Αυστρία Ελβετία Ιταλία Τσεχική Δημοκρατία Βοήθεια για το 1ο ταξίδι στην Κ. Ευρώπη

Mikebar

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Σαν καινούριος και εγώ στην παρέα σας και διαβάζοντας αρκετά θέματα, θα ήθελα τη βοήθεια σας για την οργάνωση του πρώτου ταξιδιού μου.
Η μετάβαση θα είναι με αεροπλάνο και στη συνέχεια μεταφορά οδικώς με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Ο προβληματισμός μου είναι σχετικά με τη διαδρομή που θα ακολουθήσω και εκεί θέλω τη βοήθεια σας και την πιθανή εμπειρία σας.
Η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι 1 εβδομάδα(από δευτερά σε δευτέρα), την περίοδο μετά το Πάσχα. Η 1η διαδρομή που έχω στο μυαλό μου(πολύ γενικά) είναι:
1)Άφιξη στο Μιλάνο αεροπορικώς και παραμονή την 1η μέρα, την 2η μέρα επίσκεψη στην περιοχή της λίμνης του Κόμο και παραμονή σε κάποιο από τα χωριά της περιοχής, την 3η και 4η ημέρα είσοδο και παραμονή στην Ελβετία (ακόμα δεν έχω ψαχτεί για το που), την 5η ημέρα Αυστρία και συγκεκριμένα Σαλτσμπουργκ, την 6η ημέρα Βιέννη, την 7η επιστροφή και παραμονή σε κάποια από τις κοντινές πόλεις του Μιλάνου (Βερόνα, Μπρέσια) και τέλος Μιλάνο και αναχώρηση αεροπορικώς.
2)Η 2η σκέψη είναι για μετάβαση στην Πράγα αεροπορικώς, παραμονή την 1η και 2η ημέρα εκεί. Την 3η ημέρα οδικώς βιέννη και την 4η ημέρα, την 5η ημέρα Μπρατισλάβα, την 6η ημέρα Σαλτσμπουργκ την 7η σε κάποιο βόρεια πόλη της αυστρία(πχ Lins) ώστε να είμαι κοντά στην Πράγα και αναχώρηση τελευταία ημέρα από Πράγα.
Οι σκέψεις που έχω κάνει με όλα αυτά είναι οι εξής: Το Μιλάνο είναι πιο φθηνός προορισμός και όσον αφορά τα αεροπορικά αλλά και την ενοικίαση αυτοκινητου. Απο την άλλη μου φαίνεται πολύ κουραστικό σαν ταξίδι και δεν θέλω να είμαι όλοι μέρα σε ένα τιμόνι, θα προτιμούσα να καταφέρνω να βλέπω και κάτι από κάθε μέρος. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο(δεν ξέρω αν γίνεται) να παραλάβεις το αυτοκίνητο από το Μιλάνο και να το αφήσεις στην Βιέννη για παράδειγμα και να φύγεις αεροπορικώς από εκει κερδίζοντας μέρες. Επίσης δεν γνωρίζω πόσο εύκολα διανύονται αυτές οι αποστάσεις.
Αυτές είναι κάποιες από τις πρώτες σκέψεις μου, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και βοήθεια πάνω στον προβληματισμό μου.

(Στο ταξίδι θα είμαστε δύο άτομα εγώ και η κοπέλα μου)!

Ευχαριστώ
 

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
εγω σου προτινω α επιλεξεις ειτε μιλανο ειτε πραγα και να μεινεις εκει και στην γυρω περιοχη.
θα κουραστειτε αφανταστα και δεν νομιζω οτι θα δειτε και τιποτα στο τελος με το προγραμμα που εχεις βγαλει.
νοικιασε αυτοκινητο και απλα πηγαινε στην επαρχια η' σε καποια αλλη κοντινη πολη.
μην αλλαζεις κρατη ο χρονος σου ειναι πολυ περιορισμενος.
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Kαλωσήρθες στο φόρουμ
Το πρόγραμμα για Μιλάνο-Ελβετία-Αυστρία σε μια εβδομάδα το βρίσκω κάπως....δηλαδή θα πας για μια μέρα Βιέννη?τι να κάνεις? πίστεψε με είναι πολύ λίγο και δεν αξίζουν τα χιλιόμετρα για τόσο λίγο...Αντίθετα θα σου πρότεινα να διαθέσεις τις μέρες σου στις λίμνες της βόρειας Ιταλίας και να πας και για δυο βράδια στο Σάλσμπουργκ.Είναι πολύ΄όμορφα μέρη....Η ελβετία και η βιέννη είναι υπερβολή.
Τώρα να θες και πρωτεύουσα καλυτερα να πας κατευθείαν Βιέννη και άντε και να κάνεις και 2 βράδια Σαλσμπουργκ....Το ίδιο αφορά και την Πράγα...πας κατευθείαν και κάνεις μια διήμερη εκδρομή στη Δρέσδη που είναι μια από τις ομορφοτερες γερμανικές πόλεις
 

Dva Srca

Member
Μηνύματα
558
Likes
1.053
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισραήλ, Ειρηνικός
Το πρόγραμμα που έχεις σκεφτεί συμφωνώ κι εγώ ότι είναι πολύ κουραστικό και ουσιαστικά δε θα προλάβεις να δεις κάτι. Προτείνω μέσα στη 1 εβδομάδα να προσπαθήσεις να δεις κυρίως 2 βασικές χώρες και αν από εκεί και πέρα κάτι άλλο είναι κοντά, να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία. Π.χ. η Πράγα που προαναφέρθηκε με τη Δρέσδη ή η Βιέννη με τη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας (οι τελευταίες είναι μόλις 60-70 χμ. δρόμος, πας άνετα και για ημερήσια). Από εκεί και πέρα διαλέγεις με βάση τα γούστα σου και το πόσο φθηνά μπορείς να βρεις εισιτήρια για τους προορισμούς αεροπορικής άφιξης/αναχώρησής σου.
 

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Εγώ αυτό που θα σου πρότεινα είναι:
Μιλάνο(1 βράδυ)
Κόμο(1 μερα)
Λουγκάνο(1 μερα)
Ζυρίχη(τις υπόλοιπες με ημερήσια Λουκέρνη)
 

SkullFlower

Member
Μηνύματα
518
Likes
97
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona- Perpignan
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
Θα σ πρότεινα και γω να περιοριστείς σε βόρειο Ιταλία και ελβετία. Πολυ τρεξίμο για όλα αυτα και να ξέρεις πως υπαρχουν και πολυ καλή συνδεση με τα τρενα για τα μέρη που ενδιαφερεσαι με πολύ ομορφη διαδρομή απο Ιταλία-Ελβετία.
 

Mikebar

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Ευχαριστώ για τη βοήθεια, μάλλον θα αναπροσαρμοόσω τα σχέδια μου. Σχετικά με το αν μπορώ να παραλάβω ένα αυτοκίνητο απο κάπου και να το παραδώσω αλλού(άλλη πόλη πιθανόν άλλη χώρα) γνωρίζετε κάτι;
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Καταρχήν καλώς ήρθες. Και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να εστιάσεις το ταξίδι σου σε δύο χώρες. Εγώ θα πρότεινα Αυστρια-Βαυαρία. Η εποχή θα είναι ιδανική. Εχεις πολύ χρόνο για να ψάξεις οικονομικά εισιτήρια.
όσον αφορά το αυτοκίνητο σίγουρα μπορείς να το παραλάβεις και να το παραδώσεις σε διαφορετική πόλη. Το έκανα εγώ με τη hertz στη Γερμανία (παραλαβή Μόναχο και παράδοση Χαιδελβεργη)
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Αν κατάλαβα καλά έχουμε επτά βράδια, οκτώ μέρες...

Η εκδρομή λοιπόν έχει ως εξής...

1η μέρα. Αεροδρόμιο - Stresa νοικιάζεις αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο.
2η μέρα. Stresa.
3η μέρα. Stresa - Brig - Feldkirch. Θα έχεις την ευτυχία να ανέβεις και να κατέβεις ένα από τα ωραιότερα ορεινά περάσματα της Ελβετίας
4η μέρα. Feldkirch. Με βάση το φτηνό ξενοδοχείο στο Feldkirch θα κάνεις δύο μέρες βόλτες στην υπέροχη Bodensee...
5η μέρα. Bodensee.
6η μέρα. Bodensee- Μilano αφήνεις το αυτοκίνητο στο Μιλάνο.
7η μέρα. Μilano.
8η μέρα. Milano- Ελλάδα...

Η εκδρομή όπως στην γράφω έχει γίνει από εμένα ακριβώς έτσι το 2004... κι εγώ ως γνωστόν δεν κάνω ταξίδια κάνω υπερπαραγωγές...

υ.γ. Το να νοικιάσεις αυτοκίνητο από μία χώρα και να το επιστρέψεις σε άλλη δεν συμφέρει , είναι πανάκριβο... αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να το πάρεις από το αεροδρόμιο και να να το παραδώσεις στο Μιλάνο. Έτσι γλιτώνεις και δυο μέρες και δεν έχεις τα parking στο Μιλάνο...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.486
Likes
28.952
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Η εκδρομή όπως στην γράφω έχει γίνει από εμένα ακριβώς έτσι το 2004... κι εγώ ως γνωστόν δεν κάνω ταξίδια κάνω υπερπαραγωγές...
Φαντάζομαι το έκανες καλοκαίρι. Για αρχές Απριλίου το πρώτο κομμάτι (το Αλπικό, από το δρόμο του Goldfinger (Furka Pass), την Oberalp Pass, την κοιλάδα του Ρήνου κλπ) το βρίσκω λίγο δύσκολο - οι συγκεκριμένες ορεινές διαβάσεις κλείνουν το χειμώνα (η Oberalppass π.χ. ανοίγει, αναλόγως καιρού, κάποια στιγμή πριν τις 12/4 - μέχρι τότε ειδικά τρένα 4 φορές τη μέρα μεταφέρουν τα αυτοκίνητα από Andermatt μέχρι Sedrun), ενώ και στη Bodensee πιθανόν να είναι λίγο ερημιά.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Kώστα μου μάλλον έχεις δίκιο... ναι φέτος το Πάσχα είναι πολύ νωρίς...
Αυτή η φοβερή εκδρομή παίζει από Μάιο και μετά... δυστυχώς...
 

Mikebar

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Κρίμα και μου φάνηκε καλή ιδέα και δοκιμασμένη. Η αλήθεια είναι ότι τον παράγοντα καιρό δεν τον έχω υπολογίσει.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.185
Μηνύματα
883.269
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom