Διάσχιση Κανδυλίου Ευβοίας 2018 – Από την Καμαρίτσα στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο

Μηνύματα
35
Likes
401
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχές ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Άλφα Κενταύρου
Ο καλύτερος μήνας για ορειβασία στα ελληνικά βουνά πιστεύω είναι ο Μάιος. Σαν έτυχε, το λοιπόν, να ευρίσκομαι αυτό το διάστημα στην Ελλάδα, και λίγο πριν αφήσω πάλι την πατρίδα προς αναζήτηση περιπετειών στην Σιβηρία για το προσεχές καολοκαίρι, δεν μπορούσα να παραλείψω ένα ωραίο αποχαιρετηστήριο ορειβατικό ταξιδάκι σε κάποιο εκ των μεγαλειωδεστάτων ελληνικών βουνών.

Λόγω του ότι έτυχε να συμπέφτουν οι ηερομηνίες με το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας, είπα να την δέσουμε την κατάσταση με μία τριήμερη διάσχιση του Κανδυλίου Όρους, με αφετηρία την νότιά του απόληξη και προορισμό το πανηγύρι. Τελικά - μιάς-και δεν τα πάω και πολύ καλά με τισ ημερομηνίες (ιδίως όσο έχει να κάνει με αγίους και πράμματα τέοτοια) - μπέρδευσα τισ ημέρες και φτάσαμε στο Προκόπι μία εβδομάδα νωρίτερα από την εορτή. Δεν βαριέσαι όμως. Το βουνό το ίδιο όμορφο ήταν, και οι ψησταριές του χωριού εδούλευαν ούτως ή άλλως.

Η σύνοψη της πορείας έχει ως εξής:
Ξεκινήσαμε δύο άτομα από το εκκλησάκι του Αγίου Βλασίου, λίγο βορειότερα από το χωριό Καμαρίτσα. Την πρώτη μέρα βγάλαμε μέχρι το ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου παρά τους νοτιανατολικούς πρόποδες της κυρίας κορυφής του όρους. Κατεσκηνώσαμε για την νύχτα (εγώ δήλαδη· ο άλλος προετίμησε να την βγάλει μέσα στην εκκλησία αλλά τον δάγκωσε αφού το μαρμάρινο πάτωμα ήταν κατάψυχρο). Κατά το μεσημεράκι της επομένης είχαμε πιάσει κορυφή και το απόγευμα αράξαμε σε ένα απομονωμένο μικρό οροπέδιο. Τελικά όμως (παρά τις προβλέψεις της ΕΜΥ) μας έπιασε καταιγίδα το βράδυ και αναγκαστήκαμε και ροβολήσαμε χαμηλότερα, όπου και ηύραμε καταφύγιο στο καλυβάκι ενός βοσκού. Το ακόλουθο πρωί, ξανά με ευδία, κατεβήκαμε Προκόπι.

Παραθέτω εδώ σύνδεσμο με ολόκληρη την ιστορία, περισσότερες φωτογραφίες, βίντεο και χάρτη διαδρομής για τυχόν ενδιαφερομένους: https://theblogofdimi.com/diaschisi-nakdyli-evia-kamaritsa-agios-ioannis-rosos/





 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.774
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom