Βιετνάμ Βιετνάμ,πολλές απορίες...

eleni16

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Γυρίσαμε πριν 15 μέρες. Η ισοτιμία που έβρισκες συνήθως στα ανταλακτηρια ήταν 30.300 ντονγκ στο ευρώ. Σε κάποιο κάναμε με 30.500. Η ισοτιμία της ρεβολουτ ήταν 30.750. Πολλά μαγαζιά σου βάζουν 2ή3 % παραπάνω για πληρωμή με κάρτα.
Καλύτερα να έχετε και μετρητά, αλλά και λεφτά στην ρεβολουτ και να πληρώνετε ανάλογα. Σε πολλά μέρη δεν δέχονταν κάρτα, ακόμα και σε μουσεία, ακόμα και στο Banahill.
Από ΑΤΜ δεν βγάλαμε και δεν ξέρω.
Τέλεια !!! Ευχαριστώ πολύ ! Έχεις να προτείνεις κάποιο στο Ανόι ;

BolekUSSR

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιετνάμ
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκυο
Καλησπέρα και από μένα! Υπέροχες οι πληροφορίες που έχουν μαζευτεί σε αυτό το thread, σας ευχαριστώ πολύ. Είμαι λίγο πριν κλείσω εισιτήρια για Βιετνάμ. Περίοδος 24 Ιουλίου με 12 Αυγούστου.

Εισιτήρια με Turkish Airlines για Χο Τσι Μινχ και επιστροφή από Ανόι: 1070 ευρώ.

Σας παραθέτω το πρόγραμμα που έχουμε βγάλει να πείτε μια γνώμη.

25/7 -- Άφιξη το απόγευμα στη Χο Τσι Μινχ
26/7 -- Εκδρομή Cu Chi Tunnels , Mekong Delta.
27/7 -- Χο Τσι Μινχ
28/7 -- Εσωτερική Πτήση για Da Nang/Hoi An
29/7 -- Ba Na Hills
30/7 -- My Son, Marble Mountains
31/7 -- Τρένο για Hue
1/8 -- Hue
2/8 -- Τρένο για Dong Hoi ή κατευθείαν για PongNha
3/8 -- Σπήλαια στο PongNha
4/8 -- Πτήση από Dong Hoi για Ανόι
5/8 -- Ανόι
6/8 -- Halong Bay
7/8 -- Ninh-Binh - Tam Coc
8/8 -- Ανόι
9/8 -- Τρένο για Σάπα
10/8 -- Περπάτημα και διαμονή σε χωριό
11/8 -- Σάπα τελεφερίκ για κορυφή
12/8 -- Επιστροφή Ανόι
13/8 -- Ανόι
14/8 -- Ανόι και επιστροφή το βράδυ για Αθήνα.

Οι εσωτερικές διαδρομές έχουν ένα κόστος στα 200 ευρώ.
Και έρχονται και οι απορίες:

1/ Ποια από αυτές τις εκδρομές μπορώ να τις κάνουμε μόνοι μας με μηχανάκι αυτόματο ή ημιαυτόματο τύπου 150 κυβικά;
2/ Καταλαβαίνω ότι το κόστος ζωής εκεί είναι φτηνό (φαγητό, ποτό), σωστά;
3/ Δωμάτια να προτιμήσω το agoda από το booking;
4/ Εκδρομές προτείνετε, όχι viator ή getyourguide, αλλά να τις κλείνω από τα κατά τόπους τουριστικά γραφεία;
5/ Η εκδρομή με oxalis στα σπήλαια, αξίζει τόσο πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, ε;
6/ Ερώτηση χαζή, αλλά ενδιαφέρει την παρέα μου, μαϊμούδες θα δούμε;
Προς το παρόν αυτά!
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια.

Last edited:

AERAS

Member
Αφηγητής
Καλησπέρα και από μένα! Υπέροχες οι πληροφορίες που έχουν μαζευτεί σε αυτό το thread, σας ευχαριστώ πολύ. Είμαι λίγο πριν κλείσω εισιτήρια για Βιετνάμ. Περίοδος 24 Ιουλίου με 12 Αυγούστου.

Εισιτήρια με Turkish Airlines για Χο Τσι Μινχ και επιστροφή από Ανόι: 1070 ευρώ.

27/7 -- Χο Τσι Μινχ
28/7 -- Εσωτερική Πτήση για Da Nang
29/7 -- Ba Na Hills
31/7 -- Τρένο για Hue
1/8 -- Hue
5/8 -- Ανόι
6/8 -- Halong Bay
8/8 -- Ανόι
9/8 -- Τρένο για Σάπα
12/8 -- Επιστροφή Ανόι
13/8 -- Ανόι

1/ Ποια από αυτές τις εκδρομές μπορώ να τις κάνουμε μόνοι μας με μηχανάκι αυτόματο ή ημιαυτόματο τύπου 150 κυβικά;
4/ Εκδρομές προτείνετε, όχι viator ή getyourguide, αλλά να τις κλείνω από τα κατά τόπους τουριστικά γραφεία;
5/ Η εκδρομή με oxalis στα σπήλαια, αξίζει τόσο πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, ε;
Προς το παρόν αυτά!
καλησπέρα, βρίσκω το πρόγραμμα πολύ σφιχτό, στο τρέξιμο θα είστε. Δεν έχω πάει σε όλα τα μέρη που αναφέρεις, από αυτά που έχω πάει θα πρότεινα να κάνεις mekond delta μονο του. Αν δεν θέλεις να βάλεις άλλη μέρα στο Χο Τσι Μινχ, πήγαινε διαφορετική μέρα Cu Chi Tunnels και μετά τα τουνελ πήγαινε στο πολεμικό μουσείο του Χο Τσι Μινχ που ταιριάζει απόλυτα. Κάνεις επίσης πολλά πήγαινε έλα στο Hanoi, κοίτα μήπως γλυτώσεις κάποια μετακίνηση. πχ εμείς πήγαμε από Da Nang με εσωτερική πτήση halong Bay, μείναμε εκεί, και μετά με λεωφορείο στο Hanoi. Ninh-Binh - Tam Coc βγαίνουν και οι δυο βαρκάδες της περιοχής την ίδια μέρα και το ανέβασμα στον δράκο αλλά μόνο με πριβε τουρ. Όλα τα τουρ τα κλείσαμε από τα ξενοδοχεία .

YiannisTS

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα

27/7 -- Χο Τσι Μινχ
28/7 -- Εσωτερική Πτήση για Da Nang
29/7 -- Ba Na Hills
31/7 -- Τρένο για Hue
1/8 -- Hue
5/8 -- Ανόι
6/8 -- Halong Bay
8/8 -- Ανόι
9/8 -- Τρένο για Σάπα
12/8 -- Επιστροφή Ανόι
13/8 -- Ανόι

Προς το παρόν αυτά!
1. Δεν ξέρω. Χρησιμοποιήσαμε αεροπλάνο και ταξί. Ούτε καν τρένο.
2. Ναι
3. Όπου βρεις καλύτερο
4. Εμείς χρησιμοποιήσαμε getyourguide. Όπως βολεύει.
5. Δεν γνωρίζω
6. Αν είστε τυχεροί θα δείτε. Και κροκόδειλους. Και φίδια. Και πολλά άλλα...

Έχω μια αμφιβολία για την περίοδο που θα πάτε λόγω μουσώνων.

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Είναι αρκετά σφιχτό το πρόγραμμα. Να λάβετε υπόψη τις βροχές της εποχής όπως επίσης και την αδιανόητη κίνηση στις πόλεις, οι χρόνοι δε βγαίνουν. Ειδικά όταν υπάρχει πτήση, τρως τη μισή μέρα.
Για τα τουρ προτείνω τοπικό γραφείο.
Οχι τις σελίδες όπως gyg, εκτός του ό,τι είναι πιο ακριβές δίνουν ψίχουλα στους ντόπιους.
Αν θέλεις στείλε μου μνμ να σου δώσω λινκ.

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σρι Λάνκα - Νότια Ινδία
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία

27/7 -- Χο Τσι Μινχ
29/7 -- Ba Na Hills
31/7 -- Τρένο για Hue
1/8 -- Hue
5/8 -- Ανόι
6/8 -- Halong Bay
8/8 -- Ανόι
9/8 -- Τρένο για Σάπα
12/8 -- Επιστροφή Ανόι
13/8 -- Ανόι

Προς το παρόν αυτά!
Εμείς από Phong nha πήγαμε με νυχτερινο λεωφορείο ninh binh και από εκεί νοικιάσαμε μηχανακι και πήγαμε Trang an και tam coc. Και μετά Ανόι
Επίσης με μηχανάκι πήγαμε στο my son και στο marble mountain από hoi an, σε διαφορετικές μέρες, οπως και στους αυτοκρατορικούς τάφους από τη Hue.

Georgitsa0707

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Για Που Κουοκ γνωρίζετε κάτι ; Αξίζει ; Σκέφτομαι μήπως κάνουμε Ντα Νανγκ 5 μέρες, Χο τσι μινχ 5 και Που Κουοκ 4. Για Φλεβάρη 2027. Καλησπεραααααα

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Έχε υπόψη ότι στις 6 Φλεβάρη του 2027 είναι το tết, η μεγαλύτερη γιορτή του Βιετνάμ όπου ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού μετακινείται για να πάει στα πατρογονικά του και γίνεται χαμός σε αεροδρόμια, τρένα, λεωφορεία για λίγες ή περισσότερες μέρες πριν και μετά ανάλογα το μέρος. Πολλά μαγαζιά κλείνουν και όσα μένουν ανοιχτά έχουν ακριβότερες τιμές.

Το Φου Κουοκ έχει δει τεράστια τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια "με την κακή έννοια" και δυστυχώς παρθένα μέρη στο νησί δεν υπάρχουν πια. Αν πάτε έχοντας στο νου ότι θα βρείτε beach bar, resort και "ανάπτυξη" παντού θα είστε οκ. Υπάρχουν δύο περιοχές στο νησί με τουριστικές υπερπαραγωγές τύπου disneyland που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Επίσης τώρα που το θυμήθηκα, αποφύγετε το tourist trap του "εργοστασίου μαργαριταριών". Οι οδηγοί παίρνουν προμήθεια ~30% από τις αγορές ή αλλιώς, πληρώνεις 30% καπέλο που δε το αφαιρούν αν πας μόνος σου γιατί δε θέλουν να χαλάσουν την πιάτσα. Τουλάχιστον αν πας μόνος μπορείς να δείς σε 5-10 λεπτά το μουσείο/εργαστήριο και να φύγεις χωρίς να αγοράσεις τίποτα χωρίς να "χαλαστεί" ο οδηγός.

Last edited:

Georgitsa0707

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Έχε υπόψη ότι στις 6 Φλεβάρη του 2027 είναι το tết, η μεγαλύτερη γιορτή του Βιετνάμ όπου ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού μετακινείται για να πάει στα πατρογονικά του και γίνεται χαμός σε αεροδρόμια, τρένα, λεωφορεία για λίγες ή περισσότερες μέρες πριν και μετά ανάλογα το μέρος. Πολλά μαγαζιά κλείνουν και όσα μένουν ανοιχτά έχουν ακριβότερες τιμές.

Το Φου Κουοκ έχει δει τεράστια τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια "με την κακή έννοια" και δυστυχώς παρθένα μέρη στο νησί δεν υπάρχουν πια. Αν πάτε έχοντας στο νου ότι θα βρείτε beach bar, resort και "ανάπτυξη" παντού θα είστε οκ. Υπάρχουν δύο περιοχές στο νησί με τουριστικές υπερπαραγωγές τύπου disneyland που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Επίσης τώρα που το θυμήθηκα, αποφύγετε το tourist trap του "εργοστασίου μαργαριταριών". Οι οδηγοί παίρνουν προμήθεια ~30% από τις αγορές ή αλλιώς, πληρώνεις 30% καπέλο που δε το αφαιρούν αν πας μόνος σου γιατί δε θέλουν να χαλάσουν την πιάτσα. Τουλάχιστον αν πας μόνος μπορείς να δείς σε 5-10 λεπτά το μουσείο/εργαστήριο και να φύγεις χωρίς να αγοράσεις τίποτα χωρίς να "χαλαστεί" ο οδηγός.
Πω πωωω ευχαριστώ πάρα πολύ για την πληροφορία !! Κ κοιτούσα εισιτήρια από 2/02. Θα κοιτάξω αν είναι πάλι μετά τις 10/02 να είμαι σίγουρη! Δεν με νοιάζει αν είναι φουλ τουριστικό, απλά με νοιάζει αν αξίζει όντως να πας !!

travellersoul.

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου

27/7 -- Χο Τσι Μινχ
29/7 -- Ba Na Hills
31/7 -- Τρένο για Hue
1/8 -- Hue
5/8 -- Ανόι
6/8 -- Halong Bay
8/8 -- Ανόι
9/8 -- Τρένο για Σάπα
12/8 -- Επιστροφή Ανόι
13/8 -- Ανόι

Προς το παρόν αυτά!
Το πρόγραμμα είναι όντως σφιχτό αλλά δεν θα έλεγα με απολυτοτητα ότι δεν βγαίνει.
1. Αν εννοείς την ίδια τη διαδρομή δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάποια. Αν εννοείς να νοικιάσεις μηχανάκι στην περιοχή εμείς νοικιασαμε σε Hoi An, Sapa, Phonh nha, Ninh Binh για να περιηγηθουμε στα γύρω αξιοθέατα.
2. Ναι
3. Για τα δωμάτια θα συμφωνήσω όπου βρεις καλύτερα και πιο οικονομικά
4. Εμείς κάναμε και τα δύο. Κατά βάση μέσα από τοπικά γραφεία, αναζήτηση επί τόπου και παζάρι. Μια φορά νομίζω από getyourguide
5. Τι εννοείς από οποιαδήποτε άλλη; Από οποιαδήποτε άλλη εκδρομή γενικά ή από οποιαδήποτε άλλη σπηλιά; Κατά τη γνώμη μου αξίζει φουλ, αλλά έχει να κάνει και με το ποια εκδρομή θα επιλέξεις. Προσωπικά δεν θα επέλεγα κάποια μονοήμερη, χωρίς διανυκτέρευση. Αυτή που κάναμε εμείς άξιζε φουλ. Αν θες να σου πω παραπάνω στείλει μου πμ.

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Πω πωωω ευχαριστώ πάρα πολύ για την πληροφορία !! Κ κοιτούσα εισιτήρια από 2/02. Θα κοιτάξω αν είναι πάλι μετά τις 10/02 να είμαι σίγουρη! Δεν με νοιάζει αν είναι φουλ τουριστικό, απλά με νοιάζει αν αξίζει όντως να πας !!
Το τι αξίζει είναι διαφορετικό για τον καθένα αλλά νομίζω ότι δε θα το μετανιώσετε. Ο Φλεβάρης είναι από τις καλύτερες εποχές για Φου Κουκ. Σιγουρευτείτε ότι δεν επηρεάζονται οι ώρες λειτουργίας στο SunWorld και το βραδυνό υπερθέαμα στο VinWonders λόγω τετ και να πάτε και στα δύο, θα το θυμάστε.

Georgitsa0707

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το τι αξίζει είναι διαφορετικό για τον καθένα αλλά νομίζω ότι δε θα το μετανιώσετε. Ο Φλεβάρης είναι από τις καλύτερες εποχές για Φου Κουκ. Σιγουρευτείτε ότι δεν επηρεάζονται οι ώρες λειτουργίας στο SunWorld και το βραδυνό υπερθέαμα στο VinWonders λόγω τετ και να πάτε και στα δύο, θα το θυμάστε.
Πω πω πρέπει να ρίξω πολύ διάβασμα γιατί ούτε που καταλαβαίνω τι είναι αυτά που μου λες 🤣 ! Τώρα έχω ξεκινήσει δειλά δειλά να κοιτάζω αεροπορικά, αλλά με δύο παιδιά δύσκολο 🤣

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.224
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
βασια2121

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom