Εμπειρίες από Λονδίνο

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Μιας και αρχίζουμε να μαζευόμαστε ας γράψουμε κάποιες από τις εμπειρίες μας (θετικές και αρνητικές) από τις επισκέψεις μας στο Λονδίνο.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Στα θετικά του Λονδίνου το ατελείωτο shopping στην Oxford Street και στις παρακείμενες οδούς.
Κορυφαίο και αγαπημένο το κατάστημα Top Shop στη γωνία της Oxford Street και Regent Street.
Μπορείς να περάσεις μια ολόκληρη ημέρα εκεί μέσα δοκιμάζοντας ρούχα, παπούτσια και κάθε είδους αξεσουάρ και στο τέλος να είσαι τόσο μπερδεμένη που να χρειαστείς και δεύτερη ημέρα για να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Στις θετικές εμπειρίες του Λονδίνου, επίσης, το κινέζικο στα εστιατόρια της Chinatown.
Εδώ δεν υπάρχει αγαπημένο εστιατόριο καθώς κάθεσαι συνήθως όπου βρεις τραπέζι!
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
οταν επισκεύθηκα το Λονδίνο, (2002&2003) αυτα που μου εκαναν εντυπωση ηταν πολλά, μιας και ηταν το πρωτο ταξιδι στο εξωτερικο.
Ηταν βραδυ θυμαμαι Ιούνιου οτεν εφτασα στο κεντρο του Λονδίνου και κοσμος κατευθυνόταν στα μπαρ για την βραδυνη τους εξοδο, με "αποκριάτικες πινελιες, στολές, φτερά στην πλατη κλπ. Ηταν must!!!
εκτός απο αυτα που εχω ξαναγραψει για το λονδίνο, μου αρεσε πολυ η Brick Lane μεσημερι για φαγητό και μαλιστα στο Le taj, (http://www.letaj.co.uk/index2.html) που το φαγητο ηταν πολυ καλο και καυτερο! Επρεπε να αγορασουμε απο το διπλανο μαγαζακι το κρασι μας, μιας και δεν σερβιρουν αλκοολ... ενα αλλο ομορφο μερος που απολαυσα το φαγητο, το Cantina del Ponte(http://www.cantina.co.uk/) ηταν στην Tower Bridge με ψιλοβροχο και θεα την γέφυρα, διπλα στους σικ λονδρέζους...
Επισκεύτηκα την βορεια συνοικια των Ελλήνων-Κυπρίων που ηταν διαφορετικη απο τις αλλες, ειχαν τον κηπο τους μπροστα ανθοστόλιστο και τον Ελληνικο-Κυπριακο ραδιοφωνικο σταθμό του Λονδίνου που χαρηκαν πολυ που μας ειδαν χωρις να το περιμενουν...καλη περιοχη για ψωνια, αφου λειτουργουν πολλές βιοτεχνίες με καλης ποιότητας ρούχα...
Μην ξεχάσω τα Hamleys! ονειρεμένο μερος για παιδια και gadget funs...
αααα, το μονο αρνητικό, που με τρομαξε, ηταν η μεγαλη ταχυτητα των λεωφορείων και ειδικα οταν καθεσαι στον πανω οροφο και μπροστά, νομιζεις οτι σε καθε στροφή θα αγκαλιάσεις την κολώνα των φαναριών...
αυτα για αρχή...
 

αθηνα123

Member
Μηνύματα
283
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
εμεινα μονο 2 μερες οποτε δεν μπορω να προσθεσω πολλα.παντως μου αρεσε που στα καταστηματα με γυναικεια ενδυση ειχε και ειδικο τμημα για petite καθοτι ειμαι μικροσωμη,οποτε πηγαινα κατευθειαν σε αυτο και δεν εχανα πολυτιμο χρονο.επισκεφτηκα το μουσειο κερινων ομοιωματων και το βρετανικο μουσειο.μου αρεσαν πολυ και τα δυοροφα λεωφορεια τους οπου εμπαινα σε οποιο εβρισκα μπροστα μου και δεν κατεβαινα παρα οταν εφτανε στο τερμα.
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Πιστεύω ότι το Λονδίνο ειναι μια πόλη ατελείωτη που ποτέ δε χορταίνεται. Τι να πρωτοπεί κανείς... βόλτα στο hyde park κυριακή πρωί... θέατρο στο west end σαββατόβραδο... ψώνια carnaby str. ... μεσημεριανό σε pub για kidney pie και μπύρες... βόλτα στο covent garden... γήπεδοοοοο emirates σε παιχνίδι της arsenal... διάλειμμα απο τα ψώνια για καφέ στη leicester sqr... ατελέιωτες ώρες στο underground χαζεύοντας τις διαφημίσεις... βόλτα στο notting hill με την ελπίδα να δεις κάποιον διάσημο... στο τραινάκι για τα docklands... στην chinatown για αυθεντικό κινέζικο... στο soho βράδυ για μπαρότσαρκα... ολόκληρα πρωινά στο harrods μόνο για χάζι... φαγητό σε garfunkel's... στο καφέ byzantio για φραπέ και τάβλι στην καρδιά του basewater... ψάχνοντας για δωμάτιο στα ατελείωτα ξενοδοχεία γύρω απ' το paddington... για τσάι στο παλιό ξενοδοχείο στο tavistock... ψωνίζοντας φέτα και γιαούρτι φάγε απο το tesco... σινεμά σε πρεμιέρα στη leicester sqr. ... και που να αρχίσω για τα μουσεία και τις γκαλλερί! απλά ατελείωτο Λονδίνο
 

fosia

Member
Μηνύματα
36
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
είναι υπό συζήτηση
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Εγώ τον παράδεισο τον βρήκα στο Camden (http://www.camdenlock.net/), όλα τα στυλ ανθρώπων, ό,τι μπορείς να φανταστείς σε ψώνια, φοβερή μουσική παντού, κινέζικα - ταυλανδέζικα - βιετναμέζικα φαγητά σε πάγκους (μούρλια!!!) και κουβανέζικο μαγαζί μέσα στο camden stables με ζωντανή μουσική από νωρίς και διάφορους να χορεύουν από το μεσημέρι. Άλλοι ρυθμοί, άλλη φιλοσοφία ζωής, αλλού γενικά. Αυτό που μου αρέσει στο Λονδίνο και με εντυπωσίασε είναι η υπομονή του κόσμου στις ουρές και οι ακούραστοι τύποι που κρατάνε διαφημιστικές ταμπέλες αντί να είναι η πόλη ένα τσίρκο χαρτούρας και αυθαίρετης ταμπέλας του κάθε ταβερνιάρη.
Επίσης, η λογική ότι η διασκέδαση δεν ξεκινάει στις 11 ή στις 1 το βράδυ, αλλά νωρίς.
 

mitsos7

Member
Μηνύματα
88
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Searching
Οφείλω να ομολογήσω ότι τα μυνηματά σας με κάλυψαν πλήρως.

Η πρώτη μου επαφή με το Λονδίνο ήταν το 91 φοιτητής, που πήγα για ένα χρόνο Brighton (υπέροχο μερος by the way), και φυσικά η διαδρομή Brighton - London είχε γινει παιχνίδι.
Επειτα μετακόμισα Manchester μεριά, αλλά και πάλι οι βόλτες στο Λονδίνο και ειδικά στο Bayswater εκείνη την εποχή για να βλέπω τον Ολυμπιακό στις καφετέριες ήταν must. Τοτε οι επισκέψεις μου επικεντρονόντουσαν πιο πολύ με βόλτα στο soho (αχεμ) και γήπεδο White Hart Lane (sorry Νίκο), go Spurs.

Από Αγγλία έφυγα το 96 και δυστηχώς Λονδίνο δεν ξαναπήγα μέχρι το 2006 (ας είναι καλά ο George Michael). Τότε είδα το αληθινό Λονδίνο, με ατελειωτες βόλτες στα υπέροχα πάρκα, βόλτες με τα λεωφορεία και όπου θέλαμε κατεβαίναμε και φτου και από την αρχή. Οπως είπε και ο Fosia βόλτα στο camden town με φαί υπέροχο κινέζικο στον δρόμο, περπάτημα δίπλα στον Τάμεση ατελείωτο, έργα στο West End και ένα σωρό άλλα πράγματα όπως αυτά που έχετε αναφέρει.
Και πάνω που έλεγα να δώ πότε θα ξαναπάω, πέρσι τσουπ...Τσελσι - Ολυμπιακός champion's league...Σφαίρα κλείστηκαν τα εισιτήρια για Λονδίνο ένα 10 ήμερο..

Το Λονδίνο είναι απλά μια υπέροχη multicultural πόλη την οποία δεν πιστεύω ότι μπορεί να την βαρεθεί ποτέ κανείς. Παντα φεύγωντας απο εκεί έχω τις αναμνήσεις τις φοιτιτικής ζωής, και τα υπέροχα χρόνια της Αγγλίας και του Λονδίνου.

Περιμένω την νέα αφορμή για να πείσω την γυναίκα μου για ένα ταξιδάκι ακόμα για εκεί φέτος. Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Tottenham - Ολυμπιακός. Κληρωτίδα, make my day!!!
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Στο Λονδίνο έχω πάει 2 φορές..και τις δύο φορές έφυγα με καλές εντυπώσεις..
μου αρέσει στο Λονδίνο:
το να βλέπω το Λονδίνο καθώς προσγειώνεται το αεροπλάνο, η θέα από το καφέ του τελευταίου ορόφου της Tate Modern, το ότι μπορώ να τρέφομαι μόνο με ινδικό και κινέζικο και να τρέφομαι καλά, το Covent Garden, το ότι υπάρχει πάντα κόσμος παντού.. το να διασχίζω στις 6:30 το πρωί το Hyde park (μέσα στο κρύο) και να το χαίρομαι (λέγοντας στον εαυτό μου ότι σύντομα θέλω να κάνω το ίδιο και στο Central Park...), τα σκιουράκια στα πάρκα, το ότι είναι ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή! επίσης και τις δύο φορές αισθάνθηκα πολύ καθαρή την ατμόσφαιρα...ένιωσα ότι ανέπνεα οξυγόνο..ίσως έτυχε αλλά πηγαίνοντας από την Αθήνα η διαφορά είναι τεράστια(με δεδομένο ότι πας σε πόλη και όχι στην εξοχή)
δε μου αρέσει:
το ότι παντού και πάντα ακούς ελληνικά, το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussauds (απλώς αηδία)
 

fosia

Member
Μηνύματα
36
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
είναι υπό συζήτηση
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Τα σκιουράκια τα έχω ευχαριστηθεί στην Οξφόρδη, σε τεράστιο πάρκο για βόλτες, ατελείωτα γρασίδια για ξάπλες και κύκνους και πάπιες να σου κάνουν παρέα. Απλά τέλειο. Μέσα σε πολύ λίγο είσαι δίπλα στην κίνηση της πόλης αλλά δεν ακούς τίποτα και ξεφεύγεις. Η νοοτροπία ότι βόλτα είναι κουβέρτα απλωμένη στο γρασίδι, βιβλίο, φαγητό, νερό και χάσιμο είναι αυτό που λέω ποιότητα ζωής.
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Και'γω είμαι πιο πολύ για Camden: βόλτα, άραγμα, φαγητό, μπύρα όλα εκεί. Αλλά και το Covent Garden καταπληκτικό. Hyde Park για βολτούλα (το'χω δει μόνο χειμωνιάτικο αλλά και πάλι άξιζε). Βραδινή βόλτα στο Soho. Καλό Κινέζικο, καλό Ινδικό, ωραίες παραδοσιακές pub, αλλά και designάτα και σύγχρονα bars....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.652
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom