Θάσος Εντυπώσεις θασου 2017

Insomniac

Member
Μηνύματα
16
Likes
23
Λοιπόν ας πω και εγώ με την σειρά μου τις εντυπώσεις μου απο την θάσο.
Να πω οτι πήγα μεσα 15γουστου και παρ' οτι μου είπαν οτι "βουλιάζει" το νησί δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο.
Ξαπλώστρα βρήκα 11.00 στο δρόμο μαξ 10 αμάξια ταβέρνες μισοάδειες και κλαμπ ενα γεμάτο το σάββατο κυρίως απο ντόπιους. 2 πεζόδρομοι έχουν λίγο κόσμο αυτά. Το συμπέρασμά μου ειναι οτι λόγο Ρουμάνων/Σερβων και λοιπών βαλκανικών λαών που πολύ χρήμα δεν παίζει αρκούνται στο φαι του ποδαριού στην βόλτα αντι για ποτό και στην ομπρέλα με ψυγειάκι επ' ώμου. Δεν κρίνουμε βεβαίως αλλα το νησί δεν έχει την ζωή άλλων περιοχών. Μπορώ να πω ήταν απο τις φθηνότερες διακοπές που έκανα ποτέ στα 200€ ανα άτομο με όλα πληρωμένα. Α και οι γύπες καλο ειναι να πάτε αλλου.

Ερχόμενος απο Θεσσαλονίκη προτίμησα το λιμάνι της Κεραμωτής για να με περάσει απέναντι για το μικρότερο χρονο φθηνότερο ναυλο κτλπ. Μιας και εχω αέριοκίνηση δεν με απασχολούν τα εξτρα χλμ.
Για να μπείτε στο φέρρυ πέφτει πολυ βιασύνη οπότε ο συνοδηγός καλό είναι να βγάλει τα εισιτήρια όσο μπαρκάρετε.
Φτάνοντας στον Λιμένα ξεχώρισα το AQUA για μπανιο κ το βραδυ για ποτο και ένα σωρό ταβερνάκια για απογευματινό φαγοπότι. Την ημέρα δεν με συγκίνησε ιδιαιτέρα. Εχει αρχαία και εκθέσεις για όποιον ενδιαφέρεται αλλα αφημένα στην μοίρα τους. Επίσης εχει το καρνάγιο μπαρ για του ρομαντικούς.

Το νησί αποτελείται απο έναν περιφερειακό δρόμο που πας γύρω γύρω και βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Κατεβαίνοντας δεξιόστροφα απο την ανατολική πλευρά έχει μια έξοδο για Μακρύαμμο και κατ' επέκταση την Σαλιάρα ή αλλιώς marble beach.
Μακρύαμμο δεν πάτησα οπότε δεν γνωρίζω αλλα ο δρόμος για Σαλιάρα ειναι χωματόδρομος με μαρμαρόσκονη και λακούβες που δεν φαίνονται το μεσημέρι. Σιγά σιγά και αποστάσεις απο τον μπροστινό γιατί θα σας κάνει το αμάξι λευκό!
Φτάνοντας στην Σαλιάρα βλέπεις το γαλανό νερό να σε υποδέχεται. 12€ ξαπλώστρες ομπρελα. Να κάτσουμε βρήκαμε αμέσως και είχε και άλλες ελεύθερες. Βοτσαλακι ψιλό, το νερό θολό στα 2 μέτρα μετρά στρώνει.
Εχει βράχο για φωτό (έχει ουρά για να φωτογραφιθείς) χαχα! Ξεχασα να πω οτι υπάρχει ενα τεράστιο παρκινγ κ στο βαθος βαθος σκηνές και ενας μπάρμπας δεν ξέρω τι φαση αλλα δεν μας άφησε να παρκάρουμε κ τους επόμενους τους αφησε κανονικά. Δεν έκατσα να χαλάσω την μέρα μου κ να ζητήσω το λόγο. Ειναι free το παρκινγκ.

Φευγωντας απο κεί φτάσαμε στο χωρίο Παναγία όπου είχε και πανηγύρι (μην φανταστείτε φάση Ικαρία με χορούς και χαρές) πιο πολύ με λαική μοιάζει. Σαν χωριο έχει λίγη κίνηση και η εκκλησία ειναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ όπως και τα στενάκια με τα νερά και τις πηγές και τις βρυσούλες. Οι κάτοχοι εταίρου ήμισυ να πάνε 100%. Δυστυχώς ο δρόμος εκεί ειναι πολύ στενός με αποτέλεσμα οι μπαμπουίνοι δεν μπορουν να συννενοηθούν ποιος θα περάσει πρωτος με το ΙΧ και μπλοκάρονται.

Κατεβαίνοντας πιο νότια είναι η Σκάλα Ποταμιάς όπου και διαμέναμε.
Η τοποθεσία έχει 2 παραλίες την χρυσή αμμουδιά και την χρυσή ακτή.
Η χρυσή ακτή ειναι κυριολεκτικά παραλία Κατερίνης, ρηχή για οικογένειες παιδάκια κτλπ. Χώρο για ομπρέλα.
Η χρυσή αμμουδιά παλι είναι σε επίπεδο Χαλκιδικής 2-2.5 μέτρα βάθος με ωραίο μπλέ.
Εχει έναν πολύ ωραίο βράχο για βουτιές. Ξαπλώστρα δωρεάν καφές 3,5€

Φύγαμε απο κεί για να κατηφορίσουμε πρως τα λουτρά και την παραλία Παράδεισος.
Και πάλι επίπεδο Χαλκιδικής 2ο πόδι φάση. Ωραια τσαμπέ ξαπλώστρα ανετο παρκινγκ. Μια χαρα.
Αυτό που μου άρεσε ήταν η θέα οταν κοιτάζεις την παραλία μέσα απο το νερό με τα βουνά στο βάθος.
Μετα απο κει ΝΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ πήγαμε στην Αλυκή. Προσπεράσαμε την παραλία και τα ταβερνάκια ΑΚΡΙΒΩΣ πανω στο κύμα (ποιος έδωσε άδειες αναρωτιέμαι) κ πήραμε το μονοπάτι για τις αλυκές. Εκεί ειναι ενα μαγευτικό τοπίο με μαρμαρα και πέτρες. Μοιάζει με σκηνικό απο ταινία.
Ειναι καλό σημείο και για αστροφωτογραφία.
ok.jpg


Φευγωντας μπορείς να πας απο την παραλία καμια 200 μέτρα ανάμεσα σε ξαπλώστρες ή να περάσεις μέσα απο τις ταβέρνες (δρομος δεν υπάρχει) ή έστω εμείς μέσα στα σκοτάδια δεν είδαμε. Για να μην παμε απο τα χώματα με όλο τον εξοπλισμό τρίποδες φωτογραφικές και τα συναφή περάσαμε απο τα μαγαζιά (στο πάνε πήγαμε απο κάτω γτ είπαμε έχει κόσμο δεν ειναι ωραίο.) Μία "κυρία" να το πω μου λεει εδώ ειναι μαγαζί να πατε απο τον δρόμο λεω που ειναι κ δεν τον ειδα και μου λεει ΣΤΡΑΒΟΜΑΡΑ ΕΧΕΙΣ? Επίπεδο οχι αστεία.

Μετα απο αυτό μεταφερθήκαμε στον Ποτό. Το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς ειναι να παρκάρει στις καλαμιές ερχόμενος γιατί μέσα δεν παίζει να παρκάρει. (μιλάμε για κανονικό οχι πεζοδρόμια διπλα τριπλα κτλπ καβαλήματα κτλπ.) Εχει 3-4 ταβέρνες και κανα γυράδικο. Μεγάλο Tip, να κοιτάτε ποιος δεν τσιγγουνεύεται στην εκτύπωση/ποιότητα των καταλόγων και 90% θα έχει καλό φαΐ.
Κλασικά ειδη με σουβενίρ, ρουχικά και φλιπερακια μπιλιάρδα.
Προς την παραλία έχει τα νυχτομάγαζα. Ενα ελαφρολαικό, ενα "χτυπιτάδικο" που τα λέω εγω παιζει στην διαπασών κ ουτε ενα ατομο κουνιέται να χορέψει. Και κανα 2 chill-out.
Τιμές νορμαλ. Πόλεως. Κόσμος ντόπιοι κυρίως.

Η διαδρομή πίσω ήταν 40λεπτά. Παντού πας με 40-50-60 εκτός απο κανα δυο σημεία οπου σηκώνουν 90+.

Τις επόμενες μέρες επισκεφτήκαμε λιμενάρια που θυμίζουν Σιβιρι-Μουδανιά-Πεζόδρομο Κατερίνης ενα πραμα τίποτα το "ωραιο" ή "γραφικό" να δεις. Το παλατάκι που αγναντεύει απο ψηλά ειναι ομορφο και τα μεταλλεία αξίζουν επίσκεψη/μπάνιο/φωτο.
_MG_3045kbl.jpg


Αλλη παραλία που προλάβαμε ειναι η ψιλή άμμος όπου και εχει νεανικό κόσμο καλο νερό και τον χειρότερο καφέ του νησιού. Δεν θα πω που κατσαμε αλλα ας πούμε οτι είχε ουρά για ξαπλώστρα που ευτυχώς ήταν δωρεαν.

Επισκεφθήκαμε το μοναστήρι του αρχάγγελου οπου απαγορευεται η είσοδος με σορτσακι...νταξ ξερω κολλάζει η τρίχα στο πόδι μου. Τεσπα. Α και απαγορεύονται οι φωτογραφίες. Κατι που επιδεικτικά παραβιάσε μια μοναχή που μπορεί να βγήκε καμια 20αρια. Οτι να ναι.

Απο βόρεια οι παραλίες δεν με ενθουσίασαν ιδιαίτερα ήπιαμε ενα καφε στο sentido οπου ειναι πολύ ωραία μέσα στα δεντρα οι ξαπλώστρες το νερό ομως..........αθλιο.

Και φτάνω στην Γκιόλα.
Λοιπον. Αμάξι παιδιά περνάει. Ερχόμενοι απο Ποτό στρίβεις εκεί που γράφει "σειρήνες" και πηγαίνεις σιγα σιγα μέχρι ενα σημείο που ειναι η ταβέρνα γκιολα. Εκεί παρατάς το αμάξι και σε παίρνει ο τυπάς με το jeepακι του δίνεις 2€ το άτομο και σε παει χαλαρα στην γκιόλααααα. Οπου μετα θέλει μια 10λεπτη κατάβαση.
Τελευταίο δρομολόγιο κάνει στις 7.
Το νερό στην Γκίολα δεν ανακυκλώνεται πολύ οπότε κάποιους τους μυρίζει κιόλα, προσωπικά κλαιν. Μπορείς να πηδήξεις απο τα 0 μετρα εως τα 7-8. Καλο ειναι απο τα 3+ να βουτάμε με τα πόδια αν κ το βάθος ειναι 4μέτρα+ ο βυθός πρέπει να ειναι πέτρα.
Εαν θέλετε να την δείτε με όλη της την ομορφια θέλει ξημερώματα γιατί μετά κρύβεται ο ήλιος και γίνεται μαυρη.
_MG_3658.JPG

Final.jpg


Κλείνοντας να πω πως εαν έχεις παει Ικαρία, Κρήτη ή Λευκάδα θα σου φανεί πολύ λίγη. Ειναι για μια φορά οχι παραπάνω. Εχουμε πολυ πολυ πολύ πιο όμορφα μέρη για να ξοδεψεις καλοκαίρι.

_MG_3669.jpg
 
Last edited:

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Για τη Θάσο δεν θα πω τίποτα μιας κι έχω να παω πάνω από 30 χρόνια (πριν τις πυρκαγιές....) και δεν θυμάμαι και πολλά
Θα μείνω στις φωτογραφίες σχολιάζοντας ότι το κατέχεις το σπορ και θα ήταν ενδιαφερον να δουμε περισσότερες από άλλους προορισμούς
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Ευχαριστώ πολύ. Μπορεί να γράψω για Κρήτη και Ικαρία που έχω υλικό.
ΝΑ γράψεις και κυρίως NA προστάρεις οπτικό υλικό. Μπαίνω στον πειρασμό να ρωτήσω τι κάμερα χρησιμοποιείς και με ποιό πρόγραμμα επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες σου (dslr οσμίζομαι...)
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.356
Likes
6.701
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Happy Slam, AO
Συγχαρητήρια για τις μοναδικής ομορφιάς φωτογραφίες. Σίγουρα θα χρειαστηκε πολύ κόπος κ χρόνος για να δούμε αυτό το οπτικό αποτέλεσμα. :)

Ότι αφορά οι κρίσεις που κάνεις για το νησί, υποκειμενικές φυσικά και σεβαστές.
Δεν σημαίνει ότι έτσι ακριβώς και ειναι, σε ότι αφορά ένα κομμάτι αυτών των κρίσεων.
Έχω πάει μια φορά πχ Ικαρια και ότι γράφεις για την Θάσο ότι είναι για μια φορά και ότι υπάρχουν κ καλύτερα μέρη για το καλοκαίρι, το ίδιο ισχύει για μένα για την Ικαρία.
Είναι λίγο άδικη και άνιση η σύγκριση με την Κρήτη.
Καζαβιτη πήγες; τη παραλία Παράδεισος την περπατησες μέχρι τέρμα άκρη στα αριστερά με τα εντυπωσιακά βραχακια, Γλυφονερι κολυμπησες;
Θα μπορούσα να αναφέρω κ μερικά ακομη αξιοσημείωτα μέρη που δεν τα είδα στο κείμενο σου!

Φιλικά και καλοπροαιρετα! ;-)
 

Insomniac

Member
Μηνύματα
16
Likes
23
Α είδες τι ξέχασα να γράψω.! Δεν πήγα Καζαβίτη γιατί μου φάνηκε πολύ η διαδρομή αλλα πήγα Θεόλογο ωραίο κλασσικό χωριό, μέτριο το κατσικάκι μέτρια η σούβλα νορμαλ οι τιμές, πολύ σφίγκα ρε φιλε!!!!
Κοίτα οταν εισαι φωτογράφος καλώς ή κακώς κοιτάς διαφορετικά μια περιοχή, κάτι που στο μάτι μπορεί να ειναι αρεστό στο φακό δεν γράφει τίποτα και το ανάποδο.
Γλυφονέρι παλικάρι μου για τα γούστα μου φαίνεται "πράσινη" οπότε την έριξα άκυρο. Αντιθέτως έχει μια πολύ ομορφη ανοργάνωτη παραλία λιγο πιο ανατολικα μέσα στα δέντρα δεν θυμάμαι πως λέγετε που δεν έκατσα γιατι δεν είχα χρόνο.
Παραδεισο απο την άλλη τα βραχάκια δεν μου είπαν κάτι...

Για να εξηγηθώ απο Κρήτη γύρισα με 3000 φωτό απο Κέρκυρα με 1500 απο Ικαρία με 1500 και απο Θάσο με 700.
Δεν λεω οτι δεν είναι όμορφη ή δεν αξίζει απλά δεν έχει "κάτι" έστω φωτογραφικά, μοιάζει οπτικά τρομερά με Χαλκιδική που με αφήνει παγερά αδιάφορο και μέχρι να επισκεφθώ Σαντορίνη - Ανδρο - Ροδο - Παρο - Ναξο - Παξους - Σαμοθράκη κτλπ - δεν παίζει να ξαναπάω. Και πίστεψέ με, παραλείπω μπάνια φαΐ και εξόδους για μια καλή λήψη, πηγαίναμε 2 παραλίες σε μια μέρα και όσα μέρη περισσότερα. Αυτό που λυπήθηκα ειναι οτι δεν ανέβηκα Υψάριων μιας και είχε συννεφιά και δεν θα έβγαζα τίποτα.

Σίγουρα ειναι τέρμα υποκειμενική η άποψη μου και ο καθένας αναζητεί διαφορετικά πράγματα στις διακοπές του, για μένα μοιάζει μ' ένα ήσυχο, σίγουρο, όμορφο μέρος που ομως δεν δίνει τρομερές συγκινήσεις.
Α και δεν πρόκειται να μην γράψω κάτι που δεν μου αρέσει. Η εμπειρία ολόκληρη απο την αρχή έως το τέλος.
Επίσης έχω γράψει και για την Ικαρία μπορείς να το τσεκάρεις. Συντομα και άλλα μέρη.

Ευχαριστώ για τις φώτο!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.576
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom