, συναντάς το supermarket BILLA, αμέσως μετά στρίβεις πάλι αριστερά και από εκεί και πέρα ακολουθείς τις πινακίδες που έχουν το τρένο ή το S. Πριν κατέβεις τις σκάλες για τις πλατφόρμες υπάρχουν μηχανήματα όπου μπορείς να βγάλεις εισιτήρια.

Στην αρχή δυσκολευτήκαμε λίγο με τα εισιτήρια γιατί δεν ξέραμε αν έπρεπε να τα ακυρώσουμε στο μηχάνημα ή όχι και 2- 3 που ρωτήσαμε δεν ήξεραν Αγγλικά. Όταν έβγαλα τα εισιτήρια επέλεξα μεν την επιλογή “Validate now” αλλά στο δε εισιτήριο δεν υπήρχε πουθενά ώρα και ότι άλλο ήταν τυπωμένο πάνω το έγραφε στα Γερμανικά, από τα οποία δεν καταλάβαινα γρι, και έτσι μου γεννήθηκαν πάμπολλες αμφιβολίες! Τελικά αποφάσισα να τα ακυρώσω γιατί κάλλιο δεύτερη ακύρωση παρά καθόλου ακύρωση! Στις πλατφόρμες συνάντησα έναν καλό ανθρωπάκο για αρχή και μια υπέροχη κυρία στη συνέχεια οι οποίοι μου εξήγησαν ότι ήταν εντάξει το εισιτήριο από την αρχή και δεν χρειαζόταν να το ακυρώσω ξανά. 25 λεπτά περίπου έκανε το τρένο μέχρι το σταθμό Wien Mitte.

To S7 κάνει δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Βιέννης και το αντίστροφο, καθημερινά από τις 4:30 έως τα Μεσάνυχτα και τα τρένα αναχωρούν κάθε μισή ώρα. Το εισιτήριο μιας διαδρομής κοστίζει 3,40 Ευρώ. Φυσικά, εκτός από το S προς το κέντρο της πόλης πηγαίνει και λεωφορείο (6 Ευρώ) και το CAT -City Airport Train- (9 Ευρώ) αλλά η τιμή τους είναι ακριβότερη από το τρένο οπότε τις απορρίψαμε. Περισσότερες πληροφορίες για τις μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο στο site: Flughafen Wien -

Στο Wien Mitte βγάλαμε άλλο εισιτήριο για να πάρουμε το μετρό. 1,70 Ευρώ έκανε το καθένα και ισχύει για μια μόνο διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείς ν’ αλλάξεις όσες γραμμές και μέσα μεταφοράς θέλεις (μετρό, λεωφορεία και τραμ δηλαδή) αλλά όλα αυτά πρέπει να είναι εν συνέχεια. Αν διακόψεις το ταξίδι πρέπει να πάρεις άλλο εισιτήριο. Το εισιτήριο ακυρώνεται την πρώτη φορά αν και όταν το βγάζεις έχει επιλογή “validate now” ή “validate later”. Επειδή όμως ακόμα και όταν επιλέγεις το “validate now” δεν εμφανίζει ώρα είναι καλό ν’ ακυρώνεται στα κουτάκια που υπάρχουν στις εισόδους για τις πλατφόρμες. Πάντως, τα τρένα του μετρό περνούν ανά πέντε λεπτά περίπου. Δείτε πληροφορίες εδώ: (www.wienerlinien.at)

Από τη πρώτη ημέρα καταλάβαμε ότι στη Βιέννη οι συγκοινωνίες στοιχίζουν γι’ αυτό και εμείς το επόμενο πρωί βγάλαμε μια κάρτα 72 ωρών έναντι του ποσού των 13,60 Ευρώ που περιελάμβανε μετακινήσεις εντός της ζώνης 100 της Βιέννης. Για όσους βγάλουν την Vienna Card ισχύουν τα ίδια σχετικά με τα μέσα μεταφοράς.

Κάτι σημαντικό! Στο σταθμό Wien Mitte πραγματοποιούνται έργα και όταν φεύγοντας από την πόλη θελήσαμε να πάμε στο αεροδρόμιο με το CAT, βρεθήκαμε να ψαχνόμαστε λίγο και να ρωτάμε όποιον βρίσκαμε μπροστά μας! Δεν ξέρω αν είναι πάντα έτσι αλλά βγαίνοντας από το μετρό για να πάρουμε το CAT διανύσαμε σχεδόν ένα ολόκληρο τετράγωνο από τη μια πλευρά μέχρι να το βρούμε! Φτάνοντας, λοιπόν, με τρένο ή το μετρό στο Mitte, προκειμένου να πάτε στις αποβάθρες του CAT, πρέπει να βγείτε εκτός του σταθμού, να στρίψετε αριστερά όπου θα αντικρίσετε ένα container που έχει μετατραπεί σε ταμείο (μπορείτε να βγάλετε και εδώ εισιτήριο για το CAT) και κέντρο πληροφοριών (ή να ρωτήσετε πως θα βρείτε το CAT) των αυστριακών τρένων, θα ξαναστρίψετε αριστερά, θα κοιτάξετε κάτω στο πεζοδρόμιο και θα δείτε δύο χρωματιστές γραμμές: μία κόκκινη που δηλώνει το τρένο και το μετρό και μία πράσινη που δηλώνει το CAT. Θα ακολουθήσετε την πράσινη γραμμή που θα σας οδηγήσει ως τα ταμεία του CAT που θα βγάλετε εισιτήριο και θα κατεβείτε στη συνέχεια στις αποβάθρες του τρένου. Μέσα στο τρένο περνάει ελεγκτής και τσεκάρει το εισιτήριό σας οπότε μην ανησυχείτε και μην ψαχνόσαστε αν πρέπει να το ακυρώσετε κάπου ή όχι. Αν έχετε χρησιμοποιήσει το CAT από το αεροδρόμιο προς την πόλη για να βρείτε το μετρό θα ακολουθήσετε την ακριβώς αντίστροφη διαδρομή.

 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.728
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom