Εκδρομή τόσο κοντά...μα και τόσο μακριά από την Αθήνα....

Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αμερική
Καλησπέρα!Τα τριήμερα ειναι ιδανικά για μικρές εξορμήσεις...τι γίνεται ομως όταν οικονομικά αντέχουμε μονο μια μονοήμερη εκδρομή αλλά έχουμε τόση ανάγκη να ξεφύγουμε;;;Η λύση δόθηκε απο τον άντρα μου!Πάμε Πάρνηθα!Στην αρχή δεν εντυπωσιάστηκα μιας και μου φάνηκε κοντα!Εμ...δεν ήξερα!Ξεκινήσαμε κατα τις 11 το πρωί...Αρχισε η ανάβαση στην Πάρνιθα με το αμαξι μας!Ωραία η διαδρομή...Ολη η Αθηνα πιάτο,αν και είχε λίγο ομίχλη διέκρινες καθαρά την Ακρόπολη,το Ολυμπιακό στάδιο ίσως και την γειτονιά σου...

Περάσαμε το τελεφερίκ...και συναντήσαμε "το πάρκο των ψυχών" απέναντι από το σανατόριο της Πάρνηθας.Ενα μνημείο που κατασκευάστηκε το 2012 και περιέχει γλυπτά από ξύλο στη μνήμη όσων χάθηκαν απο φυματίωση.Το σανατόριο σκηνικό από κάποιο θρίλερ...Δεν ήξερα καν ότι υπήρχε κάτι τέτοιο οπότε μου δημιούργησε δέος!

Συνεχίσαμε προς το καζίνο,το περάσαμε και κατευθυνθήκαμε προς το καταφύγιο Μπάφι!Η αίσθηση μοναδική,η θέα απίστευτη και η διαδρομή μας μέσα σε 1 σύννεφο.Φτάνουμε στο καταφύγιο Μπάφι.Κρύο αεράκι, υγρασία στην ατμόσφαιρα,πεύκα...νομιζες οτί βρισκόσουν χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.Κάναμε βόλτα με τα πόδια και μόλις αρχίσαμε να κρυώνουμε μπήκαμε στο καταφύγιο.Ηταν όλο ξύλινο είχε 2 τζάκια κα μεγάλα ξυλινα τραπέζια.Μπορούσες να αγοράσεις απλό φαγητο (φασολάδα,σούπες,πιτες κ.α.) , κρασάκι ή καφεδες να αράξεις μπροστά από το τζάκι και να απολαύσεις την ζεστασιά και την θέα!

Η εκδρομή μας συνεχίστηκε μιας και δεν πεινούσαμε εκείνη την ωρα και κατευθυνθήκαμε προς το Τατόι!Μπήκαμε στα τεως βασιλικά κτήματα από 1 τρύπα του φράχτη όπως όλοι και αρχίσαμε την εξερεύνηση...Πυκνή βλάστηση,εγκαταλελειμμένα κτίρια και ξαφνικά μια μεγάλη έκταση με γκαζόν όπου κανανε πικ-νικ.Παιδάκια παίζανε ενώ στους γύρω δρόμους κανανε ποδήλατο.Δεν είχα ξαναδεί τόσο κόσμο να τρώει καθισμένος σε σεντόνια με ταπεράκια.Μου φάνηκε εικόνα από άλλη εποχή...και όμως όλοι εκεί ήταν χαρούμενοι και διασκέδαζαν...θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε.

Μετά το τόσο περπάτημα στους κήπους επιστρέψαμε στο αμάξι και μετά από λίγα χιλιόμετρα φτάσαμε στην λίμνη Μπελέτσι!Είχε πάπιες,κύκνους,και μια γεφυρούλα που όταν την περάσαμε (με τα πόδια) ανακαλύψαμε κουνελάκια και ελάφια!Σε 1 συρματοπλεγμένη έκταση υπήρχαν αρκετα ελαφάκια και σε 1 διπλανή έκταση κουνελάκια!!!Τα παιδάκια κοβανε πρασινάδακαι τάιζαν τα ελαφάκια τρισευτυχισμένα!!!!

Η διαδρομή αξίζει...δοκιμάστε την!!!!!Εγω τουλάχιστον θα ξαναπάω σε 2 δόσεις..;)...μια για να ρεμβάσω στο Μπάφι τρώγοντας στο καταφύγιο και 1 αλλη θα πάω για πικ-νικ στα κτήματα του Τατοϊου!!!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Παιδια ανεβηκα Παρνηθα μεσα στο Φεβρουαριο που μας περασε.Ματωνει η καρδια σου να βλεπεις τα καμμενα ..ειναι τρομερο.Ωραια εμπειρια-και δωρεαν ειναι η αναβαση με το τελεφερικ μεχρι το καζινο.
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Να συνεχίσεις και μετά το Μπάφι και εκεί να δεις "Πάρνηθα"! Να κατέβεις στη Μόλα και να περπατήσεις και μετά τον Άγιο Πέτρο. Η Πάρνηθα είναι συγκλονιστικό βουνό και η φωτιά δεν έκαψε απλά ένα δάσος. Πλήγωσε ανεπανόρθωτα ένα βουνό και στέρησε πολλά από τους κατοίκους αυτής της πόλης, έστω και αν δεν το έχουν πάρει χαμπάρι.
Δες κι εδώ http://www.travelstories.gr/%F4%E1%EE%E9%E4%E9%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%E5%EB%EB%DC%E4%E1/39530-%E5%EA%E5%DF-%F0%EF%F5-%E4%E5%ED-%DD%F6%F4%E1%F3%E5-%E7-%F6%F9%F4%E9%DC.html
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Πριν απο πολλα χρονια εκανα καταβαση του βουνου απο την πισω πλευρα του με καποιο περιπατητικο συλλογο.Δε θυμαμαι καθολου απο που ξεκινησαμε και που καταληξαμε ..αυτο που θυμαμαι ομως ειναι το υπεροχο δασος που διασχιζαμε κατεβαινοντας και ενα μικρο ποταμακι που κυλουσε διπλα μας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.714
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom