Διαχείριση πανικού στο αεροπλάνο

Alexandrosx

Member
Μετά το φερυμποτ τα εμπορικά αεροπλάνα ειναι τα πιο ασφαλή σύμφωνα με την λίστα θανάτων του 2010-2019. Πρώτο το αμάξι σε θανάτους.
IMG_4488.jpeg
IMG_4487.jpeg

Viaggi

Member
Αφηγητής
Με βοηθάει πολύ να λύνω σταυρόλεξα
Τη λύση την ξέρεις και η λύση είναι να απασχολείς το μυαλό σου. Εκτός από το σταυρόλεξο, δες μια ταινία ή μια σειρά. Άκουσε μουσική ή παίξε ένα παιχνίδι. Απόφυγε καφέ και ζάχαρη, ενημέρωσε το πλήρωμα για τη φοβία σου, ίσως τους μόνους που πραγματικά θα σε βοηθήσουν απ' ότι όλοι εμείς που δεν έχουμε εκπαιδευτεί για αυτό.

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Μπα, μέθοδος για καμάκι ειναι. Ειναι και εκθαμβωτική η vario
Ωωω σε ευχαριστώ για την φιλοφρονηση!! 😊Ωστοσο το ενα περιστατικό ηταν μια κυρια 90 ετων σα να ειχε βγει απο τη σειρα «Τα Χρυσα Κοριτσια» 😂

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κορέα+Japan September
Ταξίδι-Όνειρο
Done.Japan2024.2025.2026?
νομίζω το είχα γράψει σε άλλο θέμα πριν καιρό.
Θα σου πω την δική μου ιστορία ,μήπως σε βοηθήσει :)

Έτρεμα τα αεροπλάνα , αγχώδη διαταραρχή + ADHD που δεν μπορώ να συγκεντρωθώ στα 'βασικά' κόλπα όπως διάβασμα ,παιχνίδι, κινητού κτλ .
Έμπαινα αεροπλάνα και έτρεμε η ψυχή μου , φάρμακα είχα xanax σαν ισχυρό το οποίο με χαλούσε το στομάχι αλλά το έπαιρνα , εφόσων ήταν οδηγία γιατρού. Άγχος σε σημείο να έχω ταχυκαρδία τρελή εφίδρωση ,και μόνιμα με το παραμικρό κούνημα γινόμουν άγαλμα και γινόμουν χλωμός.

Δεν είχα φόβο στην απογείωση ή στην προσγείωση μόνο όσο ήμουν πολύ ψηλά η αίσθηση του 'κάτι μπορεί να γίνει και δεν θα προσγειωθώ' ήταν αυτό που με τρέλαινε.

Ώσπου έγινε το εξής...

Λόγω της τρέλας μου με την Ιαπωνία, χρειάστηκε να πετάξω για 12 ώρες συνεχόμενες για να πάω στην χώρα που λαχταρούσα τόσο... την 1η φορά (άσχετα μετά πως κατέλληξα με τα πέρα δώθε)...

Αποτέλεσμα ; Να ανέβω αεροπλάνο ,και στις πρώτες ώρες να μη μπορείς να μου μιλήσεις... ώσπου; πέρασαν οι πρώτες ώρες και άρχισα να 'ηρεμώ'. Είχα και πολύ καλή πτήση , οριακά δεν κούνησε..προσγείωθηκα όλα καλά.

Επιστροφή; Δεν πήρα χάπι και είπα να το δουλέψω λίγο παραπάνω με τις ανάσες μου μπας και ... αλλά τελικά ; δεν με έπιασε τίποτα. Ούτε ταχυκαρδιά ούτε τίποτα, έριξα και έναν ύπνο (Να σημείωσω εδώ ότι δεν μπορούσα να κοιμηθώ καθόλου 12 ώρες στο πάνε ,ήμουν ξύπνιος παρότι είχα μείνει άυπνος το προηγούμενο βράδυ ώστε να με αναγκάσω να κοιμηθώ στο ταξίδι μου προς την Ιαπωνία, αλλά δεν έπιασε ποτέ , και σε καμία πτήση) .

Αλλά στην επιστροφή και κοιμήθηκα 5ώρο και έβλεπα και τις ταινίες και κουνούσε λίγο.
Οπότε εδώ και σχεδόν 2 χρόνια έχω κάνει σύνολο 5 ταξίδια πάνω από 9 ώρες (single flight) και στάματησα και τα χάπια και η εφίδρωση και όλα. Απλά μπαίνω και προσπαθώ να 'κερδίσω' τις ώρες με ότι μπορώ ...

αυτά τα λίγα από εμένα και με συγχωρείς αν κούρασα.

kite26

Member
Αφηγητής
μια συμβουλη γιατρου δεν θα εβλαφτε μαζι και με φαρμακευτικη καταλληλη αγωγη νομιζω εγω..
Εντάξει, κοίτα διαχειρίσιμο άγχος έχω. Δεν κρίνω πώς χρειάζεται προς το παρόν. Αν τύχει κάποια καλή παρέα δίπλα μου θα ήταν ιδανικό βέβαια. Να έχω να μιλάω, είναι πολύ βοηθητικό.
Σε 4 μέρες πετάω, θα σας πω πώς πήγε.

Last edited:

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Ωωω σε ευχαριστώ για την φιλοφρονηση!! 😊Ωστοσο το ενα περιστατικό ηταν μια κυρια 90 ετων σα να ειχε βγει απο τη σειρα «Τα Χρυσα Κοριτσια» 😂
Και μοναχές κολάζεις.

Alexandrosx

Member
Πιστεύω ότι έβρισκα μια όμορφη κοπέλα για κουβέντα, ούτε που ένιωθα το άγχος της πτήσης. Ε, όλα στο μυαλό είναι.
Καλά αν έβρισκες μια όμορφη κοπέλα για κουβέντα θα ξέχναγες να πατήσεις και το κουμπί για στάση και θα έφτανες Τόκιο. Πάνε και οι υψοφοβίες μετά και τα κενά αέρος και όλα. Άρχοντας.

kite26

Member
Αφηγητής
Καλά αν έβρισκες μια όμορφη κοπέλα για κουβέντα θα ξέχναγες να πατήσεις και το κουμπί για στάση και θα έφτανες Τόκιο. Πάνε και οι υψοφοβίες μετά και τα κενά αέρος και όλα. Άρχοντας.
Είδες, όλα είναι καθαρά ψυχολογία.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.231
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
Fetah Belaj

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα