ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ...

mariw22

Member
Μηνύματα
66
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
θα δειξει...
Ταξίδι-Όνειρο
τοσκάνη
Αδέρφια μου, αλήτες, πουλιά...μου ήρθε ξαφνικά ταξίδι για το Παρίσι..ας μη μπω σε παραπάνω λεπτομέρειες..αλλά το μόνο που θέλω να κάνω είναι να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας,μιας και όλο αυτό το διάστημα διαβάζω τα θέματά σας για το υπέροχο παρίσι και ζηλεύω, καρτερώντας τη στιγμή που θα έρθει και σε εμένα αυτή η ευκαιρία.Και να που ήρθε..Θα φτιάξω ένα σχέδιο από όλα αυτά που έχω διαβάσει από τις εμπειρίες σας και θα μπω κάποια στιγμή να σας το δείξω.Να μου πείτε την άποψή σας!!:clap:
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μαριώ η τύχη σου έφεξε!!είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψεις!!ΔΕΝ υπάρχει ωραιότερη πόλη,άντε και μετά σε περιμένουμε στο γκρούπ των τρελλαμένων να μας τα πείς!

καλά να περάσεις!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.025
Likes
12.129
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μαριώ η τύχη σου έφεξε!!είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψεις!!ΔΕΝ υπάρχει ωραιότερη πόλη,άντε και μετά σε περιμένουμε στο γκρούπ των τρελλαμένων να μας τα πείς!

καλά να περάσεις!
Ως ρομαντικια δικαιολογεισαι να τα λες αυτα... αλλα μη λεμε κι ο,τι θεμε...

Μαριω καλα να περασεις.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ως ρομαντικια δικαιολογεισαι να τα λες αυτα... αλλα μη λεμε κι ο,τι θεμε...

ακριβώς!είπαμε αγαπάμε:clap:Λονδίνο αλλά ...το Παρίσι έχει άλλο γούστο!άντε μην κάνουμε war εδώ,
πάντως αν το πάρουμε εποχιακά το καλοκαίρι ίσως να τόβαζα και πάνω από το Παρίσι:bleh:μόνο για καλοκαίρι,ηρέμησες τώρα;;
 

mariw22

Member
Μηνύματα
66
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
θα δειξει...
Ταξίδι-Όνειρο
τοσκάνη
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!Που λέτε να ξεκινήσω λέγοντας ότι θα πάω στο παρίσι με την κολλητή μου αρχές Σεπτέμβρη!Νομίζω καλή εποχή, τι λέτε?Λοιπόν θα πάμε για 5 μέρες-4 διανυκτερεύσεις,και δε γνωρίζουμε τίποτα για ξενοδοχεία ακόμα μιας και δε μας ενημέρωσαν περί του θέματος..Να σας πω τώρα το σχέδιο που έχουμε φτιάξει.Για αρχή θα βγάλουμε τη visiter(κάπως έτσι λέγεται).Μας βολεύει απ'ότι διάβασα από εσάς.Να πω,πως δεν είμαστε τρελοί φίλοι με τα μουσεία, άρα έχουμε σκοπό να πάμε κυρίως Λούβρο.Επίσης οι μέρες είναι λίγες,άρα θα δούμε λίγα και καλά..Θέλουμε να επισκεφθούμε την Παναγία των Παρισίων, τη μονμάρτη,τη σαν ζε λιζέ,μια μέρα σίγουρα στη disneyland,να κάνουμε βόλτα στο σηκουάνα και τι αλλό?? μμμ...δεν μου έρχεται κάτι άλλο..πως σας φαίνονται προς το παρόν?σίγουρα θα έχετε να προτείνετε κάτι..παραπάνω ε?
 

mel

Member
Μηνύματα
359
Likes
200
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Πήγα στο Παρίσι 2 φορές ( η πρώτη στην ουσία δε μετράει, ήμουν 14-5). Γνώμη μου είναι η εξής

- Πρωινή πτήση ώστε να ξεκινήσεις αμέσως τις βόλτες.
- Με βάση όσα θες, ο Σηκουάνας συνδυάζεται με Πύργο Αιφελ (ξεκινάς από’κει και περπατάς περίπου 1 ώρα, αν θυμάμαι καλά) μέχρι το Λούβρο. Από’κει πας Παναγία των Παρισίων. 15 λεπτά δρόμος κι ίσως λέω πολύ. Αν δηλαδή πας πχ στον Πύργο του Αιφελ στις 10, θα έχεις ξεμπερδέψει με το Λούβρο και τη βόλτα στο Σηκουάνα περίπου στις 4 μμ που είναι μια χαρά για να πας Παναγία των Παρισίων. Το Λούβρο κανονικά θέλει μια εβδομάδα αλλά, δεδομένου ότι θα μείνετε μόνο 4-5 μέρες, νομίζω αρκεί να δεις τα ελληνικά και τα αιγυπτιακά εκθέματα (να πας στο υπόγειο να δεις και μούμιες). Αυτά μόνο να δεις, με 2 ωρίτσες είσαι εντάξει, μιας και δε σου αρέσουν πολύ τα μουσεία. Αφού λοιπόν πας Λούβρο και Παναγία, μετά κάνεις βόλτα στα πέριξ (quartierLatinόπου έχει κι ελληνικά μαγαζιά), αν θες πας και Σορβόνη ή και Πάνθεον (εκεί είναι οι τάφοι πχ του Ρουσό και του Βολταίρου-ε εκεί πας αν έχεις δέος γι’αυτούς τους ανθρώπους, αλλιώς άστο’ επίσης στο πάνθεον είναι το εκκρεμές του Φουκό). Δυστυχώς δε θυμάμαι αν είναι ανοιχτά κι απόγευμα. Αν τυχόν δε σ’ενδιαφέρει αυτό, τότε μπορείς να πας στο κέντρο Μπομπούρ το οποίο είναι από τα mustειδικά για τους φίλους της τέχνης με πολλές κινητές εκθέσεις και εμπορικό κέντρο για βιλία, δίσκους, κάρτες κλπ (είναι περίπου πίσω από το Λούβρο). Τέλος πάντων μια μέρα με Πύργο-Παναγία-Σηκουάνα-Λούβρο-Μπομπούρ βγαίνει άνετα. Το περπάτημα που λέω μη σε αγχώνει. Επειδή οι γέφυρες του Σηκουάνα είναι πολύ ωραίες, ούτε που θα το καταλάβεις. Παντού ωραίες γέφυρες, ωραίο τοπίο, καλλιτέχνες πλανώδιοι (σε σταντ δηλαδή) με τα εκθέματά τους, σταντ με παλιά βιβλία, έτσι γραφικά πράματα. Κι άσε που μπορεί να δεις και το ηλιοβασίλεμα από το Σηκουάνα όπως θα είσαι σε μια γέφυρα κι είναι πολύ ωραία (καλοκαίρι πήγα κι ήταν έτσι, τώρα δεν είμαι σίγουρη αν η γωνία δύσης του ήλιου είναι ακριβώς η ίδια το Σεπτέμβριο)
- Πάμε στη δεύτερη μέρα. Πας Γιουροντίσνευ που είναι στα 30 χλμ. Αν θες, περνάς όλη τη μέρα εκεί ή τη μισή και μετά ξανά κάτω Σηκουάνα. Δε χορταίνεται ο Σηκουάνας.
- Τρίτη μέρα πας Μομάρτη. Δεν έχει τίποτα σπουδαίο εκτός από την place du Teurtre. Υπάρχει φυσικά η περίφημη εκκλησία Sacre Coeur ‘όπου πάνε όλοι μα όλοι οι τουρίστες αλλά προσωπικά δεν τρελάθηκα. Τέλος πάντων στη Μομάρτη ζεις το καλλιτεχνικό Παρίσι, τα γραφικά γαλλικά καφέ, νομίζω επιβάλλεται να πας στο μουσείο Νταλί που είναι πολύ κοντά κι αν σου αρέσει ο υπερρεαλισμός αξίζει πραγματικά τον κόπο. Και πάλι σου φτάνει η μισή μέρα για όλο αυτό. Μετά νομίζω μπορείς να πας champs Elysées που λες και να δεις και την αψίδα του Θριάμβου. Α ξέχασα. Φεύγοντας από τη Μομάρτη, έχει φάση να πας στο μουσείο του σεξ για γέλιο. Αυτό έχει το σεξ ως αντικείμενο στην τέχνη ανά τους αιώνες (ο 20ος ο πιο ρεαλιστικός…)
- Τέταρτη μέρα. Να μην πας στο πάρκο Αστερίξ (στα 30 χλμ κι αυτό); Δεν έχω πάει αλλά έχω δει βίντεο κι έχω ακούσει πολύ καλές γνώμες. Επίσης μπορείς να πας στη Vilette που έχει τον τίτλο του τενχολογικού πάρκου αλλά έχει το πιο φανταστικό πάρκο για βόλτες με πολύ ωραίο περιποιημένο τοπίο και πολλές εκδηλώσεις (σινεμά, πλανητάριο, παλιά είχε και μικρό πρίγκιπα, δεν ξέρω αν έχει ακόμη). Δες στο ίντερνετ τι έχει κι αν σ’ενδιαφέρει κανόνισέ το από τώρα.
- Πέμπτη μέρα, αν γίνεται να κλείσεις πτήση μετά τις 5μμ ώστε να ξαναπάς Σηκουάνα κι ίσως και Πύργο του Αιφελ. Πίστεψέ με, όσο ωραία και να είναι τα άλλα αυτό θα θες πιο πολύ. Οκ δε νοείται Παρίσι χωρίς γέφυρες στο Σηκουάνα. Και να πιεις όπως πίνουν οι Γάλλοι τον καφέ τους με τα φρέσκα κρουασάν βουτύρου, να φας ενδεχομένως και σ’ένα γαλλικό εστιατόριο έτσι για να’χεις την εμπειρία και να φύγεις με κάτι ξεκούραστο. Επίτηδες το εστιατόριο το άφησα για το τέλος. Φαντάζομαι κάτι κοντά στην παναγία των Παρισίων (ακόμη θυμάμαι ένα που είχε πιάνο πάνω στη γέφυρα…)
Aυτά :) Αχ μου άνοιξες την όρεξη να ξαναπάω Παρισάκι (οκ πάντα το σκέφτομαι)
Συνημμένα η Μομάρτη από μια αγαπημένη καρτ ποσταλ
 

Attachments

Last edited by a moderator:

mariw22

Member
Μηνύματα
66
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
θα δειξει...
Ταξίδι-Όνειρο
τοσκάνη
Πω πωωω!!!τι ωραία που τα λες!!!μέσα στο σχέδιο μας είναι όλα αυτά..απλά τώρα μας έχουν μείνει οι λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα...να πάμε στον πύργο του μονπαρνε..να ανέβουμε πάνω(ξέρεις τι είσοδος υπάρχει,μιας και στο site τους δε λέει), επίσης καφές στο angelina..περιμένουμε το ταξίδι πως και πως!!ειλικρινά!!σε ευχαριστούμε για όλες τις ωραίες προτάσεις!!
 

vpg

Member
Μηνύματα
91
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στην Αμερική
Η τιμή για τον Μονπαρνας είναι 11.50 (ψάξε λίγο καλύτερα το site και θα το βρεις)
 

mariw22

Member
Μηνύματα
66
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
θα δειξει...
Ταξίδι-Όνειρο
τοσκάνη
Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!
 

mel

Member
Μηνύματα
359
Likes
200
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Χαίρομαι που σε βοηθήσαμε (αυτό το φόρουμ είναι θαυματουργό, τέλος). Για το Angelina που ρωτάς με πιάνεις αδιάβαστη αλλά τώρα που το είπες κοίταξα στο διαδίκτυο και φαίνεται ν'αξίζει τον κόπο (όπως και μόνο το ότι πας στο Παρίσι βέβαια). Θα σου πρότεινα επίσης το Cafe Procope που είναι στο Quartier latin και είναι "πανάρχαιο". Εκεί να σκεφτείς σύχναζε ο Βολταίρος και όλοι γενικά οι διανοούμενοι, Διαφωτιστές... Κι είναι και πολύ ωραίο όπως θα δεις εδώ Restaurant Procope Paris : T. Νομίζω ιδανική επιλογή για την πρώτη μέρα που σου έλεγα. Να την τελειώσεις δηλαδή εδώ...(ακυρώνω τώρα το ταξίδι για Λονδίνο και ξαναπάω Παρίσι μου φαίνεται). Ε τα θέλει τα λεφτάκια του αλλά οκ σε 2-3 πράματα θα ξοδευτείς αναγκαστικά. Ευτυχώς το Παρίσι έχει και φθηνές επιλογές για φαγητό (όχι καλό φυσικά αλλά μετράει και το οικονομικό...) για τα καθημερινά τρεχάματα. Γλιτώνεις και χρόνο δηλαδή, γιατί οκ δεν μπορεί να περνάς το λιγοστό χρόνο σου στα εστιατόρια. Απλά 2 φορές είναι ανεκτό να πας σε κάτι καλό όπως αυτό που προτείνω. Κλείνω με την εξής διαπίστωση: το Παρίσι για να το χορτάσεις θέλει να πας 15 μέρες συνεχόμενα. Με το "πρόγραμμα" που έκανα στο προηγούμενο μήνυμά μου θα πάρεις 100% τη γεύση του Παρισιού αλλά, αν πας 15 μέρες, θα το ζήσεις καλύτερα. Και αν υπάρχει οικονομικό θέμα, υπάρχουν οι ξενώνες νεότητας με όχι καλή ποιότητα συν ότι μοιράζεσαι τα πάντα αλλά...όταν πας εκεί είσαι όλο έξω στις βόλτες και απλά χρειάζεσαι 1 στρώμα για ύπνο. Υπάρχει ο κίνδυνος βέβαια να το ερωτευτείς και να θες να μείνεις πάντα εκεί και δεν υπερβάλλω αλλά αξίζει. Για όποιον δε δουλεύει το καλοκαίρι το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Και κάτι τελευταίο. Το Παρίσι είναι τρομερά εύκολη πόλη να τη γυρίσεις. Δε χάνεσαι με τίποτα, ενώ κάτω στο Σηκουάνα κυριολεκτικά πας με τα πόδια και προσανατολίζεσαι πολύ πολύ εύκολα. Αυτά από'μένα, καλή τύχη σε ό,τι αποφασίσεις.
 

mariw22

Member
Μηνύματα
66
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
θα δειξει...
Ταξίδι-Όνειρο
τοσκάνη
mel πολύ χρήσιμα όλα αυτά,ειλικρινά!!!Δε ξέρω που να πρωτοσταθώ!!!Περιμένω πως και πως τη μέρα που θα πάω, όσο τίποτα!!Προσεχώς θα έχω νέες απορίες!!!
ευχαριστώ και πάλι!!
 

vpg

Member
Μηνύματα
91
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στην Αμερική
Πριν δύο εβδομάδες περίπου είμασταν στο Παρίσι και πήγαμε στο Angelina για καφέ και σοκολάτα. Μόλις μπήκαμε, βρεθήκαμε πίσω από μια ουρά (3-4 παρέες) που περίμεναν τον σερβιτόρο να τους οδηγήσει, μόλις άδειαζε κάποιο τραπέζι. Δεν είχαμε την υπομονή να πeριμένουμε κι εκεί, Πήραμε μερικά macarons από μια αντιπαθητική πωλήτρια και τα φάγαμε έξω. Δεν ξαναπήγαμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.187
Μηνύματα
883.363
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom