Κοίτα, άλλες φορές είμαι πολύ οκ. Άλλες φορές δυσκολεύομαι, ανάλογα την ημέρα. Και μόνο που το συζήτησα με βοήθησε.Μπερδεύεις το φυσιολογικό άγχος με την παθολογική κατάσταση που προκαλεί μια κρίση πανικού. Εκεί όχι μόνο δε βοηθάν αυτές οι ρήσεις, αλλά επιφορτίζουν περισσότερο τον οργανισμό ότι πρέπει να αποδείξει κάποια υπερδύναμη πάνω σε μια έμφυτη φοβία.
Στις απλές περιπτώσεις ένα απλό αγχολυτικό βοηθάει. Στις άλλες θέλει συστηματική δουλειά. Προσωπικά πάσχω από αγχώδη διαταραχή, αλλά περιέργως στο αεροπλάνο αισθάνομαι όπως στο σαλόνι τους σπιτιού μου.
Η ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης βοηθάει πάντα στη διαχείριση του άγχους. Γιατί;
Γιατί άγχος έχω για πράγματα που πιστεύω ότι δεν μπορώ να κάνω. Άρα νομίζω ότι είναι βασικό στη συνομιλία με τον εαυτό μας να του πούμε ότι δεν χρειάζεται να πιέζεται. Το αεροπλάνο είναι το πιο ασφαλές μέσο και αυτό είναι ένας κοινός τόπος. Δεν ξεχνάω τότε που σκάσανε τα λάστιχα του λεωφορείου μέσα στην Εθνική οδό. Αν είναι να συμβεί κάποιο ατύχημα, θα συμβεί με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο κι αν είσαι. Οι αεροπορικές εταιρίες το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι χάσουν χρήματα από την κακή φήμη τους μετά από κάποιο ατύχημα. Και αυτό είναι ένα από τα πιο καθησυχαστικά πράγματα που μπορώ να σκεφτώ. Και όπως ειπώθηκε, οι πιλότοι είναι και αυτοί άνθρωποι, έτσι θα το αφήσουν;
Last edited: