Γκάνα Γκάνα!! Προετοιμασία και συμβουλές

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ξέμεινα από όνειρο??
Καλησπέρα!!
Μου έκαναν πρόταση από τη δουλειά μου και δέχθηκα να πάω στη Γκάνα (Άκρα) για να δω πώς υλοποιείται ένα έργο εκεί. Έχω αρχίσει να διαβάζω τι πρέπει να κάνω πριν (εμβόλια κλπ.) και τι πρέπει να έχω μαζί μου αλλά τώρα πια αγχώνομαι αρκετά!!
Τπτ πιο συγκεκριμένο?? Από τα γενικά στο cdc.gov ??:rolleyes::rolleyes:

Ευχαριστώ!!
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ονειρεμένο Ταξίδι
yeah, whatever...
Παρόν! Οτιδήποτε θελήσεις cathy (μα οτιδήποτε σου ρθει στο μυαλό) εδώ είμαι...

Ά, και είναι Ακρά όχι Άκρα!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Καλωσήρθες cathy και καλά ταξίδια!

Μήπως πρέπει να το ξανασκευτείς το nickname σου? Σκέψου πως διαβάζεται στα Ελληνικά (κάντο όλο μαζί μια λέξη....)
 

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ξέμεινα από όνειρο??
Ευχαριστώ.. για το καλωσόρισμα και για τη συμβουλή!!:p
Αλλά το έχω ήδη σκεφτεί..:clap: ή μάλλον το σκέφτηκαν οι φίλοι μου για μένα..:D και μου' μείνε!! χαχα!!
 

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ξέμεινα από όνειρο??
Αγαπητέ Σπύρο.. διάβασα ήδη την ιστορία σου.. και πραγματικά σε θαυμάζω.. Οι πληροφορίες που θέλω είναι ουσιαστικά σχετικά με την προετοιμασία και το τι χρειάζεται κανείς μαζί του. Διάβασα ότι το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού είναι υποχρεωτικό, ισχύει? Σχετικά με τα χάπια της malaria (ποιας επωνυμίας?) τα πήρες πριν ή τα είχες μαζί σου προληπτικά (και μετά που τα ξέχασες τι έκανες)? Χρειάζονται αν δεν πας εκτός πρωτεύουσας? Κανένα άλλο εμβόλιο? Τα αντικουνουπικά apivita που έλεγες τα πήρες από το φαρμακείο φαντάζομαι είναι ειδικά ή σαν αυτά που χρησιμοποιούμε και Ελλάδα το καλοκαίρι??

Αυτά προς το παρόν...
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ονειρεμένο Ταξίδι
yeah, whatever...
Διάβασα ότι το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού είναι υποχρεωτικό, ισχύει? Σχετικά με τα χάπια της malaria (ποιας επωνυμίας?) τα πήρες πριν ή τα είχες μαζί σου προληπτικά (και μετά που τα ξέχασες τι έκανες)? Χρειάζονται αν δεν πας εκτός πρωτεύουσας? Κανένα άλλο εμβόλιο? Τα αντικουνουπικά apivita που έλεγες τα πήρες από το φαρμακείο φαντάζομαι είναι ειδικά ή σαν αυτά που χρησιμοποιούμε και Ελλάδα το καλοκαίρι??

Αυτά προς το παρόν...

Πήγα για 2 μήνες, 2 φορές και κανείς δεν με έλεγξε για το εμβόλιο. πάντα υπάρχει όμως η πιθανότητα να σε ελέγξουν στην επιστροφή σου (εμένα για άλλη μια φορά δεν με έλεγξαν). γνωρίζω ότι στην Γουινέα δεν μπαίνεις χωρίς το εμβόλιο. δεν θυμάμαι ποια χάπια είχα πάρει στο Ελ. Βεν. στοίχιζαν 42 ευρώ. τα είχα προληπτικά αλλά τελικά δεν χρησιμοποίησα τίποτα. οι απόψεις διίστανται: τα φάρμακα είναι πολύ ισχυρά και στην χειρότερη περίπτωση, μπορεί να προκαλέσουν χρόνια προβλήματα στο συκώτι (αν και, όσο εξελίσσονται, τόσο πιο ακίνδυνα γίνονται). σχεδόν σίγουρα θα σου παρουσιάσουν παρενέργειες minor. Από την άλλη, η μαλάρια από μόνη της μπορεί να σου αφήσει πολύ χειρότερα προβλήματα σε περίπτωση που την αρπάξεις. άρα ζύγισέ το, ρώτα και κανά γιατρό και κρίνε. Ιούλιος- Αύγουστος είναι επίφοβοι μήνες. Καλύτερα πάρε από εδώ αντικουνουπικά γιατί εκεί κάτω πουλάνε κάτι ινδικές πάστες που μπορεί να σε μετατρέψουν σε digimon.
Υπάρχουν άκρως επικίνδυνες και μολυσμένες περιοχές και στην πρωτεύουσα (Nima, Fadama) πολύ χειρότερες από το κάθε χωριουδάκι. εσύ που θα δραστηριοποιείσαι?
 

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ξέμεινα από όνειρο??
Γειαααα σας!! από την όμορφη Αθήνα...:xmas_cheesygrin::xmas_cheesygrin: Τελικά επέστρεψα σώα και αβλαβής από τη Γκάνα.. (τουλάχιστον όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι στιγμής:xmas_biggrin:)
Το ταξίδι μου σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλύτερο από ό,τι το περίμενα αφού όλοι με είχαν τρομοκρατήσει αρκετά... πριν...
Φυσικά δεν έλειψαν οι περιπέτειες αφού η κράτηση μου στο ξενοδοχείο "είχε ακυρωθεί" και για κανά 2ωρο αναρωτιόμουν αν θα κοιμηθώ σε καμιά καλύβα!!
Οι ταξιτζήδες επίσης μεγάλοι απατεωνίσκοι και κλέφτες.. οι δικοί μας είναι αγγελούδια μπροστά τους!! Επίσης τρελή κίνηση και αφόρητη ζέστη!!
Ωστόσο, ήταν μια εμπειρία για μένα αφού ήταν πρώτη μου φορά όχι μόνο στη Γκάνα αλλά και στην Αφρική!! Πολλή φτώχεια και κόσμος στο δρόμο αλλά και πολλή χλιδή.. προστατευμένη πάντα με συρματοπλέγματα ηλεκτροφόρα ή μη:xmas_twisted::xmas_twisted:).
Πήγα και στο μουσείο του πρώτου Προέδρου της Γκάνας!!:xmas_cheesygrin::xmas_cheesygrin: Αγόρασα και 2 μάσκες τζάπα πράμα!! Και όλα καλά!!
Ακούγεται παράλογο αλλά αυτό που μου έκανε φοβερή εντύπωση ήταν αυτό με τις γυναίκες αλλά και τους άντρες που ό,τι είχαν να κουβαλήσουν.. όσο και βάρος να είχε το είχαν στο κεφάλι τους.. χωρίς να το κρατάνε... Απλά στηριζόταν στο κεφάλι τους.. :xmas_rolleyes::xmas_rolleyes:

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές.. Εις το επανειδείν!!:xmas_lol::xmas_lol:
 

drebor

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Μολις γυρισα

Καλησπέρα παιδια

Κι εγω μόλις γύρισα από Γκάνα

Απιστευτη εμπειρια με πραγματα που δεν εχω ξαναζησει πουθενα

Βεβαια εκανα και μια "πατατα"

Ξεχασα να ανταλλαξω οτι cedi μου ειχε απομεινει κι εμεινα με 200 ευρω σε νομισματα Γκανας (510)

Περαστικα μου...

Παντως αν ξαναπαει καποιος εκει θα χαρω να του τα ανταλαξω με ευρω (χωρις βρωμοπρομηθειες που παιρνουν οι απατεωνες στα ανταλλακτηρια)

Παντως ειναι περιπτωση η Γκανα

Γιατι απο τη μια βλεπεις την εξαθλιωση και απο την άλλη την απόλυτη χλιδη
:mad:

Μαυριζει λιγο η καρδια σου

Αντε καλα ταξιδια να εχουμε
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.675
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom