Ένα ακόμα ιδιαίτερο ταξίδι, με πλούσιες εικόνες κ χρήσιμες περιγραφές. Ευχαριστούμε!
Όταν κάνεις ένα ταξίδι και δεν το μοιράζεσαι μένει μισοτελειωμένο.Ένα ακόμα ιδιαίτερο ταξίδι, με πλούσιες εικόνες κ χρήσιμες περιγραφές. Ευχαριστούμε!
Εννοείς πρώην "κομμουνιστική" χώρα. Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και την κήρυξη της ανεξαρτησίας της, το 1991, η Λευκορωσία έχει καπιταλιστική οικονομία και αστικού τύπου "δημοκρατία". Στο σημερινό γίγνεσθαι είναι μέλος της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών και στενός σύμμαχος της Ρωσίας.Σε μία κομμουνιστική χώρα δεν θα περίμενα να δω κάτι τέτοιο.
Εγώ όταν βλέπω σφυροδρέπανο το λέω κομμουνισμό. Αν είναι ενός ή άλλου τύπου δεν μπορώ να το κρίνω αν δεν ζήσω εκεί αρκετοδιάστημα.Εννοείς πρώην "κομμουνιστική" χώρα. Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και την κήρυξη της ανεξαρτησίας της, το 1991, η Λευκορωσία έχει καπιταλιστική οικονομία και αστικού τύπου "δημοκρατία". Στο σημερινό γίγνεσθαι είναι μέλος της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών και στενός σύμμαχος της Ρωσίας.
Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Και δεν χρειάζεται κάποιος να ζήσει κάπου για να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Άλλωστε σφυροδρέπανα μπορείς να βρεις σε όλες τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Η Υπερδνειστερία είναι γεμάτη από σφυροδρέπανα. Τι σημαίνει αυτό; Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και η ανεξαρτητοποίηση των επιμέρους δημοκρατιών δεν οδήγησε σε "άλλου τύπου κομμουνισμό" αλλά στον καπιταλισμό. Σε κάποιες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες πολλά σύμβολα έμειναν για ιστορικούς λόγους που δεν θα ήθελα να αναλύσω σε αυτό το χώρο. Αλλά δεν είναι το σύμβολο που καθορίζει τις οικονομικές σχέσεις μιας χώρας.Εγώ όταν βλέπω σφυροδρέπανο το λέω κομμουνισμό. Αν είναι ενός ή άλλου τύπου δεν μπορώ να το κρίνω αν δεν ζήσω εκεί αρκετοδιάστημα.
Ξέρω τι σημαίνει κομμουνισμός. Αυτό το καθεστώς δεν υπήρξε πουθενά και ποτέ. Μόνο στη φαντασία κάποιων. Μην τα αναλύουμε τόσο πολύ αυτά. Ας μιλάμε για ταξίδια.Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Και δεν χρειάζεται κάποιος να ζήσει κάπου για να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Άλλωστε σφυροδρέπανα μπορείς να βρεις σε όλες τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Η Υπερδνειστερία είναι γεμάτη από σφυροδρέπανα. Τι σημαίνει αυτό; Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και η ανεξαρτητοποίηση των επιμέρους δημοκρατιών δεν οδήγησε σε "άλλου τύπου κομμουνισμό" αλλά στον καπιταλισμό. Σε κάποιες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες πολλά σύμβολα έμειναν για ιστορικούς λόγους που δεν θα ήθελα να αναλύσω σε αυτό το χώρο. Αλλά δεν είναι το σύμβολο που καθορίζει τις οικονομικές σχέσεις μιας χώρας.
Άρα συμφωνούμε!Ξέρω τι σημαίνει κομμουνισμός. Αυτό το καθεστώς δεν υπήρξε πουθενά και ποτέ. Μόνο στη φαντασία κάποιων. Μην τα αναλύουμε τόσο πολύ αυτά. Ας μιλάμε για ταξίδια.