Βιετνάμ Βιετνάμ,πολλές απορίες...

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Αν είστε με παιδιά που μπορούν να το χαρούν το νησί είναι ότι πρέπει. Θα ξηλωθείτε όμως, δεν είναι φτηνά αλλά αναλογικά είναι 1/5 των χρημάτων για κάτι αντίστοιχο στην Ευρώπη - αν υπήρχε.

Sunworld: Νότια του νησιού μία "ανάπτυξη" αντίγραφο μεσογειακού τύπου παραδοσιακής πόλης (πχ. ιταλική riviera) απ' όπου παίρνεις τελεφερίκ που σε πάει 2 νησιά μακριά σε ένα resort με πολλές νεροτσουλήθρες. Θα πρότεινα ημερήσια από όσο το δυνατόν πιο νωρίς.

1781697462012.png

VinWonders: Λουναπαρκ τεράστιου μεγέθους
1781697629669.png

Grand World: ένα τεράστιο σε έκταση "αντίγραφο" τύπου Βενετίας με φαντασμαγορικό βραδινό σόου.
1781697483068.png

Υπάρχει και τεράστιος ζωολογικός με νυχτερινό σαφάρι και άλλες μεγάλες ατραξιόν αλλά δεν έχω άποψη.

Georgitsa0707

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Αν είστε με παιδιά που μπορούν να το χαρούν το νησί είναι ότι πρέπει. Θα ξηλωθείτε όμως, δεν είναι φτηνά αλλά αναλογικά είναι 1/5 των χρημάτων για κάτι αντίστοιχο στην Ευρώπη - αν υπήρχε.

Sunworld: Νότια του νησιού μία "ανάπτυξη" αντίγραφο μεσογειακού τύπου παραδοσιακής πόλης (πχ. ιταλική riviera) απ' όπου παίρνεις τελεφερίκ που σε πάει 2 νησιά μακριά σε ένα resort με πολλές νεροτσουλήθρες. Θα πρότεινα ημερήσια από όσο το δυνατόν πιο νωρίς.

View attachment 540499

VinWonders: Λουναπαρκ τεράστιου μεγέθους
View attachment 540501

Grand World: ένα τεράστιο σε έκταση "αντίγραφο" τύπου Βενετίας με φαντασμαγορικό βραδινό σόου.
View attachment 540500

Υπάρχει και τεράστιος ζωολογικός με νυχτερινό σαφάρι και άλλες μεγάλες ατραξιόν αλλά δεν έχω άποψη.
Με Τον σύζυγό θα πάμε !! Αλλά ευχαριστώ θα τα κοιτάξω όλα !! Φαίνονται πανέμορφα !

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Εκτός και αν άλλαξε κάτι πολύ πολύ πρόσφατα λειτουργεί μόνο με βιετναμέζικη κάρτα ή για ξένους με άδεια παραμονής ή αντίστοιχο έγγραφο που επιτρέπει διαμονή 6 μηνών και πάνω.

Δες την εφαρμογή moreta, είναι η μόνη που επιτρέπει qr σε ξένους τουρίστες. Αν φορτώσεις 100 δολάρια τουλάχιστον το κόστος είναι μικρό. Αλλιώς μετρητά που τα προτιμούν πάλι περισσότερο από το qr.

Α, το grab δέχεται διεθνείς κάρτες (πχ revolut) οπότε για ταξί ή delivery φαγητού/καφέ δε χρειάζεται.

ΥΓ. Το δοκίμασα τώρα με revolut visa, revolut mastercard και alpha visa (που δε θα ήταν συμφέρον να κάνει μετατροπή αλλά είπα να δω) και δε δέχτηκε καμία από αυτές. Ούτε το momo που είναι σαν vnpay δέχεται ευρωπαϊκές κάρτες.

Last edited:

exploring

Member
Εκτός και αν άλλαξε κάτι πολύ πολύ πρόσφατα λειτουργεί μόνο με βιετναμέζικη κάρτα ή για ξένους με άδεια παραμονής ή αντίστοιχο έγγραφο που επιτρέπει διαμονή 6 μηνών και πάνω.

Δες την εφαρμογή moreta, είναι η μόνη που επιτρέπει qr σε ξένους τουρίστες. Αν φορτώσεις 100 δολάρια τουλάχιστον το κόστος είναι μικρό. Αλλιώς μετρητά που τα προτιμούν πάλι περισσότερο από το qr.

Α, το grab δέχεται διεθνείς κάρτες (πχ revolut) οπότε για ταξί ή delivery φαγητού/καφέ δε χρειάζεται.

ΥΓ. Το δοκίμασα τώρα με revolut visa, revolut mastercard και alpha visa (που δε θα ήταν συμφέρον να κάνει μετατροπή αλλά είπα να δω) και δε δέχτηκε καμία από αυτές. Ούτε το momo που είναι σαν vnpay δέχεται ευρωπαϊκές κάρτες.
Έβαλα ρεβολουτ σχεδόν απροβλημάτιστα. Στην πρώτη δοκιμή η ρεβολουτ θεώρησε την συναλλαγή απάτη και κλείδωσε την κάρτα. Την ξεπάγωσα, μίλησα με την εξυπηρέτηση και με τη δεύτερη πέρασε κανονικά. Έβαλα εικονική όχι πλαστική για λόγους ασφαλείας. Πότε δεν βάζω πλέον πλαστική στο διαδίκτυο.
IMG_5043.jpeg

Να επισημάνω πως η εκκαθάριση της βίζας γίνεται από το VNPAY.
IMG_5044.jpeg

Είναι η δεύτερη φορά στη χώρα. Θα το πάμε εξαιρετικά χαλαρά. Θα το δοκιμάσω και θα αναφέρω αν δουλεύει στην πραγματικότητα. Υπόσχεται συναλλαγές χωρίς προμήθεια.
To Grab το χρησιμοποιώ χρόνια στην Ασία.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Τι να σου πω, Βιετνάμ είναι ότι θέλει δουλεύει. Εμένα σε όλα, φυσική, εικονική, βγάζει αυτό, εκτός από την τοπική τράπεζα που έχω συνδέσει.

Screenshot_2026-06-26-00-43-45-80_25149a1dcbf27b42c609f69160077b28.jpg

Έκανες λογαριασμό με ξένο κινητό ή με βιετναμέζικο; Γιατί αναρωτιέμαι αν φταίει αυτό σε εμένα (έχω με το βιετναμέζικο).

Το vnpay-qr δουλεύει έτσι και αλλιώς μόνο με qr επιχειρήσεων, πολλοί μικροκαταστηματάρχες δίνουν το προσωπικό τους λογαριασμό που πάλι qr είναι αλλά θες vnpay wallet για να χρεώσει και αυτό εδώ και ένα δύο χρόνια χρειάζεται βιετναμέζικη ταυτότητα ή άδεια παραμονής. Αν καταφέρεις να κάνεις και wallet δε ξέρω τι άλλο να πω.

Last edited:

exploring

Member
Τι να σου πω, Βιετνάμ είναι ότι θέλει δουλεύει. Εμένα σε όλα, φυσική, εικονική, βγάζει αυτό, εκτός από την τοπική τράπεζα που έχω συνδέσει.

View attachment 541591

Έκανες λογαριασμό με ξένο κινητό ή με βιετναμέζικο; Γιατί αναρωτιέμαι αν φταίει αυτό σε εμένα (έχω με το βιετναμέζικο).

Το vnpay-qr δουλεύει έτσι και αλλιώς μόνο με qr επιχειρήσεων, πολλοί μικροκαταστηματάρχες δίνουν το προσωπικό τους λογαριασμό που πάλι qr είναι αλλά θες vnpay wallet για να χρεώσει και αυτό εδώ και ένα δύο χρόνια χρειάζεται βιετναμέζικη ταυτότητα ή άδεια παραμονής. Αν καταφέρεις να κάνεις και wallet δε ξέρω τι άλλο να πω.
Λογαριασμό άνοιξα με ελληνικό τηλέφωνο και μέιλ μου. Το ΟΤΡ για επιβεβιωση μου ήρθε στο μέιλ.
Η όλη διαδικασία κράτησε λίγα λεπτά.
Εδώ οι οδηγίες για διεθνείς πελάτες. Βέβαια το προμο τελειώνει τέλος του μήνα.
Δεν μου επιτρέπει να ανοίξω πορτοφόλι. Μπορώ όμως να σκανάρω και λογικά να πληρώσω όπως με το Alipay.
Όταν θα το δοκιμάσουμε και εφόσον λειτουργεί θα αναφέρω αν αξίζει η όχι.

Experience seamless payments in Vietnam with Visa and VNPAY app

Pay like a local with Visa and VNPAY app.
From January 7 to June 30, 2026, VNPAY is launching a nationwide promotion for international customers. By simply linking an international Visa card to the VNPAY app, users will receive a 50% discount code applicable at over 30,000 stores and enjoy free transaction fees.
Specifically, with the first offer, users receive a 50% discount when scanning VNPAY-QR on the app by entering the code VISA50, with a maximum discount of VND 50,000 per transaction and a maximum of 5 times throughout the program.
With the second offer, users will enjoy a full waiver of transaction fees (2% + VND 2,000) when paying via VNPAY-QR using an international Visa card, with unlimited usage at over 30,000 payment points nationwide.
Key Terms and Conditions:
  • Each eligible cardholder can use the code VISA50 a maximum of 05 time
  • The program may end earlier than scheduled without prior notice if the budget runs out.
  • VNPAY reserves the right to refuse the offer if there is any suspicion of fraud, voucher hoarding, or policy abuse.
  • Complaint handling period: Within 05 days after the program ends.
To unlock these offers, users simply need to download the VNPAY app, register an account using their foreign phone number, and link their Visa international payment card.
Now, foreign customers can enjoy seamless access to shopping, transportation, dining, and entertainment services without worrying about complicated procedures or the inconvenience of exchanging cash. The partnership between VNPAY and Visa aims to enhance tourist satisfaction and encourage return visits. This contributes to promoting Vietnam as an exciting and friendly destination on the global tourism map.

Travelers can easily register for a VNPAY account using a foreign phone number.
How to Claim Your Offer:
  • Step 1: Log in to the VNPAY App.
  • Step 2: Select the VNPAY-QR service.
  • Step 3: Scan the VNPAY-QR code and enter the promo code “VISA50”.
  • Step 4: Confirm and complete the transaction using your linked Visa card.
In addition to VNPAY-QR payments, users can explore various integrated features on the app, such as booking hotels, train and bus tickets, or calling a taxi/bike. These features make traveling, shopping, and entertainment more convenient than ever, ensuring the journey to explore Vietnam is memorable.

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
using their foreign phone number
Αυτό ήταν. Έκανα λογαριασμό με το ελληνικό τηλέφωνο και όντως πέρασε αμέσως. Με μη βιετναμέζικο κινητό όμως δε δίνει καθόλου wallet, αναμενόμενο, οπότε σχεδόν σίγουρα σε μικροκαταστηματάρχες που δίνουν το qr για τον λογαριασμό τους δε θα δουλεύει.

Η κανονική χρέωση (από 1η Ιούλη?) είναι 2% επί της συναλλαγής + 1.2 λεπτά του ευρώ.

exploring

Member
Τζάμπα χαρά! Σε δύο καταστήματα το ίδιο.

View attachment 541715
Για ποιο λόγο το προμοτάρουν από τη στιγμή που δεν δουλεύει; Είχαν ένα ωραιότατο διαφημιστικό μπάνερ στην απόδειξη πληρωμής βίζας. Απο εκεί το είδα. Ρευστό λοιπόν και ρεβολουτ όπου περνάει.
Ευχαριστώ..

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Για ποιο λόγο το προμοτάρουν από τη στιγμή που δεν δουλεύει;
Όταν έκοψαν τη κορδέλα είμαι σίγουρος ότι δούλευε, αλλά "κανείς δεν τους είπε" ότι έπρεπε να δουλεύει και μετά.

1782464431960.png

exploring

Member
Όταν έκοψαν τη κορδέλα είμαι σίγουρος ότι δούλευε, αλλά "κανείς δεν τους είπε" ότι έπρεπε να δουλεύει και μετά.
Και κάτι τελευταίο. Viettel η Vinafone; Η τριπ κομ πουλάει esim για εγκατάσταση πριν την άφιξη σε (θεωρώ) καλές τιμές με αριθμό και δεδομένα για αυτούς τους παρόχους.
Best vietnam SIM Card & eSIM Plans for Connectivity - Prices 2026 | Trip.com

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.223
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
βασια2121

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα