Ολλανδία Εκδρομές γύρω από το Άμστερνταμ!

dik-7

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Ενημερωτικα μεσω της εφαρμογής NS App μπορείς να κλεισεις εισητηρια μονης διαδρομής σε μη ώρες αιχμής με μεγάλη έκπτωση. Απλα δεσμεύεσαι να ξεκινήσεις και να ολοκληρωσεις το ταξίδι μεσα στο τριωρο που διαλεξες
Πχ για Χαγη απο Αμστερνταμ 09 με 12 το πρωι έκπτωση 35 %
4 ατομα μονο 33 ευρω και 2.50 ευρω ο μικρος
Και 35 ευρω αν γυρίσω μετα τις 18 30

Παμε σε αλλα τωρα
Ουτρεχτη κλειδωσε
Χαγη με delft μαλλον μαζι κλειδωσε

Τελευταία ημέρα διαμονης ειναι τα street parties κλπ του pride 2026
Η πτήση μου όπως πάντα ειναι βραδινη 22 20.
Οπότε και 10 να φύγω απο το ξενοδοχείο εχω μια καλή ημέρα μπροστα μου
Βαλιτσες θα μείνουν εκει και θα τις παρω πριν μπω στο τρένο.
Ερωτηση λοιπον
Να παω στο χωριό με τους ανεμόμυλους και μετά μια σύντομη σταση zaandam η ειναι πολυ tourist trap;
Nα πάω Χαρλεεμ;
Να πάω Leiden;
Γενικά κάτι κοντινό
Σκέφτηκα αρχικά τους ανεμομυλους για τα παιδιά να δουν κάτι, πως φτιάχνουν τσόκαρα τυρια κλπ αλλα διαβάζω και για υπερβολικο κόσμο και λέω μηπως δεν αξίζει
Ευχαριστώ

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Αν φτάσεις μέχρι Ζάνσε Σχανς και αν σας ενδιαφέρουν τα τυριά και αν είναι Παρασκευή, μπορείς να επισκεφτείς λίγο βορειότερα το Kaasmarkt του Άλκμααρ μεταξύ 10:00-13:00. Εννοείται τουριστικό θέαμα.

Bezoek de Kaasmarkt van Alkmaar en ontdek dit spektakel

paefstra

Member
Συγγραφέας
Leiden στον φανταστικό βοτανικό κήπο του Πανεπιστημιου, απο τους παλιοτερους της Ευρωπης και με μειλ μπορείς να ζητήσεις ξενάγηση ατομική σε αστεροσκοπειο του πανεπιστημίου δωρεάν.
Botanical gardens

Visit the Old Observatory

Last edited:

panagiotis.k

Member
Αν είχα να επιλέξω μεταξύ Zaanse Schans και Leiden (συμφωνώ με την @paefstra ο βοτανικός κήπος είναι εξαιρετικός, δεν είναι μόνο τα θερμοκήπια αλλά και η κήποι έξω είναι τρομεροί) θα πήγαινα στο Leiden. Βέβαια για τα παιδιά δε ξέρω τι θα βρούνε πιο ενδιαφέρον.

Αφού θα μένετε στο Sloterdijk, γιατί δε πάτε ένα random απόγευμα στους ανεμόμυλους που θα έχουν φύγει και οι τουρίστες να κάνετε βόλτα χωρίς να μπείτε μέσα σε κάποιον ανεμόμυλο? Νυχτώνει πολύ αργά το καλοκαίρι στην Ολλανδία οπότε θα έχετε όλη τη μέρα δικιά σας. Παιδί δεν είμαι αλλά δε βρίσκω κάτι το μοναδικό να μπεις μέσα στον ανεμόμυλο. Και από έξω για βόλτα μια χαρά είναι. :haha:

Να έχεις στο νου σου ότι από το σταθμό Zaandijk Zaanse Schans προς το μέρος που είναι οι ανεμόμυλοι είναι κανένα μισάωρο περπάτημα δεν είναι δίπλα :haha:

To Zaandam δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Έχουν κάνει ανάπλαση το σταθμό, το δημαρχείο και την ευθεία που είναι το ΄κέντρο' και τα καταστήματα όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο Inntel για το οποίο κυρίως σταματάνε οι τουρίστες για φωτογραφία. Είναι κυριολεκτικά 2 λεπτά από το σταθμό οπότε αν βρεθείς προς τα εκεί οκ μπορείς να κάνεις μια γρήγορη στάση αλλά δε χάνεις και κάτι αν δε το επισκεφτείς.

Επίσης την ημέρα του Pride θα επικρατεί ΠΑΝΙΚΟΣ στο κέντρο (όχι σε επίπεδα Kings' day) ,αλλά θα απέφευγα οποιονδήποτε προγραμματισμό για το κέντρο εκείνη τη μέρα.

Last edited:

dik-7

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Σας ευχαριστω πολυ.
Εννοειται οτι 25 και 31 δεν πλησιάζω το κέντρο για κανεναν λογο εξαιτίας του pride.
25 θα είμαι Ουτρέχτη
Θα εχει μεσολαβησει και αλλη μια μονοημερη, οπότε για να μην ειναι τα μικρά στο πολυ τρεξιμο δεν σκεφτομαι τους ανεμόμυλους για αλλη ημέρα (απόγευμα)
Αν θα πάω μονο 31. Αλλά επειδή το κοβω λιγο fake το σκηνικό αρχιζω να προκρίνω αλλες λύσεις, όπως leiden Χααρλεμ κλπ

αυτ

panagiotis.k

Member
Σας ευχαριστω πολυ.
Εννοειται οτι 25 και 31 δεν πλησιάζω το κέντρο για κανεναν λογο εξαιτίας του pride.
25 θα είμαι Ουτρέχτη
Θα εχει μεσολαβησει και αλλη μια μονοημερη, οπότε για να μην ειναι τα μικρά στο πολυ τρεξιμο δεν σκεφτομαι τους ανεμόμυλους για αλλη ημέρα (απόγευμα)
Αν θα πάω μονο 31. Αλλά επειδή το κοβω λιγο fake το σκηνικό αρχιζω να προκρίνω αλλες λύσεις, όπως leiden Χααρλεμ κλπ

αυτ

Κάνει τρομερό καλοκαίρι μέχρι στιγμής αλλά Ολλανδία και πρόβλεψη καιρού δεν υφίσταται :haha: . Θα σου πρότεινα επειδή είναι και τα παιδιά μαζί να έχεις σκεφτεί και κάποιες ενναλλακτικές σε περίπτωση που ο καιρός δεν επιτρέπει εκδρομή κάποια μέρα να μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο.

Señor_Nada

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Σας ευχαριστω πολυ.
25 θα είμαι Ουτρέχτη

αυτ
Είναι ψεύτικο χωριό το zaanse scans, αλλά μπορεί να αρέσει στα παιδιά. Δεν αξίζει να αγοράσετε κάτι από εκεί. Οι τιμές απευθύνονται σε τουρίστες. Δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνεται χαμός, εξαρτάται από τη μέρα, την ώρα, τον καιρό.

Το Leiden μοιάζει πάρα πολύ με την Ουτρέχτη, αφού την έχετε βάλει ήδη δεν θα το έβαζα κι αυτό. Το Χααρλεμ μοιάζει πάρα πολύ με το Αμστερνταμ. Είναι σαν το Άμστερνταμ χωρίς την πολυκοσμία βασικά. Γι'αυτό το λόγο κι επειδή θα έχετε παιδιά βρίσκω καλύτερη την ιδέα του zaanse schans παρόλο που το θεωρώ τουριστοπαγιδα.

Το Delft είναι μια σταλιά, το βλέπετε άνετα μαζί με Χάγη. Υπάρχει και σύνδεση με τραμ αν θέλετε να δείτε και κάτι τέτοιο.

dik-7

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Καλησπέρα ας επαναφερω το διλημμα για την Παρασκευή.
Εχω δει ήδη Ουτρέχτη, Χααρλεμ, Χαγη και Delft.
Παρασκευή η πτήση είναι 21 00 και μενω sloterjik οπότε τι προτείνετε
Θυμίζω εχω τρια παιδιά μαζι 16 13 και 8
Ανεμόμυλοι Leiden η κατι αλλο.
Πιο πολυ για τα παιδια σκέφτομαι το πρώτο αλλα δεν είμαι και σίγουρος .
Μέχρι στιγμής Ουτρεχτη νο 1 , Αμστερνταμ οκ αλλα το περιμενα καλυτερο, Delft πολυ ησυχο και χαλαρωτικο.
Χααρλεμ μου άρεσε το βραδάκι που πήγα για μπυρες με θεα στο καναλι.
Χαγη από κέντρο δεν ειδαμε παρα πολλα. Τα πολυ βασικα
Πήγαμε στο μουσείο madurodam για τα παιδια..Οι inside attraction διαδραστικές πολυ ομορφες
Μετα φαγητο στην παραλια καθως η σύζυγος ηθελε οπωσδήποτε να βουτηξει τα πόδια στην Βόρεια Θαλλασσα
Τωρα είμαι τρενο επιστροφής απο Χάγη
Εκμετάλλευτειτε αυτο που σας ειπα .
Μονα εισιτηρια happy hours deals
Ηρθα Χαγη και επιστρέφω 5 ατομα με 65 ευρώ.
Επισης μεσα στη Χαγη πηρα ημερήσιο εισιτηριο.
5 ατομα 36 ευρω
Πηγα απο Κεντρο Μουσειο, Μουσειο Παραλια , Παραλια Delft με τραμ (τρενα ειχαν συντήρηση) delft Χαγη..
Εν ολιγοις με 100 ευρω πεντε ατομα καναμε τοσες διαδρομές.
Περιμένω προτασεις για Παρασκευή και ισως κανα διαμάντι στο Αμστερνταμ για αύριο που δεν είδαμε
Να είστε καλα και να ταξιδεύετε.
Ειναι τροπος ζωης

panagiotis.k

Member
Μέχρι στιγμής Ουτρεχτη νο 1 , Αμστερνταμ οκ αλλα το περιμενα καλυτερο, Delft πολυ ησυχο και χαλαρωτικο.
Πήγαμε στο μουσείο madurodam για τα παιδια..Οι inside attraction διαδραστικές πολυ ομορφες
Μετα φαγητο στην παραλια καθως η σύζυγος ηθελε οπωσδήποτε να βουτηξει τα πόδια στην Βόρεια Θαλλασσα
5 ατομα 36 ευρω
Πηγα απο Κεντρο Μουσειο, Μουσειο Παραλια , Παραλια Delft με τραμ (τρενα ειχαν συντήρηση) delft Χαγη..
Περιμένω προτασεις για Παρασκευή και ισως κανα διαμάντι στο Αμστερνταμ για αύριο που δεν είδαμε
Ειναι τροπος ζωης
Πετύχατε φοβερή μέρα για παραλία! :cool:

Ας αποφασίσουν τα παιδιά για τη Παρασκευή. ;) Ίσως ένα τσικ πιο βολικό να πάτε στους ανεμόμυλους από θέμα χρόνου και μετακινήσεων.

Στο Άμστερνταμ που κάνατε βόλτες και τι έχετε δει μέχρι τώρα?

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
5 ατομα 36 ευρω
Ειναι τροπος ζωης
Δεν κατάλαβα ακριβώς ποιο είναι το δίλημμα...
Πάντως εμείς είχαμε το πιο διασκεδαστικό πρωινό μας στο θεματικό πάρκο Zaanse Schans μαζί με τα παιδιά μας

Εννοείται ότι δεν μπήκαμε σε όλους τους ανεμόμυλους αλλά σε κάποιους που μας ενδιέφεραν και στον έναν που ήταν ο πιο εντυπωσιακός για φωτογραφίες.
Είχαν ενδιαφέρον και τα σπιτάκια που έδειχναν πως ζούσαν παλιά οι Ολλανδοί.

Εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ tourist trap αλλά μια χαλαρωτική δραστηριότητα για μια οικογένεια με μικρά παιδιά.
Εμείς το είχαμε συνδυάσει με το κουκλιστικο Edam και άλλα χωριά γιατί είχαμε αμάξι.
Εφόσον ήδη είδατε τις άλλες πόλεις δεν ξέρω εάν αξίζει άλλη μια επανάληψη ή κάτι διαφορετικό.
Εάν έχετε ενδιαφέρον για μουσεία το Μουσείο Van Gogh είναι άχαστο!!

dik-7

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Απο μουσεια ειδαμε Βαν Γκογκ, Μοco και Nemo.
Παρκο πήγαμε voldepark..
Βολτα στσ κανσλια με ανοικτό σκαφος καναμε
Eννοειται οτι έχουμε περπατησει joordan, leidsplein, dam, πεζοδρομο.
Τιμήσαμε και με αγορα το lego store.

panagiotis.k

Member
Απο μουσεια ειδαμε Βαν Γκογκ, Μοco και Nemo.
Παρκο πήγαμε voldepark..
Βολτα στσ κανσλια με ανοικτό σκαφος καναμε
Eννοειται οτι έχουμε περπατησει joordan, leidsplein, dam, πεζοδρομο.
Τιμήσαμε και με αγορα το lego store.
Είστε δυνατοί!

Σκόρπιες ιδέες που μου έρχονται.

- Maritime Museum
- Wereldmuseum (πρώην Tropenmuseum). Πολύ ωραίο μουσείο. Πιστεύω θα αρέσει και σε εσάς και στα παιδία. Συνειδητοποείς πόσο καθαρματάκια ήταν οι Ολλανδοί και γιατί είχαν πάντα τρομερή οικονομία αυτή η τόσο 'μικρή' χώρα.
- STRAAT για κάτιο πιο 'εναλλακτικό'. Για να πάτε προς το συγκεκριμένο θα πάρετε το δωρεάν καραβάκι προς το NDSM από την 'πίσω' μεριά του κεντρικού σταθμού. ;)

Ρίξε μια ματιά και ανάλογα τι αρέσει πιο πολύ στα παιδία!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.285
Μέλη
40.282
Νεότερο μέλος
Argy Chatz

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom