Ουγγαρία Βουδαπέστη με παιδί

vaso1975

Member
Μηνύματα
34
Likes
31
Ταξίδι-Όνειρο
αιγυπτος - μογγολια
Πέρσι αρχές Ιουνίου πήγαμε το πρώτο μας ταξίδι στο εξωτερικό. θα προσπαθήσω να σας γράψω και εγώ την εμπειρία μου.

Ταξίδι με επτάχρονο παιδί…. Για 8 ημέρες. Μέσα στο άγχος, γιατί ήταν το πρώτο μας ταξίδι στο εξωτερικό και θα είχαμε και το παιδί μαζί μας.

Τα περισσότερα είναι γραμμένα και σε άλλα ποστ, πως δηλαδή φτάνεις πια λεωφορεία και μετρό πρέπει να πάρεις για να φτάσεις στον προορισμό σου. Εμένα με βοήθησαν πάρα πολύ οι πληροφορίες που βρήκα. Οργάνωσα πάρα πολύ καλά το ταξίδι και ήξερα εύκολα που θα πάμε με ποια μεταφορικά μέσα και πόσο στοιχίζουν.

Μια συμβουλή μου είναι να κοιτάξετε πολύ καλά που θέλετε να πάτε έτσι ώστε να κερδίσετε χρόνο και χρήμα.

Προσπαθήσαμε κάθε μέρα να πηγαίνουμε σε ένα διαφορετικό μέρος και τα χρήματα που θα δώσουμε την ημέρα να μην ξεπερνάνε τα 50 ευρώ . Μαγείρεψα και αρκετές φορές στο σπίτι όπου νοικιάσαμε μειώνοντας έτσι τα έξοδα.

Τι έχει να κάνει ένα παιδί στην Βουδαπέστη.

1.Μπορείτε να πάτε στο ζωολογικό κήπο, θα πρέπει να κάτσετε πολύ ώρα για να δείτε όλα τα ζώα που υπάρχουν. Υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που μπορείτε να δείτε ταΐσματα ζώων και ξεναγήσεις. Στο σαιτ του ζωολογικού κήπου μπορείτε να δείτε τις ώρες http://www.zoobudapest.com. Απαγορεύετε το κάπνισμα μέσα στο χώρο και υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία όπου μπορείς να κάνεις ένα τσιγάρο. Υπάρχουν πολλές παιδικές χαρές μέσα στο πάρκο και κυλικεία με νερό και φαγητό. Καλύτερα όμως να έχετε μαζί σας γιατί οι τιμές είναι τσιμπημένες . Νερό μπορείτε να πιείτε και από τις πολλές βρύσες που υπάρχουν μέσα. Σε διάφορα σημεία του πάρκου υπάρχουν ψεκαστήρες νερού όπου κάθεσαι από κάτω και δροσίζεσαι όταν έχει πολύ ζέστη. Εμείς πήγαμε αρχές Ιουνίου και έκανε πολύ ζέστη εκείνη την ημέρα .Ήταν πραγματικά απόλαυση το δρόσισμα.

2.Ο λαβύρινθος ο οποίος είναι κοντά στο κάστρο των ψαράδων. Μυρίζει βέβαια λίγη μούχλα αλλά είναι ωραία εμπειρία για τα παιδιά. Έχει κελιά, διάφορες στοές όπου πραγματικά χάνεσαι. Ο φωτισμός είναι τέτοιος όπου δεν υπάρχει φόβος να πάθεις κάτι, και αν θες την ασφαλή επιλογή μπορείς να ακολουθήσεις τα βέλη που σε οδηγούν στην έξοδο.

3.Σχεδον απέναντι ήταν και το μουσείο του μάγου Χουντινι που όμως δεν προλάβαμε να πάμε και το μετάνιωσα πάρα πολύ. Εκτός από τα εκθέματα υπάρχουν και παραστάσεις που γίνονται με τα κόλπα του Χουντινι. http://www.houseofhoudinibudapest.com/

4.Παιδικες χαρές υπάρχουν σε κάθε γειτονία και δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε μια στο δρόμο σας. Μετα το κοινοβούλιο υπάρχει μια που είναι πολύ ωραία, καθαρή με φύλακα και με καλά παιχνίδια. Τα παιδιά παίζανε με το νερό, πλατσούριζαν στα σιντριβάνια γινόντουσαν μούσκεμα και οι γονείς απλά τα κοιτούσαν. Εγώ σοκ θα ήμουν με τα ντεπον και τα ποσταν. Αυτοί ατάραχοι, αφού τα παιδιά έπαιζαν ξυπόλητα και με μούσκεμα ρούχα, τα έπαιρναν πήγαιναν στα αποδυτήρια - τουαλέτες τα άλλαζαν και συνέχιζαν την πορεία τους.

5.Στο νησί της Μαργαρίτας πρέπει να ξοδέψετε μια μέρα. Υπέροχα πάρκα με χώρο για παιχνίδι και βόλτα. Εκει πηγαμε δυο φορές γιατί μας άρεσε πολύ αλλά και γιατί υπήρχε και η πισίνα για μπάνιο. http://en.palatinusstrand.hu. Νομίζω από ότι ερεύνησα ότι ήταν η καλύτερη κοντινή πισίνα για παιδιά , με νεροτσουληθρες , κτλ. Υπάρχει και η https://hu.wikipedia.org/wiki/Dagály_fürdő η οποία είναι λίγο ποιο μακριά από το κέντρο. Στην palatinus έχει θερμαινόμενες που σε κάθε μια γράφει την θερμοκρασία που έχει σε μια πινακίδα μπροστά της. Η τελευταία ήταν καυτή, και δεν μπορούσες να μπεις εύκολα, αλλά όταν τα κατάφερνες έλιωνες ένοιωθες να ζεσταίνετε το μεδούλι σου. Την δεύτερη φορά που πήγαμε μας έπεισε βροχή και μπήκαμε μέσα στην να ζεσταθούμε, δεν υπάρχει αυτό που ζούσαμε ,ήταν υπέροχο.

6.Υπαρχει και ένα πάρκο αναρρίχησης που δυστυχώς εκείνη την ημέρα ήταν κλειστό και δεν μπορέσαμε να μπούμε, http://visitbudapest.travel/activities/fun-things-to-do/orczy-kalandpark/

7. Τσίρκο. Απέναντι σχεδόν από το ζωολογικό κήπο https://www.fnc.hu/eng/

8. Για τις βροχερές μέρες παιδότοπος http://www.elevenpark.hu/ πάει και το λεωφορείο 133 στάση hengermalom.

9.Στο παρκο varosliget υπάρχει λίμνη όπου μπορείς να κάνεις βαρκάδα και κωπηλάσια. Περάσαμε υπέροχο απόγευμα στο πάρκο αυτό.

10. csopa κέντρο επιστημονικών ‘θαυμάτων’ https://www.csopa.hu/ δυστυχώς δεν μας έφτασαν οι μέρες για να πάμε. Λεωφορείο 133Ε στάση lepcsos utca. Εκεί κοντά είναι και το τροπικαριουμ με μεγάλα ενυδρεία. https://tropicarium.hu/en/

11. Υπάρχει και ο οδοντωτός σιδηρόδρομος ο οποίος είναι για ηλικία 9-14 ετών. Εμείς δεν γινόταν να πάμε γιατί ήταν μικρός. http://www.gyermekvasut.hu/

Συμβουλές προς ναυτιλομενους

Πάρτε μαζί σας αντιπυρετικά και ένα μικρό φαρμακείο μετα από συζήτηση με τον παιδίατρο σας. Φάρμακα χωρίς συνταγή δεν μπορείτε να πάρετε από τα φαρμακεία.

Φωτοτυπία το διαβατήριο του παιδιού με τα τηλέφωνα και την διεύθυνση που μένετε γραμμένα πάνω στο χαρτί, εμείς του τα είχαμε μέσα στην τσέπη του μαζί με 20 ευρώ. Μια συσκευή τηλεφώνου να την έχει μαζί του.

Ευρωπαϊκή κάρτα υγείας η οποία βγαίνει από το ικα και κάνει ένα μήνα να έρθει στο σπίτι η πλαστικοποιημένη της μορφή.

Τηλέφωνα από την πρεσβεία μας, από ταξί, αστυνομία και ασθενοφόρα μαζί σας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.266
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom