Τσεχική Δημοκρατία Για μπύρες στην Πράγα, πιο γραφικός κι απ’ τα Χριστούγεννα

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.310
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland

Για μπύρες στην Πράγα, πιο γραφικός κι απ’ τα Χριστούγεννα


Ας μη γελιόμαστε. Ξεκινώντας κάποιος να ψάχνει Χριστουγεννιάτικο προορισμό εντός Ευρώπης, σίγουρα κατατάσσει αυτήν εδώ τη πόλη υψηλότερα από τις υπόλοιπες. Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει την ατάκα «Πράγα ή κάπου αλλού» για Χριστούγεννα; Πόσες φωτογραφίες δεν έχετε δει να κυκλοφορούν εκεί έξω -μιας και ζούμε την εποχή της εικόνας- γεμάτες στολισμούς και Χριστουγεννιάτικες αγορές και δεν αναρωτηθήκατε «Μα κι αυτή από την Πράγα δεν είναι»; Πόσοι ήταν αυτοί οι φίλοι σας που εκμεταλλεύτηκαν κάποιο πακέτο ή κάποια απευθείας πτήση της γιορτές για την πρωτεύουσα της Τσεχίας; Μη μου πείτε λίγοι, δε θα σας πιστέψω….

Είναι αυτοί όμως λόγοι για μένα προκειμένου να κάνω ένα αντίστοιχο ταξίδι; Βεβαίως και όχι. Απλά και μόνο ακολουθώντας μια αλληλουχία εκδρομών το τελευταίο ενάμισι έτος, είχε έρθει και η σειρά της Πράγας, που την είχα έτσι κι αλλιώς στο μυαλό μου για χειμώνα, αόριστα και γενικά όπως πάντα.

Βλέπετε έψαχνα κάτι περίπου αυτές τις μέρες κι όχι απαραίτητα Χριστούγεννα, μιας και η περσινή μου εμπειρία στο Παρίσι μου ‘δωσε να καταλάβω ότι δεν ενδείκνυται αυτή η περίοδος για solo εκδρομές. Όχι ότι περνάς άσχημα, τουναντίον, απλά και μόνο το γεγονός ότι δεν είναι όλα ανοικτά, ότι αυτές οι μέρες συνηθίζεται να γιορτάζονται με κόσμο, ε είναι ένα μειονέκτημα. Χώρια που δε γίνεται να λείπει το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Cover.jpg


Έτσι, διεξάγοντας την έρευνα μου λίγο καιρό πριν μου καλάρεσε το ενδεχόμενο να επιστρέψω 25 του μήνα, κάτι που σε συνδυασμό με το προσιτό οικονομικά εισιτήριο για Πράγα φάνταζε ιδανικό, κάνοντας με να μη διστάσω ούτε στιγμή να το κλείσω, αρχίζοντας παράλληλα να ανυπομονώ για τη στιγμή που θα βρισκόμουν εκεί.

Όχι βεβαίως τόσο για το εορταστικό κλίμα που ώρες - ώρες μου τη δίνει κιόλας, όσο για να γνωρίσω ακόμα μια σημαντική πόλη της κεντρικής Ευρώπης, φημισμένη για την ομορφιά της, την ιστορία της, την εξαιρετική αρχιτεκτονική της, την κουζίνα της και πάνω απ’ όλα τις αμέτρητες μπυραρίες της!

Ήταν μεγάλο βλέπετε το δέλεαρ με όσα είχα διαβάσει γι’ αυτή τη πόλη με την έντονη ζωή κι ακόμα πιο έντονη μπυροποσία, σπορ που μόνο αδιάφορο δε μ’ αφήνει, σε συνδυασμό με τα Χριστούγεννα που για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια είχαν κάτι απ’ τα παλιά.

Τα βρήκα όμως όπως τα περίμενα;
Για να δούμε. ;)

 
Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.129
Likes
20.372
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Τα βρήκα όμως όπως τα περίμενα;
Είμαι περίεργη να δω πως τα βρήκες εσύ, γιατί εγώ δεν τα βρήκα ακριβώς όπως τα διάβαζα και ακόμα πιο περίεργη είμαι για το "προσιτό" αεροπορικό!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.310
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Είμαι περίεργη να δω πως τα βρήκες εσύ, γιατί εγώ δεν τα βρήκα ακριβώς όπως τα διάβαζα
Κι εγώ την ίδια εντύπωση έχω, αν και νομίζω θα βγάλω συμπέρασμα εκ του ασφαλούς τώρα που τα φέρνω στο μυαλό μου ξανά και τα γράφω, έχουν περάσει και μέρες από την εκδρομή.
ακόμα πιο περίεργη είμαι για το "προσιτό" αεροπορικό!
Τηρουμένων αναλογιών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει απευθείας πτήση και μιλώντας πάντα για δρομολόγιο τις ημέρες των Χριστουγέννων, που όλα είναι πάντα πιο ακριβά. Στο επόμενο κεφάλαιο. :)
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.310
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Η Πραγα φημισμενη για την Κουζινα της?
Εισαι και Θεσσαλονικιος, παναθεμα σε, και ξερεις απο καλο φαι. Ποιοι τα λενε αυτα εκει πανω?
Τα λένε κι άνθρωποι από δώθε, περί κρεατοφαγίας το ανάγνωσμα.
Προσωπικά πάντως δεν επιβεβαιώνω...
 
Last edited:

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.310
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Προετοιμασία και σχεδιασμός


Ξεκινώντας από τα εισιτήρια, αυτή τη φορά κλείστηκαν στις αρχές του Οκτώβρη εκμεταλλευόμενος μια προσφορά που έτρεχε η Austrian Airlines. Θεσσαλονίκη – Πράγα (μέσω Βιέννης) στις 22 του μήνα κι επιστροφή το μεσημέρι των Χριστουγέννων, με κόστος 163€. Το θεώρησα καλή τιμή για την εποχή και παρόλο που αρχικά με προβλημάτισαν τα λίγα λεπτά διαφοράς μεταξύ των πτήσεων μετεπιβίβασης, η διασφάλιση της εταιρείας μ’ έκανε να μη το σκεφτώ περισσότερο.

Όσον αφορά το ξενοδοχείο τώρα, είχα αρκετό χρόνο για να ψάξω την καλύτερη δυνατή λύση, ωστόσο οφείλω να πω πως το συγκεκριμένο σπορ έχει ξεφύγει αρκετά από τα μέσα του 2022 κι έπειτα, με τις τιμές να έχουν πάρει την ανιούσα σε κάθε προορισμό, πόσο μάλλον σ’ έναν κατ’ εξοχήν Χριστουγεννιάτικο όπως η Πράγα, με τις τιμές τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου ν’ ανεβαίνουν απειλητικά!

Η πρώτη κράτηση έγινε εκείνες τις μέρες, σ’ ένα ξενοδοχείο με δωρεάν ακύρωση στο κέντρο μιας και δε μ’ έψησε πολύ, αποφασίζοντας ν’ ακολουθήσω την τακτική του σχεδόν καθημερινού ψαξίματος. Πρέπει να σας πω ότι ήταν η πρώτη φορά που η πλατφόρμα της booking με απογοήτευσε οικτρά, έχοντας συνεχώς λανθασμένες τιμές και περιορισμένες επιλογές. Έτσι αφού το έψαξα πολύ καλά ως όφειλα, έκανα στροφή προς αυτήν της Hotels.com κλείνοντας τη διαμονή μου στο «Archibald City» δίπλα από την πλατεία Wenceslas με τιμή περί τα 160€ για 3 διανυκτερεύσεις με -εξαιρετικό- πρωινό.

hotel.jpg


Τσιμπημένη τιμή για μεμονωμένο ταξιδιώτη αλλά και τι να κάνεις. Τουλάχιστον το ξενοδοχείο άξιζε και με το παραπάνω, και οι όποιοι ενδοιασμοί για την τοποθεσία του πήγαν περίπατο με το που έκανα τελικά τη πρώτη μου βόλτα στην πόλη, καθώς τα περισσότερα σημεία στο κέντρο είναι κοντινά και απολύτως εφικτά περπατώντας.

Κάνοντας την έρευνα μου σχετικά με τις μετακινήσεις μου, διαπίστωσα ότι εισιτήριο από/προς το αεροδρόμιο αγοράζεις μόνο επιτόπου, οπότε αρκέστηκα αρχικά σε ένα ημερήσιο για όλα τα μέσα της πόλης κόστους 5€ μέσω της εφαρμογής «PID Lítačka», του οποίου η χρέωση ξεκινούσε όποτε επιθυμείς.

pulictransport.jpg


Φυσικά δε παρέλειψα να συμπληρώσω τον ηλεκτρονικό μου χάρτη google με τις τοποθεσίες και τα αξιοθέατα όπως συνηθίζω, ξεσκονίζοντας αρκετές ιστορίες και πληροφορίες που ανέσυρα από το φόρουμ, δίνοντας βαρύτητα για άλλη μια φορά σ’ αυτήν του @giannismits για την πόλη, όπως βεβαίως και του @gelf για τα στέκια της. 🍻

map.jpg


Έμενε απλά να πραγματώσω όσα σχεδίασα…
 
Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.129
Likes
20.372
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
με κόστος 163€. Το θεώρησα καλή τιμή για την εποχή και παρόλο που αρχικά με προβλημάτισαν τα λίγα λεπτά διαφοράς μεταξύ των πτήσεων μετεπιβίβασης,
Είναι καλή τιμή για Πράγα, αλλά τη θεωρώ υπερτιμημένη. Αλλά αυτά έχει ο υπερτουρισμός κάποιων πόλεων. Εγώ δεν το ρίσκαρα με 40 λεπτά διαφορά μεταξύ των δύο πτήσεων....είχα μαζί μου και δύο τελείως άπειρους απο αεροδρόμια. Που να τους βάλω να τρέχουν κιόλας στη πρώτη τους εμπειρία :lol:

Αναμένω τα της πόλης!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.310
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Γιάννη δώσε Πράγα στο λαό και πάμε , αξέχαστη πόλη , ένα παραμύθι επί γης !!!
Έτσι ακριβώς, μια πόλη-παραμύθι. :)

Είναι καλή τιμή για Πράγα, αλλά τη θεωρώ υπερτιμημένη.
Δεδομένου ότι δεν υπάρχει απευθείας, δε πας με Low cost (άσχετα αν μας σέρβιραν μόνο νερό σε ποτήρι) και ότι πας Χριστούγεννα, θεωρώ ότι ήταν καλή τιμή.
Εγώ δεν το ρίσκαρα με 40 λεπτά διαφορά μεταξύ των δύο πτήσεων
40 είχα στην επιστροφή. Στο πήγαινε είχα μια ώρα και πλέον, κάτι που τελικά δε συνέβη λόγω καθυστέρησης στο Μακεδονία. Πρόβλημα τους, το πολύ πολύ να περνούσα μια νύχτα στη Βιέννη, όλα πληρωμένα. :haha:

Δωσε κ αλλο! Αγαπημενες ευρωπαικες ιστοριες απο @psilos3
Κι έπεται μεγάλη συνέχεια! :cool:
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
578
Likes
2.341
Η τιμη του αεροπορικου εμενα παντως μου φαινεται παρα πολυ καλη δεδομενων των συνθηκων με τις γενικοτερα ανεβασμενες τιμες κ την super high season εποχη κ την ελλειψη απευθειας.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.129
Likes
20.372
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Πρόβλημα τους, το πολύ πολύ να περνούσα μια νύχτα στη Βιέννη, όλα πληρωμένα. :haha:
Την τελευταία φορά που μου πλήρωσε αεροπορική διαμονή και φαγητό λόγω καθυστέρησης, με έβαλε να κοιμηθώ σε ένα ξενοδοχείο δίπλα στο αεροδρόμιο (δεν είδα καμία πόλη), μου πρόσφερε πλαστικό πακεταρισμένο φαγητό (μπλιάχ) και έχασα μία μέρα απο το τελικό μου προορισμό. Δεν ήταν και πολύ δελεαστικό όλο αυτό. Σίγουρα πρόβλημα της αεροπορικής είναι, αλλά για μένα ήταν χάσιμο χρόνου και περιττή κούραση.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.745
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom