Β. ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ. ΙΔΕΕΣ;

alexkat

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Σκεφτόμαστε τον Αύγουστο να πάμε Πάτρα-Βενετία όπου και να μείνουμε σε κάμπινγκ για 4-5 ημέρες
και μετά μάλλον έχω μπερδευτεί, έχω διαβάσει για τόσο πολλά μέρη: Lake Como, Lake Maggiore, Wolkenstein, Cortina d' Ampezzo...
Προτάσεις;;; Προφανώς και δεν μπορούμε να πάμε σε όλα (θα έχουμε στη διάθεσή μας περίπου 20 ημέρες)
Μήπως έχετε να μου προτείνετε και κάμπινγκ;

Ευχαριστώ πολύ-πολύ
 

Aigagros

Member
Μηνύματα
8
Likes
2
Η Βόρεια Ιταλία είναι υπέροχο μέρος με πάρα πολλές επιλογές. Από αλπικά τοπία και λίμνες μέχρι θεματικά πάρκα και σαφάρι. Ανάλογα με το τι ζητάς υπάρχουν πολλές προτάσεις. Με τι ...σύνθεση θα κατέβεις; Ζευγάρι, παιδιά, παρέα κλπ. Αναλόγως θα πάνε και οι επιλογές.
 

alexkat

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Πράγματι, φαίνεται να υπάρχουν πολλές επιλογές και όσο ψάχνω τόσο μπερδεύομαι.
Θα είμαστε ζευγάρι, εγώ και ο καλός μου και θα έχουμε αυτοκίνητο.
Σαφάρι;;; δεν το είχα υπόψη μου
 

Aigagros

Member
Μηνύματα
8
Likes
2
Μία βόλτα κατ’ αρχήν στη Βενετία είναι πολύ όμορφη! Κάμπινγκ στο νησί δεν υπάρχουν, στην περιοχή του Mestre όμως θα βρείτε αρκετά, εκ των οποίων στα περισσότερα υπάρχει στάση λεωφορείου απ’ έξω με δρομολόγια για Βενετία. Ένα ενδεικτικό είναι το Serenissima. Βέβαια τον Αύγουστο θα βρείτε πολύ κόσμο στη Βενετία, επίσης σε ορισμένα σημεία το νερό μυρίζει λίγο, είναι όμως μια πόλη που αξίζει να δείτε πριν ...βυθιστεί!
Λίγα χλμ βορειότερα της Βενετίας βρίσκεται η πόλη Treviso, η πατρίδα του τιραμισού. Δεν έχει κόσμο αλλά έχει όμορφα κανάλια λόγω του ποταμού που τη διασχίζει.
Από λίμνες έχω πληροφορίες μόνο για την Garda, όπου τα κάμπινγκ είναι πολλά και τεράστια, ένεκα της Gardaland και του Caneva World, δύο μεγάλων θεματικών πάρκων στο στυλ της Disneyland και των Disney Studios, αλλά με περισσότερη έμφαση στα υδάτινα παιχνίδια!
Στην περιοχή υπάρχει και το πάρκο Natura Viva, κάτι σαν το Αττικό Ζωολογικό πάρκο, αλλά με πολύ πράσινο και με περιοχή όπου μπαίνεις μέσα με το όχημά σου και βολτάρεις μαζί με λιοντάρια, ρινόκερους, καμηλοπαρδάλεις κλπ. Στην ίδια ακτίνα των 15 χλμ από την περιοχή βρίσκεται και το πάρκο Giardino Sigurta με πανέμορφους κήπους που τους τριγυρίζεις με τραινάκια ή ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια, σαν αυτά του γκολφ. Δίπλα ακριβώς θα βρεις κι ένα γραφικό χωριό πάνω σε ποτάμι, το Borghetto.
Μία φανταστική πόλη στην ίδια περιοχή είναι η Sirmione, μία μικρή χερσόνησος μεσαιωνικά οχυρωμένη (για να μπεις μέσα περνάς από γέφυρα με αλυσίδες!) όπου θα βρεις και τη βίλλα της Μαρίας Κάλλας. Η μεγάλη πόλη της περιοχής είναι η Lazise, όπου τον Δεκαπενταύγουστο έχει πολλές εκδηλώσεις. Όλες οι πόλεις γύρω από τη λίμνη έχουν πολλά μεσαιωνικά στοιχεία, οι δρόμοι περνάνε μέσα από βουνά και σήραγγες, στην περιοχή των της Gardaland συνήθως έχει αυξημένη κίνηση της περιόδους αιχμής. Συνδέονται δε και με καραβάκια. Κοντά είναι και η Βερόνα με την περίφημη αρένα της και με το σπίτι της Ιουλιέτας με το περιβόητο μπαλκόνι από κει που έριξε τα μαλλιά της για να ανέβει ο τύπος (μιλάμε η κοπέλα πρέπει να είχε σβέρκο πιο δυνατό κι από του λύκου). Προσωπικά το βρίσκω πολύ τραβηγμένο έως ξεχειλωμένο αυτό το θέμα... Τέλος πάντων.
Το μεγαλείο της φύσης όμως αρχίζει βόρεια της Garda, στο νότιο Tirolo, όπου αρχίζουν τα βουνά των Δολομίτων, αλπικά τοπία με υπέροχες μικρές λίμνες πνιγμένες στα έλατα. Αξίζει να μείνετε σε κάμπινγκ της περιοχής και κάνετε μερικές βόλτες στα βουνά. Δες τη λίμνη Levico με υπέροχο κάμπινγκ δίπλα ακριβώς, όπως και τη λίμνη Toblino με όμορφο κάστρο μέσα της. Βορειότερα, 140 χλμ από τη νότια μεριά της Garda βρίσκεται η πόλη Bolzano με το αρχαιολογικό μουσείο όπου φιλοξενείται ένας κύριος πιθανόν Σαμάνος εν ονόματι Otzi ηλικίας 5.000 ετών. Λόγω επετείου του μουσείου μέχρι το Φθινόπωρο φιλοξενούνται και άλλοι ...συνομίλικοι του Σαμάνου από όλον τον κόσμο.
Αυτά εν ολίγοις, μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή βάζοντας τις σχετικές λέξεις στον γούγλη.
Δες και τους παρακάτω συνδέσμους:
http://www.gardasee.de/orte-am-gardasee/peschiera_verkehr.html
http://www.autostrade.it/en/autostrade/home.do
http://www.lakegarda.com/
http://www.navigazionelaghi.it/eng/gar/nlg.html
http://www.tr3ntino.it/en/nature-and-landscape/lakes/
http://www.iceman.it/en

 
 
 
 
 
 
 
Last edited by a moderator:

alexkat

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Ευχαριστώ πολύ-πολύ για τις πληροφορίες. Θα τσεκάρω το κάμπινγκ στο Mέστρε της Βενετίας, έχω και δύο άλλα υπόψη μου.
Τη Βερόνα θα την αφήσουμε μάλλον για την επιστροφή, με 1-2 διανυκτερεύσεις πριν επιστρέψουμε.
Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ακούσει πολύ θετικά σχόλια για τη λίμνη Garda...
Πολύ ενδιαφέρουσα όμως ακούγεται και η λίμνη Levico με το κάμπινγκ δίπλα στη λίμνη.
 

alexkat

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Aigagros,

Έχοντας επιστρέψει από Ιταλία, θα ήθελα να σ' ευχαριστήσω για τις πολύτιμες πληροφορίες που με βοήθησαν ιδιαίτερα στην οργάνωση του ταξιδιού.
Τελικά μείναμε στο serenissima, καθώς το θεωρήσαμε ως το καλύτερο από τα κάμπινγκ στη Βενετία. Πολύ καλή επιλογή και η λίμνη Levico (όλοι με ρωτάγανε πως την ανακάλυψα). Είχες απόλυτα δίκιο, οι Δολομιτικές Άλπεις απλά μαγευτικές
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.175
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom