thanos75
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- μάλλον Παρίσι
- Ταξίδι-Όνειρο
- Καλιφόρνια-Χαβάη
Πόσο μα πόσο συμφωνώ με αυτή την παράγραφο. Στα μεγάλα νησιά τουλάχιστον υπάρχουν περιοχές που πραγματικά μπορείς να νιώσεις ηρεμία και γαλήνη ακόμα και το κατακαλόκαιρο. Έτυχε πριν 4 χρόνια να βρεθώ στη Ρόδο μέσα Ιουλίου και να γυρίσω λίγο περισσότερο τη νότια Ρόδο. Δεν περίμενα ειλικρινά ότι σε μια από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού, θα έβρισκα τέτοια ηρεμία. Χωριουδάκια μικρά, με χαλαρούς και μάλλον "αγροτικούς" ρυθμούς, ωραίες παραλίες με ελάχιστο κόσμο...πραγματικά σχεδόν λες και ήμουν σε άλλο νησί!!!! Αυτή την αίσθηση γαλήνης δεν μπορείς πια το κατακαλόκαιρο να τη συναντήσεις πια ούτε στα Κουφονήσια, ούτε π.χ. στη Φολέγανδρο, ούτε γενικά σε κανένα "μικρό" νησί. Δύο χρονιές - το 2023 και το 2024 - βρέθηκα στην Ανάφη την οποία πραγματικά λάτρεψα. Την επισκέφθηκα πρώτο 15ημερο Ιουλίου. Κάποια στιγμή μιλώντας με την κοπέλα που είχε τα δωμάτια, μου λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια "Έτσι και ερχόσουν Αύγουστο, μπορεί και να μη σου άρεσε τόσο πολύ!" . Φυσικά είχε απόλυτο δίκιοΌταν λέω καλοκαίρι για μεγάλα νησιά εννοώ Ιούνιο πλέον και μόνο Ιούνιο. Πέρυσι στη Χίο τον Ιούνιο ήταν μοναδικά! Και Λέσβο που έχω πάει πάλι ήταν μοναδικά. Στα μεγάλα νησιά αν θες αποφεύγεις τον κόσμο, στα Κουφονήσια που να πας να κρυφτείς;![]()
Το παράδειγμα της νότιας Ρόδου που ανέφερα πιο πάνω ισχύει φυσικά και για τη Χίο και για τη Λέσβο που αναφέρεις, ακόμα και για την Κέρκυρα (αν πιάσουμε και το Ιόνιο
Edit: Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος γεωγραφικά, μιλώντας για νότια Ρόδο, εννοώ το κομμάτι που είναι- χονδρικά- μετά τη Λίνδο