Βραζιλία Παραγουάη Βραζιλία- ΟΛΗ (καλά σχεδόν όλη) και λίγο Παραγουάη

zade

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Ήγγικεν η ώρα, ο ΚΑΙΡΟC ΓΑΡ ΕΓΓΥC και μετά από όλα τα παρακάλια από τα ξαδέρφια μου που ζουν στην Αργεντινή, θα πάω κι εγώ Βραζιλία. Διάβασα διάφορα στο φόρουμ , είδα και τις ιστορίες σας, είδα και διάφορα άλλα ταξιδιωτικά site , βρήκα κι ένα βραζιλιάνικο κιόλας, αλλά και πάλι δεν μπορώ να καταλήξω σε συμπέρασμα. Οπότε θα ανόιξω καινούριο θέμα εδώ για να ρωτήσω ορισμένα πράγματα δίοτι εδώ κάποια άκρη θα βγει.

Αρχικά τα δεδομένα:

25 καθαρές ημέρες στη χώρα. Το πήγαινε και το έλα δεν προσμετρώνται στις ημέρες.

Ημερομηνία: μέσα Αυγούστου με μέσα Σεπτέμβρη

budget: να μην ξεπεράσουμε τα 7000€ τα δύο άτομα εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος όπου τότε το συζητάμε. Αυτό το ποσό είναι μόνο για εκεί, τα κόστη μετάβασης από και προς Βραζιλία είναι άλλα και δεν μας επηρεάζουν.

Αποκλειόμενη περιοχή: Το Iguazu. Το έχουμε δει καλά σε προηγούμενο ταξίδι όποτε δεν χρειάζεται να φτάσουμε μέχρι εκεί.

Για το Rio και μάλλον και το Sao Paolo θα έχουμε τα ξαδέρφια μου που πάνε συνέχεια ,οπότε θα είναι σαν να έχουμε ξεναγό. Αλλά και πάλι προτάσεις ευπρόσδεκτες.

Πόλη άφιξης και αναχώρησης: Sao Paolo που από όσο διάβαζω έχει πράγματα να δεις αλλά επισκιάζεται από διάφορα άλλα εκεί τριγύρω.

Οι ερωτήσεις :

Ξέρουμε ότι οι αποστάσεις είναι μυθικά τεράστιες και θέλει οπωσδήποτε εσωτερικές πτήσεις. Δεν μας πειράζει αυτό, το έχουμε ξανακάνει στην Αργνετινή.

Η ιδέα μου είναι η εξής. Φτάνουμε εκει στο Sao Paolo , ξεκουραζομαστε μια ημέρα και μετά πτηση για Manaus . Εκεί κάνουμε τις τουριστίλες με τις εκδρομές στον Αμαζόνιο και το ψάρεμα πιράχνα και τα ροζ δελφίνια. Είχα τσεκάρει μήπως πάρουμε το πλοίο της γραμμής από εκεί για Belem ,αλλά από όσο βλέπω κάνει τρεις ημέρες και δεν είναι ότι αλλάζει και πολύ το τοπίο. Δηλαδή βασικά βαριέσαι.
Μετά από εκεί έψαχνα πτήση για Lencois γιατί είναι σωστή εποχή αλλά δεν υπάρχει τίποτα direct οπότε θέλει πάλι ενδιάμεσο. Πες ότι κάπως το κάνουμε και αυτό. Μετά πως να το πάμε; Rio με πτήση ή να πιάσουμε βορειοανατολικά και σιγά σιγά (άντε και με εσωτερική πτήση) να κατέβουμε προς τα κάτω;

Βασικά προς το παρόν το ερωτημα μου είναι πιο γενικό.

Πως χωρίζουμε τις ημέρες; Με ποια σειρά; Τι κόβω (πέραν του Iguazu που το έκοψα ήδη) ; Βγαίνει μέσα σε αυτές τις ημέρες και Pantanal; Χωράει μέσα και μια Παραγουάη; Γιατί να σηκωθώ να πάω μέχρι εκεί άλλη φορά μόνο για Παραγουάη δεν το κάνω. Και σκέφτομαι ότι αν δεν πάω τώρα, αφενός θα μου δημιουργήσει τρύπα στο χάρτη γιατί έχω πάει σε όλα τα γύρω γύρω και αφετέρου όταν θα ξαναπάω λατινική Αμερική χρωστάω χώρες πιο κοντά στον Ισημερινό και θα είναι δύσκολο να φτάσω μέχρι Παραγουάη.

Αυτά για αρχή. Με τις απανατήσεις σας, θα δημιουργηθούν και άλλες απορίες.

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Αντι να κλεισεις την τρυπα στον χαρτη σου aka Παραγουαη λογω ψυχαναγκασμου, γιατι δεν βαζεις περισσοτερα μερη στη Βραζιλια;

zade

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Όχι δεν είναι υποχρεωτικό να μπει μέσα και η Παραγουάη. Ιδέες θέλω. Δεν το έχω κάνει τάμα.

Ότι πλάνο υπάρχει ευπρόσδεκτο .

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Η Βραζιλια ειναι τεραστια χωρα και ανεξαντλητη... οταν πηγα εγω ο @Yorgos με ειχε συμβουλευσει να μην χασω το Lencois το οποιο ομως δυστυχως δεν μας εβγαινε, ομοιως δεν μας βγηκε και ο Αμαζονιος. Το δικο μας πλανο ηταν: Ιγκουαζου (με το οποιο εσυ εχεις "ξεμπερδεψει"), Ριο, Παρατυ, Ιλα Γκραντε (ενω εχω παει σε αρκετα "εξωτικα" μερη, οι παραλιες της Βραζιλιας ειναι απλα φ-α-ν-τ-α-σ-τ-ι-κ-ε-ς), ορεινα αποικιοκρατικα χωρια στο Μinas Gerais και ολιγον απο ενδοχωρα με μπονους μια fazenda (φυτεια-τρομερη εμπειρια).
Αν σε βοηθαει να παρεις καποιες ιδεες, τα εχω γραψει αναλυτικα εδω: Βραζιλία - ΒΡΑΖΙΛΙΑ- Ακολουθώντας το "Μονοπάτι του Χρυσού"
Γενικα πηραμε μια καλη πρωτη γευση γιατι δεν κινηθηκαμε μονο παραθαλασσια.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Όχι δεν είναι υποχρεωτικό να μπει μέσα και η Παραγουάη. Ιδέες θέλω. Δεν το έχω κάνει τάμα.

Ότι πλάνο υπάρχει ευπρόσδεκτο .
Δες το bonito με abismo de anhumas και σνορκελινγκ σε ποταμό. Fernando de Noronha ειναι must. Praia da Pipa απίστευτη, Lencois με ολα τα γυρω γυρω αχαστο. Και βέβαια τα χωριουδάκια γύρω απο Tiradentes κλπ, με Ριο, Paraty και Ilha Grande. Sao Paulo ουτε ενα λεπτό για μενα, Bahia δε θα ασχολούμουν με μόλις 25 μερες, αγαπώ πολυ το νοτο που ειναι άλλη χώρα, αλλα δε σας παίρνει ίντερνετ εκει.

Χοντρικά σε μερες:
Ριο 5
Paraty 2
Ilha Grande 2
Bonito 3
Fernando de Noronha 2
Praia da Pipa 2
Joao pessoa 1
Minas Gerais 4
Lencois και τριγύρω 4

Αν κόψεις κατι, με πόνο ψυχής θα έκοβα Joao Pessoa και Πιπα αλλα ειναι η Βραζιλία της παραλίας που δεν πανει οι ξένοι. Τα άλλα αχαστα όλα, μην αρχίσω και με το νοτο, με alagoas κλπ. Αμαζόνιο θα τον άφηνα για άλλη χώρα...

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Θέλω να συνδυάσω βόρειο Περού με Εκουαδόρ κάποια στιγμή. Στον Αμαζόνιο πάμε απο Κιτο ή μπορώ να πάω απο Καχαμαρκα, Τσατσαπογιας ή και Πιουρα;

Last edited:

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Θέλω να συνδυάσω βόρειο Περού με Εκουαδόρ κάποια στιγμή. Στον Αμαζόνιο πάμε απο Κιτο ή μπορώ να πάω απο Καχαμαρκα, Τσατσαπογιας ή και Πιουρα;
Απο Κιτο πιο εύκολα. Απο τα άλλα πετάς.

zade

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Ακούγοντας τις συμβουλές σας έφτιαξα το πρώτο σκέλος. Φτάνουμε Sao Paolo και περνάμε δυο νύχτες εκεί
1)για να ξεκουραστούμε και λίγο
2)γιατί έχει διαφορά ωραία μουσεία και αρχιτεκτονικά σημεία ενδιαφέροντος που θέλω να δω.

Μετά πετάμε για το Fernando do Norronha για τρία βραδιά γιατί τα εισητηρια για δύο βραδιά έβγαιναν απαγορευτικά ακριβα. Καλά γενικά θα βγει πανάκριβο το νησάκι αυτό αλλά δεν βαριέσαι μια φορά που θα πάμε ας πάμε σωστά.

Από Fernando πετάμε για Recife γιατι είναι το πιο λογικό μιας και το υπόλοιπο κομμάτι του ταξιδιού είναι προς τα βορειο ανατολικά.

Προς το παρόν ξοδέψαμε τις 6 ημέρες και μένουν άλλες 19. Αν υπολογίσουμε 5-6 Ρίο και μια τελική Sao Paolo γιατί δεν θέλω να είμαι με την ψυχή στο στόμα για την πτήση της επιστροφής μένουν 12-13 .

Και σκέφτομαι τώρα. Να πάω 5 μέρες Αμαζόνιο μιας και θέλω βασικά να δω τo Manaus και τα περιξ ( ο λόγος είναι ο Μίστερ Νο. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε) και μερικές ακόμα Lencois και τα περιξ ή να κόψω Αμαζόνιο και να διαθέσω τις άλλες μέρες άλλου ;

@Yorgos λες ότι Αμαζόνιο αξίζει και από αλλου. Το ακούω, αλλά βλέπεις τα ίδια πράγματα ; Πχ αν πάω από Κιτο που είναι και πιο εύκολη η πρόσβαση θα δούμε τα ροζ δελφίνια ; Ή αυτά είναι μόνο Βραζιλία ;

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Ακούγοντας τις συμβουλές σας έφτιαξα το πρώτο σκέλος. Φτάνουμε Sao Paolo και περνάμε δυο νύχτες εκεί
1)για να ξεκουραστούμε και λίγο
2)γιατί έχει διαφορά ωραία μουσεία και αρχιτεκτονικά σημεία ενδιαφέροντος που θέλω να δω.

Μετά πετάμε για το Fernando do Norronha για τρία βραδιά γιατί τα εισητηρια για δύο βραδιά έβγαιναν απαγορευτικά ακριβα. Καλά γενικά θα βγει πανάκριβο το νησάκι αυτό αλλά δεν βαριέσαι μια φορά που θα πάμε ας πάμε σωστά.

Από Fernando πετάμε για Recife γιατι είναι το πιο λογικό μιας και το υπόλοιπο κομμάτι του ταξιδιού είναι προς τα βορειο ανατολικά.

Προς το παρόν ξοδέψαμε τις 6 ημέρες και μένουν άλλες 19. Αν υπολογίσουμε 5-6 Ρίο και μια τελική Sao Paolo γιατί δεν θέλω να είμαι με την ψυχή στο στόμα για την πτήση της επιστροφής μένουν 12-13 .

Και σκέφτομαι τώρα. Να πάω 5 μέρες Αμαζόνιο μιας και θέλω βασικά να δω τo Manaus και τα περιξ ( ο λόγος είναι ο Μίστερ Νο. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε) και μερικές ακόμα Lencois και τα περιξ ή να κόψω Αμαζόνιο και να διαθέσω τις άλλες μέρες άλλου ;

@Yorgos λες ότι Αμαζόνιο αξίζει και από αλλου. Το ακούω, αλλά βλέπεις τα ίδια πράγματα ; Πχ αν πάω από Κιτο που είναι και πιο εύκολη η πρόσβαση θα δούμε τα ροζ δελφίνια ; Ή αυτά είναι μόνο Βραζιλία ;
Ροζ δελφινια εχω δει Εκουαδόρ, Περου και Βολιβία (Εκουαδόρ κορυφή στο Lago Agrio, της Βολιβίας ειναι ειδικό υπο-ειδος).

Fernando de Noronha εύγε, θυμίζω πως θα χρειαστεί να βγάλετε και τη σχετική άδεια, ή τελος παντων να πληρώσετε αυτο το οικολογικό τέλος, αν δεν εχει αλλαξει κάτι.

Συνολικά 3 νύχτες Σάο Πάολο θα έκοβα φλέβες, αλλα εσείς ξερετε τα ενδιαφέροντα σας καλύτερα.

Lencois αν ειναι εποχή που βολεύει μην το χάσετε. Και να πετάξετε και με αεροπλανάκι απο πανω, ειναι φανταστικά. Όλο εκείνο το κομμάτι ειναι μοναδικό, δεν υπαρχει αλλου στον κόσμο.

zade

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Lencois δεν θα χάσουμε όχι. Είδα ότι οι μετακινήσεις για Jericoacoara είναι εντελώς μπουρδελέ. Δηλαδή και από Natal και από fortaleza βγαίνουν κάτι τρελά νούμερα ωρών καθώς και δεν βολεύουν καθόλου τα λεωφορεία. Αλλά βρήκα διάφορες εταιρίες που κάνουν το route of emotions (που βασικά ξεκινάει από Sao Luis σε βάζει και στα Lencois ,περνάει και από Jericoacoara και καταλήγει Fortaleza χωρίς να χασομεραει.

1) το έχει κάνει κανείς αυτό ;
2) εάν ναι έχετε καμία εταιρία να προτείνετε ; Βρήκα δύο τρεις αλλά είναι σχετικά δύσκολο να καταλάβω εάν είναι αξιόπιστες ή όχι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.287
Μέλη
40.284
Νεότερο μέλος
kaprmar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom