Ελληνικό Πάσχα - Μέρες παράξενες, θαυμάσιες μέρες (μια παρεΐστικη ιστορία).

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Όταν λέω καλοκαίρι για μεγάλα νησιά εννοώ Ιούνιο πλέον και μόνο Ιούνιο. Πέρυσι στη Χίο τον Ιούνιο ήταν μοναδικά! Και Λέσβο που έχω πάει πάλι ήταν μοναδικά. Στα μεγάλα νησιά αν θες αποφεύγεις τον κόσμο, στα Κουφονήσια που να πας να κρυφτείς; :lol:
Πόσο μα πόσο συμφωνώ με αυτή την παράγραφο. Στα μεγάλα νησιά τουλάχιστον υπάρχουν περιοχές που πραγματικά μπορείς να νιώσεις ηρεμία και γαλήνη ακόμα και το κατακαλόκαιρο. Έτυχε πριν 4 χρόνια να βρεθώ στη Ρόδο μέσα Ιουλίου και να γυρίσω λίγο περισσότερο τη νότια Ρόδο. Δεν περίμενα ειλικρινά ότι σε μια από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού, θα έβρισκα τέτοια ηρεμία. Χωριουδάκια μικρά, με χαλαρούς και μάλλον "αγροτικούς" ρυθμούς, ωραίες παραλίες με ελάχιστο κόσμο...πραγματικά σχεδόν λες και ήμουν σε άλλο νησί!!!! Αυτή την αίσθηση γαλήνης δεν μπορείς πια το κατακαλόκαιρο να τη συναντήσεις πια ούτε στα Κουφονήσια, ούτε π.χ. στη Φολέγανδρο, ούτε γενικά σε κανένα "μικρό" νησί. Δύο χρονιές - το 2023 και το 2024 - βρέθηκα στην Ανάφη την οποία πραγματικά λάτρεψα. Την επισκέφθηκα πρώτο 15ημερο Ιουλίου. Κάποια στιγμή μιλώντας με την κοπέλα που είχε τα δωμάτια, μου λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια "Έτσι και ερχόσουν Αύγουστο, μπορεί και να μη σου άρεσε τόσο πολύ!" . Φυσικά είχε απόλυτο δίκιο
Το παράδειγμα της νότιας Ρόδου που ανέφερα πιο πάνω ισχύει φυσικά και για τη Χίο και για τη Λέσβο που αναφέρεις, ακόμα και για την Κέρκυρα (αν πιάσουμε και το Ιόνιο:)). Πολλές περιοχές και σε αυτά τα νησιά με ηρεμία, όπου φυσικά μπορείς να κρυφτείς:D.
Edit: Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος γεωγραφικά, μιλώντας για νότια Ρόδο, εννοώ το κομμάτι που είναι- χονδρικά- μετά τη Λίνδο

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Τι εννοείς; Γιατί είναι πολυτέλεια να πας σε νησιά την άνοιξη ή το φθινόπωρο;
Γιατί οι περισσότεροι δεν έχουμε τις ίδιες μέρες άδειας που μπορεί να έχουμε το καλοκαίρι. Από αυτή τη σκοπιά και μόνο το λέω, όχι για διαφορετικό λόγο.
Όταν λέω καλοκαίρι για μεγάλα νησιά εννοώ Ιούνιο πλέον και μόνο Ιούνιο. Πέρυσι στη Χίο τον Ιούνιο ήταν μοναδικά! Και Λέσβο που έχω πάει πάλι ήταν μοναδικά.
Ειδικά στα νησιά που λες όντως είναι εκπληκτικά (αν κι ακόμα οι θάλασσα είναι παγωμένη) ωστόσο ακόμη και δεκαπενταύγουστο θα βρεις πολλά μέρη που μπορείς να 'σαι μόνος. Έχουν αυτό το καλό.
Πολύ σφαλιάρα η Κως όμως μωρέ και ποτέ δεν την είχα τόσο κάτω στο μυαλό μου. :rolleyes-80: Τα χωριά της Κω δεν είναι όμορφα;
Όμορφα; Όσο όμορφη είναι η Χανιώτη και η Καψόχωρα, για τέτοια «ομορφιά» μιλάμε...
Εν τω μεταξύ πιο πάνω μόνος σου αράδιασες ένα κάρο πράγματα που έχει η Κως για να δεις!
Βρε έχει, πως δεν έχει, αλλά υστερώντας σε όλα τα υπόλοιπα δε την κάνει ελκυστική στα μάτια μου. Ειδικά όταν παίζουν τέτοια νησιωτικά διαμάντια γύρω της...:cool:

Το παράδειγμα της νότιας Ρόδου που ανέφερα πιο πάνω ισχύει φυσικά και για τη Χίο και για τη Λέσβο που αναφέρεις, ακόμα και για την Κέρκυρα (αν πιάσουμε και το Ιόνιο:)). Πολλές περιοχές και σε αυτά τα νησιά με ηρεμία, όπου φυσικά μπορείς να κρυφτείς:D.
Ακριβώς αυτό! ;)
Βάλε και τη Λήμνο, όπως και μερικά ακόμα τέτοιου μεγέθους.

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ωστόσο, λόγω του είδους και του πλήθους των τουριστών που προσελκύει δεν πλησιάζει καν ούτε τη Λέρο, ούτε τη Χίο, σε αυθεντικότητα,φαγητό, χωριά με κανονική ζωή όπου κυριαρχούν τα σπίτια ντόπιων και όχι αλλοτριωμένα από ορδές τουριστών.Στην Κω,χωριά οπως η Ζια είναι γεμάτα μαγαζιά με σουβενιραδικα κινεζιες και καφέ που κάθεσαι περιμένοντας ουρά σαν προάστιο Αθήνας.
Δεν συγκρίνεται ούτε με τα παραμυθένια μεσαιωνικά χωριά της Χίου,ούτε με τους οικισμούς της Λέρου,ούτε με γραφικά χωριά Λέσβου.
Τα εξηγείς πάρα πολύ ωραία, νομίζω δε θα μπορούσα να τα γράψω καλύτερα.
Φαντάσου οτη η Ζιά -με αυτό ακριβώς που περιγράφεις- αποθεώνεται ως το ωραιότερο χωριό του νησιού, οπότε καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει στα υπόλοιπα...
Θα πει κάποιος «εντάξει, αυτά συμβαίνουν κι αλλού» που όντως συμβαίνουν, όχι όμως σε τόσο μεγάλο βαθμό.

η Κως είναι το πιο αλλοτριωμένο από αυτά.
Ευτυχώς, λόγω μεγέθους έχει ακόμα παραλίες πιο ήσυχες αλλά η γενική εικόνα μένει.
Ακριβώς έτσι. :(

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ωστόσο, λόγω του είδους και του πλήθους των τουριστών που προσελκύει δεν πλησιάζει καν ούτε τη Λέρο, ούτε τη Χίο, σε αυθεντικότητα,φαγητό, χωριά με κανονική ζωή όπου κυριαρχούν τα σπίτια ντόπιων και όχι αλλοτριωμένα από ορδές τουριστών.Στην Κω,χωριά οπως η Ζια είναι γεμάτα μαγαζιά με σουβενιραδικα κινεζιες και καφέ που κάθεσαι περιμένοντας ουρά σαν προάστιο Αθήνας.

Δεν συγκρίνεται ούτε με τα παραμυθένια μεσαιωνικά χωριά της Χίου,ούτε με τους οικισμούς της Λέρου,ούτε με γραφικά χωριά Λέσβου.
Στο μυαλό μου τη Κω την έχω σαν ένα αρκετά μεγάλο νησί που μπορείς αν θες να βρεις ήσυχα σημεία. Σε όλα τα μεγάλα νησιά το έχω βρει αυτό. Ακόμα και στη Ναξο το βρήκα! Δεν συγκρίνω τα σημεία ενδιαφέροντος και τα χωριά τους και συμφωνώ για όλα όσα λες για την πανέμορφη Χίο, Λέρο και Λέσβο!
Εννοείται γράφω, έχοντας εμπειρία πολλαπλών επισκέψεων σε όλα τα παραπάνω νησιά κι όχι με 1 φορά κι έχοντας γυρίσει σχεδόν κάθε γωνιά τους.

Κανένα τους δεν είναι για 1 μόνο επίσκεψη,αλλά η Κως είναι το πιο αλλοτριωμένο από αυτά.
Ευτυχώς, λόγω μεγέθους έχει ακόμα παραλίες πιο ήσυχες αλλά η γενική εικόνα μένει.
Δεν έχω εμπειρία πολλών επισκέψεων στα νησιά (εκτός απο τη Λέσβο που έχω πάει αρκετές φορές και για αρκετές μέρες κάποιες απο αυτές), όμως οι επισκέψεις μου έχουν μία διάρκεια και δεν είναι των 1-2 ημερών (στη Λέρο έκατσα 10 γεμάτες μέρες πχ), οπότε θεωρώ οτι παίρνω το χρόνο μου για μία καλύτερη γνωριμία με αυτά.

Έτυχε πριν 4 χρόνια να βρεθώ στη Ρόδο μέσα Ιουλίου και να γυρίσω λίγο περισσότερο τη νότια Ρόδο. Δεν περίμενα ειλικρινά ότι σε μια από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού, θα έβρισκα τέτοια ηρεμία. Χωριουδάκια μικρά, με χαλαρούς και μάλλον "αγροτικούς" ρυθμούς, ωραίες παραλίες με ελάχιστο κόσμο...πραγματικά σχεδόν λες και ήμουν σε άλλο νησί!!!!
Πολύ χαίρομαι γι αυτό που λες! Θέλω να πάω στη Ρόδο ξανά, γιατί πλέον θυμάμαι ελάχιστα και τότε τα μυαλιά τα είχα στα κάγκελα...

Γιατί οι περισσότεροι δεν έχουμε τις ίδιες μέρες άδειας που μπορεί να έχουμε το καλοκαίρι. Από αυτή τη σκοπιά και μόνο το λέω, όχι για διαφορετικό λόγο.
Α οκ, γιατί νόμισα οτι το λες απο οικονομικής άποψης και πλέον έχει τρομάξει το μάτι μου...
(αν κι ακόμα οι θάλασσα είναι παγωμένη)
Αυτό θέλω και εγώ! Αγαπάμε δροσερές θάλασσες και νερά γενικώς! :clap:
Όμορφα; Όσο όμορφη είναι η Χανιώτη και η Καψόχωρα, για τέτοια «ομορφιά» μιλάμε...
o_O.... για τόσο χάλι δλδ; Το παράδειγμα που έφερες ήταν αποκαθηλωτικό...

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάω στη Κω, έχει πράγματα που θέλω να δω, αλλά θα λάβω υπ όψιν μου τα λεγόμενα σας στην οργάνωση που θα κάνω. Όταν με το καλό έρθει η ώρα ίσως ξανα ενοχλήσω. Σας ευχαριστώ όλους!

alma

Member
Μέγας Συγγραφέας
Στο μυαλό μου τη Κω την έχω σαν ένα αρκετά μεγάλο νησί που μπορείς αν θες να βρεις ήσυχα σημεία. Σε όλα τα μεγάλα νησιά το έχω βρει αυτό. Ακόμα και στη Ναξο το βρήκα! Δεν συγκρίνω τα σημεία ενδιαφέροντος και τα χωριά τους και συμφωνώ για όλα όσα λες για την πανέμορφη Χίο, Λέρο και Λέσβο!

Δεν έχω εμπειρία πολλών επισκέψεων στα νησιά (εκτός απο τη Λέσβο που έχω πάει αρκετές φορές και για αρκετές μέρες κάποιες απο αυτές), όμως οι επισκέψεις μου έχουν μία διάρκεια και δεν είναι των 1-2 ημερών (στη Λέρο έκατσα 10 γεμάτες μέρες πχ), οπότε θεωρώ οτι παίρνω το χρόνο μου για μία καλύτερη γνωριμία με αυτά.

Πολύ χαίρομαι γι αυτό που λες! Θέλω να πάω στη Ρόδο ξανά, γιατί πλέον θυμάμαι ελάχιστα και τότε τα μυαλιά τα είχα στα κάγκελα...

Α οκ, γιατί νόμισα οτι το λες απο οικονομικής άποψης και πλέον έχει τρομάξει το μάτι μου...

Αυτό θέλω και εγώ! Αγαπάμε δροσερές θάλασσες και νερά γενικώς! :clap:

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάω στη Κω, έχει πράγματα που θέλω να δω, αλλά θα λάβω υπ όψιν μου τα λεγόμενα σας στην οργάνωση που θα κάνω. Όταν με το καλό έρθει η ώρα ίσως ξανα ενοχλήσω. Σας ευχαριστώ όλους!
Ναι,όλα τα παραπάνω νησιά είναι για 10ημερο +...
Η Κως ήταν έτσι από τότε που ήμουν εγώ μικρή και πήγαμε οικογενειακώς,είναι έτσι και τώρα που εγώ είμαι πια μαμά φαντασου...
Εννοείται πως αν πας τελος Σεπτεμβρίου θα είναι καλύτερα.

Πάλι όμως μην περιμένεις ησυχία τύπου βορείου Αιγαίου ή τύπου Λέρου...

Εννοείται να πας,όλα τα νησιά αξίζουν επίσκεψη. Ρώτα τον @psilos3 αν δε με πιστεύεις. :haha:

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Πλέον και το δικό μου μάτι έχει τρομάξει με τις τιμές που διαβάζω, όμως αυτό είναι άλλη κουβέντα...
Το έθεσα έτσι για να με καταλάβεις. Εντάξει, μιλώ πάντα για τα χωριά της Κω τύπου Μαστιχάρι, Καρδάμαινα. Το υπόλοιπο του νησιού το συζητάμε.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάω στη Κω, έχει πράγματα που θέλω να δω, αλλά θα λάβω υπ όψιν μου τα λεγόμενα σας
Βεβαίως και να πας, στο φινάλε αυτά είναι γούστα, κάτι που φαίνεται απαράδεκτο σε 'μένα, στον άλλο μπορεί να αρέσει ή αντίστροφα.
Επιβάλλεται να δεις τα όσα έχεις κατά νου και ίσως αναφέραμε, ίσως όχι, όμως η δική μου πρόταση είναι να μην αφιερώσεις πολύ χρόνο. Δίπλα υπάρχουν ένα σωρό στολίδια, τύπου Νίσυρος, Τήλος, Κάλυμνος και ούτω καθεξής.

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
η δική μου πρόταση είναι να μην αφιερώσεις πολύ χρόνο. Δίπλα υπάρχουν ένα σωρό στολίδια, τύπου Νίσυρος, Τήλος, Κάλυμνος και ούτω καθεξής.
Σύμφωνα με τα δικά μου μέτρα και ενδιαφέροντα δεν υπάρχει περίπτωση να αφιερώσω χρόνο για να κάνω βόλτες στα μικρά νησιά της Ελλάδας των οποίων τα ενδιαφέροντα έχω δει και σε άλλα νησιά που έχω πάει ήδη (αρχιτεκτονική, φύση κτλ). Απο αυτά που ανέφερες το μόνο νησί που θέλω να πάω είναι η Νίσυρος. Στα υπόλοιπα παίζει να μην πατήσω ποτέ το πόδι μου, όχι γιατί έχουν κάτι τα νησάκια αυτά, αλλά γιατί δεν μου φτάνει ο χρόνος μιας ζωής που έχω... Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες για μένα.

Τα έχεις δει εσύ για μένα! :haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.124
Μέλη
40.116
Νεότερο μέλος
Katerina C