Ιρλανδία ΔΟΥΒΛΙΝΟ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ (ένα διήμερο)

McElk

Member
Μηνύματα
1.019
Likes
1.554
Ονειρεμένο Ταξίδι
Novaya Zemlya
Ο προορισμός μας (εγώ και το έτερον ήμισυ) μέσα Μαϊου 2008 ήταν το Λονδίνο αλλά είδα πτήσεις της Air Lingus και αποφάσισα μια παράκαμψη. Η πτήση διήρκεσε 4 ώρες και φθάσαμε μεσάνυχτα. Τα ταξί περίμεναν σειρά και σε μισή ώρα ήμαστε στο ξενοδοχείο (Abbey middle). Το ιρλανδέζικο πρωινό ήταν βαρύτατο : λουκάνικα, κορν μπήφ, μπέικον, αυγά, πατάτες, μανιτάρια, κρεμμυδόπιττα όλα τηγανιτά. Το τίμησα δεόντως ενώ η σύζυγος ούτε που το άγγιξε. Με την βοήθεια πολύ κατατοπιστικών εντύπων, χαρτών κ.λ.π. που υπήρχαν στη ρεσεψιόν, επισκεφθήκαμε μια δεκάδα αξιοθέατα όλα με τα πόδια λόγω πολύ μικρών αποστάσεων. Το πιο σημαντικό, το "Βιβλίο των Κελτών" βρίσκεται στην βιβλιοθήκη του Trinity College, όπου μεταξύ άλλων βλέπεις μια παλιά άρπα 1000 ετών -έμβλημα της Ιρλανδίας-η οποία απεικονίζεται και στα κέρματά της. Το Εθνικό Μουσείο, η Εθνική Πινακοθήκη με άγνωστα όμως σε μας έργα, η Εκκλησία του Αγ. Πατρικίου, η Εκκλησία του Χριστού με την κλειστοφοβική κρύπτη, το Κάστρο του Δουβλίνου, το ταχυδρομείο με ίχνη σφαιρών από τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας και ο μεταλλικός οβελίσκος του millenium -έμβλημα του Δουβλίνου, όλα βρίσκονται σε ακτίνα 500 μέτρων αν πάρεις σαν κέντρο την περιοχή Temple Bar. Περπατάς λίγο περισσότερο και φθάνεις στο μουσείο της μπύρας GUINESS. Σκας 14 ευρώ εισιτήριο και βλέπεις στο διαμορφωμένο εσωτερικό ενός παλιού τμήματος του εργοστασίου, την διαδικασία παραγωγής της μπύρας με μηχανήματα, σλάιτς κ.λ.π. ανεβαίνεις σιγά σιγά τους ορόφους και στον τελευταίο υπάρχει ένα πανοραμικό μπάρ όπου σε κερνάνε μια μπύρα. Όχι τιποτα το φοβερό δηλαδή αλλά η μπύρα πραγματικά αξίζει. Μεταξύ των επισκέψεων αυτών υπήρχε άφθονος χρόνος για βόλτες, φαγητό και καφεδάκια στα στενά γύρω από την Grafton str. τον κεντρικο πεζόδρομο. Ξένοι τουρίστες υπήρχαν πάρα πολλοί και ιδίως Ισπανοί. Η νυχτερινή διασκέδαση είναι μαζεμένη στην περιοχή Temple Bar. Kάτι σαν τα Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη. Οι περισσότεροι νέοι κάτω των 25. Καθημερινά υπάρχει κίνηση. Παρασκευή και Σάββατο όμως είναι το κάτι άλλο. Γιαυτό και τα ξενοδοχεία ανεβάζουν κατακόρυφα τις τιμές αυτές τις μέρες. Μείναμε δύο μέρες-τρία βράδια. Με λεωφορείο που περνά κάθε λίγο από την κεντρική λεωφόρο O'CONNEL πήγαμε στο αεροδρόμιο για την πτήση προς Λονδίνο. Σαν συμπέρασμα το Δουβλίνο με την παραπάνω αεροπορική σύνδεση έγινε μια προσιτή πόλη που μπορεις να την εξερευνήσεις σε ένα διήμερο και μάλιστα με χαλαρούς ρυθμούς. Δεν τη συνιστώ όμως για αποκλειστικό προορισμό εκτός αν σχεδιάζεις να επισκεφθείς την ενδοχώρα κάστρα κ.λ.π. ή και άλλες πόλεις της Ιρλανδίας. Η πάλι αν ο προορισμός σου είναι το Λονδίνο και έχεις περιθώριο μια δυο μέρες. Σαν ένα μεζεδάκι δηλαδή που το τσιμπάς πριν το κυρίως φαγητό !!! ---ΤΕΛΟΣ
 

Attachments

McElk

Member
Μηνύματα
1.019
Likes
1.554
Ονειρεμένο Ταξίδι
Novaya Zemlya
Μια ώρα και ένα τέταρτο και το εισιτήριο (απλό) ξεκινά από 30 ευρώ
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Πολύ καλή η περιγραφή:clap: Μου άνοιξες την όρεξη για κανένα διήμερο. Ίσως του χρόνου βρεθώ στην Ουαλία, καμιά 70 χμ. από το λιμάνι που φεύγουν τα πλοία για απέναντι, για μερικές μέρες και μπορεί να το συνδυάσω. Νάσαι καλά!
 

XrisAround

Member
Μηνύματα
59
Likes
34
Επόμενο Ταξίδι
.....Κρήτη.....
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
ΑΑΑΑ.....εδώ είμαστε!!!!! :clap:Πολύ ωραία η περιγραφή σου McElk, μου άνοιξες την όρεξη ακόμα περισσότερο, καθώς τέλη Ιουλίου θα βρίσκομαι στο Δουβλίνο για 4-5 μέρες. Βέβαια εμείς έχουμε στο πρόγραμμα και κάποιες μικρο-εξορμήσεις να δούμε την Ιρλανδική θάλασσα και λίγο απο περιφέρεια. Ελπίζω να γίνει έτσι γιατί πραγματικά αξίζει!
Απο καιρό τι έλεγε? Δροσούλα? Επίσης η συγκοινωνία τους είναι οκ? γιατί έχω διαβάσει διάφορα περίεργα-αρνητικά....
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.019
Likes
1.554
Ονειρεμένο Ταξίδι
Novaya Zemlya
Μάιο τόθελες το μπουφανάκι σου. Συγκοινωνία δεν χρησιμοποίησα εκτός για αεροδρόμιο. Είδα ότι εκτός των λεωφορείων έχει και τραμ. Μετρό δεν έχει. Καλό ταξίδι. Πιές μιά Guiness και για μένα με παχύ αφρό στην καθαρή ατμόσφαιρα του temple bar και άκου τον κιθαρίστα να σολάρει. Υ.Γ. Το κάπνισμα απαγορεύεται τελείως στους κλειστους χώρους.
 

XrisAround

Member
Μηνύματα
59
Likes
34
Επόμενο Ταξίδι
.....Κρήτη.....
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
Μόλις γύρισα απο τετραήμερο ταξίδι στο Δουβλίνο με τις καλύτερες εντυπώσεις!!!!!:D
Πραγματικά ωραία πόλη, ωραία ξέγνοιαστη-χαλαρή ατμόσφαιρα, αλλά το πιό εντυπωσιακό ήταν οι ντόπιοι και η συμπεριφορά τους. Εγκάρδιοι-ζεστοί και άκρως φιλικοί για κουβέντα και οποιαδήποτε βοήθεια-πληροφορία!!!
Αν είναι να βαρεθείς ένα πράμα, αυτό θα είναι οι μπύρες!!! Τεράστιες ποσότητες μπύρας, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!!!!!:clap:
Θα προσπαθήσω να γράψω ένα μίνι ταξιδιωτικό story σχετικά, αν και δε τα πάω καλά με αυτά!!!!:rolleyes:
 

Lucia86

Member
Μηνύματα
128
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Σικαγο(?)και Ιταλια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ινδια,για 3 μηνες!!!
Δε βαριεμαι ποτε τις μπυρες! Και ηθελα να παω κι εγω Δουβλινο καποια στιγμη. Με κατατοπισατε πληρως και οι 2 ευχαριστω!
Και τελεια περιγραφη!
 

XrisAround

Member
Μηνύματα
59
Likes
34
Επόμενο Ταξίδι
.....Κρήτη.....
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
:clap:Καλά, ούτε εμείς τις βαρεθήκαμε τις μπύρες!!!!! Ήπιαμε απεριόριστα,δοκιμάσαμε αρκετές όπως [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-2][SIZE=-1]BEAMISH STOUT, [SIZE=-1]κλασικά αμέτρητες [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-2][SIZE=-1]GUINNESS DRAUGHT, [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-2][SIZE=-1]MURPHY'S IRISH STOUT, [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-2][SIZE=-1]KINSALE IRISH LAGER, [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-2][SIZE=-1]KILKENNY IRISH και [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-2][SIZE=-1]MURPHY'S IRISH RED.
[SIZE=-1]Όλες αξίζουν!!!!!!!
Πραγματικά ήμουν σίγουρος πως θα μου άρεσε το Δουβλίνο, αλλά αυτό που έγινε ήταν πέρα απο τις προσδοκίες μου...Μια πόλη που μπήκε στην καρδιά μου!!!!!!!:cool:
Αυτό που άξιζε πάρα πολύ ήταν οι μίνι εκδρομές που κάναμε σε κοντινα ψαροχώρια!!! Μαγευτικό τοπίο, βγαλμένο απο βιβλία και ταινίες εποχής!!!! Θα επιστρέψω σίγουρα αποκλειστικά για τα περίχωρα και για εξόρμηση στα βουνά και στη φύση!!!!!
 

dubliner69

New Member
Μηνύματα
1
Likes
1
η καλυτερη εποχη για να πατε δουβλινο ειναι μαιος η σεπτεμβριος..ισως τοτε δε βρεχει τοσο πολυ..οσο για τις συγκοινωνιες χαλια. οπως και το κυκλοφοριακο..περα απ' αυτο το δουβλινο ειναι πανεμορφο με υπεροχους ανθρωπους. αξιζει να ταξιδεψετε στην ενδοχωρα.. kilkenny thomastown cork kerry.. εκει κι'αν ειναι μαγεια...και προς θεου μη περασει απ' το μυαλο σας να χρησιμοποιησετε ταξι...(πανακριβο)
 

craven13

Member
Μηνύματα
6
Likes
1
εκπληκτικη ειναι η εκδρομη σε καποια μοναστηρια απο οπου περνας απο τα βουνα που εχουν γυριστει πολλες ταινιες μεταξυ των οποιων και το μπρειβχαρτ και τα τοπια ειναι μαγευτικα
 

misa

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Αμστερνταμ
σε αυτα τα χωρια και στις εκδρομες που λετε, πως παει κανεις; τρενο, λεωφοριο ; ειναι μεγαλες αποστασεις; σε ενα τριημερο τετραημερο θα προλαβω να παω σε κανα δυο; επισης σκεφτομαι να παω σε κανα δυο βδομαδες δηλαδη τελος Νοεμβριου αρχες Δεκεμβριου, θα ειναι πολυ χαλια ο καιρος;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.541
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom