Ελληνικό Πάσχα - Μέρες παράξενες, θαυμάσιες μέρες (μια παρεΐστικη ιστορία).

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δεν έχω πάει ακόμα στη Κω αλλά τη Λέρο τη κατατάσσω πολύ ψηλότερα για τα δικά μου στάνταρ! Το νησάκι αυτό μου έχει μείνει πραγματικά αξέχαστο, γιατί μου πρόσφερε τα πάντα, πέρασα πάρα πολύ καλά! Διασκέδαση, ωραίο κόσμο, μνημεία, φύση, ιστορία, παραλίες, μέχρι και στα "βουνά" της ανέβηκα :haha: Αγαπάμε Λέρο ταμάλα ❤

τοσο συμπαθητικο νησι αλλα δεν θελω να ξαναπερασω ουτε απεξω... ημουν εκει στον σεισμο του 2017 (ο οποιος παρεμπιπτοντως ηταν Ιουλιο
Ναι, ο σεισμός έγινε τον Ιούλιο του 2017, ήταν βράδυ, καθόμουν στο μπαλκόνι του καταλύματος στη Λέρο, όταν άρχισε να σείεται το σύμπαν... o_O 'Ηταν ο δεύτερος μεγάλος σεισμός που έχω ζήσει, θα μείνει αξέχαστος και αυτός (τρομερή αίσθηση σου δημιουργούν οι σεισμοί...), αλλά στη Λέρο θα ξανα πήγαινα άνετα! :)

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Αξία ιστορία των υψηλών στάνταρ του υψηλού.
Σαν το Πάσχα δεν έχει, σ' ευχαριστώ! :)

Αχ αυτη η Κως... τοσο συμπαθητικο νησι αλλα δεν θελω να ξαναπερασω ουτε απεξω... ημουν εκει στον σεισμο του 2017 (ο οποιος παρεμπιπτοντως ηταν Ιουλιο, οχι Αυγουστο οπως αναφερεις) και μετα την επανασταση στην Αιγυπτο, ειναι οτι πιο τρομακτικο μου εχει τυχει σε ταξιδι.
Ναι έχεις δίκιο, μάλλον είχα στο μυαλό μου τον Αύγουστο επειδή τότε πήγα εγώ. Καμία σχέση εκείνη η πόλη της Κω με αυτό που είδα τελευταία.

Έχω επισκεφθεί την Κω δις, το 2008 και τη 2014. Την είχα δηλαδή γνωρίσει πριν από την προσφυγικη κρίση και πριν από το σεισμό. Οι φωτογραφίες σου ψηλέ δείχνουν την πόλη να λάμπει πραγματικά. Νομίζω μάλιστα πως ίσως και να την αδικείς λίγο.
Μας είπαν και οι ντόπιοι πως ήταν η πρώτη χρονιά που ουσιαστικά αποκαταστάθηκαν όλα σε σχέση με τον σεισμό, άνοιξαν και ήταν διαθέσιμες όλες οι πλατείες κτλ.
Ελαχιστα είναι τα μέρη στην Ελλάδα που σου δίνουν τη δυνατότητα μέσα σε λίγα τετραγωνικά να βλέπεις τόσα μνημεία διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών.
Συμφωνούμε σ' αυτό. Πέρα από αυτά τα λίγα τετραγωνικά όμως; Μια μεγαλούπολη συγγνώμη που με είδατε...
Να βάλω και το μουσουλμανικό χωριό; Να βάλω το Ασκληπιείο; Άντε και τα Θερμά; Μαζί σου, από κει και πέρα όμως είναι η πέμπτη μου φορά στο νησί και ειλικρινά ψάχνω να βρω κάτι να μ' αρέσει, το αποτέλεσμα στα μάτια μου είναι απλά μέτριο χωρίς. Κακός ως επί το πλείστον τουρισμός, άσχημα χωριά (ακόμα και η Ζιά που όλοι θριαμβολογούν), προσανατολισμένα όλα στο εύκολο χρήμα και τον τουρίστα.
Με την ίδια εντύπωση έφυγαν και οι συνταξιδιώτες μου, που αν και είδαν ουσιαστικά ένα μικρό κομμάτι, δε θα ήθελαν να ξαναγυρίσουν στο νησί, εν αντιθέσει με τη Λέρο.
Να τονίσω παρ' όλα αυτά πως αποτελεί ένα πολύ κομβικό σημείο με συνδέσεις στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, με καθημερινές πτήσεις, τρία λιμάνια, οπότε είναι πολύ εύκολο να συνδυαστεί.
Την άνοιξη και το Πάσχα φαίνεται πως είναι τελικά ακόμα πιο ωραία.
Το Πάσχα ΟΛΑ είναι πιο ωραία στα νησιά! :)
Λερο δυστυχώς δεν έχω πάει...🤔
Χάνεις, οφείλεις να το προγραμματίσεις άμεσα!

τη Λέρο τη κατατάσσω πολύ ψηλότερα για τα δικά μου στάνταρ! Το νησάκι αυτό μου έχει μείνει πραγματικά αξέχαστο, γιατί μου πρόσφερε τα πάντα, πέρασα πάρα πολύ καλά! Διασκέδαση, ωραίο κόσμο, μνημεία, φύση, ιστορία, παραλίες, μέχρι και στα "βουνά" της ανέβηκα :haha: Αγαπάμε Λέρο ταμάλα ❤
Χαίρομαι που το γράφεις κι επιβεβαιώνεις επί της ουσίας και τη δική μου άποψη για τη Λέρο.
Ένα νησί που τα έχει όλα, προσφέροντας τα όμως με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Ένα μέρος με σπουδαία, πλούσια και πολύ σκληρή ιστορία που δε γίνεται αποδεκτό όμως εύκολα απ' όλους.

Ποιος άραγε γνωρίζει ότι η Λέρος διαθέτει όχι ένα, δύο πολεμικά μουσεία ή τον παραβολικό ακουστικό καθρέπτη από τον Β'ΠΠ; Το Λακκί που είναι χτισμένο ουσιαστικά κατ' εντολή Μουσολίνι; Το ψυχιατρείο; Τα κτήρια των εξορίστων;
Λίγα μόνο από τα πολλά που μπορεί να δει κανείς σ' ένα τόσο μικρό νησί, διότι όπως και να 'χει η επίσκεψη στη Λέρο είναι εμπειρία. ;)

erodios

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Δεν έχω πάει ακόμα στη Κω αλλά τη Λέρο τη κατατάσσω πολύ ψηλότερα για τα δικά μου στάνταρ! Το νησάκι αυτό μου έχει μείνει πραγματικά αξέχαστο, γιατί μου πρόσφερε τα πάντα, πέρασα πάρα πολύ καλά! Διασκέδαση, ωραίο κόσμο, μνημεία, φύση, ιστορία, παραλίες, μέχρι και στα "βουνά" της ανέβηκα :haha: Αγαπάμε Λέρο ταμάλα ❤
Συμφωνούμε σ' αυτό. Πέρα από αυτά τα λίγα τετραγωνικά όμως; Μια μεγαλούπολη συγγνώμη που με είδατε...
Να βάλω και το μουσουλμανικό χωριό; Να βάλω το Ασκληπιείο; Άντε και τα Θερμά; Μαζί σου, από κει και πέρα όμως είναι η πέμπτη μου φορά στο νησί και ειλικρινά ψάχνω να βρω κάτι να μ' αρέσει, το αποτέλεσμα στα μάτια μου είναι απλά μέτριο χωρίς. Κακός ως επί το πλείστον τουρισμός, άσχημα χωριά (ακόμα και η Ζιά που όλοι θριαμβολογούν), προσανατολισμένα όλα στο εύκολο χρήμα και τον τουρίστα.
Με την ίδια εντύπωση έφυγαν και οι συνταξιδιώτες μου, που αν και είδαν ουσιαστικά ένα μικρό κομμάτι, δε θα ήθελαν να ξαναγυρίσουν στο νησί, εν αντιθέσει με τη Λέρο.
Να τονίσω παρ' όλα αυτά πως αποτελεί ένα πολύ κομβικό σημείο με συνδέσεις στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, με καθημερινές πτήσεις, τρία λιμάνια, οπότε είναι πολύ εύκολο να συνδυαστεί.
Συμφωνώ! Κι εγώ κατατάσσω τη Λέρο πολύ πάνω από την Κω και ας είναι η πρώτη μικρότερο νησί.

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Κακός ως επί το πλείστον τουρισμός, άσχημα χωριά (ακόμα και η Ζιά που όλοι θριαμβολογούν), προσανατολισμένα όλα στο εύκολο χρήμα και τον τουρίστα.
Δυστυχώς ψηλέ μου η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νησιών είναι πια προσανατολισμένα στο εύκολο (και μπόλικο) χρήμα και τον αλλοδαπό τουρίστα. Τώρα το τί είναι καλός και τί κακός τουρισμός σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση. Πλέον πια τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) αποφεύγω σχεδόν κάθε ελληνικό νησί. Πέρσι με το ζόρι στα τέλη Ιουνίου πήγα ένα τριήμερο στη Σέριφο. Οι φωτογραφίες σου όμως από την ανοιξιάτικη Κω και Λέρο πάντως με κάποιο τρόπο μου υπενθύμισαν πως την άνοιξη μπορείς ακόμα να βρεις τη χαλαρή και αληθινά όμορφη διάσταση των νησιών μας. Ενδεχομένως και το φθινόπωρο....

Last edited:

Smaragda53

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Μα τελικά η μπύρα βοηθάει στη χώνεψη? Εμένα γιατί με φουσκώνει έτσι? 2 ποτήρια μάξιμουμ να πάρει, αν και μ αρέσει πολυ, άσε που στα 3 μεθαω!

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Οι φωτογραφίες σου όμως από την ανοιξιάτικη Κω και Λέρο πάντως με κάποιο τρόπο μου υπενθύμισαν πως την άνοιξη μπορείς ακόμα να βρεις τη χαλαρή και αληθινά όμορφη διάσταση των νησιών μας. Ενδεχομένως και το φθινόπωρο....
Πλέον για κάποια νησιά, στα οποία πατάει όλος ο πλανήτης, μόνο άνοιξη, φθινόπωρο και γιατί όχι και χειμώνα σε κάποια! Στα μεγάλα όμως προτιμώ Ιούνιο!

Πάντως τη Κω την έχετε θάψει λίγο. Πόσο χειρότερη μπορεί να είναι η πόλη απο αυτή της Χίου; :rolleyes-80:

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Δυστυχώς ψηλέ μου η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νησιών είναι πια προσανατολισμένα στο εύκολο (και μπόλικο) χρήμα και τον αλλοδαπό τουρίστα. Τώρα το τί είναι καλό και τί κακός τουρισμός σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση.
Ισχύει, παντού συμβαίνει αυτό όμως όχι πάντα με τον κακό τρόπο. Αν μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε συγκρίσεις, η Κως είναι ξεκάθαρα ένα από αυτά, είναι εμφανές από την πρώτη στιγμή που βρίσκεται κανείς στο νησί.
Πλέον πια τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) αποφεύγω σχεδόν κάθε ελληνικό νησί.
Εδώ διαφωνώ, ευτυχώς υπάρχουν ακόμα αρκετά ανέγγιχτα μέρη.
την άνοιξη μπορείς ακόμα να βρεις τη χαλαρή και αληθινά όμορφη διάσταση των νησιών μας. Ενδεχομένως και το φθινόπωρο....
Κι αυτό αληθεύει, ποιος όμως έχει την πολυτέλεια να το κάνει;

Μα τελικά η μπύρα βοηθάει στη χώνεψη?
Ξεκάθαρα ναι, όλοι το λένε! :haha:

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Πάντως τη Κω την έχετε θάψει λίγο. Πόσο χειρότερη μπορεί να είναι η πόλη απο αυτή της Χίου; :rolleyes-80:
Συμφωνώ...μπροστά στην πόλη της Χίου, η πόλη της Κω είναι κούκλα

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Πλέον για κάποια νησιά, στα οποία πατάει όλος ο πλανήτης, μόνο άνοιξη, φθινόπωρο και γιατί όχι και χειμώνα σε κάποια! Στα μεγάλα όμως προτιμώ Ιούνιο!
Εννοείται, αλλά στα μεγάλα ποτέ το καλοκαίρι! Άντε Ιούνιο πάει κι έρχεται.

Αν μου δώσεις 10 δωρεάν εισιτήρια μεταξύ των δύο, με σκοπό που να πιω, να φάω, να περάσω καλά στο νησί, να δω χωριά κτλ, τις εννιά θα επιλέξω τη Χίο. Προσωπική άποψη.
(Μη βάλουμε στην κουβέντα γειτονικά νησιά, εκεί αλλάζει το θέμα :haha: )

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Κι αυτό αληθεύει, ποιος όμως έχει την πολυτέλεια να το κάνει;
Τι εννοείς; Γιατί είναι πολυτέλεια να πας σε νησιά την άνοιξη ή το φθινόπωρο;

Ωραία, μου έλυσες την απορία και μου είναι αρκετό! :)
Εννοείται, αλλά στα μεγάλα ποτέ το καλοκαίρι! Άντε Ιούνιο πάει κι έρχεται.
Όταν λέω καλοκαίρι για μεγάλα νησιά εννοώ Ιούνιο πλέον και μόνο Ιούνιο. Πέρυσι στη Χίο τον Ιούνιο ήταν μοναδικά! Και Λέσβο που έχω πάει πάλι ήταν μοναδικά. Στα μεγάλα νησιά αν θες αποφεύγεις τον κόσμο, στα Κουφονήσια που να πας να κρυφτείς; :lol:
Αν μου δώσεις 10 δωρεάν εισιτήρια μεταξύ των δύο, με σκοπό που να πιω, να φάω, να περάσω καλά στο νησί, να δω χωριά κτλ, τις εννιά θα επιλέξω τη Χίο.
Εντάξει μέχρι ένα σημείο δεν θα διαφωνήσω, η Χίος είναι μοναδικό νησί με τα όλα της! Πολύ σφαλιάρα η Κως όμως μωρέ και ποτέ δεν την είχα τόσο κάτω στο μυαλό μου. :rolleyes-80: Τα χωριά της Κω δεν είναι όμορφα; Δεν έχω ψάξει ποτέ να δω φώτο. Εν τω μεταξύ πιο πάνω μόνος σου αράδιασες ένα κάρο πράγματα που έχει η Κως για να δεις!

alma

Member
Μέγας Συγγραφέας
Η Κως είναι ωραίο νησί, πριν γυρίσω τα νησιά βέβαια την είχα πολύ ψηλότερα...
Ωστόσο, λόγω του είδους και του πλήθους των τουριστών που προσελκύει δεν πλησιάζει καν ούτε τη Λέρο, ούτε τη Χίο, σε αυθεντικότητα,φαγητό, χωριά με κανονική ζωή όπου κυριαρχούν τα σπίτια ντόπιων και όχι αλλοτριωμένα από ορδές τουριστών.Στην Κω,χωριά οπως η Ζια είναι γεμάτα μαγαζιά με σουβενιραδικα κινεζιες και καφέ που κάθεσαι περιμένοντας ουρά σαν προάστιο Αθήνας.

Δεν συγκρίνεται ούτε με τα παραμυθένια μεσαιωνικά χωριά της Χίου,ούτε με τους οικισμούς της Λέρου,ούτε με γραφικά χωριά Λέσβου.

Εννοείται γράφω, έχοντας εμπειρία πολλαπλών επισκέψεων σε όλα τα παραπάνω νησιά κι όχι με 1 φορά κι έχοντας γυρίσει σχεδόν κάθε γωνιά τους.

Κανένα τους δεν είναι για 1 μόνο επίσκεψη,αλλά η Κως είναι το πιο αλλοτριωμένο από αυτά.
Ευτυχώς, λόγω μεγέθους έχει ακόμα παραλίες πιο ήσυχες αλλά η γενική εικόνα μένει.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.122
Μέλη
40.113
Νεότερο μέλος
Γιώργος.κ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom