Γαμήλιο ταξίδι-Με πρακτορείο ή μόνοι??

leetsi

Member
Μηνύματα
26
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Καλημέρα σε όλους.
Το Σεπτέμβρη παντρευόμαστε και βαφτίζουμε την κορούλα μας και σκεφτόμαστε το γαμήλιο ταξίδι για το επόμενο έτος (2015). Ο προορισμός σκεφτόμαστε να είναι "εξωτικός" (Μαλδίβες, Καραϊβική, Ταϊλάνδη, κ.λ.π.) και θα αρχίσουμε να τον επεξεργαζόμαστε πιο εντατικά μετά το γάμο - βάφτιση.
Μετά από ώρες αναζήτησης στο forum και ανάγνωσης σχετικών θεμάτων, θα ήθελα τη γνώμη σας όσον αφορά τη διοργάνωση του γαμήλιου ταξιδιού, σε έναν τέτοιο προορισμό, χωρίς την εμπλοκή ταξιδιωτικού, κυρίως σε σχέση με το κόστος αλλά και ως προς τυχόν δυσκολίες συνεννόησης, εύρεσης αξιόπιστων επιχειρηματιών στον προορισμό κ.λ.π.
Σημειωτέον, έχουμε ταξιδέψει σε προορισμούς Ευρωπαϊκού προσανατολισμού, πάντα μόνοι μας, και ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα και φτηνότερα απ' ότι εάν είχαμε αποτανθεί σε γραφείο. Όμως με μία πρόχειρη αναζήτηση ξενοδοχείων στις Μαλδίβες (booking.com), διαπίστωσα τιμές εξωπραγματικές σε σχέση με κάποιες που αναγράφονταν σε προσφορές πρακτορείων.

Υ.Γ. Είναι νωρίς ακόμα, αλλά είναι σημαντικό να ξέρω εάν πρέπει να ενημερώνομαι συνεχώς για προσφορές αεροπορικών - ξενοδοχείων ή απλά να αφεθώ σε ένα ταξιδιωτικό.
 

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
Καλησπέρα!

Κ γω τον ίδιο προβληματισμό είχα πέρσυ για το γαμήλιο στις Σεϋχέλλες κ τελικά έψαξα μόνη μου, υπολόγισα τα έξοδα κ πήγα σε 2 ταξιδιωτικά γραφεία κ τους είπα πως εγώ για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες κ ξενοδοχεία τα βρίσκω τόσα κ εκείνοι τί καλύτερο μπορούν να μού βρουν. Τελικά το ένα ταξιδιωτικό μού το βρήκε πιο φθηνά συμπεριλαμβανομένων κάποιων μετακινήσεων που εγώ δεν είχα υπολογίσει. Το άλλο μού το έβγαλε πιο ακριβά κ μάλιστα αντί για ένα ξενοδοχείο που ήθελα εγώ μού υπολόγισε ένα χειρότερο.

Τσέκαρε σ'αυτό το λινκ έχει κ για Μαλδίβες. Έβρισκα διάφορες εκπτώσεις κ προσφορές τύπου 4 διανυκτερεύσεις + 1 δωρεάν.
http://www.mauritius-seychelles.com/
 

leetsi

Member
Μηνύματα
26
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Τελείωσε λοιπόν και η διαδικασία του γάμου - βάφτισης, οπότε ξεκινάμε να αναζητούμε προορισμό. Πιθανότερος μέχρι στιγμής ο συνδυασμός Νέας Υόρκης με κάποιο νησί της Καραϊβικής (5+5 μέρες?) και χρόνος ταξιδιού ο Οκτώβριος 2015. Κάνοντας μία ενδεικτική αναζήτηση για τον επόμενο Μάρτιο, υπάρχουν αεροπορικά Αθήνα - Νέα Υόρκη με 1300euros πήγαινε έλα τα 2 άτομα (συμπεριλαμβανομένων φόρων) και άλλα 600 ευρώ για Νέα Υόρκη - Άγιο Δομίνικο (ή Δομινικανική Δημοκρατία, όπως προτιμάτε) ή Αρούμπα. Μέχρι εδώ μάλλον καλές είναι οι τιμές, δεδομένου ότι, δε θέλουμε να ξεπεράσουμε τις 6.000 σύνολικά. Ένα θέμα διαπίστωσα με τα ξενοδοχεία, καθώς μέσω booking είδα υψηλότερες τιμές σε ξενοδοχεία στον Άγιο Δομίνικο, σε σχέση με το site του ξενοδοχείου (π.χ. www.cataloniabavarohotel.com), και γενικά υψηλές τιμές (5 διανυκτερεύσεις τουλάχιστον 1000 ευρώ για all inclusive - όχι ότι τρελαινόμαστε, μάλλον η ημιδιατροφή μας καλύπτει) ενώ για την Αρούμπα υπήρχε μικρή ποικιλία και αριθμός καταλυμάτων.
(Σημείωση: Την Αρούμπα την σκεφτήκαμε γιατί, μία συνάδελφός μου, η οποία έχει γυρίσει πάρα πολλά σημεία της υφηλίου, μου την ανέφερε ως το ιδανικό εξωτικό μέρος για "άραγμα".)
Προσδοκώ για τα σχόλιά σας. τόσο για την αυτόνομη οργάνωση του ταξιδιού όσο και για άλλες προτάσεις.
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Εμεις πήγαμε γαμήλιο ταξίδι στην Ταϋλάνδη.Κλείσαμε με ταξιδιωτικό γραφείο ατομικό πακέτο με πριβέ ξεναγήσεις πρωτον γιατί δυσκολα έβρισκες γκρουπ να θέλει να πάει Βόρεια Ταϋλάνδη που θέλαμε εμείς και δεύτερον για να μην ειμαστε με γκρουπ μιας και δεν ξέρεις αν θα πετυχεις παραξενιές και ήταν γαμήλιο ταξίδι...όλα επρεπε να ειναι τέλεια!Θα μπορούσαμε ανετα να παμε τελικά και μόνοι μας,όλα ήταν πολύ ευκολα εκει.Ειναι πολύ αναπτυγμένη τουριστικά και έχει παντου tourist informations με γραφεία που κάνουν εκδρομές και μεταφορές από και προς τα ξενοδοχεία.Επειδή ειχαμε όμως αρκετες εσωτερικές πτησεις δεν ξέρω αν θα μας έβγαινε μία η άλλη μιας και εκεινοι κάνουν νομίζω καλύτερα deals.
Γενικά η Ταϋλάνδη ειναι ένα μέρος που θα στο πρότεινα. Συνδιάζει και τον διαφορετικό πολιτισμό,άλλα έθιμα ,άλλοι άνθρωποι, αλλος τρόπος ζωης,εχει ενδιαφέρον η θρησκεία τους και τα πιστευω του καθως επίσης έχει και εξωτικά νησάκια στα οποια μπορεις να κάνεις τα μπανάκια σου και να χαλαρωσεις!Ειναι αρκετα οικονομικη σε σχεση με αλλα μέρη αλλα όχι τοσο οικονομική οσο την περίμενα...η Ρουμανία ειναι οικονομικότερη για παραδειγμα.Απλά εμεις κάναμε 12 διανυκτερεύσεις,μείναμε σε 4 διαφορετικά μέρη,πήραμε 4 εσωτερικές πτήσεις,μείναμε σε τέλεια ξενοδοχεία και στο πακέτο ειχαμε και καποιες εκδρομούλες και το γραφείο μας ζητησε τα ιδια χρήματα που έπρεπε να δώσουμε για 5-6 μέρες στην Κουβα.
 

leetsi

Member
Μηνύματα
26
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Το έτερον ήμισυ θέλει συνδυασμό εξωτικής παραλίας με Νέα Υόρκη, και για αυτό επικεντρώνομαι στο συνδυασμό Νέας Υόρκης - ΔΔ, αφήνοντας για άλλη περίοδο την Ταϋλάνδη και τα υπόλοιπα εξωτικά μέρη. Μετά από ανάγνωση πολλών θεμάτων στο forum, που αφορούν τη ΔΔ, κατέληξα ότι μάλλον καλύτερα να διαμείνουμε στη Samana. Εκεί, βρήκα το www.bahia-principe.com/en/hotels/samana/resort-cayacoa. Για 7 διανυκτερεύσεις τον Οκτώβριο 2015, συνολικά 836 ευρώ (AI). Με εκδρομές απέναντι σε Bacardi Island, El Limon, Playa el Rincon, Haitises και εάν βρούμε τρόπο στο Isla Saona, νομίζω θα καλυφθούν οι μέρες στη ΔΔ. Αντίστοιχα, ψάχνω για ξενοδοχείο στη ΝΥ, προσανατολιζόμενος στο Μανχάταν. Ωστόσο, μάλλον τα δύσκολα είναι με τα εισητήρια για Σαντο Ντομίνγκο. Η πιο οικονομική λύση είναι πτήση Αθήνα - Κωνσταντινούπολη/Παρίσι/Λονδίνο/κ.λ.π.-Νέα Υόρκη - Σάντο Ντομίγκο (το τελευταίο με Delta) και αντίστροφα (Σάντο Ντομίνγκο - Νέα Υόρκη, διαμονή εκεί 6 διανυκτερεύσεις και επιστροφή με turkish για να εκμεταλλευτούμε τις διπλές βαλίτσες). Πείτε τη γνώμη σας για το ξενοδοχείο οι πιο έμπειροι, μιας και από AI, "δεν κατέχω πράμα". Τι συμβαίνει με τις βίζα?Χρειάζεται από Η.Π.Α. κάτι επιπλέον για Δομίνικο.
 

leetsi

Member
Μηνύματα
26
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.356
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
..κατέληξα ότι μάλλον καλύτερα να διαμείνουμε στη Samana. Εκεί, βρήκα το www.bahia-principe.com/en/hotels/samana/resort-cayacoa.
Σωστά κατάλαβες οτι είναι καλύτερα να μείνετε κάπου στη Samana, μόνο που το ξενοδοχείο είναι λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Samana. Όχι οτι είναι άσχημα..Βρίσκεται πάνω στο λόφο απ'όπου ξεκινάει η γέφυρα που ενώνει τα νησάκια του κόλπου και η θέα είναι πολύ όμορφη ειδικά το βραδάκι. Όταν πήγα εγώ το ξενοδοχείο δε λειτουργούσε και η παραλία cayacoa ήταν δημόσια (τώρα δεν ξέρω τι γίνεται). Απλά δεν είναι και η καλύτερη παραλία της περιοχής, τα νερά δεν είναι πολύ διαυγή κλπ... Μπορεί να μη σε νοιάζει και πολύ βέβαια.
Μια συμβουλή από μένα, αν σε ενδιαφέρει ντε και καλά η συγκεκριμένη αλυσίδα AI, κοίτα το αδερφάκι του bahia-principe el portillo στο Las Terrenas που είναι πολύ καλύτερο και σαν περιοχή και σαν παραλία.
 

gusakis

Member
Μηνύματα
27
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Τουρκία
Συμφωνώ απόλυτα με την go2dbeach για το bahia-principe el portillo με μία πάρα πολυ ωραία παραλία και πάρα πολύ μεγάλη σε μέγεθος για ατελείωτες βολτες.
 

leetsi

Member
Μηνύματα
26
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Ωραια, οποτε καλυτερα κοιταμε τα ξενοδοχεια στην πολη Las Terrenas. Δεν εχουμε κολλημα το ξενοδοχειο να ειναι AI αφου δεν εχουμε σκοπο να μεινουμε μεσα καθε μερα, αλλα θελουμε να εχουμε τη δυνατοτητα να παμε βολτα να φαμε, κ.λ.π. με τα ποδια χαλαρα, χωρις αυτοκινητο. Βεβαια, μεχρι στιγμης κλινω προς την ιδεα να νοικιασουμε αυτοκινητο. Θεωρειτε οτι για αυτα τα δεδομενα αξιζει? Απο αλλα ξενοδοχεια προτεινετε καποιο?Σε καποιο θεμα σχετικο ειχε προταθει το Hotel Alisei.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
Πρώτον, η ΝΥ δεν είναι για 5 μόνο μέρες, είναι τραγικά λίγες. Επιπλέον, ούτε η ΔΔ και η Σαμανά είναι για 3-4, αν υποθέσουμε ότι οι μέρες στη ΝΥ θα αυξηθούν. Η Σαμανά θέλει οπωσδήποτε αυτοκίνητο, το θηριώδες (και φαντάζομαι πολυτελές) ξενοδοχείο στο Portillo είναι λίγο μακριά από το Las Terrenas και φυσικά δε προσφέρεται για βόλτα μετά για φαγητό στο χωριό με τα πόδια και είναι κρίμα διότι στο Las Terrenas βρίσκεις φοβερό φαγητό και πολύ φθηνό, πάνω στο κύμα. Για μένα, η ΔΔ δεν είναι για 5 μέρες επουδενί. Τι θα έκανα? 7 μέρες μίνιμουμ στο Μεγάλο Μήλο και 3-4 σε ένα μικρότερο νησάκι της Καραϊβικής, που να έχει μικρές αποστάσεις (όχι φυσικά Αρούμπα που είναι επιεικώς μέτρια) και να αξίζει πραγματικά, δεν είναι όλα τα νησιά της Καραϊβικής όμορφα.;)
 

leetsi

Member
Μηνύματα
26
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Ευχαριστώ GTS αλλά και τους υπολοίπους για τις απαντήσεις. Αρχίζω σιγά σιγά και χάνομαι στις πληροφορίες για τα διάφορα νησιά της Καραϊβικής για να μπορέσω να βρω το "ιδανικό" (εάν υπάρχει).
Διάβασα και το θέμα σου GTS για St John. Τέλεια τοπία και παραλίες. Αλμυρές τιμές (!!!). o_O
Θα αναζητήσω και άλλες πληροφορίες. Με μία πρόχειρη αναζήτηση βρήκα δύο προβλήματα που όμως με καλύτερο ψάξιμο πιθανόν θα υπερκεραστούν. Πρώτον, οι πτήσεις κάτω των 500 ευρώ/άτομο (πήγαινε - έλα) από JFK (έψαχνα ενδεικτικά για μήνα Απρίλιο 2015), ήταν με 1 ή και 2 ενδιάμεσους σταθμούς, κάτι που οδηγεί αναγκαστικά σε πτήση 500 + ευρώ, απευθείας, οπότε αυξάνεται σημαντικά το κόστος (για ΔΔ είχα βρει άνετα με 300-350/άτομο άρα υπάρχει μάι διαφορά 300 - 400 ευρώ στα αεροπορικά). Και δεύτερον, βρήκα ακριβά καταλύματα, ελλείψει μεγάλου αριθμού προφανώς. Αλλά όπως προείπα, έψαξα λίγο οπότε θα κοιτάξω καλύτερα. Μιας και αρχίσαμε να ανοίγουμε τη συζήτηση της Καραϊβικής, έχετε άλλη εμπειρία από άλλα νησιά (πλην Κούβας προφανώς, μιας και θα έπρεπε να αφιερώσουμε όλες τις ημέρες μας εκεί, εάν θέλαμε να ήμασταν δίκαιοι αλλά και γιατί, απ' όσο έχω διαβάσει, υστερεί λίγο στο θέμα παραλιών σε σχέση με άλλα νησια της Carribean, γεγονός που παίζει ρόλο για εμάς, σε αυτό που ψάχνουμε).
Όσο για τις ημέρες, το 5+5 θα αλλάξει σχεδόν σίγουρα, ίσως προς 7(ΝΥ) + 4 ή 5. Ευελπιστώ να τηρήσουμε το budget των 6000.
Απλώς, επειδή η αρχική μας πρόθεση ήταν, να κινηθούμε πιο πολύ προς εξωτικό προορισμό (παραλίες, κοκτέιλ, άραγμα και λίγες βόλτες) παρά προς πόλη (οκ, είναι Η πόλη αλλά το προσπερνάμε), γι' αυτό και ήμασταν φειδωλοί στις μέρες που θα αφιερώναμε στη ΝΥ. Όσο περνάει ο καιρός, ψηνόμαστε και περισσότερο για τη ΝΥ. Αλλά τις παραλίες μας τις θέλουμε :xalara:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom