Κίνα Βοήθεια για Κίνα!

mikrh tsopana

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Εχω δει να τα παίρνουν και στα δυο, αλλα τονσιγπυρο ειναι στις εσωτερικες, εκει γίνεται σφαγή. Ακόμη κι αν εχεις powerbank που κατασκευαστηκε στην Κίνα (το πιθανοτερο) αν δε γράφει πανω ccc, την πάτησες. Παίζει να εχουν κατασχέσει εκατοντάδες χιλιάδες απο τότε που ξεκίνησε αυτός ο νέος κανονισμός.
Αυτό ακριβώς, μου το πήραν σε εσωτερική και οντως , ακόμη κι αν το έγραφε κάποτε και είναι σβησμένο, στο παίρνουν πάλι. Στη θέση σου δε θα έπαιρνα από Ελλάδα και θα αγόραζα εκεί ένα, ξεκινάν από 7 ευρώ.

Gioref

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Έτσι σκέφτομαι να το κάνω αλλά σίγουρα θα χρειαστώ ένα και όταν πηγαίνουμε εκεί..

Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Κάπου 3 πτήσεις μακριά...
Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα τη γνώμη σας !
Έχω 10 ώρες layover στη Σαγκάη κατα την επιστροφή, αξίζει πιστεύετε μια γρήγορη βόλτα στην πόλη;
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό και αν χρειάζεται κάτι άλλο πέρα από ηλεκτρονική φόρμα εισόδου.

McElk

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Τουρκία
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Με το Maglev (τραίνο μαγνητικής αιώρησης) μπορείς να πας στο σταθμό Longyang Rd σε 7-8 λεπτά (θα βγάλεις εισιτήριο με επιστροφή).
Δίπλα είναι σταθμός μετρό.
Προτείνω σταθμό Nanjing Rd East και περπάτημα στην οδό Nanjing μέχρι την όχθη του ποταμού Huangpu.
Πέρασμα στην απέναντι όχθη με το Bund Sightseeng Tunnel.
Επίσκεψη στον Oriental Pearl TV Tower.
Με το μετρό στην Παλιά πόλη της Σαγκάης και επιστροφή στο αεροδρόμιο.
Όλα αυτά το πολύ σε 6 ώρες. Προλαβαίνεις άνετα.

Μπορείς να πάρεις μια ιδέα στο κεφάλαιο Shanghai στην ιστορία Κίνα - Για τσάι στη … Σαγκάη!

Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Κάπου 3 πτήσεις μακριά...
Με το Maglev (τραίνο μαγνητικής αιώρησης) μπορείς να πας στο σταθμό Longyang Rd σε 7-8 λεπτά (θα βγάλεις εισιτήριο με επιστροφή).
Δίπλα είναι σταθμός μετρό.
Προτείνω σταθμό Nanjing Rd East και περπάτημα στην οδό Nanjing μέχρι την όχθη του ποταμού Huangpu.
Πέρασμα στην απέναντι όχθη με το Bund Sightseeng Tunnel.
Επίσκεψη στον Oriental Pearl TV Tower.
Με το μετρό στην Παλιά πόλη της Σαγκάης και επιστροφή στο αεροδρόμιο.
Όλα αυτά το πολύ σε 6 ώρες. Προλαβαίνεις άνετα.

Μπορείς να πάρεις μια ιδέα στο κεφάλαιο Shanghai στην ιστορία Κίνα - Για τσάι στη … Σαγκάη!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ !

Nikos1986

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Αρχικά η Κίνα ειναι ανυπερβλητη, ειχα πολύ ψηλά τον πήχη αλλα και παλι με εξέπληξε. Οι κινέζοι ειναι εξω καρδιά, γενναιόδωροι και πολύ πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Το κώλυμα ειναι η γλώσσα, αλλα σημερα με τα αππς δεν ειναι τιποτα (κι εμεις οι ρομαντικές που θελουμε αυθεντική ταλαιπα ξενερώνουμε λίγο). Εννοείται μ@@κες υπαρχουν παντού, εννοείται φουσκώνουν λογαριασμούς αν δουν οτι εισαι ξενος, αλλά μεταξύ μας λιγοι δεν το κανουν, ασε που γουσταρουν και παζαρια.
Χαίρομαι που ο προορισμός καθεαυτός υπερκάλυψε τις προσδοκίες σου. Αυτή η αβεβαιότητα με τις πτήσεις είναι εύκολο να σου χαλάσει τη διάθεση στις διακοπές.

Last edited by a moderator:

reisender

Member
Επέστρεψα μόλις και εγώ από Κίνα, ταξίδι δύο εβδομάδων χωρίς πρακτορείο. Είμαι έκθαμβος. Με συγκίνησαν σαν λαός με την ευγένειά τους που δεν έχει καμία δουλοπρέπεια. Επισκέφτηκα μέρη που με διέγειραν πνευματικά, με έκαναν να ανατριχιάσω και να αναρωτηθώ. Και ακόμα αναρωτιέμαι... Αυτό το αίτημα της αρχαίας ανατολής, η πνευματικότητα να καταστεί κεντρικό διακύβευμα της ζωής, με έχει συγκλονίσει, ενώθηκε με τάσεις και σκέψεις που κουβαλούσα χρόνια για τον τρόπο να ζει και να υπάρχει κανείς.

Αν και είχαμε λίγο χρόνο καταφέραμε - χάρη σε ένα συνδυασμό εσωτερικών πτήσεων, τρένων και ακατάβλητου τξιδιωτικού πνεύματος- να δούμε πολλά διαφορετικά πρόσωπα της χώρας. Και αυτό ήταν η πρώτη έκπληξη για μένα που δεν ήξερα σχεδόν τίποτε για αυτόν τον τόπο μέχρι πριν λίγους μήνες. Διατηρούσα μια θαμπή ψευδαίσθηση πως πρόκειται για κάτι αρχαίο, αχανές μα μάλλον μονομπλόκ και άνοστο. Έκανα λάθος. Η Κίνα είναι κάτι πολύ πιο γοητευτικό, ποικιλόμορφο και σύνθετο. Δεν υπάρχει μόνο η αυτοκρατορική κίνα του σινικού τείχους και του πήλινου στρατού -τα πιο αφιλοσόφητα από τα μεγάλα μνημεία της χώρας, που στο μυαλό μου αποκτούν ενδιαφέρον μόνο όταν προσπαθήσεις να φανταστείς με ποιό τρόπο νοηματοδοτήσαν την υπερβολή τους οι απλοί άνθρωποι της εποχής ... Υπάρχουν πολλές Κίνες λοιπόν και παροτρύνω όσους ταξιδέψουν να τις αναζητήσουν! Να μη περιοριστούν δηλαδή σε Πεκίνο- Σαγκάη-Σιαν, ούτε στις μοντέρνες μεγαλουπόλεις. Να δουν και αυτά αλλά να ψάξουν και τα άλλα πρόσωπα της χώρας. Πριν ταξιδέψω, όσο γνωστοί μου είχα επισκεφτεί τη χώρα -δηλαδή συνήθως το πεκίνο κα τη σαγκάη- μου είχαν πει ότι δεν τους άρεσε σαν προορισμός. Νομίζω αδικεί τη χώρα όποιος εστιάσει μόνο εκεί.

Έτσι λοιπόν είδαμε ερήμους με αμμόλοφους, ατέλειωτες στέπες, δασωμένα βουνά. Είδαμε την αυτοκρατορική Κίνα, τις υπερμοντέρνες μεγαλουπόλεις, συλλέξαμε στιγμιότυπα από τις μουσουλμανικές συνοικίες της Σιαν, γνωρίσαμε την μειλίχια στοχαστική παράδοση του κινεζικού βουδισμου αλλά και την συνταρακτική απόσυρση του Ταοϊσμού σε ψηλά βουνά τυλιγμένα στην ιερή τους ομίχλη. Ντουνχουαγκ- Σιαν-Λουογιάνγκ-Wudang Shan-Πεκίνο. Και Υπάρχουν τόσα άλλα φυσικά. Καλό είναι μελετήσει κανείς σε κάποιο βάθος την ιστορία της χώρας και των θρησκειών της πρινν ταξιδέψει. Είναι προορισμός με τεράστιο πολιτιστικό υπόστρωμα που θεωρώ απαιτεί κάποια προπαιδεια. Επειδή διάβασα και είδα πολλά ντοκιμαντέρ πριν πάω, συνειδητοποίησα πως και αυτοί που γράφουν για την Κίνα έχουν στην πραγματικότητα πολύ περιορισμένη αντίληψη για αυτήν, συχνά πρόκειται για απλές προβολές φαντασιώσεων του συγγραφέα...

Όλα τα στερεότυπα που τόσο άδικα είχα στο μυαλό μου για του κινέζους γκρεμίστηκαν. Είχα συναντηθεί με πολλούς στο πλαίσιο της δουλειάς και των σπουδών μου. Αν και μου φαίνονταν πάντα ευγενικοί δεν είχα καταφέρει ποτέ να συνδεθώ, τους θεωρούσα κρύους και απόμακρους. Κούνια που με κούναγε. Στα μέρη που βρέθηκα είδα ανθρώπους αρκετά αυθόρμητους, με διαχυτικότητα και ταπεραμέντο πολύ πιο κοντά στο μεσογειακό παρά στο κεντροευρωπαϊκό ή δυτικό. Κάνουν πλάκα και πειράγματα μεταξύ τους, γελούν πολύ, μπορούν να γίνουν αρκετά φωνακλάδες. Βολτάρουν και αράζουν έξω για φαγητό ως τα μεσάνυχτα. Είναιι εξαιρετικά βοηθητικοί και ευγενείς. Σε πολλές περιπτώσεις άνθρωποι παράτησαν τις δουλειές τους για να μας καθοδηγήσουν αρκετές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω, ή σταμάτησαν αυθόρμητα όταν είδαν τους ξένους να κοιτούν προβληματισμένοι την οθόνη των κινητών τους... Προσωπικά η στιγμή που δεν θα ξεχάσω είναι όταν ένας εργαζόμενος σε εστιατόριο με είδε να δυσκολεύομα με τα τσοπ στικς και άφησε τη βάρδια του για να έρθει να κάτσει δίπλα μου και να μου δείξει απολύτως υπομονετικά πως να χρησιμοποιώ ... Είναι εργατικότατοι και τα πάντα δείχνουν να λειτουργούν ρολόι. Παρότι δουλεύουν πολλές ώρες και παρά τα όσα μπορεί να εικάσει κανείς για τη διακυβέρνησή τους, δε μου φάνηκαν καθόλου κατηφείς, ούτε άχαροι ούτε καταπιεσμένοι -παραφωνία οι αμέτρητες κάμερες παντου, αλλά όπως μου είπε ένας κινέζος γνωστός, έχουμε άλλες προσδοκίες για την ιδιωτικότητα :)

Η χώρα είναι απόλυτα ασφαλής και φιλική στον επισκέπτη. Οι υποδομές της -τρένα, σταθμοί, αεροδρόμια- είναι παραπάνω από άψογες. Η καθαριότητα και η ποιότητα του δημόσιου χώρου στις πόλεις -μα τι νυχτερινοί φωτισμοί!- είναι αδιανόητες. Είδα δημόσιες τουαλέτες που δεν έχω δει σε ξενοδοχεία. Νομίζω πολλοί δυτικοευρωπαίοι που διακατέχονται από ένα αίσθημα ανωτερότητας θα πάθαιναναν κλακάζ αν συνειδητοποιούσαν πόσο πιο μπροστά από αυτούς είναι ήδη η Κίνα. Η κίνηση και το μποτιλιάρισμα στο Πεκίνο πάντως είναι τερατώδης, πρέπει να το λάβετε υπόψη στο σχεδιασμό σας. Επίσης η Σιαν έχει ασθητά μολυσμένη ατμόσφαιρα, όσοι έχουν ευαισθησία στο αναπνευστικό μπορούν να ζητήσουν μια μάσκα από το ξενοδοχείο.

Στα πιο πρακτικά, είδαμε ελάχιστους δυτικούς τουρίστες, με εξαίρεση το σινικό τείχος. Ο Lonely Planet (17η έκδοση) μου φάνηκε μέτριος και δε με βοήθησε σημαντικά στην οργάνωση του ταξιδιού, οπότε βασίστηκα σε πληροφορίες που βρήκα από φίλους και σε ιστοσελίδες. Ακουλουθώντας διαδικτυακές συμβουλές κλείσαμε εισιτήρια για τα κύρια αξιοθέατα και τα τρένα αρκετές βδομάδες πριν το ταξίδι. Για τα τρένα μου φαίνεται πως αξίζει όντως σε κάποιες περιπτώσεις μια προνοητικότητα. ΌΛΕΣ οι κρατήσεις- εσωτερικές πτήσεις, τρένα, μνημεία, ξενοδοχεία- έγινα από το κινεζικό trip.com, που όπως έγραψε και @mikrh tsopana είναι φτηνότερο, και επίσης εύχρηστο και αξιόπιστο. Μη βιαστείτε πάντως να κλείσετε τουρ και οδηγούς, εμείς βρήκαμε φτηνότερα ρωτώντας στο κατάλυμμα μας όταν χρειαστήκαμε.

Όσα σάιτ συμβουλευτήκαμε μας είχαν δημιουργήσει μια αγωνία για το πώς θα πληρώνουμε, για τα δεκάδες app που χρειάζεσαι για να επιβιώσεις στην κίνα και για το πρόβλημα με την πρόσβαση στο ίντερνετ. Μετά το ταξίδι τα βρίσκω τρομολαγνικά όλα αυτά. Από app καλό είναι να έχετε προεγκατεστημένο είτε το alipay (πιο εύχρηστο και ευκολοτερη η εγγραφή) είτε τo wechat(δε το χρησιμοποίηισα καν). Και χωρίς αυτά όμως θα τη βγάλέτε, ποτέ δε μας είπαν όχι σε μετρητά. Ένα google translate με κατεβασμένο το γλωσικό πακέτο της Κίνας (για να λειτουργεί offline) και δυνατότητα μετάφρασης από μιικρόφωνο σας λύνει τα χέρια-κανένας λόγος να μπλέκετε με pleco και άλλα πολυδιαφημισμένα εργαλεία... Για χάρτες το amaps αρκεί, αλλά όσοι έχετε iphone δε χρειάζεστε ούτε αυτό (το applemaps λειτουργεί). Το DiDi είνα το αντίστοιχο ούμπερ τους αλλά δεν είνα απαραίτητο έχει παντού ταξί (ακριβότερα κατά κανόνα). Αν πάρετε esim δε χρειάζεστε καν vpn. Εγώ πήρα μια κάρτα από το αεροδρόμιο (50gb, 20 ευρώ) και έβαλα και ένα proton vpn που λειτουργούσε παντού με ελάχιστες διαλείψεις. Το whatsapp και το google πάντως μπόρεσα κάποιεις φορές να τα χρησιμοποιήσω ακόμα και χωρίς vpn. Καταλήγω πως η υστερία με διαφορά εξειδεικευμένα vpn (astrill θεωρείτα το πιο αξιόπιστο) προέρχεται από αυτούς που θέλουν να τα πουλήσουν ή να μαζέψου views στο youtube).

Το φαγητό ήταν καλό. Όχι εξαιρετικό αλλά ωραίο, με αρκετή ποικιιλία, χορταστικό και φτηνό (3-8 ευρώ το γεύμα). Τρώγαμε από αγορές, δε μας πείραξε τίποτα. Μη περιμένετε σκύλους, ακρίδες, παγκολίνους κλπ. Δε τα είδαμε πουθενα, αυτά μάλλον είναι σε συγκεκριμένες επαρχίες. Τα πιο ¨ακραία" εδέσματα που συναντήσαμε ήταν περιστέρια, βατράχια, καμήλα και μια γενναιόδωρη διάθεση προς τα χοιρινά εντόσθια -εγώ πάντως τα απέφυγα :) Όποιος φοβάται για το στομάχι ας έχει μαζί του και tasectan που το κουμπώνειςι άφοβα στην πρώτη ενόχληση (ρωτήστε στο φαρμακείο). Πριν ταξιδέψω πάντως έκανα και ένα εμβόλιο για τον τύφο (27 ευρώ). Τριετή ενέργεια έχει, χαλάλι θα πάω και αλλού.

Επέστρεψα με δεκάδες σελίδες σημειώσεων, ίσως επανέλθω. Δυστυχώς το φόρουμ έχε ελάχιστες πληροφορίες για την Κίνα. Θα παρακολουθώ το νήμα για όσους τολμήσουν το ταξίδι στο μέλλον. Πολλές από τις εικαζόμενες δυσκολίες που αποτρέπουν ανθρώπους να την επισκεπτουν απλά δεν ισχύουν και ειναι μια χώρα που σίγουρα αξίζει να εξερευνήσει κανείς!

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Επέστρεψα με δεκάδες σελίδες σημειώσεων, ίσως επανέλθω.
Να επανέλθεις, είναι πολύ σημαντικά αυτά που γράφεις κι αν έχεις όρεξη για περαιτέρω ανάλυση θα βοηθηθεί πολύς κόσμος που κοιτάει προς τα 'κει, ιδιαίτερα εκτός των γνωστών μεγαλουπόλεων.
Υπέροχο ταξίδι. :)

billstamaniac

Member
Αφηγητής
Αν είχατε γύρω στις 8-9 μέρες με παιδί ποια περιοχή της Κίνας θα επιλέγατε τείνω προς Πεκίνο

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.076
Μέλη
40.089
Νεότερο μέλος
Όλγα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom