Για φοιτητές (και όχι μόνο) που ψάχνονται για εξωτερικό

Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Επειδή παρατηρώ ότι αρκετά μέλη και ψάχνουν τρόπους να φύγουν για λίγο ή περισσότερο στο εξωτερικό, σας μάζεψα μερικούς τρόπους για να διευκολύνω την αναζήτησή σας. Ελπίζω να μην έχει ξανασυζητηθεί κάπου και επαναλαμβάνομαι! Τα παρακάτω αφορούν κυρίως φοιτητές – αλλά φυσικά όχι μόνο.


1. AEGEE
AEGEE-Europe | AEGEE - European Students Forum - Association
AEGEE-Athina


Αντιγράφω από την ιστοσελίδα:
Η AEGEE- "Association des États Généraux des Étudiants de l' Europe" («Κίνηση φοιτητών για την Ένωση της Ευρώπης») είναι μία από τις μεγαλύτερες ενώσεις φοιτητών σε όλη την Ευρώπη.
Οι δράσεις της AEGEE προωθούν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από δραστηριότητες όπως τα Θερινά Πανεπιστήμια (Summer Universities), η πιο δημοφιλής και επιτυχημένη εκδήλωση της AEGEE, που οργανώνονται κάθε χρόνο από ένα μεγάλο αριθμό τοπικών παραρτημάτων της. Με αυτό τον τρόπο, τα μέλη της AEGEE μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε θέματα γλώσσας και πολιτισμού με φοιτητές από όλη την Ευρώπη.
Η AEGEE διοργανώνει Συνέδρια πάνω σε κάθε είδους θέμα με τη συμμετοχή φοιτητών και επιστημόνων. Επίσης, οργανώνονται Επισκέψεις Μελέτης (Case Study Trips) σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης και ιδιαίτερα σε χώρες, στις οποίες σημειώθηκαν πρόσφατα ισχυρές κοινωνικές μεταβολές, όπως η Γιουγκοσλαβία, η Ουκρανία κλπ. Δίνεται, έτσι, στους φοιτητές η δυνατότητα να συζητήσουν με πολιτικούς αλλά και ειδικούς επιστήμονες για τα χαρακτηριστικά και τα προβλήματα της περιοχής που επισκέπτονται.




2. AIESEC (www.aiesec.gr )


Εδώ γράφω περισσότερα γιατί ξέρω καλύτερα το θέμα!! Μη κυβερνητικός φοιτητικός οργανισμός ο οποίος μπορεί να στείλει φοιτητές (προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς και έως δύο χρόνια μετά την απόκτηση πτυχίου) στο εξωτερικό για διάστημα 2 έως 18 μηνών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε αντικείμενο όσο σχετικότερο γίνεται με τις σπουδέ σας. Η AIESEC σας βρίσκει τη δουλειά, εγγυάται ότι θα λαμβάνετε το κατώτατο τουλάχιστον μισθό της χώρας που θα πάτε, σας βρίσκει σπίτι (με συγκατοίκους επίσης από aiesec και ενοίκιο που θα μπορεί να καλυφθεί από maximum το 1/3 του μισθού σας), σας υποδέχεται στο αεροδρόμιο, διοργανώνει δραστηριότητες για να γνωρίσετε καλύτερα τη χώρα και να κοινωνικοποιηθείτε με ντόπιους κλπ. Για να δηλώσετε συμμετοχή πρέπει να επικοινωνήσετε με την aiesec του πανεπιστημίου σας, να δηλώσετε δέσμες χωρών (δε μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένες χώρες- το καλύτερο φυσικά να δηλώσετε όσο περισσότερες χώρες μπορείτε για να αυξηθούν οι πιθανότητες να βρεθεί κάτι) και μετά να περάσετε μια σχετική συνέντευξη από μέλη της aiesec. Η λογική είναι να κρίνουν όσο μπορούν αν το προφίλ σας ταιριάζει στο προφίλ του οργανισμού, το οποίο κατά βάση σημαίνει να έχετε πάρει στα σοβαρά την αίτησή σας και να μη βάζετε εθελοντές να ψάχνουν άδικα για θέσεις που στη συνέχεια θα απορρίψετε :) Επειδή ήμουν εθελόντρια στην aiesec σε όλα τα φοιτητικά μου χρόνια, μπορώ να σας εγγυηθώ ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και οι περισσότεροι φοιτητές είναι πολύ ευχαριστημένοι.
Το “αρνητικό” είναι ότι πρέπει να το έχεις πάρει στα σοβαρά γιατί μπορεί να μεσολαβήσουν και 12 μήνες μέχρι να βρεθεί δουλειά για σένα. Σε κάποιες περιπτώσεις (αν μιλάς μόνο Αγγλικά και θέλεις να πας μόνο Ευρώπη πχ..) μπορεί να μη βρεθεί και καθόλου! Αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες το καλύτερο να επικοινωνήσετε άμεσα γιατί θα έχουν αλλάξει αρκετά από όταν έφυγα, σε κάθε περίπτωση μπορείτε να μου στείλετε και pm.
Αν σκέφτεστε αυτή τη λύση ανοίξτε αρκετά τους ορίζοντές σας..οι περισσότερες θέσεις είναι στην Ινδία, Λατινική Αμερική, Τουρκία κοκ.



3. Ευρωπαϊκή Ένωση - Eurodesk


Αν ενδιαφέρεστε να δουλέψετε σε όργανα ή προγράμματα της Ε.Ε. Ρίχνετε συχνές ματιές στo παρακάτω:


Eurodesk : Home / EU Opportunities / Deadline Reminder


Αναφέρει τα traineeships που υπάρχουν, με προθεσμίες υποβολής. Αξίζουν όλα πάρα πολύ!




4. Πρόγραμμα YOUTH IN ACTION – Νέα Γενιά σε δράση


Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς / Νέα Γενιά σε Δράση


Για νέους 13-30 ετών, οργανωμένους είτε σε οργανισμούς νεολαίας είτε απλώς σε... παρέες. Μπορείτε είτε να υποβάλλετε προς χρηματοδότηση εσείς ένα project που να περιλαμβάνει αλληλεπίδραση/συνεργασία/ανταλλαγή με άλλους νέους της ΕΕ, είτε να δηλώσετε συμμετοχή σε ήδη τρέχοντα project. Για να κάνετε το δεύτερο τηλεφωνήστε στη Νέα Γενιά για να σας ενημερώσουν περισσότερο και να αφήσετε στοιχεία σας.






5. Για κανονική εργασία σε χώρες ΕΕ (και όχι μόνο traineeships)
EURES – Ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα


EUROPA - EURES - Άτομα που αναζητούν εργασία - Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


και μέσα στο EURES ένα link που συγκεντρώνει τα πλείστα όσα


EUROPA - EURES - Links




6. Εθελοντισμός


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πολλά πολλά links εδώ:


http://www.travelstories.gr/%F0%F1%EF%E3%F1%DC%EC%EC%E1%F4%E1-%E5%E8%E5%EB%EF%ED%F4%E9%EA%DE%F2-%E5%F1%E3%E1%F3%DF%E1%F2/




Ελαφρώς πιο άσχετα τα παρακάτω αλλά αφορούν φοιτητές ΚΑΙ μαθητές, δίνουν ευκαιρία για ταξίδι και κυρίως μας μαθαίνουν τη λειτουργία κάποιων σημαντικότατων θεσμών και δίνουν ευκαιρίες σε νέους να ανοίξουν τα φτέρα τους σε μικρή ηλικία..




7. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων - European Youth Parliament:


Από φοιτητές ΚΑΙ μαθητές...


European Youth Parliament - Parlement Europ?en des Jeunes


EYP Greece




8. Model United Nations:
Προσομοίωση εργασιών ΟΗΕ από νέους (τρέχει σε αρκετά πανεπιστήμια, ρωτήστε τους καθηγητές σας..μπορεί να το κάνουν ήδη στο πανεπιστήμιό σας ή να θέλουν να στείλουν αποστολή σε συνέδριο και να ψάχνουν άτομα που ενδιαφέρονται και να συμμετέχουν και να το διοργανώσουν!)
Welcome to National Model United Nations


:: Σύλλογος Νέων για τα Ηνωμένα Έθνη - Ελλάδα - M.U.N.






9. Στην ίδια λογική προσομοίωση εργασιών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από νέους (οι μαθητές ξυπνήστε λίγο τους καθηγητές στα σχολεία σας..) στο Στρασβούργο:


Model European Union 2011 - European Parliament Strasbourg - Conference






10. Και κάποια links τα οποία τυχαίνω συχνά αλλά για τα οποία δεν έχω ιδία άποψη:


CIEE - work, travel, study and exchange programs for students, teachers, employers, schools, universities, and families | CIEE - Council on International Educational Exchange


Work Abroad, Summer Camp, Volunteer Abroad and Working Holiday Visa - BUNAC




Αυτάαα...ελπίζω να μη σας κούρασα και να βρήκατε κάτι χρήσιμο στα παραπάνω. Όποιος άλλος θέλει να συμπληρώσει ή να διορθώσει κάτι ..be my guest! :clap:
 
Last edited by a moderator:

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.606
Likes
9.861
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Για το BEST πρεπει να εισαι φοιτητης πολυτεχνειου δεν παει οποιος θελει ..
 

SPROM

Member
Μηνύματα
774
Likes
177
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Ε, μα... καιρός ήταν να πρασινίσει ένα τέτοιο θέμα!
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
To sticky τι είναι..; Σόρυ ακόμα μαθαίνω!

@Earthcitizen: πολύ ενδιαφέρον το λινκ σου!! Το τίμησα ήδη δεόντως..
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Συμπληρώνω κάποια εφόσον βλέπω ενδιαφέρον!
Πάντα με νευρίαζε ότι οι καθηγητές στο σχολείο μου δεν ενδιαφερόταν να βρουν τρόπους να δώσουν ευκαιρίες στους μαθητές τους για ανακάλυψη νέων χωρών, νέων ανθρώπων κλπ.
Όταν σας έδινα τα παραπάνω links για την προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κοκ ήλπιζα ότι μπορεί κάποιος αναγνώστης του travelstories να είναι είτε μαθητής, είτε ακόμα καλύτερα καθηγητής και να πάρει καμιά ιδέα..Γιατί είναι κρίμα η ΕΕ να προάγει την κινητικότητα και να μην το ξέρει κανείς γιατί δεν το μαθαίνουν οι μαθητές!

Στο ίδιο πνεύμα λοιπόν:

COMENIUS
European Commission - Education & Training - Comenius: how to participate

Χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα κοινών δράσεων και ανταλλαγών ομάδων μαθητών από διαφορετικές χώρες. Χρειάζεται καθηγητές με όρεξη για έξτρα δουλειά και φυσικά μεράκι..Επικοινωνήστε με το Υπουργείο Παιδείας για πληροφορίες, στην Ελλάδα τρέχουν αρκετά Comenius.


LEONARDO DA VINCI
European Commission - Education & Training - What are Leonardo da Vinci actions?

Grundtvig
European Commission - Education & Training - What does Grundtvig offer?

Προγράμματα χρηματοδότησης δια βίου μάθησης εργαζομένων στην εκπαίδευση (κυρίως) – αλλά και σε ενήλικους που ζουν εντός ΕΕ γενικότερα.
Δίνει ευκαιρία να συμμετέχετε σε πενθήμερα σεμινάρια δια βίου μάθησης σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και πολλές ακόμα δυνατότητες.


Επισκέψεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Visiting Parliament

Επικοινωνήστε με τον Ευρωβουλευτή της περιφέρειάς σας και ζητήστε του να προσκαλέσει την τάξη των παιδιών σας (περ. 20 μαθητές) για επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κάθε Ευρωβουλευτής έχει δικαίωμα να καλεί μία ομάδα 20 ατόμων το χρόνο για (χρηματοδοτούμενη) επίσκεψη.


Τέλος – μια και απευθύνομαι περισσότερο σε μαθητές/φοιτητές, ένα λινκ για πιθανές μελλοντικές σπουδές στο εξωτερικό, που περιέχει εκτός από γενικές χρήσιμες πληροφορίες και επι μέρους χρησιμότατα, όπως αντιστοιχία βαθμολογικής κλίμακας Ελλάδας με άλλης χώρας, δίδακτρα κλπ κλπ

Who is an EU student? - StudyinEurope.eu

Επιτρέψτε μου κι άλλη παρένθεση, δώστε προσοχή στα δεξία στο Europass Cv – χρησιμοποιείτε εντός ΕΕ αυτό το format για το βιογραφικό σας και δε θα χάσετε! Είναι πανεύκολο να το κάνετε, δείχνει όμορφο, το προτείνει η ΕΕ και το εκτιμούν οι εργοδότες! Βρείτε το κι εδώ:

Europass - Βιογραφικό σημείωμα Europass
 

el de abajo

Member
Μηνύματα
202
Likes
586
Κάνω ποστ ένα link με επιδοτούμενα μεταπτυχιακά απο την Ευρωπαική Ένωση που ονομάζονται Erasmus Mundus και δυστυχώς ελάχιστα γνωστά είναι ακόμα στην Ελλάδα...
Λόγω της επιδότησης τα δίδακτρα σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ ελκυστικά (στο δικό μου πλήρωσα fees μόνο 530e αλλά νομίζω δεν είναι πολλά τα μάστερ με τόσο λίγα δίδακτρα).
Το ακόμα πιο ελκυστικό είναι ότι αναγκαστικά ολοκληρώνεις το master μετά από παραμονή σε 2 ή 3 χώρες (εγώ πήγα Βέλγιο, συνέχισα Νορβηγία και πήγα 3 μήνες στις ΗΠΑ με πληρωμένα έξοδα εκεί!!!)
Η Ευρωπαική Ένωση προκειμένου να καταστήσει την Ευρώπη μέσο-μακροπρόθεσμα ελκυστικό εκπαιδευτικό προορισμό για Κινέζους, Ινδούς και Αφρικανούς (που κατά κόρον σπουδάζουν στις ΗΠΑ) έκανε το πρόγραμμα αυτό και για αυτό τον λόγο οι non-european students έχουν καλές υποτροφίες...
παρακάτω το λινκ με την λίστα των μεταπτυχιακών.....στα δεξιά της σελίδας υπάρχουν τα λινκ με αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε master...


Erasmus Mundus - Action 1 - Erasmus Mundus Masters Courses (EMMCs) | EACEA
 

dimemples

Member
Μηνύματα
36
Likes
12
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ένα ακόμη πρόγραμμα που αφορά φοιτητές Πολυτεχνείων (και συγκεκριμένα για όσους σπουδάζουν σε ΕΜΠ, ΑΠΘ, Ξάνθη, αλλά και Γεωπονικό) είναι η IAESTE. Πρόκειται για πρακτική άσκηση φοιτητών σε όλο τον κόσμο (από Ν. Αμερική και Ευρώπη, μέχρι Ταϋλάνδη κλπ :D ).

Η περίοδος διαμονής στη χώρα-υποδοχέα είναι τουλάχιστον 6 εβδομάδες, ενώ ορισμένες φορές μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 6 μήνες. Στα θετικά της (εκτός από τα αυτονόητα του να ζήσει κανείς στο εξωτερικό, τους νέους φίλους κλπ) είναι η εμπειρία από τον εργασιακό τομέα σε μια διαφορετική χώρα, το γεγονός ότι κάθε φοιτητής πληρώνεται (βέβαια τα χρήματα φτάνουν οριακά για να καλυφθούν τα έξοδα του) καθώς και ότι το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα συνήθως κατά τους θερινούς μήνες με αποτέλεσμα να μη χρειαστεί να μείνει πίσω στη σχολή.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρει πολλές πληροφορίες με μερικά γκουγκλαρίσματα.
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.606
Likes
9.861
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Ένα ακόμη πρόγραμμα που αφορά φοιτητές Πολυτεχνείων (και συγκεκριμένα για όσους σπουδάζουν σε ΕΜΠ, ΑΠΘ, Ξάνθη, αλλά και Γεωπονικό) είναι η IAESTE. Πρόκειται για πρακτική άσκηση φοιτητών σε όλο τον κόσμο (από Ν. Αμερική και Ευρώπη, μέχρι Ταϋλάνδη κλπ :D ).

Η περίοδος διαμονής στη χώρα-υποδοχέα είναι τουλάχιστον 6 εβδομάδες, ενώ ορισμένες φορές μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 6 μήνες. Στα θετικά της (εκτός από τα αυτονόητα του να ζήσει κανείς στο εξωτερικό, τους νέους φίλους κλπ) είναι η εμπειρία από τον εργασιακό τομέα σε μια διαφορετική χώρα, το γεγονός ότι κάθε φοιτητής πληρώνεται (βέβαια τα χρήματα φτάνουν οριακά για να καλυφθούν τα έξοδα του) καθώς και ότι το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα συνήθως κατά τους θερινούς μήνες με αποτέλεσμα να μη χρειαστεί να μείνει πίσω στη σχολή.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρει πολλές πληροφορίες με μερικά γκουγκλαρίσματα.
με ενδιαφερει πολυ αυτο που λες dimemples και δεν ειχα ακουσει ποτε για την IAESTE .. ξερεις κανεναν που να εχει παει;;;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.267
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom