ΗΠΑ Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αμερική.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Δηλαδή θα σου κρατούσε προμήθεια κατά τη δέσμευση και προμήθεια κατά την αποδέσμευση της εγγύησης επειδή η "συναλλαγή" θα γίνει σε δολάρια;
Ναι φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο θα γίνει!

arabickostas

Member
Λογικά δεν θα σου αφαιρεθεί κάποιο ποσό λόγω του ξένου νομίσματος, αφού τυπικά δεν πρόκειται για αγορά. Δηλαδή θα σου κρατούσε προμήθεια κατά τη δέσμευση και προμήθεια κατά την αποδέσμευση της εγγύησης επειδή η "συναλλαγή" θα γίνει σε δολάρια; Τέλος πάντων, θεωρώ καλύτερη λύση τη Revolut, μιας και φτιάχνεις ένα λογαριασμό με δολάρια και παρακολουθείς καλύτερα τις κινήσεις σου για όσο είσαι εκεί.

Επίσης, τα αυτοκίνητα εκεί κατά 99% είναι αυτόματα και ισχύει (εκτός αν έχει αντίθετη σήμανση) και η ελεύθερη στροφή δεξιά με κόκκινο φανάρι. Αν και αυτά φαντάζομαι θα τα ξέρεις ήδη.

Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι τα φανάρια ρυθμίζονται από κάμερες, οπότε αν φτάσεις σε κόκκινο φανάρι σπάνια περιμένεις ώρα να ανάψει πράσινο. Ακόμη και μόνος μου να ερχόμουν, πολλές φορές άναβε μισό λεπτό πράσινο, με άφηνε να περάσω και μετά ξαναναβε πράσινο για τους άλλους. Τσακ μπαμ. :clap:
Προσοχή, σε αρκετες διασταυρωσεις εκεί που θεωρειται επικινδυνο, υπαρχουν ταμπελες NO TURN on RED. Εκεί δεν επιτρεπεται η δεξια στροφή. Υπαρχει και η παραλλαγη " No turn on red when pedestrians are present", εκεί πολυ προσεκτικα επιτρεπεται.

Nikos1986

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Προσοχή, σε αρκετες διασταυρωσεις εκεί που θεωρειται επικινδυνο, υπαρχουν ταμπελες NO TURN on RED. Εκεί δεν επιτρεπεται η δεξια στροφή. Υπαρχει και η παραλλαγη " No turn on red when pedestrians are present", εκεί πολυ προσεκτικα επιτρεπεται.
Αυτό εννοούσα :haha:

Θυμόμουν ότι στο έγραφε, αλλά δεν θυμόμουν τη διατύπωση... Το πρώτο το θυμήθηκα, το δεύτερο δεν θυμάμαι να το είχα δει, αλλά μπορεί και να έτυχε ή και να μην το θυμάμαι...

Επόμενο Ταξίδι
Τόκυο - Οσάκα
Καλημερα, ελω νΘθα νοικιασω ατοκινητο στην Αμερικη απο οτι εχω καταλαβει δεν χρειαζεται η διεθνης καρτα αν εχεις το πλαστικο διπλωμα σωστα? ψαχνω να κανω ενοικιαση η απο booking η απο carflexi εχει κανεις εμπειρια ? εχετε να προτεινεται καποια αλλη πλατφορμα? Επίσης αναφερατε καπου κατι για διοδια και πιστωτικη, πως δουλευυν τα διοδια εκει ?
Γιατί δεν βγάζεις ένα διεθνές δίπλωμα να είσαι σίγουρος και να μην βρεθείς προ εκπλήξεως;; Δεν ξέρεις ποιός περίεργος θα είναι στο γκισέ όταν πας για παραλαβή. Βγαίνει απο την ΕΛΠΑ επι τόπου και στις τόσες χιλιάδες που θα ξοδέψεις βάλε ακόμη και ενα πενηντάρικο (τόσο νομίζω οτι πλήρωσα) +1 φωτογραφία.

AERAS

Member
Αφηγητής
Καλημερα, ελω νΘθα νοικιασω ατοκινητο στην Αμερικη απο οτι εχω καταλαβει δεν χρειαζεται η διεθνης καρτα αν εχεις το πλαστικο διπλωμα σωστα? ψαχνω να κανω ενοικιαση η απο booking η απο carflexi εχει κανεις εμπειρια ? εχετε να προτεινεται καποια αλλη πλατφορμα? Επίσης αναφερατε καπου κατι για διοδια και πιστωτικη, πως δουλευυν τα διοδια εκει ?
Όσες φορές έχω νοικιάσει στις ΗΠΑ ήταν πάντα με την Alamo. Φέτος το έκανα μέσω του stressfreecarrental. Com. Σε όσα site και να έψαχνα πάντα κοίταζα αποκλειστικά την Άλαμο κάι όταν πέτυχα προσφορά την περίοδο που ήθελα έκανα την ενοικίαση. Όσον αφορά τα διόδια τα αμάξια είχαν κάτι σαν epass. Δεν ασχολήθηκαν καθόλου. Αφού περεδωσα το αμάξι μετά από 3 4 μέρες ήρθε η χρέωση από την Alamo. Σχετικά με δίπλωμα δςν χρειάζεται της ελπα. Το ελληνικό μου δίπλωμα οδήγησης σε σχήμα πιστωτική κάρτας ήταν οκ.

Επόμενο Ταξίδι
Τόκυο - Οσάκα
Εμείς νοικιάσαμε μεσω της booking για μιά ημέρα με την budget για να πάμε στο εκπτωτικό χωριό και μέσω της edream για 5 ημέρες με την dollar. ¨οταν παραλάβαμε το αυτοκίνητο μας ρωτήσαν αν θέλαμε να πάρουμε και μιά συσκευή τύπου e-pass αλλά λίγο μεγαλύτερη. Δεν την πήραμε γιατί το κόστος μας φάνηκε μεγάλο για εγγύηση/φόρτιση κλπ. Περνάγαμε από όλα τα διόδια χωρίς να σταματάμε και ήρθαν μετά οι χρεώσεις στην κάρτα. Υπάρχουν διόδια που σταματάς και πληρώνεις ή περνάς με e-pass αλλά και διόδια που απλά σε φωτογραφίζουν και σου στέλνουν την χρέωση στην κάρτα. Η Dollar Rent A Car χρησιμοποιεί μια υπηρεσία που ονομάζεται PlatePass, η οποία επιτρέπει στους πελάτες της να χρησιμοποιούν λωρίδες χωρίς μετρητά ή ηλεκτρονικές διοδίων χωρίς να χρησιμοποιούν προσωπικό πομποδέκτη ή να πληρώνουν απευθείας στην αρχή διοδίων. Η κάρτα που χρησιμοποιήθηκε για την Dollar Rent A Car χρεώθηκε με το κόστος των διοδίων και των τελών, όπως αναφέρονται στη σύμβαση ενοικίασης. Πληρώθηκε απο την κάρτα που είχαμε δώσει κατα την ενοικίαση. Αν θες διαδρομές και το συνολικό ποσό στην διάθεση σου, και μην ξεχνάς οτι στην Νέα Υόρκη η είσοδος στο δακτύλιο ήταν με πληρωμή. Δεν ξέρω μετά τον Τραμπ αν είναι ακόμη.

Panzo

Member
Τελικα νοικιασα μεσω booking στην enterprise, ειχα βγαλει διεθνες ΕΛΠΑ αλλα δε ζητηθηκε. Απο την πιστωτική μου κράτησαν $1 σαν επιβεβαιωση και τιποτε αλλο εφοσον ειχε προπληρωθει η ενοικιαση, για διοδια δεν χρειαστηκε τελικα μιας και η route66 που οδηγησαμε δεν εχει.

Gent2001

New Member
Καλημέρα στην ομαδα. Θελω να νοικιάσω αμαξι στο Los angeles και θελω κάποιες πληροφορίες γιατί μπερδεμένα μου τα λενε. Θελει αποκλειστικά πιστωτική καρτα? Εχω μονο χρεωστική. Επίσης είμαι 24 και εχω μονο καινούργιου τυπου διπλωμα οδήγησης. Στην alamo ειχα δει δέχονται και χρεωστική αλλα δεν ξερω αν γίνεται λογο ηλικίας. Την έχει δοκιμάσει κανεις και αν ναι τι deposit σου κρατάει στην χρεωστική.

agmi

Member
Κατ'αρχας η καθε εταιρεία εχει διαφορετικη εγγυηση! Η budget/avis με χρεωσε προ μηνος $250 σε debit/Revolut, ειχα και εξτρα καλυψη, το ποσο πιστωθηκε στην καρτα αμεσα με την επιστροφη. Αυτοι μου ειπαν σε 3-7 μερες.

Gent2001

New Member
Κατ'αρχας η καθε εταιρεία εχει διαφορετικη εγγυηση! Η budget/avis με χρεωσε προ μηνος $250 σε debit/Revolut, ειχα και εξτρα καλυψη, το ποσο πιστωθηκε στην καρτα αμεσα με την επιστροφη. Αυτοι μου ειπαν σε 3-7 μερες.
Είσαι κατω των 25? Γιατί καπου ειχα δει οτι μπορεί να δώσεις μεγαλύτερη εγγύηση

agmi

Member
Φυσικα και δεν ειμαι 25 ειμαι πολυ περισσοτερα απ'αυτα και εχω αδεια οδηγησης ελληνικια και του ΝΜ σε ισχυ. Τοτε που πρωτοδηγησα τον Ι10 εκανε η βενζινη 0.99 και προχθες εκανε εκει $6.40-6.90. Καλα ταξιδια! Σαν πας στη Καλιφορνια εν ετει 2026 ξερεις οτι θα βαλεις το χερι πολυ βαθια,στη τσεπη! Ειναι η ακριβοτερη πολιτεια, διπλα στην ΝV η στη UT βαζεις και με $3.10

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.286
Μέλη
40.283
Νεότερο μέλος
zinaki

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα