Διαχείριση πανικού στο αεροπλάνο

kite26

Member
Αφηγητής
Μπερδεύεις το φυσιολογικό άγχος με την παθολογική κατάσταση που προκαλεί μια κρίση πανικού. Εκεί όχι μόνο δε βοηθάν αυτές οι ρήσεις, αλλά επιφορτίζουν περισσότερο τον οργανισμό ότι πρέπει να αποδείξει κάποια υπερδύναμη πάνω σε μια έμφυτη φοβία.

Στις απλές περιπτώσεις ένα απλό αγχολυτικό βοηθάει. Στις άλλες θέλει συστηματική δουλειά. Προσωπικά πάσχω από αγχώδη διαταραχή, αλλά περιέργως στο αεροπλάνο αισθάνομαι όπως στο σαλόνι τους σπιτιού μου.
Κοίτα, άλλες φορές είμαι πολύ οκ. Άλλες φορές δυσκολεύομαι, ανάλογα την ημέρα. Και μόνο που το συζήτησα με βοήθησε.
Η ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης βοηθάει πάντα στη διαχείριση του άγχους. Γιατί;

Γιατί άγχος έχω για πράγματα που πιστεύω ότι δεν μπορώ να κάνω. Άρα νομίζω ότι είναι βασικό στη συνομιλία με τον εαυτό μας να του πούμε ότι δεν χρειάζεται να πιέζεται. Το αεροπλάνο είναι το πιο ασφαλές μέσο και αυτό είναι ένας κοινός τόπος. Δεν ξεχνάω τότε που σκάσανε τα λάστιχα του λεωφορείου μέσα στην Εθνική οδό. Αν είναι να συμβεί κάποιο ατύχημα, θα συμβεί με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο κι αν είσαι. Οι αεροπορικές εταιρίες το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι χάσουν χρήματα από την κακή φήμη τους μετά από κάποιο ατύχημα. Και αυτό είναι ένα από τα πιο καθησυχαστικά πράγματα που μπορώ να σκεφτώ. Και όπως ειπώθηκε, οι πιλότοι είναι και αυτοί άνθρωποι, έτσι θα το αφήσουν;

Last edited:

paefstra

Member
Συγγραφέας
Κοίτα, άλλες φορές είμαι πολύ οκ. Άλλες φορές δυακολεύομαι, ανάλογα την ημέρα. Και μόνο που το συζήτησα με βοήθησε.
Η ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης βοηθάει πάντα στη διαχείριση του άγχους. Γιατί;

Γιατί άγχος έχω για πράγματα που πιστεύω ότι δεν μπορώ να κάνω. Άρα νομίζω ότι είναι βασικό στη συνομιλία με τον εαυτό μας να του πούμε ότι δεν χρειάζεται να πιέζεται. Το αεροπλάνο είναι το πιο ασφαλές μέσο και αυτό είναι ένας κοινός τόπος. Δεν ξεχνάω τότε που σκάσανε τα λάστιχα του λεωφορείου μέσα στην Εθνική οδό. Αν είναι να συμβεί κάποιο ατύχημα, θα συμβεί με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο κι αν είσαι.
Ειδικη δεν ειμαι αλλα επειδη εχω ακροφοβια, η συνομιλια με τον εαυτο δεν με βοηθησε ποτε. Αν σε βοηθαει, τοτε εισαι τυχερη ειτε εχεις απλα ανησυχια κι οχι φοβια.

kite26

Member
Αφηγητής
Ειδικη δεν ειμαι αλλα επειδη εχω ακροφοβια, η συνομιλια με τον εαυτο δεν με βοηθησε ποτε. Αν σε βοηθαει, τοτε εισαι τυχερη ειτε εχεις απλα ανησυχια κι οχι φοβια.
Ακόμη και να δω βιντεάκια στο τικ τοκ που κοιτάνε από ψηλά σε κτήρια, μουδιάζουν τα πόδια μου και τα αλλάζω αμέσως. Και μόνο στη σκέψη φοβάμαι. Μόνο γη ρε, ούτε ύψη, ούτε άλλα τρελά. Ας είναι το αεροπλάνο μια εξαίρεση γιατί τα ταξίδια αξίζουν.

Last edited:

kite26

Member
Αφηγητής
Στο τέλος τέλος, αφήνεις απλά τους πιλότους να κάνουν τη δουλειά τους, που την κάνουν καλά, για αυτό είναι και πιλότοι. Για αυτούς είναι μια ακόμη ημέρα στο γραφείο. Το να αγχώσεις χωρίς λόγο τον εαυτό σου και τους υπόλοιπους συνεπιβάτες που θα σε βλέπουν να χτυπιέσαι σαν χταπόδι δεν είναι ούτε ωραίο, ούτε σωστό.

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Θα επινα κρασια και θα ακουγα δυνατα μουσικη απο τα ακουστικα μου… βεβαια δεν ξερω εχοντας μαζι τα παιδια κατα ποσο ειναι εφικτο και θεμιτο να γινεις ψιλοντίρλα χωρις να ενημερωθει η Προνοια…
Επισης, ασχετο, μου εχει τυχει δυο φορες σε ταξιδι να μου ζητησει ο διπλανος επιβατης να μου κραταει το χερι κατα την απογειωση και κατα την προσγειωση.

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επισης, ασχετο, μου εχει τυχει δυο φορες σε ταξιδι να μου ζητησει ο διπλανος επιβατης να μου κραταει το χερι κατα την απογειωση και κατα την προσγειωση.
Δύο φορές;;; Μήπως έχεις κανένα τικ και κουνάς το χέρι και τους ενοχλείς και σε σταματάνε έτσι ευγενικά; :haha:

Teodoro

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66
Από πλευράς μου να σου πω ότι μπορεί να σε βοηθήσει ότι τα ατυχήματα με αεροπλάνα είναι τα λίγοτερο πιθανά για απώλειες ανθρώπινων ζωών παγκοσμίως σε σύγκριση με άλλα μεταφορικά. Δλδ. και στον δρόμο που κυκλοφορούμε δεν μπορούμε να ξέρουμε από που θα μας έρθει. Απλώς στο λεωφορείο, στο τραίνο, στο αεροπλάνο δεν έχουμε εμείς την τύχη μας στα χέρια μας -όπως όταν περπατάμε ή οδηγάμε οι ίδιοι- και αυτό μας φοβίζει. Εξού και αναφέρουν πολλοί "εμπιστεύομαι τους πιλότους, γιατί πετάνε και αυτοί".
Τα τραίνα μ' αυτά που βλέπουμε, θα τα εμπιστευόμασταν;
Εγώ σκέφτομαι και πράττω τα εξής για να νιώθω ασφαλής:

1. Προσπαθώ να πετάω με γνωστές εταιρίες, υψηλού κύρους και επιπέδου ασφαλείας. Με το αζημίωτο, βέβαια, αλλά σε μακρινές ή πολύπλοκες πτήσεις το προτιμώ. Γιατί για να χρεώνουν παραπάνω, δεν έχουν κόψει κάτι..

2. Αν μπορώ να γίνω κατανοητός μ' αυτό που θα πω, άλλο να βλέπεις από την οθόνη σε video να περπατάνε κάποιοι σε ένα στενό βουνίσιο μονοπάτι, βουνό απ' την μια, γκρεμός απ' την άλλη και άλλο να το κάνεις. Όποιος έχει βρεθεί και κάνει τέτοια πεζοπορία, δεν είναι και τόσο επικίνδυνο. Αν προσέχεις, βέβαια.. Το ίδιο και το αεροπλάνο, το βλέπεις ρεαλιστικά εκείνη την ώρα, εσύ πετάς, δεν πετάει ο άλλος εαυτός σου που έβλεπε video με πτώση αεροπλάνου κ.λ.π. Το αεροπλάνο έχει ελεγχθεί, οι πιλότοι είναι έμπειροι, η εταιρία σε χρεώνει για την ασφάλεια σου. Αν είναι να πέσει, θα πέσει κανά άλλο που η εταιρία του πάει γυρεύοντας και είναι κόψε από 'δω, κόψε από 'κει.
Κάποιων αερ. εταιριών τα αεροπλάνα δεν είχαν κανένα ατύχημα, ποτέ. Γιατί; Από τύχη;

3. Και κάτι τελευταίο που έχω:
Διάλεγε θέσεις πίσω στην ουρά! Σε όλα τα μεταφορικά..

Γενικά, δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο πάντα στην ζωή σου.
Αυτή είναι και η μαγεία όμως..
:)
Ελπίζω να σε βοήθησα και καλές πτήσεις!

kite26

Member
Αφηγητής
Από πλευράς μου να σου πω ότι μπορεί να σε βοηθήσει ότι τα ατυχήματα με αεροπλάνα είναι τα λίγοτερο πιθανά για απώλειες ανθρώπινων ζωών παγκοσμίως σε σύγκριση με άλλα μεταφορικά. Δλδ. και στον δρόμο που κυκλοφορούμε δεν μπορούμε να ξέρουμε από που θα μας έρθει. Απλώς στο λεωφορείο, στο τραίνο, στο αεροπλάνο δεν έχουμε εμείς την τύχη μας στα χέρια μας -όπως όταν περπατάμε ή οδηγάμε οι ίδιοι- και αυτό μας φοβίζει. Εξού και αναφέρουν πολλοί "εμπιστεύομαι τους πιλότους, γιατί πετάνε και αυτοί".
Τα τραίνα μ' αυτά που βλέπουμε, θα τα εμπιστευόμασταν;
Εγώ σκέφτομαι και πράττω τα εξής για να νιώθω ασφαλής:

1. Προσπαθώ να πετάω με γνωστές εταιρίες, υψηλού κύρους και επιπέδου ασφαλείας. Με το αζημίωτο, βέβαια, αλλά σε μακρινές ή πολύπλοκες πτήσεις το προτιμώ. Γιατί για να χρεώνουν παραπάνω, δεν έχουν κόψει κάτι..

2. Αν μπορώ να γίνω κατανοητός μ' αυτό που θα πω, άλλο να βλέπεις από την οθόνη σε video να περπατάνε κάποιοι σε ένα στενό βουνίσιο μονοπάτι, βουνό απ' την μια, γκρεμός απ' την άλλη και άλλο να το κάνεις. Όποιος έχει βρεθεί και κάνει τέτοια πεζοπορία, δεν είναι και τόσο επικίνδυνο. Αν προσέχεις, βέβαια.. Το ίδιο και το αεροπλάνο, το βλέπεις ρεαλιστικά εκείνη την ώρα, εσύ πετάς, δεν πετάει ο άλλος εαυτός σου που έβλεπε video με πτώση αεροπλάνου κ.λ.π. Το αεροπλάνο έχει ελεγχθεί, οι πιλότοι είναι έμπειροι, η εταιρία σε χρεώνει για την ασφάλεια σου. Αν είναι να πέσει, θα πέσει κανά άλλο που η εταιρία του πάει γυρεύοντας και είναι κόψε από 'δω, κόψε από 'κει.
Κάποιων αερ. εταιριών τα αεροπλάνα δεν είχαν κανένα ατύχημα, ποτέ. Γιατί; Από τύχη;

3. Και κάτι τελευταίο που έχω:
Διάλεγε θέσεις πίσω στην ουρά! Σε όλα τα μεταφορικά..

Γενικά, δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο πάντα στην ζωή σου.
Αυτή είναι και η μαγεία όμως..
:)
Ελπίζω να σε βοήθησα και καλές πτήσεις!
Εγώ δεν μπορώ ούτε βίντεο να δω με υπερβολικό ύψος. Επίτηδες το κάνουν;

Δεν είναι και άσχημη ιδέα να παραγγείλεις κάτι να φας ή να πιεις. Λίγο αλκοόλ θα το κατεβάσω παντως, καλή ιδέα αυτό που είπε κάποιος πριν.

kite26

Member
Αφηγητής
Ένα ζαναξάκι και καθάρισες....
Συνταγή δοκιμασμένη και επιτυχής !!!
Καλά ταξίδια !!
Το περίεργο είναι ότι μου αρέσει το αεροπλάνο κατά βάθος. Απλά με πιάνουν οι σκέψεις του τύπου "Από κάτω μου υπάρχει αέρας, σύννεφα, κενό.", "Είμαι πολύ ψηλά!" και τέτοια. Τρέχει, τρέχει το μυαλό μου αν γίνει το ένα, αν γίνει το άλλο... Η φάση είναι ότι στην πραγματικότητα, στο μέγιστο ύψος από ό,τι ξέρω το αεροσκάφος καίει λιγότερα καύσιμα και είναι πιο ασφαλές. Η προσγείωση και η απογείωση που δεν φοβάμαι τόσο ενέχουν μεγαλύτερους κινδύνους. Ειδικά στην προσγείωση που είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο ξέρω 'γω, εκεί είναι που θέλει προσοχή. Μόλις δω πάντως το αεροδρόμιο, άλλος άνθρωπος γίνομαι! Γλεντζές! Δεν με νοιάζει τίποτα!
Στην απογείωση φοβάμαι, το παίρνω πίσω. Μόνο στην προσγείωση έχει γλέντι.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Δύο φορές;;; Μήπως έχεις κανένα τικ και κουνάς το χέρι και τους ενοχλείς και σε σταματάνε έτσι ευγενικά; :haha:
Μπα, μέθοδος για καμάκι ειναι. Ειναι και εκθαμβωτική η vario

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.231
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
Fetah Belaj

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα