Κίνα Βοήθεια για Κίνα!

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Εμενα με εβαλε να βγαλω φωτο μέσω εφαρμογής και μου βγαλε και λάηβ οδηγία "να ανοίξω το στομα".
Ένιωσα παράξενα, δε θα το κρύψω
Κι εμένα. Και μετα.μου ειπε " σε 2 εβδομαδες θα σας πουμε αν εγκρίνεται". Μαλλον περίμεναν να δουν αν θα πέσει κανένα δόντι μέχρι τότε.

chris7

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Εμενα με εβαλε να βγαλω φωτο μέσω εφαρμογής και μου βγαλε και λάηβ οδηγία "να ανοίξω το στομα".
Ένιωσα παράξενα, δε θα το κρύψω
Για να δουν αν έχεις βγάλει φρονιμίτη.🤣🤣

AERAS

Member
Αφηγητής
Μιας που τελειώνει σε λιγες μερες το ταξίδι ας πω κι εγω δυο πράγματα που ενδεχομένως να βοηθήσουν καποιον:
1. Το μεγαλο power bank (30.000 mah) μου το πήραν στην πρώτη εσωτερική πτήση. Αντίθετα, το μικρό (10.000mah) παρότι σε όλους τους ελέγχους ζήτησαν να το κοιτάξουν και δεν ειναι ccc, το άφησαν. Βρίσκεις πολυ φτηνά ντόπια power banks των 20.000 με κατω απο 10€.

2. Όντως το trip.com για Κίνα σπέρνει. Αν κανεις όλες τις κρατήσεις μάλιστα από εκει (τραίνα, ξενοδοχεία, εισιτηρια για κάποιους χωρους) τα εχεις και μαζεμένα, αν και τραίνα προτιμουσα να τα αγοράζω επιτόπου μετρητοίς (γλίτωνα την προμήθεια και προτιμώ τα μετρητα), ξενοδοχεια ομοιως. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ειναι πως για όσους ταξιδεύουν με σφιχτό μπάτζετ οι καταχωρησεις που εχει στα ξενοδοχεία ειναι πολλαπλασιες των agoda, booking κλπ με πολυ πολυ οικονομικοτερες επιλογές, σχεδόν παντού βρίσκεις αξιοπρεπεστατα ξενοδοχεία με κατω απο 15€, όταν πχ εχθές booking και agoda ως φθηνότερες επιλογές μου έβγαζαν 35€. Έμεινα σε ibis με 12€ με πρωινό και όλα τα amenities (τα οποια με εχουν ξαφνιάζει, τα διαθέτουν ακόμη και τα πιο απλά καταλυματα).

3. Δεν κατάφερα ποτε να κατεβάσω το wechat (στην τελευταία απόπειρα μου ζήτησε απο φωτογραφία διαβατηρίου μέχρι τραπεζικό λογαριασμό και μετα με ειδοποίησε πως η ταυτ8ποιηση θα πάρει... 2 εβδομαδες😅) και δε χρησιμοποίησα πουθενά alipay. Τα πάντα όλα μετρητά, απο didi taxi μέχρι φαγητα και καταλύματα, μια χαρα τα μετρητά στην Κινα και η ισοτιμία πάντα καλυτερη της revolut

4. Δεν είχα πρόβλημα στη χρήση googlemaps, αν και σε κάποια μέρη χρειάστηκε vpn. Το amap για κάποια πράγματα βολεύει πολύ, για άλλα ειναι fail (πχ συστηματικά αποτυγχάνει να βρει διαδρομές με κοντινότερο σταθμούς μετρο και με στέλνει μέσω κωλοπετινιτσας). Για περπατημα σκιζει.

5. Με ξένη sim όλα ρολόι με το whatsapp στο νότο, στο βορά ναι μεν δεν υπηρχε θεμα σε γραπτά μηνύματα, ήθελε όμως vpn για ηχητικά και φωτογραφίες (οχι πάντα... δεν ξερω απο τι εξαρτάται)

6. Η χωρα εχει αλλαξει ΠΑΝΤΕΛΩΣ σε σχεση με ό,τι ήξερα πριν 20 χρόνια. Αναμενόμενο στα των υποδομων/βιοτικού επιπέδου αλλα το αναπάντεχο για μενα ειναι η αλλαγή στην κοινωνική συμπεριφορά των Κινέζων, δεν τους αναγνωρίζω. Παραμένει ωστοσο σταθερή η αδυναμία εκφρασης/κατανόησης στα Αγγλικά, ακομη και σε μεγάλα ξενοδοχεία . Κατανοητή συζήτηση δεν εχω καταφέρει να κανω χωρίς χρήστη εφαρμογής μετάφρασης (μια χαρα λειτουργεί το google translate χωρις κανενα vpn)

7. Μεγαλοι αριθμοί εσωτερικού τουρισμού, ακόμη.και σε επαρχιες/τοποθεσίες που δεν εχετε ξανακούσει (ειχα ηδη περασει 4 μηνες στο παρελθον στην Κινα οποτε δεν κινηθηκα καθολου Πεκινο, Ξιαν, Σαγκαη, Πινγκγιαο, Γκουιλιν κλπ). Αναμενόμενο. Μη Αναμενόμενο οτι στις (ΟΚ, καθόλου δημοφιλείς στο διεθνη τουρισμο) επαρχίες που κινουμαι εδω και 2 εβδομάδες εχω δει ακριβώς 6 δυτικούς, συμπεριλαμβάνοντας αεροδρόμια, τραίνα, αξιοθέατα στη λίστα της UNESCO κλπ

8. Τρομερή κάλυψη δικτύου στο ίντερνετ, ακόμη και σε τρεκ, χωριά μειονοτήτων, έρημο, τραίνα, υπόγειο σιδηροδρομο.
Γιώργο μετρητά έβγαζες από ΑΤΜ μέ την revolut? Μάλλον θα κινηθούμε Shenzhen - Guangzhou - Guilin , σχετικά κεντρικά συγκριτικά με τα μέρη που πήγες εσύ

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Γιώργο μετρητά έβγαζες από ΑΤΜ μέ την revolut? Μάλλον θα κινηθούμε Shenzhen - Guangzhou - Guilin , σχετικά κεντρικά συγκριτικά με τα μέρη που πήγες εσύ
Όχι μετρητα εφερα και άλλαξα στην τράπεζα.

Ε άμα θα πάτε Guangzhou καντε ένα κόπο και μη χάσετε τα tulou. Εδώ είμαι τωρα μένω σε ενα απο αυτα και ειναι ΑΠΙΘΑΝΑ, δεν τα περίμενα τόσο αυθεντικά. Φωτο πριν 1 ωρα:

20260603_205740.jpg

Last edited:

thalia tsif

Member
Συγγραφέας
Όχι μετρητσ εφερα και άλλαξα στην τράπεζα.

Ε άμα θα πάτε Guangzhou καντε ένα κόπο και μη χάσετε τα tulou. Εδώ είμαι τωρα μένω σε ενα απο αυτα και ειναι ΑΠΙΘΑΝΑ, δεν τα περίμενα τόσο αυθεντικά. Φωτο πριν 1 ωρα:

View attachment 538697
Πω πω τι μας κάνεις! Δίνεις υλικό και για 3 ταξιδι! Δηλώνω φαν της Κίνας!

x7777

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα
Έχω κλείσει 3.5 εβδομάδες για Σεπτέμβριο (μαζί με τον μικρό 2.5-3 ετών ) και δεν έχω κανονίσει απολύτως τίποτα έως τώρα εκτός απο τα αεροπορικά και το γενικό πλάνο (Beijing, Xian, Chengdu, Zhangjiajie, Shangai). Μπαίνω τα διαβάζω τόσο μπερδεμένα που τα γράφετε και το ξανα κλείνω.

Και έρχεται ο @Yorgos και βάζει τα tulou. Βλέπω το μικρό να βλέπει τα tulou και όχι τα panda.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Έχω κλείσει 3.5 εβδομάδες για Σεπτέμβριο (μαζί με τον μικρό 2.5-3 ετών ) και δεν έχω κανονίσει απολύτως τίποτα έως τώρα εκτός απο τα αεροπορικά και το γενικό πλάνο (Beijing, Xian, Chengdu, Zhangjiajie, Shangai). Μπαίνω τα διαβάζω τόσο μπερδεμένα που τα γράφετε και το ξανα κλείνω.

Και έρχεται ο @Yorgos και βάζει τα tulou. Βλέπω το μικρό να βλέπει τα tulou και όχι τα panda.
Γενικά σε αυτο το ταξίδι ειχε πολυ πραγμα. Mogao caves ας πουμε μοναδικά, Kashgar φοβερό, θα γράψω ιστορία Πακιστάν- Κίνα και θα ειναι και μακρυναρι. Να δω ποτε θα προλάβω

AERAS

Member
Αφηγητής

View attachment 538697
μονοήμερη από Guangzhou ? δώσε κάνα τυράκι...

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra

Μια χαρα πάντα μπορεί να δει στο Fuzhou.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
μονοήμερη από Guangzhou ? δώσε κάνα τυράκι...
Εγώ λεω να περάσεις το βραδυ ειναι μαγικά. Και για οποιον δεν αντέχει το basic καταλυμα μέσα στο tulou (μην περιμενετε τουαλετα ή ντους στο δωματια, κοινοχρηστα μονο) εχει καταλύματα λιγο πιο πέρα εξαιρετικά . Guangzhou, Xiamen, Fuzhou από όλα αυτα γίνεται αυθημερόν.

Last edited:

McElk

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Τα πάντα όλα μετρητά, απο didi taxi μέχρι φαγητα και καταλύματα, μια χαρα τα μετρητά στην Κινα και η ισοτιμία πάντα καλυτερη της revolut

Τα μετρητά στην Κίνα είναι βασιλιάς. Τι λέω βασιλιάς, … αυτοκράτορας!

Σε όλα ανεξαιρέτως τα καταστήματα που αγοράσαμε είδη ρουχισμού, μεταξωτά και στα περισσότερα ξενοδοχεία που μείναμε μας έκαναν ιδιαίτερη έκπτωση επειδή πληρώναμε με μετρητά.
Μέχρι και οδοντίατρος μας έκανε έκπτωση 25%!

Κάρτα χρειάστηκε μόνο σε πληρωμή διοδίων σε αυτοκινητοδρόμους.

Κι εγώ πενηντάευρα είχα πάρει μαζί μου φροντίζοντας να είναι ατσαλάκωτα και σε άριστη κατάσταση – πράγμα που το εκτίμησε ιδιαίτερα η ταμίας της τράπεζας - και μου έδωσε χαρτονομίσματα των 100 RMB τελείως ακυκλοφόρητα.
Βέβαια η διαδικασία κράτησε κάνα μισάωρο.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Τα μετρητά στην Κίνα είναι βασιλιάς. Τι λέω βασιλιάς, … αυτοκράτορας!

Σε όλα ανεξαιρέτως τα καταστήματα που αγοράσαμε είδη ρουχισμού, μεταξωτά και στα περισσότερα ξενοδοχεία που μείναμε μας έκαναν ιδιαίτερη έκπτωση επειδή πληρώναμε με μετρητά.
Μέχρι και οδοντίατρος μας έκανε έκπτωση 25%!

Κάρτα χρειάστηκε μόνο σε πληρωμή διοδίων σε αυτοκινητοδρόμους.

Κι εγώ πενηντάευρα είχα πάρει μαζί μου φροντίζοντας να είναι ατσαλάκωτα και σε άριστη κατάσταση – πράγμα που το εκτίμησε ιδιαίτερα η ταμίας της τράπεζας - και μου έδωσε χαρτονομίσματα των 100 RMB τελείως ακυκλοφόρητα.
Βέβαια η διαδικασία κράτησε κάνα μισάωρο.
Έτσι ακριβώς, όταν πληρώνεις μετρητα πέφτει μπόλικο παζάρι, ακόμη και σε προϊόντα με barcode. Για την αλλαγή χρημάτων τη μία άλλαξα σε ανταλλακτηριο σε αεροδρόμιο (λιγότερο απο τρία λεπτά) και την άλλη στη Bank of China όπου ηταν Σάββατο, είχε μόνο ενα ταμείο ανοιχτό και περίμενα μισάωρο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.168
Μέλη
40.152
Νεότερο μέλος
reisyldala1975

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom