Αυστρία Γενικές Εντυπώσεις από Βιέννη

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Μιας και δε βρήκα κάποια ολοκληρωμένη αναφορά για τη Βιέννη λέω να μοιραστώ κάποιες από τις εντυπώσεις μου από το ταξίδι μου εκεί την Πρωτοχρονιά του 2006. Το παρόν αποτελεί κυρίως κάποιες γενικές πληροφορίες για τη Βιέννη και όχι καθαρά ταξιδιωτική ιστορία. Ελπίζω σε κάποιους να φανούν χρήσιμα. Λέω να ξεκινήσω με μια πρακτική-χρηστική συμβουλή. Προμηθευτείτε τη Viennacard, κοστίζει γύρω στα 17 ?, ισχύει για 72 ώρες και σου εξασφαλίζει δωρεάν μετακινήσεις με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και έκπτωση στα περισσότερα μουσεία. Θα τη βρείτε στα ξενοδοχεία, αλλά και σε άλλα κεντρικά της πόλης.
Η Βιέννη ενδείκνυται για περπάτημα, αλλά έχει και πάρα πολλά αξιοθέατα- μουσεία, που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί. Ξεκινάω:
Το Νο 1 αξιοθέατο της Βιέννης είναι τα ανάκτορα της Σίσσυ (Schonbrunn). Προμηθευτείτε εισιτήριο όχι για όλα τα δωμάτια (είναι πάρα πολλά και θα κουραστείτε), αλλά για τα σημαντικότερα. Μετά απολαύστε μια βόλτα στους πανέμορφους κήπους των ανακτόρων και περάστε μια βόλτα από τον ζωολογικό κήπο ή το λαβύρινθο αν είστε φαν του είδους.
Mην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Belvedere, το οποίο χωρίζεται σε άνω και κάτω. Μπείτε από την πάνω είσοδο, θαυμάστε την πύλη με τα χρυσά λιοντάρια και το εντυπωσιακό κτίριο. Αν έχετε όρεξη επισκεφθείτε την πινακοθήκη, όπου στον πρώτο όροφο φιλοξενούνται τα γνωστότερα έργα του Κlimt, με το πασίγνωστο «Το φιλί» να ξεχωρίζει. Κατηφορίστε προς την κάτω είσοδο μέσω των κα-τα-πλη-κτι-κών κήπων, οι οποίοι ιδίως άνοιξη και καλοκαίρι είναι σίγουρα ανθισμένοι και κατά πολύ ανώτεροι άλλων πόλεων. Και στην κάτω πλευρά υπάρχουν πολλά μουσεία, αλλά όχι κάτι το συγκλονιστικό. Αν θέλετε περάστε μια γρήγορη βόλτα από το μουσείο μπαρόκ.
Στο κέντρο της πόλης δεσπόζει ο ναός του Αγίου Στεφάνου, τον οποίο και θα επισκεφθείτε σίγουρα. Εκεί γύρω είναι και το εμπορικό κέντρο της πόλης και όλες οι γνωστές μάρκες έχουν τα καταστήματα τους. Πάντως αν θέλει κάποιος να ικανοποιήσει το καταναλωτικό του ένστικτο, προτίμηστε τη MariahilferStrasse, όπου οι τιμές είναι καλύτερες και μπορείς να ψωνίσεις άνετα, καθώς τα σχετικά πεζοδρόμια είναι τεράστια. Είναι βέβαιον ότι στους δρόμους γύρω από τον Άγιο Στέφανο (λεγόμενο ring) θα περπατήσετε πάρα πολλές φορές και θα διαπιστώσετε ότι το σχετικό εμπορικό κέντρο είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Ερμού στην Αθήνα. Για καφέ ανεβείτε στο μοντέρνο και νεανικό SkyBar, που έχει και θέα. Αναζητήστε την ελληνική συνοικία και τη σχετική επιγραφή με το Ρήγα Φεραίο.
Η Βιέννη έχει πάρα πολλά πάρκα, τα οποία θα ανακαλύψετε και μόνοι σας. Εγώ θα σας προτείνω οπωσδήποτε αυτό στην περιοχή AlteDonau, το οποίο είναι μακριά από το κέντρο (πας με το μετρό) και δεν είναι πολύ γνωστό στους τουρίστες και κατά συνέπεια είναι πιο ήσυχο. Αφού το περπατήσετε αναζητήστε οπωσδήποτε τον Πύργο της Χιλιετίας, ανεβείτε με το ασανσέρ στην καφετέρια και απολαύστε τη Βιέννη από ψηλά. Mετά κάντε μια βόλτα μακριά από τον πολύ κόσμο. Ο σχετικός δίσκος (δηλαδή το πάτωμα της καφετέριας) περιστρέφεται πολύ αργά και έχεις πανοραμική άποψη της πόλης. Σίγουρα μοναδική αίσθηση!!! Τώρα που μίλησα για ύψη, αν τα αντέχετε κάντε μια βόλτα με τη περίφημη και ιστορική ρόδα του Πράτερ.
Ένα άλλο όμορφο πάρκο είναι αυτό του Stadtpark, όπου υπάρχει και το σχετικό άγαλμα του Mozart.
Ένα άλλο σημείο της πόλης που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί είναι η συνοικία των Μουσείων. Εκεί θα δείτε εξωτερικά έστω το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, όπου στη στέγη του υπάρχει ένα αναποδογυρισμένο σπίτι. Στην περιοχή αυτή στεγάζονται και τα δύο πιο σημαντικά μουσεία της πόλης, το φυσικής ιστορίας (Naturhiststorisches) και το Ιστορίας της Τέχνης (Κnunsthiststorisches). Το δεύτερο είναι must, καθώς, είναι από τα σημαντικότερα στον κόσμο. Στο ισόγειο υπάρχει η αιγυπτιακή συλλογή, Ελληνικές και Ρωμαϊκές αρχαιότητες και μια συλλογή από γλυπτά, στον πρώτο όροφο η πινακοθήκη και στο δεύτερο μια συλλογή νομισμάτων Πριν μπείτε στις αίθουσες, πάρτε το χάρτη του μουσείου και αποφασίστε που θα επικεντρώσετε την επίσκεψη σας, γιατί το μουσείο είναι τεράστιο. Πάντως αντικειμενικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πινακοθήκη με πίνακες Ιταλών ζωγράφων από την Αναγέννηση, αλλά και άλλων γνωστών ζωγράφων, όπως Ρουμπενς, Ρενουά, Ντίρερ κλπ. Λίγο πιο πέρα είναι και τα ανάκτορα του Χόφμπουργκ.
Ένα άλλο σημαντικό κτίριο της πόλης είναι η Όπερα, που αξίζει να πληρώσετε το σχετικό αντίτιμο για να κάνετε τη σχετική ξενάγηση. Η πολυτέλεια περισσεύει και οι εσωτερικές της αίθουσες είναι εντυπωσιακές. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε παράσταση υπάρχει και η οικονομική λύση. Μια ώρα πριν από κάθε παράσταση διατίθενται προς 3-4 ? εισιτήρια για όρθιους. Συνήθως έχει ουρά, αλλά αν είστε τυχεροί αξίζει τον κόπο. Κονσέρτα κλασσικής μουσικής πραγματοποιούνται παντού, διαλέξτε κάποιο. Δυστυχώς δε θυμάμαι ποιο είχα παρακολουθήσει, που ήταν πολύ καλό.
Περάστε και από το δημαρχείο της πόλης, όπου ξεχωρίζει το άγαλμα της Αθηνάς.
Ένα απόγευμα κάντε μια βόλτα ως το περίφημο κρασοχώρι Grinzing (πας με τραμ). Δεν είναι ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, αλλά έχει πάρα πολλά εστιατόρια με καλό κρασί και πολύ καλά κρέατα σε καλές τιμές. Κλείστε τραπέζι εγκαίρως, γιατί πλακώνουν και τα γκρουπ ή πηγαίνετε νωρίς το απόγευμα για φαι.
Για φαΐ μέσα στην πόλη προτείνω ανεπιφύλακτα το Augustiner- Kellerστην Augustinerstrasse 1 με πολύ καλό σνίτσελ μεταξύ των άλλων. Αν θέλετε κάτι ποιο ακριβό δοκιμάστε το Plachuttaστην Wollzeile 38.
Πριν φύγετε πρέπει οπωσδήποτε να φάτε το περίφημο γλυκό Sachertorte. Toγνήσιο και το καλύτερο σερβίρεται στην καφετέρια του ξενοδοχείου Sacher. Άλλα γνωστά και όμορφα καφέ στην πόλη είναι το Central (Herengasse 14) και το Ηawelka (Dorotheergasse 6). Αυτά τα ολίγα πρόλαβα και είδα στη πενθήμερη διαμονή μου στη Βιέννη.
 

Attachments

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
σευχαριστουμε πολυ πολυ!τελη μαιου θα την επισκεφθω την πολη για 5μερες και οι πληροφοριες που δινεις ειναι οτι καλυτερο!
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.369
Likes
6.854
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Vielen Dank που θα έλεγε και ενας Βιεννέζος!:haha: dik-7 για τις χρηστικές σου αναφορές!!!
Θα τις λάβω σοβαρά υπόψιν, μιας κ εγώ τελη Απριλίου θα ειμαι φιλοξενούμενος της Βιέννης για ενα 4ημερο!;)

Μου άνοιξες για τα καλά την ταξιδιωτική όρεξη!!!:cool:
Βλέπω να μην μου φτάνει πάλι ο αποθηκευτικός χώρος της φωτογραφικής μου μηχανής!:haha:
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Σας ζηλεύω ήδη. Νομίζω ότι η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να περπατήσεις τη Βιέννη και να θαυμάσεις τους υπέροχους κήπους του Belvedere και του Schonbrunn. Να περάσετε καλά και εδώ είμαστε.
 

tanasis

Member
Μηνύματα
171
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΝΤΟΥ
Νομίζω οτι και άνοιξη ή καλοκαίρι θα είναι φανταστική η Βιέννη και εγώ πρωτοχρονιά είχα πάει και πέρασα καταπληκτικά.
 

mio gps

Member
Μηνύματα
1.174
Likes
180
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
κραταω ολες τις αναφορες σου γιατι σιγουρα τα επομενα η μεθεπομενα χριστοθγεννα θα την επισκεφτω.
σε ευχαριστουμε.
 

asterix

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Μόλις χθές γύρισα μετά απο 6 ημέρες στην Βιέννη-Σάλσμουργκ.Περασα καταπληκτικά χάρη σε ολους εσας .Δεν μιλώ Γερμανικά και επειδή πήγα μαζί με το ετερον ήμισυ μεμονωμένα και οχι με κάποιο γκρουπ βασίστηκα εξ΄ολοκλήρου στις οδηγίες σας.Και πέρασα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ.
Ας τα πάρουμε ε με τη σειρα.
Εισητήρια με Ολυμπιακή (Rho-Ath-Vie και επιστροφή με 350 ευρώ το ατομο.
Ειχα κλεισει στο Hilton Vienna στο Stadpark με 120 ευρώ την βραδια.ΠΟλυ καλό ξενοδοχειο και σε πολυ καλο σημειο.
Φθανοντας στο αεροδρόμιο Ωρα για το 1 σοκ.Καμια επιγραφή στα Αγγλικα.Τα παντα στα γερμανικα.αρχίζει να δουλευει σε υπερωριες ο προσωπικος υπολογιστης(μυαλουδακι στα Ελληνικα) και βγάζουμε ακρη.Ο χωρος παραλαβής αποσκευών στην αλλα ακρη.Περνουμε αποσκευες και βγαζουμε Vienna Card.Μπαινουμε στο CAT και σε λιγοτερο απο ενα τεταρτο της ωρας Ειμαστε στον τερματικο σταθμο απεναντι ακριβως απο το Hilton Vienna (ξεχασα να βαλω lotto).
Κανουμε check in και γρηγορα για μια πρωτη βολτα.
Για να μην γραφω κατεβατα ολοκληρα πηγα στα περισσοτερα μερη που διαβασα εδω μεσα και ηταν οπως ακριβως ελεγαν τα γραφόμενα με εξαιρεση ενα - δυο εστιατορια τα οποια ειχαν ανεβασει τιμές,το Danube Tower που το εστιατοριο ηταν κλειστο,Τα καραβάκια που κανουν κρουαζιερα στο Δουναβη που ξαναξεκινουν στις 6/3 και το Prater που ναι μεν ωραιος ο τροχος αλλα ερημια το υπολοιπο.
 

smar0

Member
Μηνύματα
65
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
αιγυπτος
asterix χαιρομαι που πέρασες καταπληκτικά στο ταξίδι σου.Ετοιμαζομαι και εγώ για Βιέννη (24 Μαρτίου) και έκανα το πρόγραμμα του ταξίδιου βάση των οδηγίων των μελών.....Με προβλημάτισε η αναφορά σου για τον χωρο των αποσκευων του αεροδρομίου. Και τα δικά μου γερμανικά είναι ανυπαρκτα και στηριζόμαι στις αγγλικές επιγραφές. Μπορεις να δώσεις καμιά οδηγία για την παραλαβή των αποσκευών?
 

trapper

Member
Μηνύματα
355
Likes
54
Δεν υπάρχει πρόβλημα!

Με το που σε αφήνει το λεωφορείο του αεροδρομίου μπαίνεις σε ενα μακρύ διαδρομο που βγάζει στη μεγάλη αίθουσα παρλαβής αποσκευών. Δεν γίνεται να κάνεις λάθος, όλοι το ίδιο κάνουν. απέναντι απο τις ταινίες των αποσκευών είναι το γραφείο τουρισμού για πληροφορίες (μουσεία-συναυλίες), χάρτες, εισιτήρια λεωφορείων κλπ. δίπλα απο αυτό το γραφείο είναι η έξοδος.

Μετά την έξοδο απο την αίθουσα αποσκευών είναι η αίθουσα υποδοχής και ίσια βγαίνεις απο το αεροδρόμιο. Στη δεξιά πλευρά (της αίθουσας υποδοχής) είναι το τρένο S-bahn για την πόλη. Στη αριστερή πλευρά πηγαίνεις για check-in άμα συνεχίζεις αμέσως με πτήση παραπέρα.

Στην αναχώρηση απο Βιέννη, μην ξεχάσεις, άμα ταξιδεύεις με SkyEurope, το check-in desk είναι στο TERMINAL 2.
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
και πανω που αγχωθηκα ,να σου ο trapper που μας τα κανε ολα απλα!!
πλησιαζει το ταξιδι μου (τουλαχιστον ετσι θελω να σκεφτομαι)και εκτος απο εισητηρια δεν εχω κανει καθολου προγραμμα.πρεπει να το ξεκινησω αλλα εχει πεσει πολυ δουλεια και δεν προλαβαινω.εννοειται οτι συντομα θα αρχισω να κανω και εγω τις ερωτησεις μου:roll:
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δεν υπάρχει πρόβλημα!

Με το που σε αφήνει το λεωφορείο του αεροδρομίου μπαίνεις σε ενα μακρύ διαδρομο που βγάζει στη μεγάλη αίθουσα παρλαβής αποσκευών. Δεν γίνεται να κάνεις λάθος, όλοι το ίδιο κάνουν. απέναντι απο τις ταινίες των αποσκευών είναι το γραφείο τουρισμού για πληροφορίες (μουσεία-συναυλίες), χάρτες, εισιτήρια λεωφορείων κλπ. δίπλα απο αυτό το γραφείο είναι η έξοδος.

Μετά την έξοδο απο την αίθουσα αποσκευών είναι η αίθουσα υποδοχής και ίσια βγαίνεις απο το αεροδρόμιο. Στη δεξιά πλευρά (της αίθουσας υποδοχής) είναι το τρένο S-bahn για την πόλη. Στη αριστερή πλευρά πηγαίνεις για check-in άμα συνεχίζεις αμέσως με πτήση παραπέρα.

Στην αναχώρηση απο Βιέννη, μην ξεχάσεις, άμα ταξιδεύεις με SkyEurope, το check-in desk είναι στο TERMINAL 2.
Μάλλον περιγράφετε τις αφίξεις σε διαφορετικά terminals. Για το terminal της Austrian πάντως, εγώ με τα φτωχά Γερμανικά μου δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.705
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom