Κίνα Βοήθεια για Κίνα!

χριστίναα95

Member
Συγγραφέας
Παιδιά καλησπέρα,

Ήθελα συμβουλές για ταξίδι στην Κίνα τέλος Ιουλίου/αρχές Αυγούστου. Στην αρχή σκεφτόμασταν Σαγκάη - Hangzhou - Zhangjiajie , Chongqing, Xian, Πεκίνο. Λόγω ζέστης/υγρασίας σκεφτόμαστε μήπως αλλάξουμε το πρώτο μέρος του ταξιδιού και κινηθούμε προς Γιουνάν. Τι πιστεύετε;

x7777

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα
Παιδιά καλησπέρα,

Ήθελα συμβουλές για ταξίδι στην Κίνα τέλος Ιουλίου/αρχές Αυγούστου. Στην αρχή σκεφτόμασταν Σαγκάη - Hangzhou - Zhangjiajie , Chongqing, Xian, Πεκίνο. Λόγω ζέστης/υγρασίας σκεφτόμαστε μήπως αλλάξουμε το πρώτο μέρος του ταξιδιού και κινηθούμε προς Γιουνάν. Τι πιστεύετε;
Εχω την εντυπωση χωρις να εχω παει ακομη στην Κινα οτι το προβλημα τη συγκεκριμένη εποχη δεν ειναι μονο η υπερβολικη ζεστη/υγρασια αλλα οτι ειναι εποχη διακοπων για τους Κινεζους με απειρο κοσμο παντου. Με οτι αυτο σημαινει για ευρεση εισιτηριων
σε μεταφορικα, εισοδους σε αξιοθέατα κλπ

annoula

Member
Έχει ζεστη πολλή και υγρασία. Ωστόσο, εμάς δεν μας δυσκόλεψε σε τίποτα, εννοείται με καπέλα και νερά. Κόσμο επίσης εχει πολύ γιατί είναι και για τους Κινέζους διακοπές οπότε είναι παντού γεμάτο οικογένειες με παιδάκια. Προσωπικά την υγρασία που είδα στην Ινδία χειμώνα δεν την εχω συναντήσει πουθενά, ιδίως σε συνδυασμό με την ψύχρα νωρίς το πρωί. Για μένα για την Κίνα είναι τέλεια περίοδος. Δεν πετύχαμε καθόλου βροχές που αυτό πραγματικά θα δυσκόλευε το πρόγραμμα που ήταν φουλ δεκαπέντε μέρες. Όμως το πόσο αντέχει ο καθένας στην ζέστη είναι πολύ σχετικό οπότε αυτό θα πρέπει να είναι το κριτήριο. Εμένα έχω ξαναπεί ότι η ζέστη δεν μ ενοχλεί καθόλου. Ελπίζω να βοήθησα.

χριστίναα95

Member
Συγγραφέας
Έχει ζεστη πολλή και υγρασία. Ωστόσο, εμάς δεν μας δυσκόλεψε σε τίποτα, εννοείται με καπέλα και νερά. Κόσμο επίσης εχει πολύ γιατί είναι και για τους Κινέζους διακοπές οπότε είναι παντού γεμάτο οικογένειες με παιδάκια. Προσωπικά την υγρασία που είδα στην Ινδία χειμώνα δεν την εχω συναντήσει πουθενά, ιδίως σε συνδυασμό με την ψύχρα νωρίς το πρωί. Για μένα για την Κίνα είναι τέλεια περίοδος. Δεν πετύχαμε καθόλου βροχές που αυτό πραγματικά θα δυσκόλευε το πρόγραμμα που ήταν φουλ δεκαπέντε μέρες. Όμως το πόσο αντέχει ο καθένας στην ζέστη είναι πολύ σχετικό οπότε αυτό θα πρέπει να είναι το κριτήριο. Εμένα έχω ξαναπεί ότι η ζέστη δεν μ ενοχλεί καθόλου. Ελπίζω να βοήθησα.
Σ' ευχαριστώ πολύ, μεγάλη βοήθεια! Πώς θα σύγκρινες την όλη εμπειρία με καύσωνα στην Αθήνα το καλοκαίρι πχ?

Εχω την εντυπωση χωρις να εχω παει ακομη στην Κινα οτι το προβλημα τη συγκεκριμένη εποχη δεν ειναι μονο η υπερβολικη ζεστη/υγρασια αλλα οτι ειναι εποχη διακοπων για τους Κινεζους με απειρο κοσμο παντου. Με οτι αυτο σημαινει για ευρεση εισιτηριων
σε μεταφορικα, εισοδους σε αξιοθέατα κλπ
Ναι έχεις δίκιο! ΤΟν κόσμο απ ότι έχω καταλάβει δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε οπότε κοιτάω μήπως αξίζει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τη ζέστη

annoula

Member
Ψιλοίδια φάση για μένα. Δηλαδή το να τριγυρνάς Πλάκα, Μοναστηράκι, Ακρόπολη ή π.χ. στο κέντρο της Ρώμης Αύγουστο είναι ψιλοπαρόμοιο με αυτό που ζήσαμε στην Κίνα ίσως λίγη παραπάνω υγρασία. Μόνο μην σε πάρω στον λαιμό μου γιατί γενικά δεν μ ενοχλεί εύκολα η ζέστη. Π.χ. και Ιαπωνία εγώ πάλι Αύγουστο πήγα και με την ζέστη ήμασταν τελείως οκ, ενώ άλλοι έχουν γράψει ότι τους ενόχλησε.

x7777

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα
Θα είμαστε στην Κίνα απο 2/9 έως 24/9
Εχουμε κανει το εξης πρόγραμμα:
  • Πεκινο 2/9 με 7/9 (5 μερες)
  • με τρενο Xian 7/9 με 11/9 (4 μερες)
  • με τρενο Chengdu 11/9 με 15/9 (4 μερες) με ημερησια στο Leshan Giant Buddha και ισως Jiuzhaigou (ή αλλη ημερησια)
  • με τρενο Zhangjiajie 15/9 με 19/9 (4 μερες) με διανυκτέρευση στο Furong
  • αεροπλάνο Shangai 19/9 με 24/9 (5 μερες) με διανυκτέρευση σε καποια υδατινη πολη πχ Suzhou
Θα μπορούσα να κοψω μερες απο εδω και απο εκει για να βγει και καμια Chongqing (2-3 μερες) ή να το αφησω ετσι να είμαστε άνετα; Επισης τις μετακινησεις τις βλεπετε οκ με τα τρενα; θα προτεινατε καπου αεροπλανο;
Το ταξιδι θα γινει μαζι με παιδι 2.5 ετων. Οποτε το προγραμμα πρεπει να ειναι λιγο ελαστικο.

Φώτης/Ταξιδιωτης

Member
Αφηγητής
Αν μπορείς βάλε 3 νύχτες στο Guilin/Yangshuo . Υπόψη με τρένο είναι πολλές ώρες απο Zhangjiajie .
Στο Chongqing δεν έχω πάει/δεν μου έκανε εμένα κλικ να το επισκεφτώ.
Το πρόγραμμα σου όπως το έφτιαξες με τα τρένα είσαι εντάξει. Απλά στη Σαγκάη θα πας με αεροπλάνο.
Τα εισιτήρια για τα τρενα θα τα κλείσεις λίγες μέρες πριν απο την αναχώρηση σου για Κίνα απο τη πλατφόρμα αν θυμάμαι καλά του trip.com.
Περίπου αυτό το πρόγραμμα που έφτιαξες αρχικά ήταν η βάση μου. Απλά τελικά πήγα αρκετές λιγότερες μέρες Κίνα με αρχή και τέλος το Χονγκ Κονγκ.

mikrh tsopana

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Ανάλογα το στυλ σας, μπορείτε να το αφήσετε έτσι, που ειναι μια χαρά ή να κόψετε κάποιες μέρες για να βάλετε Chongqing. Πχ Πεκίνο μπορεί να βγει μια μέρα, το ίδιο και Σι Αν, το ίδιο και Τσενγκντου, που σα πολη δεν εχει και πολλά αξιοθέατα να δεις (μετράει όμως). Υπόψιν οτι και οι μετακινήσεις κουράζουν. Προσωπικά δε θα έκοβα αλλά είναι υποκειμενικό.

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σρι Λάνκα - Νότια Ινδία
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Μου απάντησε το chat gpt αλλά θέλω και την δική σας επιβεβαίωση. Μπαινω Χονγκ Κονγκ χωρις βίζα, καθομαι 4 μερες, παω Μακαο για αλλες 2 και μετα μπαινω ηπειρωτικη κινα.. Οι 30 μερες παραμονης χωρις βιζα αρχιζουν να μετρανε απο τοτε και οχι απο την αρχικη αφιξη στο Χονγκ Κονγκ.;;

zade

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Μου απάντησε το chat gpt αλλά θέλω και την δική σας επιβεβαίωση. Μπαινω Χονγκ Κονγκ χωρις βίζα, καθομαι 4 μερες, παω Μακαο για αλλες 2 και μετα μπαινω ηπειρωτικη κινα.. Οι 30 μερες παραμονης χωρις βιζα αρχιζουν να μετρανε απο τοτε και οχι απο την αρχικη αφιξη στο Χονγκ Κονγκ.;;
Ακριβώς αυτό. Οι ημέρες μετράνε την στιγμή που πατάς το πόδι σου στην ηπειρωτική Κίνα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.224
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
βασια2121

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom