ΔΙΑΜΑΧΗ Ασια εναντίον Λατινικής Αμερικης

Ασία εναντιον Λατινικής Αμερικής

• Α} ΑΣΙΑ

Votes: 33 57,9%
  • Β} ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Votes: 24 42,1%

• Total voters
    57

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Χωρις να εχω γυρισει ολοκληρες τις 2 ηπειρους, ψηφιζω Λατινικη Αμερικη.
Εχω ξαναπει οτι σε αυτο το μερος του πλανητη η καρδια μου χτυπαει πιο δυνατα.
Στην Ασια αντιθετα, δεν μου ταιριαζει η κουλτουρα των ανθρωπων που δεν εκφραζουν ποτε αυτο που νιωθουν και που εχουν ενα κολλημενο χαμογελο -συχνα οχι αληθινο- και μια ευγενεια που καποιες φορες φτανει στα ορια της δουλοπρεπειας.
Η κινηση δε, οι κορνες, η βαβουρα, το νεφος, τα καλωδια που κρεμονται, τα σκουπιδια, τα πλαστικα κ οι ταμπελες νεον δημιουργουν μια χαοτικη ατμοσφαιρα που με αποσυντονιζει.
Εξαιρεση, για καποιο λογο που δεν μπορω να ερμηνευσω, η Ινδια.
Αχ ποσο αφελως τσουβαλιασα ολη την ηπειρο επηρεασμενη απο την ΝΑ Ασια... Μετα το ταξιδι μου στην Ιαπωνια εχω αρχισει να αναθεωρω καπως, ωστοσο η συμπαθεια μου νιωθω να περιοριζεται στην Απω Ανατολη: Ιαπωνια-Κινα-Κορεα. Δεν αλλαζω ψηφο προς το παρον γιατι πρεπει να παω σε αρκετες ακομα χωρες και των 2 περιοχων για να εχω πιο σφαιρικη αποψη.

annoula

Member
Μέχρι στιγμής ψηφίζω Ασία με τεράστια διαφορά. Δεν έχω πάει όμως ακόμα Περού.

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Μία χώρα στη Λ.Αμερική και μιάμιση στην Ασία. Ως στιγμής Λ.Αμερική ψηφίζω και μαλιστα με διαφορά!

erodios

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Δεν έχω εξαντλήσει αυτά που έχει να προσφέρει καθεμιά από τις δύο ηπείρους. Αν όμως κάθιζα να βάλω κάτω τις μέχρι τώρα εμπειρίες μου για να τις συγκρίνω μία προς μία, πιθανόν η Ασία να υπερτερούσε. Δεν θα ψηφίσω όμως με τη λογική, μα με το συναίσθημα. Θα ψηφίσω λοιπόν Λατινική Αμερική, γιατί η ανάταση που νιώθω όποτε ταξιδεύω εκεί δεν συγκρίνεται, ούτε νομίζω ότι στο μέλλον πρόκειται να αλλάξει αυτό. Ίσως διαφοροποιηθώ σε επιμέρους μόνο συγκρίσεις κρατών.

Last edited:

Señor_Nada

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Έχω πολύ μικρή εικόνα και γι αυτό δεν θα ψηφίσω, παρόλα αυτά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα βάλω την Ασία πάνω από την Λατινική Αμερική. Πιο πολύ με τραβάει να πάω τρίτη φορά στο Μεξικό ή δεύτερη φορά στο Περού από το να πάω πρώτη φορά στην Ταϊλάνδη ή στην Ινδονησία. Η Ασία έχει πολλές χώρες που μου περνάνε αδιάφορες πχ Καζακστάν ή Αφγανιστάν. Η λατινική Αμερική δεν έχει χώρες που να μου περνάνε αδιάφορες σε τέτοιο βαθμό. Ακόμα και Κίνα και Ινδία που τις έχω ψηλά στη λίστα μου, όταν τελικά θα πάω δεν φαντάζομαι να με τραβήξουν και για δεύτερη επίσκεψη. Κρατάω πάντως την πισινή και δεν ψηφίζω γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Δεν περίμενα το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ λατινοαμερικανοφιλος λαός γενικότερα αλλά και στο φόρουμ. Ίσως επειδή είναι το αντίθετο από εμάς δηλαδή οι πιο χαμογελαστοί άνθρωποι σε αντίθεση με εμάς που όμως μου λέει μια Μεξικάνα είμαστε γεννημένοι με το ανάποδο χαμόγελο☹

alma

Member
Μέγας Συγγραφέας
Κι εγώ για αυτό ψήφισα Λατινική Αμερική. Δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε μία χώρα από όσες έχω δει, όπου δεν θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως.
Και με ενδιαφέρουν ταξιδιωτικά όλες οι λατινοαμερικάνικες.

Ενώ και να μην ξαναπάω Τουρκία δεν τρέχει κάτι. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να πάω Πακιστάν ή Αφγανιστάν επίσης.
Ακόμα κι οι χώρες που με ενδιαφέρει να πάω πχ Ινδία, με ελκύουν πολύ συγκεκριμένες περιοχές τους.
Αυτές ,δε ,που ξαναπάω τρέχοντας πχ Αρμενία, Γεωργία, Ρωσία είναι μάλλον...Ευρασία.

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Δεν περίμενα το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ λατινοαμερικανοφιλος λαός γενικότερα αλλά και στο φόρουμ.
Κι εγώ την ίδια εντύπωση είχα κι έχω, ότι είμαστε πιο κοντά.
Ίσως η άπειρες ξεχωριστές κουλτούρες και αυτό το εντελώς διαφορετικό της Ασίας να είναι εν τέλει ότι ελκύει περισσότερο, δεν αποκλείεται.
Ίσως επειδή είναι το αντίθετο από εμάς δηλαδή οι πιο χαμογελαστοί άνθρωποι σε αντίθεση με εμάς που όμως μου λέει μια Μεξικάνα είμαστε γεννημένοι με το ανάποδο χαμόγελο☹
Ε δε νομίζω, σίγουρα στο είπε για τους Έλληνες; Δηλαδή για τους βορειοευρωπαίους τι έπρεπε να σου πει; Δε ξέρω, μπορεί και να ισχύει, όταν τα βλέπει κανείς τα πράγματα ως εξωτερικός παρατηρητής είναι διαφορετικά απ' ότι εμείς που τα εξιδανικεύουμε.

Señor_Nada

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Ε δε νομίζω, σίγουρα στο είπε για τους Έλληνες; Δηλαδή για τους βορειοευρωπαίους τι έπρεπε να σου πει;
Αυτοί είναι αγέλαστοι, μονίμως νευριασμένοι, εμείς έχουμε άλλο στυλ, μια ζωγραφισμένη θλίψη στο πρόσωπο. Καταλαβαίνω πως το εννοεί. Είναι και ο τρόπος που ξεχωρίζω συμπατριώτες μέσα στο πλήθος. Δεν φταίμε! Έχουμε περάσει πολλές κακουχίες!

Nikos86

Member
Οι Βορειοευρωπαιοι αγέλαστοι; Σκανδιναβοί, Εγγλέζοι, Φινλανδοί κλπ μονίμως με ένα χαμόγελο (ίσως και ψεύτικο πολλές φορες) στα χείλη είναι. Δεν είναι φιλικοί. Είναι ευγενικοί στα επίπεδα του τυπικού αλλά όχι και αγέλαστοι. Σε αυτές τις κουλτούρες η έλλειψη χαμόγελου θεωρείται αγένεια. Οι του ανατολικού μπλοκ είναι αγέλαστοι. Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Ρώσοι κλπ. Οι Έλληνες ειναι εκδηλωτικοί. Άλλοτε γελαστοί άλλοτε μουρτζουφληδες, γκρινιάρηδες κλπ. όπως οι περισσότεροι μεσογειακοί. Επισης διπροσωποι θα έλεγα. Πολύ πιο χαμογελαστοί και ευγενικοί στη θέση του σερβιτόρου, ρεσεψιονιστ, ιδιοκτήτη μικρής επιχείρησης και πολύ πιο αγέλαστοι στη θέση του πελάτη. Σε ακραίο βαθμό η διαφορά θα έλεγα μεταξύ πελάτη και εργαζομένου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.224
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
βασια2121

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom