Ουγγαρία Βουδαπέστη με μικρά παιδιά (3 ημέρες)

DepecheM

Member
Μηνύματα
23
Likes
125
Επόμενο Ταξίδι
ΑΜΒΟΥΡΓΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΝΔΙΑ
Το Νοέμβριο του 2012 επισκεφθήκαμε για 3 διανυκτερεύσεις τη Βουδαπέστη, όπου είχαμε πάει οικογενειακώς (με 2 παιδάκια κάτω από 5 ετών). Με αφορμή την πρόσφατη εγγραφή μου στο forum, σκέφτηκα να γράψω λίγα πράγματα σχετικά με το ταξίδι μας εκεί, προκειμένου να συνεισφέρω και εγώ μέσω της καταγραφής εμπειριών.
Επειδή για τη Βουδαπέστη υπάρχουν ήδη πολλές και χρήσιμες πληροφορίες εδώ -αυτές άλλωστε συμβουλεύτηκα και εγώ- θα εστιάσω κυρίως στα όσα ενδιαφέρουν, κατά τη γνώμη μου, όσους σκοπεύουν να πάνε με μικρά παιδιά.

ΠΤΗΣΗ
Η πτήση έγινε από Α/Δ Charleroi με ryanair με κάποια προσφορά που χτυπήσαμε στο φτερό...
Στο Α/Δ της Βουδαπέστης, μας περίμενε mini bus των apartments, κατόπιν ανάλογης συνεννόησης. Το mini bus εφοδιασμένο με παιδικά καθισματάκια και ο οδηγός με διάθεση για κουβέντα επί των πάντων σε σημείο φλυαρίας :). Από τα κοινά που έχουμε οι 2 λαοί, μέχρι και στο ότι στα apartments, μέχρι πέρυσι, δούλευε η κόρη του παλιού άσσου του Ολυμπιακού Λάγιος Ντέταρι...

ΔΙΑΜΟΝΗ
Μείναμε στην Πέστη, στο 7season apartments, το οποίο μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Το διαμέρισμα το κλείσαμε μέσω του booking.com. Είναι ένα συγκρότημα κατοικιών στο κέντρο της πόλης και βρίσκεται πολύ κοντά σε αρκετά από τα "must to see" της πόλης.

Τα δωμάτια ήταν άνετα και είχαν σχεδόν τα πάντα (ψυγείο, microwave, βραστήρας, καφετιέρα, σίδερο, wifi με πολύ καλό σήμα κλπ), πράγμα πολύ εξυπηρετικό γενικότερα,ειδικά εάν έχεις μικρά παιδιά. Παράλληλα, κατά την κράτηση, υπήρχε η δυνατότητα να ζητήσεις, δίχως οικονομική επιβάρυνση,παιδικό κάθισμα φαγητού, καρότσι κ.λ.π (ζητούν την καταβολή μικρού χρηματικού ποσού ως εγγύηση, η οποία σου επιστρέφεται φυσικά στο check out).

Ο σταθμός του τραμ, ο κόμβος και των 3 γραμμών μετρό που διαθέτει η Βουδαπέστη αλλά και η αφετηρία των hop on hop off απείχαν 200μ, ενώ στα 50μ υπήρχαν τράπεζες αλλά και 2 (μικρά) σούπερ μάρκετ που ήταν ανοικτά σε 24ωρη βάση.

Επιπλέον μεταφορά από το Α/Δ προς τα δωμάτια και αντιστρόφως με την καταβολή κάποιου κόστους (ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν η κράτηση πραγματοποιηθεί μέσω της σελίδας του 7 seasons και όχι μέσω booking.com κλπ, η μεταφορά παρέχεται με 50% έκπτωση ή παρέχεται δωρεάν parking για 2 ημέρες εάν έχει κάποιος ΙΧ).

Το προσωπικό των διαμερισμάτων ευγενέστατο και φοβερά εξυπηρετικό, με διάθεση να μας ενημερώσουν για τα πάντα και να μας λύσουν το όποιο πρόβλημα/απορία.

Επανερχόμενος στο σημείο που βρίσκεται το 7seasons και προτείνοντάς σας να επιλέξετε δωμάτιο σε αυτή την περιοχή/θέση, αναφέρω κάποιες αποστάσεις της θέσης από βασικά σημεία προς επίσκεψη:

Hungarian State Opera-650μ, St. Stephen's Basilica-550μ, Dohany Street Synagogue-500μ, Terror Haza Muzeum-1300μ, Great Market Hall-1600μ, Vaci utca-1400μ, Roosevelt square (πλατεία κοντά στη γεφυρα)-900μ, Vapiano (fast food pasta)-450μ, Gerbeaud (ζαχαροπλαστείο με ίδρυση το 1858)- 500m

Αυτά με τη διαμονή, ελπίζω να μη σας κούρασα...

ΦΑΓΗΤΟ
Δοκιμάσαμε κυρίως λύσεις προτεινόμενες από το forum, σε κοντινές αποστάσεις από το δωμάτιο.
Πήγαμε λοιπόν, μεταξύ των άλλων, στα vapiano, πάπρικα και vakvarju (πρόταση από το προσωπικό του 7seasons). Σε όλα τα παραπάνω βρήκαμε παιδικά καθισματάκια.
Μάλιστα στο vakvarju -τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν μέτρια- είχαν και mini playground εντός (πράγμα πολύ χαλαρωτικό τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά, φαγητό σε εστιατόριο με τη σύζυγο, χωρίς να είμαστε στην τσίτα... ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα... :D ).
Στο πάπρικα, όπου το φαγητό παρεμπιπτόντως ήταν εκπληκτικό, έδωσαν από 1 μικρό παιχνιδάκι στα παιδιά που τους κράτησε συντροφιά μέχρι τη στιγμή που ήρθαν τα πιάτα. Επίσης το προσωπικό ήξερε κάποιες λέξεις στα Ελληνικά (το συναντήσαμε αρκετές φορές αυτό στην πόλη).

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ - ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Δε θα σας κουράσω με τα μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε, καθώς όλα έχουν αναφερθεί άριστα και με κάθε λεπτομέρεια από άλλα μέλη του forum (άλλωστε από εδώ άντλησα και εγώ στοιχεία για το πλάνο μου). Θεωρώ όμως ότι θα βοηθήσει να μοιραστώ κάποια από αυτά που ακολουθήσαμε, όπου εκτιμώ ότι σαν πρόγραμμα για ζευγάρι με μικρά παιδιά "βγαίνει"...
Ακολουθήσαμε τη λύση λεωφορείου τύπου Hop On/Hop Off (πάνω-κάτω όλα όσα έψαξα τα ίδια προσφέρουν εμείς επιλέξαμε αυτό εδώ Giraffe Hop on Hop off - Home - Budapest Sightseeing Tour, City Tour, Hop on Hop off Bus and Boat Tour με κόστος 16€/ενήλικα & τα παιδιά free, ενώ στις γλώσσες στον "audio guide" είχε και τα Ελληνικά.
Το εισιτήριο είχε ισχύ και την επόμενη ημέρα, ενώ παράλληλα με το ίδιο εισιτήριο περιλαμβάνεται και boat trip διάρκειας μιας ώρας).

Την 1η μέρα (ημέρα άφιξης) προλάβαμε μόνο μια βόλτα μέχρι τη γέφυρα, αλυσίδων. Για κακή μας τύχη, είχε επίσημη επίσκεψη ο Σκοπιανός Πρόεδρος και η γέφυρα ήταν γεμάτη από τη σημαία που έχουν "υιοθετήσει" τα Σκόπια... Μετά από αρκετές βόλτες (χαίρεσαι να περπατάς στη Βουδαπέστη), καταλήξαμε στο vapiano μια και η πείνα είχε χτυπήσει κόκκινα και μετά ξεκούραση.

2η μέρα. Επιβίβαση hop on-hop off, αφού πρώτα είχαμε κάνει πλάνο σε ποιες στάσεις θα κατέβουμε και για πόση ώρα... Στο "citytour" (φαντάζομαι και στα υπόλοιπα) δέχονταν διπλωμένο καρότσι στον κάτω όροφο του λεωφορείου, ενώ διέθετε και wifi για τους εξαρτημένους με το διαδίκτυο. Ένα από τα πράγματα που διαπιστώνεις βέβαια είναι ότι wifi είχε σχεδόν παντού, σε καφέ, εστιατόρια μέχρι και στο καραβάκι του boat tour... Επιβίβαση λοιπόν στη στάση #2 και συμβιβασμός με την επίσκεψη σε ορισμένα μέρη μέσω του bustour. Είμαστε πλέον στη Βούδα, αποβίβαση στη #10 και βολτάρισμα στα γύρω-γύρω για 1 ωρίτσα.
Επιβίβαση στην ίδια στάση κ εκ νέου αποβίβαση στην Πέστη #13 όπου είναι η αφετηρία για το boat tour (blue boat line). Η βολτίτσα με το καραβάκι αξίζει πραγματικά και διαρκεί, αν θυμάμαι καλά, κάτι περισσότερο από 60 λεπτά. Το υπόλοιπο της ημέρας βολτίτσα στα κεντρικά.

3η μέρα. Το πρωι βολτίτσα στα κεντρικά, επιβίβαση το μεσημεράκι στο hop on-hop off στη #2 και αποβίβαση στην πλατεία ηρώων (#6). Χαλαρός περίπατος μέχρι την παπρικά και φαγητό μέχρι σκασμού (δοκιμάστε τη σαλάτα με τη dressing που έχει βάση το blue cheese αν είστε φίλος του είδους).
Απέναντι ακριβώς από την πάπρικα και μέσα στο τεράστιο πάρκο, έχει μία εκπληκτική παιδική χαρά όπου αφιερώσαμε τις επόμενες 2 ώρες. Στη συνέχεια περίπατος μέχρι την πλατεία ηρώων, όπου πραγματικά είναι εκπληκτική. Στο δρόμο πέσαμε πάνω και στο υπαίθριο παγοδρόμιο που το ετοίμαζαν ενόψει των Χριστουγέννων. Εφαρμόζουμε το φιλόδοξο σχέδιο για επιστροφή στο διαμέρισμα με τα πόδια (κοντά 2500μ). Προς έκπληξή μας αντέχουμε, έχοντας πλέον στη φαρέτρα εμπειριών μας και περίπατο στη διάσημη Andrassy... κάπως έτσι έφυγε και η 3η μέρα

4η μέρα (αναχώρηση). Εδώ σταθήκαμε τυχεροί μια και ήταν η 1η μέρα της Χριστουγεννιάτικης αγοράς με τα πάντα στολισμένα. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικά εδέσματα χωρίς να μας ενθουσιάσει κάτι, ίσως σταθήκαμε άτυχοι στις επιλογές που κάναμε. Σπιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο με απίστευτα στολίδια και πολλά μα πολλά ξύλινα παιχνιδάκια και διακοσμητικά. Ατμόσφαιρα γιορτινή, πρόσωπα χαρούμενα, μουσική από παντού, κουκλοθέτρο (οι μαριονέτες είχαν/έχουν γενικά την τιμητική τους στη Βουδαπέστη).

Αυτά τα ολίγα και ατάκτως γραμμένα
Στη διάθεσή σας εάν υπάρχουν επι μέρους ερωτήσεις
 

Attachments

Last edited by a moderator:

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.816
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
οποιαδήποτε πληροφορία,έστω και η πιο ασήμαντη,για οποιαδήποτε πόλη του κόσμου νομίζω ότι αξίζει πάντα να αναφέρεται.σ'ευχαριστούμε πολύ.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Πολυ καλη και συνοπτικη η αφηγηση σου.Ιδιαιτερα χρησιμες οι πληροφοριες σου για ζευγαρια με μικρα παιδια!
 

MarG

Member
Μηνύματα
8
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πολύ χρήσιμο και πολύ εγκαρδιωτικό αφού το κάνατε με τα τόσο μικρά παιδάκια σας, καθώς είναι ένα άγχος το "αν κάνω παιδάκια πώς θα κάνω ταξιδάκια;;;". "Μαζί τους" είναι η απάντηση! Μπράβο!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.798
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom