- Μηνύματα
- 46
- Likes
- 274
Καλησπέρα σας την Παρασκευή 03/07/2026 το πρωί επέστρεψα από ένα ταξίδι που έκανα στο Βιετνάμ. Γενικά αυτή η χώρα πότε δεν ήταν στους ταξιδιωτικούς στόχους μου δηλαδή δε φανταζόμουνα πριν από 5 μήνες ότι θα πήγαινα Βιετνάμ. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και πως κατέληξα να πάω.
Αρχές Φεβρουαρίου ήμουνα στο μετρό και εκεί που καθόμουνα άκουσα τυχαία μια συζήτηση δυο γυναικών όπου η μια εκ των δυο μόλις είχε επιστρέψει από το Βιετνάμ ότι ήταν πολύ ενθουσιασμένη και περιέγραφε στη φίλη της πως πέρασε σε αυτή τη χώρα. Λίγες μέρες μετά Κυριακή 15 Φεβρουαρίου είχε η ομάδα μας κοπή της βασιλόπιτας στη Θεσσαλονίκη εγώ πήγα για πρώτη φορά επειδή είμαι σχετικά νέο μέλος (Ιούλιος 2023). Γνωρίστηκα με κάποια μέλη και ένα από τα μέλη μου πρότεινε να κάνω αυτό το ταξίδι γιατί είναι ένας πολύ must προορισμός. Επίσης κάποια μέλη ετοιμάζονταν να κάνουν αυτό το ταξίδι και όσοι είχαν πάει Βιετνάμ τους έδιναν οδηγίες. Γενικότερα υπήρχε πολύ συζήτηση γύρω από αυτή τη χώρα και σχημάτισα μια καλή άποψη για αυτή τη χώρα που δεν το κρύβω μέχρι τότε ήμουν πολύ κάθετος. Για να μην τα πολυλογώ μπήκα σιγά σιγά στο τριπάκι να πάω και εγώ Βιετνάμ. Άρχισα να διαβάζω ιστορίες από το forum και γενικότερα ότι έχει σχέση με Βιετνάμ μιας και δεν ήξερα και πολλά. Παράλληλα έψαχνα και εισιτήρια όλο το προηγούμενο διάστημα για εποχή μετά το Νοέμβριο του 2026 περιττό να πω ότι με τις Τούρκικες αερογραμμές για απευθείας Βιετνάμ τα εισιτήρια ήταν γύρω στα 2000 ευρώ και περισσότερο τιμή απαγορευτική εντελώς και θα έπρεπε να πάω μέσω Σιγκαπουρής για να βγει φτηνότερο αυτό όμως σήμαινε περισσότερες μέρες ή να πάω μόνο Βόρειο και Νότιο Βιετνάμ γιατί λόγω υποχρεώσεων δεν μπορώ να λείψω πάνω από 8 ημέρες πράγμα για το οποίο ήμουν ανένδοτος ήθελα να το δω όλο. Έτσι κύλισε όλο αυτό το διάστημα ψάχνοντας λύσεις πως να το δω σε μια δόση δηλαδή Ανόι Ντα Νάνγκ και Χο Τσι Μινχ σε διάστημα 10 ημερών μιας θα γινόταν μέσω Σιγκαπούρης επειδή απευθείας τα εισιτήρια ήταν απλησίαστα λόγω και πολέμου στο Ιράν οι Τούρκικες αερογραμμές όλη την Ασία την είχαν μονοπώλιο κοινώς έραβαν και ξήλωναν.
Ώσπου μια μέρα για πλάκα έβαλα ημερομηνίες για μέσα και τέλη Ιουνίου με τις Τούρκικες βρήκα εισιτήριο απευθείας Βιετνάμ με 942 ευρώ δηλαδή σε αυτή τιμή είχε Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη – Ανόι και επιστροφή από Χο Τσι Μινχ – Κωνσταντινούπολή- Θεσσαλονίκη. Όπως γίνεται αντιληπτό έκλεισα τα εισιτήρια με 1001 ευρώ στη τιμή περιλαμβάνονταν και η ταξιδιωτική ασφάλεια και ξεκίνησα τα διαδικαστικά για τη βίζα ξενοδοχεία εσωτερικές πτήσεις και ημερήσιες εκδρομές.
Η βίζα κοστίζει 25 δολάρια δεν βγαίνει απευθείας εμένα μου την έβγαλαν μετά από 5 μέρες. Σας στέλνω το link https://evisa.gov.vn/ . Υπάρχουν και άλλα σαιτ στο ιντερνετ που βγάζουν βίζα αλλά ζητάν τουλάχιστουν τα τριπλά και ίσως και περισσότερα για αυτό συστήνω αυτό το link από πολλές απόψεις. Καλό είναι να αγοράσετε τη βίζα ένα μήνα πριν το ταξίδι γιατί πολλές φορές καθυστερεί εγώ την αγόρασα την ίδια μέρα με τα εισιτήρια δηλαδή περίπου 40 μέρες πριν το ταξίδι.
Τα εισιτήρια κλείστηκαν στις 14 Μαΐου και το ταξίδι έγινε από τις 24 Ιουνίου δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη – Ανόι και επιστροφή στις 2 Ιουλίου από Χο Τσι Μινχ – Κωνσταντινούπολή- Θεσσαλονίκη οι πτήσεις όλες ήταν βραδινές οπότε είχα 7 και κάτι ψιλά μέρες για γυρίσω όλο το Βιετνάμ. Επίσης πραγματοποιήθηκαν 2 εσωτερικές πτήσεις με τις Vietnam airlines στις 27 Ιουνίου Ανόι – Ντα Νάνγκ και 30 Ιουνίου Ντα Νάνγκ - Χο Τσι Μινχ με συνολική τιμή 130 ευρώ τα εισιτήρια αγοράστηκαν στις 15 Μαΐου.
Ας ξεκινήσουμε το πρόγραμμα της εκδρομής
Τετάρτη 24/06/2026 ώρα 21.30 ξεκίνησα από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για Κωνσταντινούπολη αρχικά και στις 02.10 25/06/2026 ήταν η πτήση για Ανόι διάρκειας 9.30 ώρες οπότε φτάσαμε στις 16.00. Η πτήση κύλισε ομαλά και δε το πολύ κατάλαβα πως πέρασε ο χρόνος. Φτάσαμε στο αεροδρόμιο έγινε έλεγχος διαβατηρίων και βίζας για Τρίτη φορά πήρα από εκεί ένα ταξί και με πήγε στο ξενοδοχείο που ήταν στο old quarter στο Le Foyer Hotel με 33 ευρώ τη διανυκτέρευση στη τιμή ήταν και το πρωινό. Έκανα ένα μπάνιο γιατί λόγω εποχής είχε ανυπόφορη ζέστη και γενικότερα κολλούσα από την υγρασία και προσπαθούσα να συνδεθώ με το Wi-Fi pocket που είχα κλείσει με την wifi4asia για όλες αυτές τις μέρες. Το κόστος ήταν 4 δολάρια τη μέρα και το παρέλαβα από το πρώτο ξενοδοχείο και το παρέδωσα στο τελευταίο ξενοδοχείο λίγο πριν φύγω για Ελλάδα. Αφού παιδευτικά λίγο με το Wi-Fi pocket επικοινώνησα και μαζί τους γιατί δεν έβγαζα άκρη ξεκίνησα να εξερευνώ την πόλη η ώρα ήταν ήδη 18.30 έκανα μια μικρή βόλτα γύρω από τη λίμνη Hoam Kiem πήγα και σε ένα Ναό που έχει και στις 20.00 πήγα να δω την παράσταση με τις μαριονέτες στο νερό που είχα κλείσει από το get your guide με 5 ευρώ. Αφού τελείωσε η παράσταση πήγα για φαγητό στο διπλανό ξενοδοχείο και από το δωδέκατο όροφο χάζευα τη λίμνη στη συνέχεια πήγα μια βόλτα στη γύρω περιοχή για λίγο γιατί αύριο είχε πρωινό ξύπνημα είχα κλείσει εκδρομή μέσω του get your guide στο Νινχ Μπιν.
Παρασκευή 26/06/2026 όπως είπα προηγουμένως είχα κλείσει μέσω του get your guide από το Ανoι στο Ninh Binh, Bai Dinh/Hoa Lu, Trang An και εκδρομή στη σπηλιά Mua με 44 ευρώ για να δω την αρχαία πόλη Hoa Lu να κάνουμε ποδηλατάδα μέσα από γραφικά χωριά βαρκάδα στο Trang An και πεζοπορία μέχρι την κορυφή Mua Cave - μία από τις θεαματικές πανοραμικές θέας της κοιλάδας Tam Coc και των γύρω ασβεστολιθικών βουνών. Στη τιμή περιλαμβάνονταν και βιετναμέζικο μεσημεριανό με μπουφέ, με επιλογές για χορτοφάγους, σε ένα τοπικό εστιατόριο. Η όλη διάρκεια ήταν περίπου 12 ώρες η ώρα συνάντησης ήταν στις 07.15 από το ξενοδοχείο και τελειώσαμε στις 19.00. Ήταν μια πολύ ωραία εκδρομή που συνδύαζε ιστορία πολιτισμό και φύση. Το βράδυ έκανα μια μικρή βόλτα γύρω από τη λίμνη και το παλιό τετράγωνο.
Σάββατο 27/06/2026 η σημερινή μέρα ήταν η τελευταία στο Ανόι όπου την αφιέρωσα όλη στην πόλη και αξιοθέατα της. Αφού πήρα το πρωινό άφησα τα πράγματα στη ρεσεψιόν μου έκλεισε και ταξί για το αεροδρόμιο γιατί είχα πτήση στις 21.30 ξεχύθηκα στην πόλη η ώρα ήταν ήδη 08.10. Ξεκίνησα με βασικό προορισμό το μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ έκανα μια στάση στο Ναό της Λογοτεχνίας τον είδα περίπου σε 30 λεπτά και μετά από εκεί ανηφόρησα για το Μαυσωλείο. Στη συνέχεια αφού ξεμπέρδεψα πήγα στο βοτανικό κήπο και στη συνέχεια μονόστηλη Βουδιστική Παγόδα, στο μουσείο Χο Τσι Μινχ και στην πλατεία Μπα Ντιν μέχρι τις 12 είχα ξεμπερδέψει με όλα αυτά και ξεκίνησα για μουσείο Hoa Lu Prison. Αφού τελείωσα και από εκεί πήγα για την περιβόητη train Street για να δω το τραίνο που περνάει μέσα από τα σπίτια και τις καφετέριες πήρα ένα καφέ με αυγό κλασική σπεσιαλιτέ του Βιετνάμ. Η ώρα ήταν ήδη 15.00 και σε λίγο θα περνούσε το τραίνο, ήρθε και το τραίνο με προορισμό Ανόι Σάπα έβγαλα φωτογραφίες και βίντεο και συνέχισα την περιπλάνηση μου στο Ανόι και στις 18.30 πήρα τα πράγματα μου και έφυγα με το ταξί που έκλεισε το ξενοδοχείο με 350000 ντόνγκ 12 ευρώ περίπου για το αεροδρόμιο (το ταξί που με έφερε στο Ανόι μου πήρε 32 ευρώ). 23.30 ήμουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της Ντα Νανγκ το Centre Hotel με 27 ευρώ τη βραδιά χωρίς πρωινό για 3 βράδια.
Κυριακή 28/06/2026 Η σημερινή μέρα ήταν πολύ χαλαρή από άποψη τουρ είχα κλείσει με το get your guide εκδρομή το μεσημέρι στις 15.00 για τα Μαρμάρινα βουνά και μετά στην αρχαία πόλη Χόι Αν βαρκάδα και ξενάγηση η τιμή της εκδρομής ήταν 35 ευρώ και συμπεριλαμβάνονταν και γεύμα σε τοπικό εστιατόριο της Χοι Αν. Όποτε το πρωί ήμουν πολύ χαλαρός κάτι που το χρειαζόμουνα γιατί ήδη ήμουν κουρασμένος από τις προηγούμενες μέρες και τις επόμενες μέρες που θα ακολουθούσαν θα είχε πολύ τρέξιμο. Σηκώθηκα γύρω στις 08.30 από το κρεβάτι και αφού ετοιμάστηκα βγήκα στη γύρα για πρωινό κατά τις 09.30 μιας και το ξενοδοχείο δεν διέθετε πήγα στο διπλανό ξενοδοχείο μόλις είχε κλείσει τελικά κατέληξα στο SYLTA HOTEL με τιμή πρωινού 180000 ντόνγκ 6 ευρώ περίπου και επειδή πήγα 10 λεπτά πριν κλείσει η αίθουσα του πρωινού δε μου πήρανε χρήματα και για αυτό θα ήθελα να τους ευχαριστήσω. Σε αυτό το ξενοδοχείο πήγαινα για πρωινό και τις επόμενες 2 ημέρες που έμεινα στη Ντα Νάνγκ. Ήταν το καλύτερο πρωινό που έφαγα σε όλο το Βιετνάμ Αφού τελείωσα με το πρωινό πήγα μια βόλτα στη πόλη περπάτησα τη dragon bridge βγήκα φωτογραφίες βέβαια είναι πολύ καλύτερα το βράδυ που αλλάζει και χρώματα αλλά και το πρωί δεν είναι άσχημα. Γύρω στις 12.30 πήγα στο δωμάτιο λίγο να ξαποστάσω γιατί είχε πολύ ζέστη και στις 15.00 με πήρε ο οδηγός του τουριστικού για με πάει στον τόπο συνάντησης με τη ξεναγό και τα υπόλοιπα άτομα της εκδρομής για να ξεκινήσει η ξενάγηση. Σε αυτή την εκδρομή ήμασταν 6 όλοι και όλοι εγώ 3 Ινδές φίλες και ένα ζευγάρι Σλοβένοι η ξενάγηση ξεκίνησε από τα marble mountains στη συνέχεια γευματίσαμε σε τοπικό εστιατόριο μετά ήμουνα ο μόνος που έκανα βαρκάδα στη Χοι Αν και τέλος έκανα μια βόλτα στη Χοι Αν από οπού αγόρασα ένα back pack north face με 1000000 ντονγκ και crocs σαγιονάρες με 200000 19.50 ήταν η ώρα συνάντησης για να επιστρέψουμε στη Ντα Νανγκ.
Δευτέρα 29/06/2026 Η σημερινή μέρα ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στην αυτοκρατορική πόλη Hue η οποία υπήρξε και πρωτεύουσα του Βιετνάμ. Η εκδρομή κλείστηκε με το get your guide στη τιμή των 45 ευρώ. Το πρόγραμμα ήταν ως εξής 8.00 ο ξεναγός και ο οδηγός με πήρε από το ξενοδοχείο. Κατά τη διαδρομή έγινε μια στάση στη λιμνοθάλασσα Lap An, ένα ιδανικό μέρος για χαλάρωση και εκπληκτικές φωτογραφίες, και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με την παραδοσιακή τοπική εργασία των εκμεταλλεύσεων μαργαριταριών. Κατά τις 11.00 είχαμε φτάσει στον βασιλικό τάφο Khai Dinh, ένα συναρπαστικό μείγμα δυτικών και ανατολικών αρχιτεκτονικών επιρροών. Στις 12.00 περίπου ακολούθησε ένα τοπικό γεύμα βιετναμέζικου στιλ σε ένα κοντινό εστιατόριο. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Thien Mu, μία από τις ομορφότερες και πιο διάσημες παγόδες στο Χουέ. Τέλος, φτάσαμε στην Ακρόπολη του Χουέ - την Αυτοκρατορική Πόλη του Χουέ, που βρίσκεται στη βόρεια όχθη του ποταμού Perfume. Η Ακρόπολη περιλαμβάνει την Πορφυρή Απαγορευμένη Πόλη και είναι το διοικητικό και πολιτικό κέντρο της δυναστείας Nguyen, που χρησιμεύει ως κατοικία του βασιλιά και της βασιλικής οικογένειας. Αφου ολοκληρώθηκε η περιήγηση στο Χουέ και ο πήραμε το δρόμο της επιστροφής στη Ντα Νάνγκ. Μόλις έφτασα η ώρα ήταν 18.00 πήγα στο διπλανό ξενοδοχείο για γεύμα και κοιτούσα από ψιλά τη γέφυρα και τον ποταμό και αφού γευμάτισα περπάτησα την περιοχή γύρω από τη γέφυρα μια και ήταν το τελευταίο βράδυ. Η επόμενη μέρα είχε τους λόφους bana hills και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για Χο Τσι Μινχ.
Τρίτη 30/06/2026 Η σημερινή μέρα πραγματοποιήθηκε με το get your guide η Χρυσή Γέφυρα και οι Ba Na Hills με τιμή 65,50 ευρώ στη τιμή περιλαμβάνονταν γεύμα σε μπουφέ στο εστιατόριο Four Seasons. Αρχικά για να φτάσουμε στη χρυσή γέφυρα πήραμε τελεφερίκ όπου είδαμε τους λόφους Ba Na και στη συνέχεια πήγαμε στη Χρυσή Γέφυρα και μετά αφεθήκαμε ελεύθεροι μέχρι τις 15.00 για περπατήσουμε το γαλλικό χωρίο, να κάνουμε όσοι θέλουμε το τρενάκι και να γευματίσουμε. Στη Ντα Νάνγκ φτάσαμε στις 17.00 έκανα μια τελευταία βόλτα και μετά το ξενοδοχείο μου κάλεσε ταξί με μια ειδική εφαρμογή κάτι σαν uber ή didi που έχει η Κίνα και πλήρωσα μόλις 54000 ντόνγκ ούτε 2 ευρώ ενώ όταν πήγα 300000 ντόνγκ. Η πτήση ήταν 21.05 επειδή είχα κάνει αγορές τις προηγούμενες μέρες πράγμα που δε το συνηθίζω στα ταξίδια μου και είχα αγοράσει και ένα back pack δε με άφησαν να τα πάρω στο αεροσκάφος αυτό σήμαινε περισσότερη ώρα στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη λόγω αναμονής των βαλιτσών. Στο Χο Τσι Μινχ φτάσαμε 22.40 και 23.30 παρέλαβα τις βαλίτσες μου στη συνέχεια πήρα ταξί με αρχική τιμή 400.000 και με παζάρια του το έφτασα στα 300000. Με πήγε μέχρι ένα σημείο μετά κάτι του έτυχε με γύρισε πίσω ξανά στο αεροδρόμιο και με παρέπεμψε σε άλλο ταξί με την ίδια τιμή. Με τα κόπων και βασάνων έφτασα στο ξενοδοχείο 00.20. Το ξενοδοχείο ήταν στο κέντρο του Χο Τσι Μίνχ 5 λεπτά από την όπερα που έχει στάση το μετρό το όνομα του ήταν White Lotus Hotel με τιμή 26.50 ευρώ με πρωινό. Όπως προείπα έφτασα πολύ αργά και την επόμενη μέρα είχα πρωινό ξύπνημα την τελευταία εκδρομή του ταξιδιού η αντίστροφη μέτρηση της επιστροφής είχε ήδη ξεκινήσει.
Τετάρτη 01/07/2026 Ξύπνησα στις 06.15 όχι δηλαδή πως κοιμήθηκα καλά την προηγούμενη αλλά τέλος πάντων. Και αυτή η εκδρομή έγινε μέσω του get your guide περιλάμβανε το Τούνελ Κου Τσι και το Δέλτα του Μεκόνγκ με ξενάγηση στο χωριό καρύδας με τιμή 35 ευρώ. Στη τιμή περιλαμβάνονταν και εδώ γεύμα. Αρχικά ξεκινήσαμε με το τούνελ Κου Τσι. Μπήκα στο τούνελ μέχρι τα 20 μέτρα δεν άντεξα να είμαι σκυμμένος και στη συνέχεια βγήκα σκοποβολή δεν έκανα αλλά μόνο ένας από το γκρουπ Γερμανός ήταν. Στη συνέχεια μετά το τούνελ γευματίσαμε σε ένα τοπικό εστιατόριο και μετά από 2 ώρες δρόμου φτάσαμε στο Δέλτα του Μεκόνγκ όπου θα κάναμε τη ξενάγηση στο χωριό της καρύδας. Τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος είχαν ήδη εμφανιστεί αρχικά με έναν ωραίο πονόλαιμο. Χο Τσι Μινχ φτάσαμε 18.30 μας άφησε έξω από τη γνωστή αγορά Μπεν Τάνχ έκανα μια μικρή βόλτα πήγα λίγο στο ξενοδοχείο και μετά ξαναβγήκα για να εντοπίσω τα αξιοθέατα της επόμενης μέρας στο ξενοδοχείο γύρισα στις 23.00 κάνοντας μια στάση πρώτα από το φαρμακείο για να πάρω Strepsils και Panadol γιατί είχα μια μέρα ακόμη πριν γυρίσω Ελλάδα.
Πέμπτη 02/07/2026 Ξύπνησα ετοίμασα τα πράγματα μου τα άφησα στη ρεσεψιόν και ξεχύθηκα στην πόλη. Αρχικά πήγα στη Notre Dame η οποία ήταν κλειστή λόγω επισκευών στη συνέχεια πήγα στο κεντρικό ταχυδρομείο που ήταν σε απέναντι ακριβώς το παλάτι της Επανένωσης ήταν κλειστό για το κοινό λόγω του εορτασμού από τη συμπλήρωση 50 ετών της μετονομασίας από Σαϊγκόν σε Χο Τσι Μινχ. Στη συνέχεια πήγα σε δυο μουσεία στο Μουσείο Χο Τσι Μινχ και στο Πολεμικό Μουσείο. Στις 13.00 ξέσπασε μπόρα δυνατή κράτησε κάπου 30 λεπτά και ξαναρχίνησε στις 16.00. Μόνο σήμερα δεν είχε καλό καιρό τις προηγούμενες μέρες ο καιρός ήταν καλός είχε βρέξει πολύ λίγο μόνο στη βαρκάδα που έκανα στην αρχαία πόλη Χοι Αν. Ευτυχώς γιατί την καλοκαιρινή περίοδο είναι λιγάκι ρίσκο σε τροπικές χώρες λόγω των ακατάπαυστων βροχών. Τέλος 18.00 πήγα στο ξενοδοχείο πήρα τα πράγματα μου παρέδωσα στη ρεσεψιόν το WiFi pocket για να το παραδώσει στην wifi4asia όπως είχε συμφωνηθεί. Το ξενοδοχείο μου κάλεσε ταξί με 200000 ντόνγκ για να με πάει στο αεροδρόμιο. Η πτήση ήταν στις 22.05 μετά από 11 σχεδόν ώρες φτάσαμε στην Κωνσταντινούπολη και 09.00 το πρωί ήμουν Θεσσαλονίκη. Σπίτι έφτασα στις 10.15.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλα τα μέλη του φόρουμ που έγραψαν τις ιστορίες τους για το Βιετνάμ και με βοήθησαν στην υλοποίηση του ταξιδιού. Ραντεβού σε άλλα ταξίδια μέχρι τότε να περνάτε όλοι καλά.
Αρχές Φεβρουαρίου ήμουνα στο μετρό και εκεί που καθόμουνα άκουσα τυχαία μια συζήτηση δυο γυναικών όπου η μια εκ των δυο μόλις είχε επιστρέψει από το Βιετνάμ ότι ήταν πολύ ενθουσιασμένη και περιέγραφε στη φίλη της πως πέρασε σε αυτή τη χώρα. Λίγες μέρες μετά Κυριακή 15 Φεβρουαρίου είχε η ομάδα μας κοπή της βασιλόπιτας στη Θεσσαλονίκη εγώ πήγα για πρώτη φορά επειδή είμαι σχετικά νέο μέλος (Ιούλιος 2023). Γνωρίστηκα με κάποια μέλη και ένα από τα μέλη μου πρότεινε να κάνω αυτό το ταξίδι γιατί είναι ένας πολύ must προορισμός. Επίσης κάποια μέλη ετοιμάζονταν να κάνουν αυτό το ταξίδι και όσοι είχαν πάει Βιετνάμ τους έδιναν οδηγίες. Γενικότερα υπήρχε πολύ συζήτηση γύρω από αυτή τη χώρα και σχημάτισα μια καλή άποψη για αυτή τη χώρα που δεν το κρύβω μέχρι τότε ήμουν πολύ κάθετος. Για να μην τα πολυλογώ μπήκα σιγά σιγά στο τριπάκι να πάω και εγώ Βιετνάμ. Άρχισα να διαβάζω ιστορίες από το forum και γενικότερα ότι έχει σχέση με Βιετνάμ μιας και δεν ήξερα και πολλά. Παράλληλα έψαχνα και εισιτήρια όλο το προηγούμενο διάστημα για εποχή μετά το Νοέμβριο του 2026 περιττό να πω ότι με τις Τούρκικες αερογραμμές για απευθείας Βιετνάμ τα εισιτήρια ήταν γύρω στα 2000 ευρώ και περισσότερο τιμή απαγορευτική εντελώς και θα έπρεπε να πάω μέσω Σιγκαπουρής για να βγει φτηνότερο αυτό όμως σήμαινε περισσότερες μέρες ή να πάω μόνο Βόρειο και Νότιο Βιετνάμ γιατί λόγω υποχρεώσεων δεν μπορώ να λείψω πάνω από 8 ημέρες πράγμα για το οποίο ήμουν ανένδοτος ήθελα να το δω όλο. Έτσι κύλισε όλο αυτό το διάστημα ψάχνοντας λύσεις πως να το δω σε μια δόση δηλαδή Ανόι Ντα Νάνγκ και Χο Τσι Μινχ σε διάστημα 10 ημερών μιας θα γινόταν μέσω Σιγκαπούρης επειδή απευθείας τα εισιτήρια ήταν απλησίαστα λόγω και πολέμου στο Ιράν οι Τούρκικες αερογραμμές όλη την Ασία την είχαν μονοπώλιο κοινώς έραβαν και ξήλωναν.
Ώσπου μια μέρα για πλάκα έβαλα ημερομηνίες για μέσα και τέλη Ιουνίου με τις Τούρκικες βρήκα εισιτήριο απευθείας Βιετνάμ με 942 ευρώ δηλαδή σε αυτή τιμή είχε Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη – Ανόι και επιστροφή από Χο Τσι Μινχ – Κωνσταντινούπολή- Θεσσαλονίκη. Όπως γίνεται αντιληπτό έκλεισα τα εισιτήρια με 1001 ευρώ στη τιμή περιλαμβάνονταν και η ταξιδιωτική ασφάλεια και ξεκίνησα τα διαδικαστικά για τη βίζα ξενοδοχεία εσωτερικές πτήσεις και ημερήσιες εκδρομές.
Η βίζα κοστίζει 25 δολάρια δεν βγαίνει απευθείας εμένα μου την έβγαλαν μετά από 5 μέρες. Σας στέλνω το link https://evisa.gov.vn/ . Υπάρχουν και άλλα σαιτ στο ιντερνετ που βγάζουν βίζα αλλά ζητάν τουλάχιστουν τα τριπλά και ίσως και περισσότερα για αυτό συστήνω αυτό το link από πολλές απόψεις. Καλό είναι να αγοράσετε τη βίζα ένα μήνα πριν το ταξίδι γιατί πολλές φορές καθυστερεί εγώ την αγόρασα την ίδια μέρα με τα εισιτήρια δηλαδή περίπου 40 μέρες πριν το ταξίδι.
Τα εισιτήρια κλείστηκαν στις 14 Μαΐου και το ταξίδι έγινε από τις 24 Ιουνίου δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη – Ανόι και επιστροφή στις 2 Ιουλίου από Χο Τσι Μινχ – Κωνσταντινούπολή- Θεσσαλονίκη οι πτήσεις όλες ήταν βραδινές οπότε είχα 7 και κάτι ψιλά μέρες για γυρίσω όλο το Βιετνάμ. Επίσης πραγματοποιήθηκαν 2 εσωτερικές πτήσεις με τις Vietnam airlines στις 27 Ιουνίου Ανόι – Ντα Νάνγκ και 30 Ιουνίου Ντα Νάνγκ - Χο Τσι Μινχ με συνολική τιμή 130 ευρώ τα εισιτήρια αγοράστηκαν στις 15 Μαΐου.
Ας ξεκινήσουμε το πρόγραμμα της εκδρομής
Τετάρτη 24/06/2026 ώρα 21.30 ξεκίνησα από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για Κωνσταντινούπολη αρχικά και στις 02.10 25/06/2026 ήταν η πτήση για Ανόι διάρκειας 9.30 ώρες οπότε φτάσαμε στις 16.00. Η πτήση κύλισε ομαλά και δε το πολύ κατάλαβα πως πέρασε ο χρόνος. Φτάσαμε στο αεροδρόμιο έγινε έλεγχος διαβατηρίων και βίζας για Τρίτη φορά πήρα από εκεί ένα ταξί και με πήγε στο ξενοδοχείο που ήταν στο old quarter στο Le Foyer Hotel με 33 ευρώ τη διανυκτέρευση στη τιμή ήταν και το πρωινό. Έκανα ένα μπάνιο γιατί λόγω εποχής είχε ανυπόφορη ζέστη και γενικότερα κολλούσα από την υγρασία και προσπαθούσα να συνδεθώ με το Wi-Fi pocket που είχα κλείσει με την wifi4asia για όλες αυτές τις μέρες. Το κόστος ήταν 4 δολάρια τη μέρα και το παρέλαβα από το πρώτο ξενοδοχείο και το παρέδωσα στο τελευταίο ξενοδοχείο λίγο πριν φύγω για Ελλάδα. Αφού παιδευτικά λίγο με το Wi-Fi pocket επικοινώνησα και μαζί τους γιατί δεν έβγαζα άκρη ξεκίνησα να εξερευνώ την πόλη η ώρα ήταν ήδη 18.30 έκανα μια μικρή βόλτα γύρω από τη λίμνη Hoam Kiem πήγα και σε ένα Ναό που έχει και στις 20.00 πήγα να δω την παράσταση με τις μαριονέτες στο νερό που είχα κλείσει από το get your guide με 5 ευρώ. Αφού τελείωσε η παράσταση πήγα για φαγητό στο διπλανό ξενοδοχείο και από το δωδέκατο όροφο χάζευα τη λίμνη στη συνέχεια πήγα μια βόλτα στη γύρω περιοχή για λίγο γιατί αύριο είχε πρωινό ξύπνημα είχα κλείσει εκδρομή μέσω του get your guide στο Νινχ Μπιν.
Παρασκευή 26/06/2026 όπως είπα προηγουμένως είχα κλείσει μέσω του get your guide από το Ανoι στο Ninh Binh, Bai Dinh/Hoa Lu, Trang An και εκδρομή στη σπηλιά Mua με 44 ευρώ για να δω την αρχαία πόλη Hoa Lu να κάνουμε ποδηλατάδα μέσα από γραφικά χωριά βαρκάδα στο Trang An και πεζοπορία μέχρι την κορυφή Mua Cave - μία από τις θεαματικές πανοραμικές θέας της κοιλάδας Tam Coc και των γύρω ασβεστολιθικών βουνών. Στη τιμή περιλαμβάνονταν και βιετναμέζικο μεσημεριανό με μπουφέ, με επιλογές για χορτοφάγους, σε ένα τοπικό εστιατόριο. Η όλη διάρκεια ήταν περίπου 12 ώρες η ώρα συνάντησης ήταν στις 07.15 από το ξενοδοχείο και τελειώσαμε στις 19.00. Ήταν μια πολύ ωραία εκδρομή που συνδύαζε ιστορία πολιτισμό και φύση. Το βράδυ έκανα μια μικρή βόλτα γύρω από τη λίμνη και το παλιό τετράγωνο.
Σάββατο 27/06/2026 η σημερινή μέρα ήταν η τελευταία στο Ανόι όπου την αφιέρωσα όλη στην πόλη και αξιοθέατα της. Αφού πήρα το πρωινό άφησα τα πράγματα στη ρεσεψιόν μου έκλεισε και ταξί για το αεροδρόμιο γιατί είχα πτήση στις 21.30 ξεχύθηκα στην πόλη η ώρα ήταν ήδη 08.10. Ξεκίνησα με βασικό προορισμό το μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ έκανα μια στάση στο Ναό της Λογοτεχνίας τον είδα περίπου σε 30 λεπτά και μετά από εκεί ανηφόρησα για το Μαυσωλείο. Στη συνέχεια αφού ξεμπέρδεψα πήγα στο βοτανικό κήπο και στη συνέχεια μονόστηλη Βουδιστική Παγόδα, στο μουσείο Χο Τσι Μινχ και στην πλατεία Μπα Ντιν μέχρι τις 12 είχα ξεμπερδέψει με όλα αυτά και ξεκίνησα για μουσείο Hoa Lu Prison. Αφού τελείωσα και από εκεί πήγα για την περιβόητη train Street για να δω το τραίνο που περνάει μέσα από τα σπίτια και τις καφετέριες πήρα ένα καφέ με αυγό κλασική σπεσιαλιτέ του Βιετνάμ. Η ώρα ήταν ήδη 15.00 και σε λίγο θα περνούσε το τραίνο, ήρθε και το τραίνο με προορισμό Ανόι Σάπα έβγαλα φωτογραφίες και βίντεο και συνέχισα την περιπλάνηση μου στο Ανόι και στις 18.30 πήρα τα πράγματα μου και έφυγα με το ταξί που έκλεισε το ξενοδοχείο με 350000 ντόνγκ 12 ευρώ περίπου για το αεροδρόμιο (το ταξί που με έφερε στο Ανόι μου πήρε 32 ευρώ). 23.30 ήμουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της Ντα Νανγκ το Centre Hotel με 27 ευρώ τη βραδιά χωρίς πρωινό για 3 βράδια.
Κυριακή 28/06/2026 Η σημερινή μέρα ήταν πολύ χαλαρή από άποψη τουρ είχα κλείσει με το get your guide εκδρομή το μεσημέρι στις 15.00 για τα Μαρμάρινα βουνά και μετά στην αρχαία πόλη Χόι Αν βαρκάδα και ξενάγηση η τιμή της εκδρομής ήταν 35 ευρώ και συμπεριλαμβάνονταν και γεύμα σε τοπικό εστιατόριο της Χοι Αν. Όποτε το πρωί ήμουν πολύ χαλαρός κάτι που το χρειαζόμουνα γιατί ήδη ήμουν κουρασμένος από τις προηγούμενες μέρες και τις επόμενες μέρες που θα ακολουθούσαν θα είχε πολύ τρέξιμο. Σηκώθηκα γύρω στις 08.30 από το κρεβάτι και αφού ετοιμάστηκα βγήκα στη γύρα για πρωινό κατά τις 09.30 μιας και το ξενοδοχείο δεν διέθετε πήγα στο διπλανό ξενοδοχείο μόλις είχε κλείσει τελικά κατέληξα στο SYLTA HOTEL με τιμή πρωινού 180000 ντόνγκ 6 ευρώ περίπου και επειδή πήγα 10 λεπτά πριν κλείσει η αίθουσα του πρωινού δε μου πήρανε χρήματα και για αυτό θα ήθελα να τους ευχαριστήσω. Σε αυτό το ξενοδοχείο πήγαινα για πρωινό και τις επόμενες 2 ημέρες που έμεινα στη Ντα Νάνγκ. Ήταν το καλύτερο πρωινό που έφαγα σε όλο το Βιετνάμ Αφού τελείωσα με το πρωινό πήγα μια βόλτα στη πόλη περπάτησα τη dragon bridge βγήκα φωτογραφίες βέβαια είναι πολύ καλύτερα το βράδυ που αλλάζει και χρώματα αλλά και το πρωί δεν είναι άσχημα. Γύρω στις 12.30 πήγα στο δωμάτιο λίγο να ξαποστάσω γιατί είχε πολύ ζέστη και στις 15.00 με πήρε ο οδηγός του τουριστικού για με πάει στον τόπο συνάντησης με τη ξεναγό και τα υπόλοιπα άτομα της εκδρομής για να ξεκινήσει η ξενάγηση. Σε αυτή την εκδρομή ήμασταν 6 όλοι και όλοι εγώ 3 Ινδές φίλες και ένα ζευγάρι Σλοβένοι η ξενάγηση ξεκίνησε από τα marble mountains στη συνέχεια γευματίσαμε σε τοπικό εστιατόριο μετά ήμουνα ο μόνος που έκανα βαρκάδα στη Χοι Αν και τέλος έκανα μια βόλτα στη Χοι Αν από οπού αγόρασα ένα back pack north face με 1000000 ντονγκ και crocs σαγιονάρες με 200000 19.50 ήταν η ώρα συνάντησης για να επιστρέψουμε στη Ντα Νανγκ.
Δευτέρα 29/06/2026 Η σημερινή μέρα ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στην αυτοκρατορική πόλη Hue η οποία υπήρξε και πρωτεύουσα του Βιετνάμ. Η εκδρομή κλείστηκε με το get your guide στη τιμή των 45 ευρώ. Το πρόγραμμα ήταν ως εξής 8.00 ο ξεναγός και ο οδηγός με πήρε από το ξενοδοχείο. Κατά τη διαδρομή έγινε μια στάση στη λιμνοθάλασσα Lap An, ένα ιδανικό μέρος για χαλάρωση και εκπληκτικές φωτογραφίες, και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με την παραδοσιακή τοπική εργασία των εκμεταλλεύσεων μαργαριταριών. Κατά τις 11.00 είχαμε φτάσει στον βασιλικό τάφο Khai Dinh, ένα συναρπαστικό μείγμα δυτικών και ανατολικών αρχιτεκτονικών επιρροών. Στις 12.00 περίπου ακολούθησε ένα τοπικό γεύμα βιετναμέζικου στιλ σε ένα κοντινό εστιατόριο. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Thien Mu, μία από τις ομορφότερες και πιο διάσημες παγόδες στο Χουέ. Τέλος, φτάσαμε στην Ακρόπολη του Χουέ - την Αυτοκρατορική Πόλη του Χουέ, που βρίσκεται στη βόρεια όχθη του ποταμού Perfume. Η Ακρόπολη περιλαμβάνει την Πορφυρή Απαγορευμένη Πόλη και είναι το διοικητικό και πολιτικό κέντρο της δυναστείας Nguyen, που χρησιμεύει ως κατοικία του βασιλιά και της βασιλικής οικογένειας. Αφου ολοκληρώθηκε η περιήγηση στο Χουέ και ο πήραμε το δρόμο της επιστροφής στη Ντα Νάνγκ. Μόλις έφτασα η ώρα ήταν 18.00 πήγα στο διπλανό ξενοδοχείο για γεύμα και κοιτούσα από ψιλά τη γέφυρα και τον ποταμό και αφού γευμάτισα περπάτησα την περιοχή γύρω από τη γέφυρα μια και ήταν το τελευταίο βράδυ. Η επόμενη μέρα είχε τους λόφους bana hills και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για Χο Τσι Μινχ.
Τρίτη 30/06/2026 Η σημερινή μέρα πραγματοποιήθηκε με το get your guide η Χρυσή Γέφυρα και οι Ba Na Hills με τιμή 65,50 ευρώ στη τιμή περιλαμβάνονταν γεύμα σε μπουφέ στο εστιατόριο Four Seasons. Αρχικά για να φτάσουμε στη χρυσή γέφυρα πήραμε τελεφερίκ όπου είδαμε τους λόφους Ba Na και στη συνέχεια πήγαμε στη Χρυσή Γέφυρα και μετά αφεθήκαμε ελεύθεροι μέχρι τις 15.00 για περπατήσουμε το γαλλικό χωρίο, να κάνουμε όσοι θέλουμε το τρενάκι και να γευματίσουμε. Στη Ντα Νάνγκ φτάσαμε στις 17.00 έκανα μια τελευταία βόλτα και μετά το ξενοδοχείο μου κάλεσε ταξί με μια ειδική εφαρμογή κάτι σαν uber ή didi που έχει η Κίνα και πλήρωσα μόλις 54000 ντόνγκ ούτε 2 ευρώ ενώ όταν πήγα 300000 ντόνγκ. Η πτήση ήταν 21.05 επειδή είχα κάνει αγορές τις προηγούμενες μέρες πράγμα που δε το συνηθίζω στα ταξίδια μου και είχα αγοράσει και ένα back pack δε με άφησαν να τα πάρω στο αεροσκάφος αυτό σήμαινε περισσότερη ώρα στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη λόγω αναμονής των βαλιτσών. Στο Χο Τσι Μινχ φτάσαμε 22.40 και 23.30 παρέλαβα τις βαλίτσες μου στη συνέχεια πήρα ταξί με αρχική τιμή 400.000 και με παζάρια του το έφτασα στα 300000. Με πήγε μέχρι ένα σημείο μετά κάτι του έτυχε με γύρισε πίσω ξανά στο αεροδρόμιο και με παρέπεμψε σε άλλο ταξί με την ίδια τιμή. Με τα κόπων και βασάνων έφτασα στο ξενοδοχείο 00.20. Το ξενοδοχείο ήταν στο κέντρο του Χο Τσι Μίνχ 5 λεπτά από την όπερα που έχει στάση το μετρό το όνομα του ήταν White Lotus Hotel με τιμή 26.50 ευρώ με πρωινό. Όπως προείπα έφτασα πολύ αργά και την επόμενη μέρα είχα πρωινό ξύπνημα την τελευταία εκδρομή του ταξιδιού η αντίστροφη μέτρηση της επιστροφής είχε ήδη ξεκινήσει.
Τετάρτη 01/07/2026 Ξύπνησα στις 06.15 όχι δηλαδή πως κοιμήθηκα καλά την προηγούμενη αλλά τέλος πάντων. Και αυτή η εκδρομή έγινε μέσω του get your guide περιλάμβανε το Τούνελ Κου Τσι και το Δέλτα του Μεκόνγκ με ξενάγηση στο χωριό καρύδας με τιμή 35 ευρώ. Στη τιμή περιλαμβάνονταν και εδώ γεύμα. Αρχικά ξεκινήσαμε με το τούνελ Κου Τσι. Μπήκα στο τούνελ μέχρι τα 20 μέτρα δεν άντεξα να είμαι σκυμμένος και στη συνέχεια βγήκα σκοποβολή δεν έκανα αλλά μόνο ένας από το γκρουπ Γερμανός ήταν. Στη συνέχεια μετά το τούνελ γευματίσαμε σε ένα τοπικό εστιατόριο και μετά από 2 ώρες δρόμου φτάσαμε στο Δέλτα του Μεκόνγκ όπου θα κάναμε τη ξενάγηση στο χωριό της καρύδας. Τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος είχαν ήδη εμφανιστεί αρχικά με έναν ωραίο πονόλαιμο. Χο Τσι Μινχ φτάσαμε 18.30 μας άφησε έξω από τη γνωστή αγορά Μπεν Τάνχ έκανα μια μικρή βόλτα πήγα λίγο στο ξενοδοχείο και μετά ξαναβγήκα για να εντοπίσω τα αξιοθέατα της επόμενης μέρας στο ξενοδοχείο γύρισα στις 23.00 κάνοντας μια στάση πρώτα από το φαρμακείο για να πάρω Strepsils και Panadol γιατί είχα μια μέρα ακόμη πριν γυρίσω Ελλάδα.
Πέμπτη 02/07/2026 Ξύπνησα ετοίμασα τα πράγματα μου τα άφησα στη ρεσεψιόν και ξεχύθηκα στην πόλη. Αρχικά πήγα στη Notre Dame η οποία ήταν κλειστή λόγω επισκευών στη συνέχεια πήγα στο κεντρικό ταχυδρομείο που ήταν σε απέναντι ακριβώς το παλάτι της Επανένωσης ήταν κλειστό για το κοινό λόγω του εορτασμού από τη συμπλήρωση 50 ετών της μετονομασίας από Σαϊγκόν σε Χο Τσι Μινχ. Στη συνέχεια πήγα σε δυο μουσεία στο Μουσείο Χο Τσι Μινχ και στο Πολεμικό Μουσείο. Στις 13.00 ξέσπασε μπόρα δυνατή κράτησε κάπου 30 λεπτά και ξαναρχίνησε στις 16.00. Μόνο σήμερα δεν είχε καλό καιρό τις προηγούμενες μέρες ο καιρός ήταν καλός είχε βρέξει πολύ λίγο μόνο στη βαρκάδα που έκανα στην αρχαία πόλη Χοι Αν. Ευτυχώς γιατί την καλοκαιρινή περίοδο είναι λιγάκι ρίσκο σε τροπικές χώρες λόγω των ακατάπαυστων βροχών. Τέλος 18.00 πήγα στο ξενοδοχείο πήρα τα πράγματα μου παρέδωσα στη ρεσεψιόν το WiFi pocket για να το παραδώσει στην wifi4asia όπως είχε συμφωνηθεί. Το ξενοδοχείο μου κάλεσε ταξί με 200000 ντόνγκ για να με πάει στο αεροδρόμιο. Η πτήση ήταν στις 22.05 μετά από 11 σχεδόν ώρες φτάσαμε στην Κωνσταντινούπολη και 09.00 το πρωί ήμουν Θεσσαλονίκη. Σπίτι έφτασα στις 10.15.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλα τα μέλη του φόρουμ που έγραψαν τις ιστορίες τους για το Βιετνάμ και με βοήθησαν στην υλοποίηση του ταξιδιού. Ραντεβού σε άλλα ταξίδια μέχρι τότε να περνάτε όλοι καλά.
Attachments
-
883,2 KB Προβολές: 0
-
546,7 KB Προβολές: 0
-
819,3 KB Προβολές: 0
-
609,3 KB Προβολές: 0
-
677,6 KB Προβολές: 0
-
809,5 KB Προβολές: 0
-
655 KB Προβολές: 0
-
571,8 KB Προβολές: 0
-
909,4 KB Προβολές: 0
-
978,2 KB Προβολές: 0
-
741,7 KB Προβολές: 0
-
1 MB Προβολές: 0
-
942,5 KB Προβολές: 0
-
585,5 KB Προβολές: 0
Last edited:
