Εντυπώσεις από Νάξο

thanos75

Member
Μηνύματα
1.370
Likes
3.423
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Πριν από λίγες ημέρες επέστρεψα από διακοπές στη Νάξο και έτσι ένιωσα την ανάγκη να μεταφέρω τις εντυπώσεις μου από το νησί συνολικά. Αν και ήταν η δέυτερη φορά που την επισκεπτόμουν, ουσιαστικά ήταν σα να ήταν η πρώτη, δεδομένου ότι και το νησί γύρισα περισσότερο και το είδα με λίγο πιο ώριμο μάτι. Σαν εισαγωγή θα έλεγα ότι η Νάξος είναι ένας από τους λίγους τόπους που μου προκάλεσαν αντιφατικά συναισθήματα σε κλάσματα δευτερολέπτου, από τη μια στροφή του δρόμου στην άλλη, από το ένα χωριό στο άλλο. Από εκεί που λες "τίποτα το ιδιαίτερο", στην επόμενη στροφή μπορεί να αναφωνήσεις "magic!". Αλλά ας προχωρήσω σε λεπτομέρειες:
Κατ'αρχάς η Νάξος είναι ενα νησί με τραχύ ανάγλυφο, κάτι που προσωπικά νοιώθω ότι δεν μου πάει. Και εξηγώ πάραυτα τί εννοώ. Στα περισσότερα κυκλαδίτικα νησιά βλέπεις ένα ήπιο ανάγλυφο, στο χρώμα της ώχρας, διάστικτο από κατάλευκους οικισμούς, το οποίο στεφανώνεται από μια καταγάλανη θάλασσα. Αυτό το τοπίο προσωπικά το λατρεύω. Στη Νάξο όμως συμβαίνει το εξής. Το νησί έχει ψηλά βουνά (για παράδειγμα ο Ζας φτάνει τα 1100 μέτρα...). Και στα ψηλά βουνά μου αρέσει να βλέπω και πράσινο. Ένα ψηλό ξερό βουνό μου μεταφέρει μια μάλλον αποκρουστική αγριάδα (κάτι αντίστοιχο είχα νοιώσει και στην Κρήτη παλιότερα). Αυτό ακριβώς ένοιώθα οδηγώντας από τη Χώρα στη Νάξου μέχρι το χωριό Δανακός και το καστρο-μοναστήρι του Φωτοδότη Χριστού, όπου παρεβρέθηκα σε γάμο. Άγριο τοπίο, αλλά αναμφισβήτητα και επιβλητικό με ωραία θέα προς τη Δονούσα και τις γύρω βραχονησίδες. Η ίδια αίσθηση μου δημιουργήθηκε και οδηγώντας προς την Απείρανθο από το δρόμο που περνάει από τον Κινίδαρο και τα αρχαία λατομεία. Μια άγρια φύση που θες δε θες σου επιβάλλεται, και ενδεχομένως σε αγριεύει και εσένα σαν άνθρωπο αν ζεις εκεί.
Όμως το menu της Νάξου εκτός από άγρια βουνά, έχει και κοιλάδες, έχει και εύφορα οροπέδια, αλλά και μαγικές παραλίες. Γνωστές οι περισσότερες, θα αναφερθώ σε αυτές επιγραμματικά
Αγία Άννα/ Άγιος Προκόπιος: απορώ που κάποιοι τουριστικοί οδηγοί εξακολουθούν να αναφέρονται σε αυτές με τα καλύτερα λόγια, όλη η νεοελληνική τουριστική πλαστικούρα (ήτοι απρόσωπα beach bars, μικρά ξενοδοχεία του στυλ villa Κικίτσα με πισίνα (!!!), ξαπλώστρες, διάφορα snack bars κλπ) μαζεμένη σε μια ακτογραμμή η οποία φαντάζομαι πριν από 30 χρόνια θα ήταν μαγική. Τώρα όμως μάλλον όχι...Και εκεί που λες "μάπα το καρπούζι", φτάνεις στην Πλάκα, περνάς το camping του Μάραγγα, προχωράς κανένα χιλιόμετρο ακόμα και βλέπεις μια απίστευτη παραλία με αμμόλοφους, ξαπλώστρες σε λογική απόσταση, και ωραία νερά, την οποία τιμούσαν και γυμνιστές. Την τιμήσαμε και εμείς δεόντως εις διπλούν και απολαύσαμε μπάνιο. Όμως το καλύτερο μπάνιο το κάναμε μάλλον στον Αλυκό. Τί υπέροχο τοπίο...ένα κεδροδάσος μέσα σε ένα σχεδόν σαχαρικό τοπίο και δίπλα απίστευτα γαλαζοπράσινα νερά (extra tip η παραλία είναι και απάνεμη σε περίπτωση δυνατού μελτεμιού). Όλη η περιοχή αυτή γενικά (δηλαδή Καστράκι-Αλυκός-Πυργάκι) με μάγεψε πραγματικά...
Χώρα Νάξου: Παρόμοιες αντιφάσεις μου προκαλεσε και η χώρα της Νάξου. Μαγεία να περπατάς στον παλιό οικιστικό ιστό με τα στεγάδια, τα στριφογυριστά σοκάκια και να φτάνεις μέχρι πάνω τη γειτονιά του Κάστρου με τους παλιούς πύργους και την καθολική αρχιεπισκοπή. Εκτός ομως του παλιού οικισμού, το "νεοελληνικό δαιμόνιο" πάντα παρόν (οι αντιφάσεις και αντιθέσεις που έλεγα πιο πριν και πάλι μπροστά μου). Προσωπικά έμενα στην περιοχή της Γρόττας πάνω στο βράχο με το κύμα να σκάει από κάτω, θέα την Πορτάρα, και ένα ηλιοβασίλεμα που συναγωνίζεται ακόμα και αυτή τη Σαντορίνη. Και ένιωσα πραγματικά προνομιούχος που σε πολύ χαμηλή τιμή μπορούσα από το room to let μου να απολαμβάνω αυτή τη μαγεία . Συστήνω ανεπιφύλακτα τη διαμονή στα ξενοδοχεία και τα δωμάτια αυτής της περιοχής. (Magic view, Iliada Studios, Hotel Grotta). Από την άλλη πλευρά όμως απορώ που τόσο στην παλιά Χώρα όσο και στη Γρόττα δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο boutique hotel ή κάποια πιο ιδιαίτερη πρόταση διαμονής. Γενικά νομίζω πως στο νησί σπανίζουν οι ιδιαίτερες προτάσεις διαμονής για κάποιον που έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει.
Χωριά Νάξου: Περίμενα ότι τα περισσότερα χωριά θα μου θύμιζαν κάπως την Τήνο. Η πραγματικότητα δυστυχώς με διεψευσε οικτρά. Με εξαίρεση το Χαλκί και την Απείρανθο που ήταν πραγματικά πανέμορφα, στα άλλα χωριά του νησιού δεν είδα κάποια ιδιαίτερη γραφικότητα.
Φαγητό: Αν και για μένα δεν είναι σε καμία περίπτωση σημαντικό σκέλος ενός ταξιδιού, θα πω ένα πράγμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους....στη Νάξο θα φάτε παντού καλά! ¨Εφαγα και σε καλό ιταλικό εστιατόριο και σε ταπεινά ταβερνάκια και σε σουβλατζίδικα παντού μα παντού καλά. Και όπως είπε και ένας γνωστός μου Ναξιώτης: " Στη Νάξο υπάρχει το καλό και το πολύ καλό φαγητό". Και νομίζω πως έχει δίκιο. Γευστικές μετριότητες δεν συνάντησα πουθενά...
Εν κατακλείδι: Η Νάξος είναι ένας ευλογημένος τόπος. Εϊναι ένας τόπος συγκινητικά αυτάρκης, ο οποίος θα μπορούσε να παραδώσει μαθήματα αυτάρκειας σε όλη την Ελλάδα. Να την έχουν πάντα καλά οι αρχαίοι θεοί της (ήτοι ο Απόλλωνας και ο Διόνυσος του φωτός και του κρασιού που λατρεύονταν εδώ) αλλά και οι καθολικοί άγιοι (επί Σανούδου το νησί γνώρισε τη μεγαλύτερή του ακμή και ό,τι ωραίο υπάρχει αρχιτεκτονικά ανάγεται μάλλον στη Φραγκοκρατία). Γιατί εάν περιμένει τη Νέα Ελλάδα σώθηκε....
Προσωπικά κάτι μου λέει ότι θα επιστρέψω στο νησί και τρίτη φορά....
 

djeleni

Member
Μηνύματα
162
Likes
234
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία, Αίγυπτος
Επέστρεψα κι εγώ χθες από την όμορφη Νάξο και θέλω να παραθέσω τις δικές μου εντυπώσεις...

Θα ξεκινήσω αναφερόμενη σε κάποια από τα σχόλια του Θάνου. Εν αρχή, συμφωνώ ότι οι παραλίες που προωθούνται είναι ο Άγιος Προκόπης και η Αγία Άννα. Δεν λέω, έχουν ωραία νερά και καθαρά, αλλά υπάρχουν πολύ ομορφότερες παραλίες στο νησί. Εμάς μας μάγεψε η Πλάκα που είναι όπως την περιέγραψε ο Θάνος από πάνω. Αμμόλοφοι, ηρεμία, όχι πολλές ξαπλώστρες, καταγάλανα νερά... Στα αριστερά βλέπεις κανείς τον μεγάλο κόλπο που φτάνει ως τη Μικρή Βίγλα (αυτή που κάνουν θαλάσσια σπορ). Είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση και μπάνιο σε καθαρή θάλασσα αγναντεύοντας το υπέροχο τοπίο που περιβάλλει την παραλία. Η άλλη παραλία που μας κατέπληξε είναι η Μικρή Βίγλα... Από τις καλύτερες παραλίες που έχω επισκεφθεί γενικώς. Και εκεί υπάρχουν αμμόλοφοι, λίγες ξαπλώστρες, οι βράχοι στα δεξιά της παραλίας είναι σμιλευμένοι και θυμίζουν τους αντίστοιχους στις Κολυμπήθρες της Πάρου. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και έχουν ανοιχτό γαλάζιο χρώμα. Στα αριστερά απλώνεται ένας κόλπος πολλών χιλιομέτρων. Η παραλία Καστράκι δεν μας ενθουσίασε, ούτε το Πυργάκι.
Έχοντας επισκεφθεί αρκετά νησιά των Κυκλάδων, καταλήγω στο ότι η Νάξος έχει κάποιες από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων.

Όσον αφορά τη γραφικότητα, στην παλιά πόλη της Νάξου θα "χορτάσει" το μάτι σας από κλασικά κυκλαδικά σπίτια και γραφικά σοκάκια που ξεδιπλώνονται μέσα στο λαβύρινθό της. Η χώρα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, από το Κάστρο μέχρι και την παραλία της Νάξου. Σε πολλά σημεία της περνάς κάτω από καμάρες και υπόστεγα φτιαγμένα από ξύλο ή καλάμια. Μέσα στα σοκάκια υπάρχουν ταβέρνες, μαγαζιά με αναμνηστικά,ρούχα και παπούτσια, καφετέριες, σούπερ μάρκετ, ένας παραδοσιακός φούρνος, κλαμπάκια (Like Home, Da Costa).
Τη νύχτα η βόλτα στα στενά του Κάστρου είναι ανατριχιαστική, γιατί σπάνια συναντάς άλλους περιπατητές, υπάρχει απόλυτη ησυχία και τα σπίτια εκπέμπουν ένα μυστήριο. Αυτό όμως προσδίδει μια μαγεία στη βραδινή αυτή περιήγηση.
Η θέα από ψηλά είναι εκπληκτική. Το βλέμμα σου πέφτει στη Στελίδα, τις αλυκές, το λιμάνι, την Πάρο που φαίνεται από απέναντι, την Πορτάρα, το λόφο Γρόττα και το βουνό που ξεπροβάλλει από την πίσω πλευρά της χώρας.
Το μόνο αρνητικό που έχω να αναφέρω για την παλιά πόλη είναι ότι κάποια σπίτια είναι πολύ παραμελημμένα ή εγκαταλελειμμένα. Και πάλι όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να σχηματίσω άσχημη εικόνα γι'αυτήν. Την ερωτεύτηκα και μπορώ να πω ότι για μένα είναι μέσα στις τρεις καλύτερες χώρες των Κυκλάδων.

Σχετικά με τη Γρόττα που ανέφερε και ο Θάνος, κι εγώ εξεπλάγην με το τοπίο που αντικρίζεις από εκεί. Έμενα σε ένα από τα καταλύματα που αναφέρθηκαν και κάθε φορά που έβγαινα από αυτό, έβλεπα να απλώνεται στο βάθος αριστερά η χώρα, που χτισμένη αμφιθεατρικά, θύμιζε σπίτια χτισμένα στην καλντέρα της Σαντορίνης. Στα δεξιά τα μεγάλα κύματα να σκάνε πάνω στους βράχους, να ξεδιπλώνονται στην παραλία της Γρόττας και στο βάθος τον βράχο, όπου δεσπόζει η Πορτάρα. Το τοπίο είναι τόσο όμορφο που μοιάζει με ψεύτικο. Σημείωση: Το μέρος αυτό δεν είναι ιδανικό για κάποιον που δεν του αρέσει ο δυνατός αέρας.
Ένα άλλο μέρος που σου κόβει την ανάσα αποτελεί ο βράχος της Πορτάρας. Η θέα από εκεί είναι μαγευτική, ιδιαίτερα το δειλινό που η χώρα αρχίζει να φωτίζεται και ο ουρανός στη δύση αποκτά ποικίλα χρώματα.

Επίσης, συμφωνώ στο ότι η Νάξος έχει πολύ νόστιμο και οικονομικό φαγητό. Είμαι λάτρης του καλού φαγητού και μπορώ να πω ότι πρώτη φορά ένιωσα πλήρης ως προς αυτό το κομμάτι σε ταξίδι μου.

Ακόμα, αξίζει να αναφερθεί πως οι ντόποι είναι ευγενικοί, εξυπηρετικοί, φιλόξενοι και πολλοί έχουν έξυπνο χιούμορ. Συνηθισμένη στη μονοτονία και κακοκεφιά της Αθήνας, ενθουσιάστηκα με αυτό.

Τέλος, η συγκοινωνία ήταν αρκετά καλή. Ειδικά για Άγιο Προκόπη, Αγία άννα και Πλάκα αναχωρούσε λεωφορείο κάθε τέταρτο. Οι στάσεις των ΚΤΕΛ ήταν σε εμφανή σημεία, είχαν όνομα της στάσης, χάρτη, σχεδιάγραμμα με τις στάσεις της διαδρομής, φως για να τα διαβάζεις τη νύχτα. Κάποιοι οδηγοί έκαναν πλάκα κατά τη διαδρομή, έδιναν πρόθυμα πληροφορίες για το νησί, ενδιαφέρονταν να μην ξεχαστεί κανείς και δεν κατέβει όπου επιθυμεί. Όλοι οι οδηγοί, όταν δεν χωρούσαν άλλα άτομα στο λεωφορείο, επικοινωνούσαν με τα κεντρικά για να περάσει σύντομα άλλο να τους πάρει.

Εν κατακλείδι, η Νάξος είναι ένα νησί που με κέρδισε, δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τις υπόλοιπες Κυκλάδες και σίγουρα θα την ξαναεπισκεφθώ! :D
(Θα ανεβάσω φωτογραφίες κάποια από τις επόμενες μέρες.)
 

eleva

Member
Μηνύματα
211
Likes
417
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Μαγνησία ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
12/10/1944
Εξαιρετικές εντυπώσεις-εικόνες παιδιά! Ευχαριστούμε!!!
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.370
Likes
3.423
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Θα συμφωνήσω απόλυτα στα όσα προανέφερε η Ελένη πιο πάνω για τα ΚΤΕΛ του νησιού. Είναι πραγματικά πάρα πολύ εξυπηρετικά και με εξαιρετικά συχνή συγκοινωνία ειδικά για τις παραλίες προς Πλάκα (κάθε μισή ώρα αν θυμάμαι καλά). Εντύπωση μάλιστα μου έκανε πως το τελευταίο δρομολόγιο από Χώρα για Πλάκα είναι στις 2 το πρωί και από την Πλάκα για τη Χώρα στις 2μισι (!), κάτι το οποίο βολεύει ιδιαίτερα τις βραδινές εξορμήσεις. Μάλιστα εκτός του ότι οι στάσεις είναι σε εμφανέστατα σημεία, πολλές από αυτές στην Πλάκα και την Αγία Άννα έχουν φωτοκύτταρα. Μετο που θα πας δηλαδή και σταθείς ανάβει φως, κάτι το οποίο βοηθά και τους οδηγούς, αλλά δημιουργεί και μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας σε αυτόν που περιμένει.
Να αναφέρω επίσης πως αξίζει απίστευτα στη Νάξο μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του ιερού της Δήμητρας στην τοποθεσία Γυρουλα κοντά στο χωριό Σαγκρί. Μπορεί στο προηγούμενο μου post να γκρίνιαξα λίγο για τις νεοελληνικές διοικήσεις και για τους νεοέλληνες, αλλά οφείλουμε να δίνουμε και τα εύσημα εκεί που πρέπει. Στο ιερό αυτό της Δήμητρας είδα την ωραιότερη αναστύλωση αρχαιολογικού χώρου στον ελλαδικό χώρο τα τελευταία χρόνια. Διάβασα μάλιστα κάπου πως οι αρχαιολόγοι που συμμμετείχαν βραβεύτηκαν για αυτό τους το έργο. Μακάρι να δούμε τέτοιες ενέργειες και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας, η πλειονότητα των οποίων δυστυχώς παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.
Τέλος να συμπληρώσω στην πολύ όμορφη περιγραφή της Ελένης για τη Γρόττα ότι την πρώτη μέρα που ξύπνησα και άνοιξα την μπαλκονόπορτα του δωματίου μου (να αναφέρω εδώ πως το κατάλυμα που έμενα ήταν μάλλον μέτριο κατά τα άλλα, αλλά η θέα του με είχε ήδη κερδίσει από το booking), και είδα ότι ήμουν πάνω σε ένα βράχο και ακριβώς από κάτω έσκαγε το κύμα, ένιωσα (ίσως να ακούγομαι λίγο υπερβολικός αλλά πιστέψτε με δεν είμαι τόσο) ότι βρισκόμουν στο Κάπρι! Δεν έχω πάει στο Κάπρι, αλλά η εικόνα που αντίκρυζα καθημερινά εκείνες τις ημέρες από το μπαλκόνι μου στη Γρόττα, μου θύμιζαν έντονα την ταινία Περιφρόνηση του Ζαν Λυκ Γκοντάρ, η οποία γυρίστηκε στο Κάπρι. Τί μέρος....
Βέβαια κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Την τελευταία βραδιά που το μελτέμι έφτανε και ξεπερνούσε τα 7 μποφώρ, παρ'ολίγο να μην κοιμηθώ από τον αέρα που λυσσομανούσε και τα κύματα που έσκαγαν στα βράχια. Εϊχε όμως και αυτό ίσως την απόκοσμη γοητεία του...
 

djeleni

Member
Μηνύματα
162
Likes
234
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία, Αίγυπτος
Μια και αναφέρθηκες σε αρχαιολογικούς χώρους, Θάνο, να πω πως δεν καταφέραμε να επισκεφθούμε άλλους αρχαιολογικούς χώρους εκτός του αρχαιολογικού μουσείου στη Νάξο. Προσωπικά, απογοητεύτηκα γιατί δεν μου φάνηκε να συντηρούν ιδιαίτερα τα εκθέματα, το πάτωμα ήταν σκονισμένο, ξύλινο κι έτριζε. Κάποια εκθέματα βρίσκονταν σε ένα μεγάααλο μπαλκόνι και ήταν σαν πεταμένα, δεν υπήρχε υπόστεγο ούτε επιγραφές που να αναφέρουν τι βλέπουμε. Επίσης, η κυρία στην υποδοχή δεν ήταν ευγενική και είχε περίεργο ύφος.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.370
Likes
3.423
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Μια και αναφέρθηκες σε αρχαιολογικούς χώρους, Θάνο, να πω πως δεν καταφέραμε να επισκεφθούμε άλλους αρχαιολογικούς χώρους εκτός του αρχαιολογικού μουσείου στη Νάξο. Προσωπικά, απογοητεύτηκα γιατί δεν μου φάνηκε να συντηρούν ιδιαίτερα τα εκθέματα, το πάτωμα ήταν σκονισμένο, ξύλινο κι έτριζε. Κάποια εκθέματα βρίσκονταν σε ένα μεγάααλο μπαλκόνι και ήταν σαν πεταμένα, δεν υπήρχε υπόστεγο ούτε επιγραφές που να αναφέρουν τι βλέπουμε. Επίσης, η κυρία στην υποδοχή δεν ήταν ευγενική και είχε περίεργο ύφος.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Ελένη...το μουσείο ήταν δυστυχώς πλινθοι τε κ κεραμοι ατάκτως ερριμενοι στην κυριολεξία!. Επιπλέον δεν είχε καθόλου καλή σήμανση ούτε κ σωστή χρονολογική σειρά ανά περίοδο. Πάντως τα κυκλαδικα ειδώλια του ήταν πανέμορφα. Επίσης για να είμαι ειλικρινής, βρήκα πιο πολύ ενδιαφέρον το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το μουσείο, το οποίο ήταν η παλιά εμπορική σχολή που συντηρούσε η καθολική αρχιεπισκοπή. Σε αυτήν είχε φοιτήσει κ ο Νίκος Καζαντζάκης
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.374
Likes
14.280
Εμείς δεν μπορέσαμε να το δούμε το αρχαιολογικό.Είναι ανοικτό μόνον Τρίτη και Σάββατο.Πήγαμε Δευτέρα φεύγοντας και μόνον ξύλο δεν φάγαμε από την ίδια κυρία μάλλον...
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.370
Likes
3.423
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Μόνο εγώ τελικά φαίνεται να πέτυχα έναν ευγενέστατο κ άκρως εξυπηρετικο κυριουλη☺
 

djeleni

Member
Μηνύματα
162
Likes
234
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία, Αίγυπτος
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Ελένη...το μουσείο ήταν δυστυχώς πλινθοι τε κ κεραμοι ατάκτως ερριμενοι στην κυριολεξία!. Επιπλέον δεν είχε καθόλου καλή σήμανση ούτε κ σωστή χρονολογική σειρά ανά περίοδο. Πάντως τα κυκλαδικα ειδώλια του ήταν πανέμορφα. Επίσης για να είμαι ειλικρινής, βρήκα πιο πολύ ενδιαφέρον το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το μουσείο, το οποίο ήταν η παλιά εμπορική σχολή που συντηρούσε η καθολική αρχιεπισκοπή. Σε αυτήν είχε φοιτήσει κ ο Νίκος Καζαντζάκης
Όντως, κάποιοι αμφορείς και κάποια ειδώλια ήταν καταπληκτικά. Όταν όμως τα παρουσιάζεις έτσι, χαλάει η εικόνα τους... Απαράδεκτο.
Δεν ήξερα ότι είχε φοιτήσει εκεί ο Καζαντζάκης.
 

djeleni

Member
Μηνύματα
162
Likes
234
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία, Αίγυπτος
Εμείς δεν μπορέσαμε να το δούμε το αρχαιολογικό.Είναι ανοικτό μόνον Τρίτη και Σάββατο.Πήγαμε Δευτέρα φεύγοντας και μόνον ξύλο δεν φάγαμε από την ίδια κυρία μάλλον...
Μάλλον για το ίδιο πρόσωπο μιλάμε. Ανεπίτρεπτη συμπεριφορά για τέτοιο πόστο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.315
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom